I startblocket till livet

Premiärnatten

Publicerad 2010-06-30 22:57:55 i Vardag

på Ålidhem! Lånade halva Samuels säng natten som var för då va allt ett kaos, men inatt! Eller nu ljög jag litegranna för jag har ju sovit hos folk som bott här, men nu är det jag som bor här!Sängen är bäddad, jobbet färdigt för idag och rummet ser fortfarande ut som ett bombnedslag! Har inte fått ordning på någonting idag, bara saker som tillkommigt :P Men imorgon ska det botas! Är ledig på dagen och inget inplanerat mer än städa, städa, få ihop allt tekniskt, handla lättmjölk och jordgubbsfil. Hänga upp min spegel också, men såg just en spik i väggen så gör nog det på en gång nu ikväll!

Tuggar russin frenetiskt nu, är sjukt hungrig men känns för sent att laga mat och har som sagt igen fil eller mjölk hemma än. Russin är gott :)

Hoppas jag kan sova gott, men det brukar jag ju typ alltid! Blir nog finfint de här. De verkar inte vara galna vegankollektivister som vill konvertera mig från hamburgarnas sida. Än ^^

Nu flyttar jag!

Publicerad 2010-06-28 15:23:33 i Vardag

Har varit in idag och flyttat alla mina kläder, som btw bara tar upp ena garderoben! Så de andra behöver fyllas på med nytt ;) Fast ska rymma mina skor där sen också, de rymdes inte i bilen idag. Körde böcker också, och skolgrejerna, och lakan och handdukar. Nu är det verkligen på gång! Har adressändrat idag, och sitter i telefonkö till Radiotjänst för att säga upp min tv-licens. NAJS! :D Fast de som bor i kollektivet nu sov, tror dom jobbar natt, och vaknade inte när jag sprang ut och in och packade in kläder i garderoberna. Men träffar dom säkert imorgon, de lär inte kunna sova igenom när vi ska in med alla möbler :P Bara packa vidare nu!

"Din köplats är nummer, sex."

Home sweet home

Publicerad 2010-06-27 16:56:25 i Vardag

Har packat upp väskan och packat den igen. Denna gång som en överlevnadsväska jag kommer släpa runt på de närmaste dagarna när jag är "mellan hem". Känns bra sitta i sin egna soffa, ha på sig nya rena kläder som man inte åkt taxi i 6h med. Men tiden gick rätt fort ändå! Resultatet är 36h storhelg + 24h vanlig vardagnatt. Jag hoppas det kommer synas ordentligt på kontot! Behöver nog buffra upp sparkontot lite efter jag varit i Japan! ;D

Nu ska jag ringa Samuel <3 Som jag saknat honom, älskade människa!

The final night, midsommar är över och hem hägrar

Publicerad 2010-06-27 00:31:10 i Vardag

Imorgon kl 9.30 kommer taxin som ska köra oss den långa vägen hem. Vilket betyder att det här är sista natten. Har gått högt över förväntan, vilket verkar lovande inför höstens schema. Kommer bli en stor ändring från nuvarande, bara måndagnätter och varannan tisdagnatt kommer vara mina egna pass. Utöver det kommer jag få ta öppna pass de dagar som passar. Det känns som att det kommer fungera mycket bättre än hur senaste året var. Det var iofs en spark i baken som fick mig att jobba väldigt mycket, men vart mer än jag orkade. Hösten blir toppen. Jag behöver inte ha ett sparande under studietiden när jag lever utan lån. Hellre mindre pengar men mer fritid och tid att plugga ordentligt. Fast syns ju inte på mina betyg direkt! :D VG på vårens kurser!! Men så vill jag ju bli great på mitt framtida arbete också!


Midsommar är nu över för 2010. Haft riktigt kul! På midsommarafton blev det jordgubbstårta med citronfromage och många lekar runt den lilla midsommarstången (som de hann bygga upp medan jag sov på förmiddagen), de små var helt lyriska! Sen kom det ett åskväder med störtskurar och elen/lamporna blinkade till en gång när blixten slog ner rätt nära. Men det drog vidare lika snabbt som det kom! Och middagen var mumsig, den klassiska midsommarbuffén + en kanske inte lika klassisk, men lika god, matjesilltårta. Jag som inte brukar vara något fan av sill gillade den ändå.
Idag värmde jag nå rester från tidigare i veckan till lunch, grillat älgkött och potatisgratäng - grymt gott även idag! Sen blev det midsommarbuffé även idag till middag, och resten av jordgubbstårtan till efterrätt för de som orkade. Här är en bild på "nästan halva" härligheten ;)



En sak som irriterar mig är att jag inte kommer få köra min egen bil till fjällen och brors bröllop. Men det är inte färdigdiskuterat! Det är ju till 100% min bil, jag tänker gå segrande ur striden och köra Alfa till Hemavan! ;D

Natt 3

Publicerad 2010-06-24 23:53:51 i Vardag

Har kommit in i nattrutinen nu, känner mig pigg och fräsh för ännu en lång natt. Längtar till imorron... Midsommarafton! :D Idag tog jag en långpromenad mot Gällö-hållet och såg ett ställe med galet mycket förgätmigej (bild) och hittade även nå ungtjurar på bete, fast dom gömde sig bland massa granar och barrbuskar (bild) dom va söta :)
Pratade me Samuel medan jag gick, det har tydligen varit superväder i Vännäs och ska vara det imorron också, här ska det bli regn på eftermiddagen.. Fast idag var det 22grader i skuggan och sol även om det va några mindre moln och lite blåsigt. Men jag låg en timme ute efter min pannkaksfrukost där vid två när jag klivit upp, lite sol fick jag iaf på mig :) Annars har inte mycket hänt, det är som rätt lugnt. Blir desto mer hektiskt när jag är tillbaks i Vännäs! 4 dagar tills flytten!
En tråkig nyhet är att jag måste ransonera avsnitten av Being Human. Max ett per natt för jag har bara tre kvar.. Men som tur var har jag ju gammserier som går att se igen, och bra filmer som tål en andra (fjärde?) titt!
"- You win ten million pounds, what do you do?
- By Colin Firth" Klockrent från pilotavsnittet :D





Inne på andra koppen cappuchino nu. Dom köpte sånt pulver åt mig i stan idag så jag kan lyxa om nätterna, sjuuukt gott ^_^ Och nya popcorn också som till och med poppar när man värmer dom! Haha nej så kan jag ju inte bara skriva. Här kommer hela POPCORN-HISTORIEN! Det var såhär, att jag var sugen på popcorn och såg att dom hade en halv påse sånna där goda från Willys, blev glad men sen hittade jag ingen olja.. Dom sa det gick lika bra med smör och det fanns en flaska med flytande smör som dessutom innehåller rapsolja. Så jag hedde i lika mycket sånt som jag brukar ta olja, la i tre popcorn och ställde plattan på max. Hörde inga pop men tänkte att "äsch" så jag hälle i 1½dl popcorn till och la på locket. Det började ryka massa och luktade smält smör, men jag hörde aldrig något poppande... När jag sen lyfte på locket var halva kastrullen full med kokande smörbubblor. Uscha! Så den laddningen hälldes bort, helt fel! Jag ville ge upp men Nicklas tyckte jag gjort fel. Han använde de lilla smör som blivit kvar i kastrullen och hällde i fler popcorn, tog ett himla tag men han lyckdes poppa alla till slut, dock så var alla småbrända i kanterna, och de var som små.. För lite fett var våran teori. Så han tog en teflonkastrull och hällde i lite lagom smör och tre popcorn. De poppade aldrig.. Smöret var genomstekt när vi gav upp. Sen upptäckte han att popcornen hade ett bäst före datum år 1998. Förklarade en del... De hade förmodligen poppat utmärkt för 12 år sedan :P

Nu är det nog bara 6,5h kvar tills jag får sällskap av deras äldsta flicka, vi började se Prinsessan och Grodan imorse. Lär bli tradition att se barnfilmer tills det vankas frukost när någon av föräldrarna klivit upp. Mysigt med en filt i soffan :) Och gott med lite frulle innan mitt pass är över och jag får lägga mig.

Semester med jobbet, bokstavligt talat

Publicerad 2010-06-23 20:25:12 i Vardag

Åkte som skrivet hit igår och va framme strax efter två. Blev jordgubbstårta och gofika på direkten, såg ut som midsommar! Natten gick bra också, och idag har jag varit hurtig och löpt litegranna längs grusvägen. Sen gick vi till en kyrkogård och planterade blommor, blev jättesnyggt! Snart börjar ännu en natt, men känns bra, kommer nog gå bra :) Och imorgon ska de flesta åka in till Östersund för en shoppingdag så det kommer nog vara tyst och lugnt så jag kan sova ut ordentligt. Hoppas på strålande sol också så jag kan ligga och slappa utomhus och öka D-vitaminförråden :) Men nu på direkten är det kaffedags!!

På Östersundsbussen

Publicerad 2010-06-22 08:13:17 i Vardag

Jahapp, nu sitter jag här. Kunde inte somna så tog fram datorn och tänkte skriva en bit åt er. Påväg till Dorotea nu, men det är ju så när man åker buss.. Aldrig blir det raka vägen. Gör inte mig så jättemycket, har tänkt försöka sova på en stund igen. Halvvänt dygnet nu inför 6 nätters jobb men går ju som dåligt nu när jag inte kan somna om, skulle behöva sova iaf till elva, helst längre.
Skönt det finns internet på bussen, kunde jag kolla facebook och buke ;) Men kasst är det.. Om jag skriver att 7,5GB i 3,2kB/s kommer ta 2veckor och 3 dagar så kanske det säger er någonting.

Tittade på random precis ut genom fönstret och då körde bussen förbi en stor älgko! Hon stod typ 30m från vägen på ett kalhygge, fin! :)
Igår hyrde vi en film, jag och Samuel alltså, han är fortfarande förkyld, sjukt drygt. Men iaf den hette Blood and Bone tror jag det var och slog båda våras förväntningar och var riktigt bra!! Roligt man kan bli positivt överraskad av en film om streetfighters, trodde den skulle va precis som typ Million Dollar Baby eller Cinderella Man men den var egen och spännande. 8/10 får den av mig!

Nu ska jag slöspana efter fler älgar och vänta på John Blund, han är nog inte långt borta för jag känner mig faktiskt trött, irriterande jag inte kan somna. Bättre lycka denna gång. Även fast jag redan är irriterad på att jag glömde ta med något lypsyl, och självklart känns läpparna torra bara för det! Men i övrigt har jag nog med allt, för jag har då lyckats fylla båda väskorna :P

Buggkurs = ont i fötterna

Publicerad 2010-06-20 18:27:43 i Vardag

Blev att ställa väckaren imorse. Det skulle komma en kvinna och titta på mitt gamla tävlingsskåp som stått och skräpat i Määttäs loge sen oktober förra året. Hon tyckte det såg jättefräsht ut och slog till, så jag blev 300kr rikare! :)
Sen körde jag in till Umeå, eller Ersboda rättare sagt för det var där buggkursen höll till. Sammanfattningsvis så var jag för duktig för kursen, som Samuel redan varnat och trodde jag skulle vara, men kan väl aldrig skada repetera.. Har erfarit att människor utan taktkänsla finns överallt! Det är hemsk, helt omöjligt att dansa rätt och smidigt.. Blir inget flyt.. Jag håller tummarna att de kanske går någon kurs till och då förstår grejen med takt :) Fast dom hade tagit in några manliga hjälpdansare (+ en tjej som dansade som kille) för att få jämna par och de var duktigare så dom var jätteroligt att dansa med.
Så jag fick ändå göra typ alla turer jag kunde och någon ny! Och det var härligt få snurra ordentligt med flera turer i rad, dom fattade rätt snabbt att jag hängde med på mer än bara det alla övade för stunden. Det ska rätt mycket till för att jag ska tappa bort mig och bli yr numera. Så det var ändå värt det i de stora hela. Jag är ut för lite och dansar helt klart, jag vill mera! ;) Nu har jag ont i fötterna (fortfarande i skrivande stund)! Ballerinaskorna är inte osköna egentligen, men efter att ha dansat i 4,5h så gör det ont ändå i fossingarna.

Bugg är så underbart roligt! :D Men såg att dansveckan i Gräsmyr är samtidigt som jag är i Japan. Astråkigt! Jag som ville dit då när morbror + fru är här på semester och skulle dit. Men kanske går bättre nästa sommar.. Eller om dom kommer upp tidigare inför bröllopet vi alla ska på och det finns någon logdans härikring då som passar :)

Packapackapacka till en vecka i mellersta Sverige.

Molnen läcker idag

Publicerad 2010-06-19 11:44:37 i Vardag

och det vill inte säga lite! Jag har ingen lust alls att fara till affärerna och ragga banankartonger, de kommer bli blöta och slemmiga innan jag fått in dom genom dörren. Köket får vänta lite längre, kanske det är bättre väder imorgon eller på måndag. Behöver en kartong för att tömma badrummet och minst tre till köket.. Plus en för krimskrams och en för blommorna. Dvs jag måste skaffa i alla fall 6 till. Fast blommorna kan säkert åka bil som dom är! :) Jag har lust börja köra kartonger redan idag!! Fast går inte, jag måste ha tålamod tills jag kommer hem från Östersund.
Men imorgon blir en rolig dag med full fart! Buggkurs hela dagen och en kväll med Erika. Ska bli roligt snurra över dansgolvet igen, var ett tag sen nu. Men det finns nog kvar i kroppen :) Om inte annat så livas det upp imorgon!


Ser Pride and Prejudice, serien med Colin Firth <3 Perfekt en regnig dag!

Jag lyckades missa regnet

Publicerad 2010-06-18 15:18:37 i Vardag

Hade tur imorse. Det började regna när jag och mamma åt frukost i stugan, men sen slutade det igen så jag hann ut på min löprunda innan lunchen. 6km på 40min blev resultatet, riktigt nöjd med mig själv! :) 20 min efter jag kommit in igen så ösregnade det.
En hantverkare var förbi och installerade en insats i öppna spisen, blev jättefint! Kommer bli varmare nu när man eldar. Mys!

TheFacebook - så såg det ut i början!!

Publicerad 2010-06-17 16:43:34 i Vardag

Jag var inte först med att skaffa facebook, så jag såg aldrig dess födelse år 2004.
Tydligen hade man behövt gå på Harvard för det! En kul grej bara att se första fejjan.
Han Mark Zuckerberg lär ha blivit en aning rikare av sitt ITintresse ;)

Sommaren är lång, baparappapaaa!

Publicerad 2010-06-17 10:48:41 i Vardag

Slog mig igår att jag kommer vara bortrest ovanligt mycket i sommar.. Fick lite panik över att jag inte har koll på något, blir väldigt mycket nytt.. Alltid haft häst tidigare somrar så länge jag kan minnas och då var det träning och tävlingar som dominerade. Känns skumt men jag vet att jag kommer ha roligt :)
På tisdagmorgon bär det iväg söderut mot Östersund för att stanna där tills söndagkväll efter midsommar. Sen skynda flytta till Ålidhem och vara organiserad nog att kunna packa till Japanresan med extra stort J! Den påbörjas 10 juli från Vännäs tågstation och jag landar i Umeå 21 juli 20.55 om allt går som tänkt. Därimellan är det en dag i Turkiet och massor med underbart i Japan!!
Sen är det några "lediga" veckor (när jag är hemma och jobbar) innan det bär av till fjällen för att se ett bröllop!! :) Och i september drar skolan igång, men det känns sjukt långt bort, idag är det 17 juni och sommaren är lång! Den ser dessutom ut att bli grymt rolig! :D

Jordskalv i Sverige?!

Publicerad 2010-06-15 23:01:05 i Vardag

Usch jag har aldrig varit med om att ha känt ett jordskalv förut. Men det där var tydligt! :/ Satt i soffan när jag kände att hela huset vibrerade, tänkte "va sjutton äre för maskin som får hela gatan att skaka?!" (exempelvis när de river is kan det ju skaka sådär) men såg ingenting ut genom fönstret. Tydligen var det ett jordskalv! Usch vad läskigt...! Står lite på VK om det. Står dessutom i en liten ruta "VK.se har för närvarande driftsproblem och därför visas den här artikeln i ett avskalat format." för mig. Troligtvis måånga som är där och läser, rekord? Hoppas det inte kommer något mer skalv bara.. Nu blev jag skakis... Jag bor ju i lilla Vännäs i Sverige. Här ska marken vara stilla!

Leon

Publicerad 2010-06-15 16:14:20 i Vardag

heter hästen som jag red idag. Carro red Snibben och båda skötte sig. Leon va lite seg ibland i början men när vi kom igång va han på hugget :) Måste försöka hitta en medryttarhäst eller bara någon att rida ibland när jag flyttat till Umeå. Hungrig blir man av att rida också! Så nu ska jag laga middag, pasta och bacon lutar det åt! Kanske stekt ägg också, dom behöver gå åt och det är ju mums, speciellt på macka!

Nu kan jag börja slappa..

Publicerad 2010-06-15 11:44:06 i Vardag

Igår kom båda sista tentaresultaten ut, för toxikologin och sjukdomsläran. Och jag fick VG på båda :D Som jag har oroat mig för sjukdomsläran, visste inte om jag skulle vara godkänd ens men tji fick jag för det var inga problem! En lycklig kväll med Samuel blev det, vi åkte in till stan och såg Robin Hood på bio, den var grymt bra! Nu håller jag på med flyttpacket och väntar på att köra till Brån och rida så fort Carro kommit hem :)

Det börjar sjunka in

Publicerad 2010-06-13 13:16:39 i Vardag

...att jag verkligen kommer flytta om några veckor! Nu är alla kontrakt påskrivna och bara handling som är kvar. Spännande ska det bli! Jag som blivit fäst vid alla mina blommor, har bara fina kvar nu tycker jag men vet inte hur jag ska rymma alla på rummet. Får säkert ställa ut dom i resten av lägenheten också, kan inte tänka mig dom kommer klaga på att det blir för fint :P
Känner mig fullt vid liv idag :) Och sen vid fyra bär det av till jobbet, känns lite tråkigt att jag inte hinner träffa Säm ngt när jag jobbar kväll och han natt men efter ett 13-20 pass på måndag har jag flera lediga dagar i rad! Då hoppas jag på superbra väder! Inga moln på min himmel tack :D
Men nu är det dags för lunch, när jag bestämt mig för vad jag vill äta..

Väntaväntaväntavänta

Publicerad 2010-06-12 12:57:07 i Vardag

på att Samuel ska vakna. Säkert 3h kvar.. Han jobbade ju natt så jag förstår han vill sova, men jag har inte tålamodet för att vänta :P Jag vill ringa NU! En glass kanske kan få mig lugnare ;) Idag hoppas jag min partytopp blir färdigsydd, så jag kan ha den på mig ikväll! :) Lutar mot Sommardroskans premiär som de satt 20+ på, perfa!

http://profile.ak.fbcdn.net/object2/532/74/n115637815137901_1389.jpg

Stillheten

Publicerad 2010-06-11 22:58:17 i Vardag

...är underbar. Den här känslan är omöjlig att få hemma i lägenheten, är få ställen som gör att jag känner mig så fullkomligt lugn. Vattnet är spegelblankt. Sitter brevid storfönstrena och skriver med nattljuset över bordsduken, andra änden av bordet är dunkel. Det enda som hörs är kylskåpets låga surrande och klockan som tickar ungefär en gång i sekunden.
Sitter och drömmer om hästlivet, om jag hade haft möjlighet. Det är ingen sorgsen längtan, jag är nöjd med mitt beslut att sälja. För jag hade inte tid och det vart mer en belastning än någonting roligt och då är det inte värt det. Men nu kommer drömmarna smygande, när jag låter tankarna härja fritt. Kanske någon gång.. Men jag vet ju att sinnet är svagare om kvällar och nätter. Eller är det då det verkliga kommer fram? Är de förnuftiga tankarna om dagen en fasad? Jag har ingen lust att bli djup och försöka lösa livets gåtor. Jag tänker sitta och drömma om livet med häst istället. Kanske kommer drömmen att följa mig in i sömnen ikväll.

Kvällssol och mygg!

Publicerad 2010-06-11 20:59:51 i Vardag

Jag är så glad vi har stugan :) Inatt blir första natten som jag sover här, nu när inte Samuel kunde med på kvällen så känns de lika bra stanna över till imorron. Kul! Jag och mor har planterat ett helt nytt jordgubbsland brevid där garaget kommer stå om någon månad, och nästa år kanske det blir söta röda gubbar i överflöd! Precis som vi hade på barndomsträdgården. Och nej jag har inte åldrats jättefort senaste dagen, jag skriver barndomsträdgården för det är det bäst beskrivande ordet jag kommer på just nu. Men snart har vi allting här! :D 4 urnor (större krukor) har också fått blommor och står utplacerade och kommer vara vackra om någon vecka. Myggen har dock vaknat till liv på riktigt nu, känns inte sådär jätteroligt men det hör ju till.. Några myggbett ska man ha, kroppen mår bra av lite histamin att leka med ;P Nästa gång någon bror är hit ska dom få sommarfixa bryggan så vi kan ta ut lillbåten! Men den andra får nog vänta ett tag till. Men bara att kunna köra iväg och fiska när man vill är ju guld!



Här är jordgubbslandet med sina fina blommor som ska få sprida sig hejvilt runtomkring.


Och vi hittade en vacker vit förgätmigej som växte i närheten,
jag byggde en liten stenring så inte gräsklipparen ska råka ta den :)

FÄRDIGT!!

Publicerad 2010-06-10 18:08:36 i Vardag

Nu är bloggen snyggare än någonsin!
Hundratusen tack till Dangerose, du vet vem du är! ;)
Det var guld för jag hade aldrig kunnat göra en så snygg header själv.
Är sjukt nöjd och glad! :D Verkligen.. Tack!

Vad tycker ni om nya designen?

Vill tillägga återigen GRATTIS till alla som tog studenten idag. Kändes härligt att stå utanför kyrkan och sen Lilja och se alla glada strömma ut! Kände liite längtan tillbaka för 2 år sen när det var jag som var huvudpersonen. Fast samtidigt är jag så glad över dom två åren som gått att jag inte vill ha dom ogjorda. Jag får längta till examen från universitetet istället, lär ju va ännu större! :) Sen åkte jag med hem till killen min och efter ett tag kom lillebrorsan som då åkt klart i björkpyntade vagnen, och det blev supergod middag och älsk hade gjort en maffig chokladtårta som såg ut som en studentmössa till han i efterrätt. Skitfräckt! :D

Studenternas dag!

Publicerad 2010-06-10 09:16:18 i Vardag

Kom nyss in efter en hemsk löprunda. Eller det gick ändå hyffsat och låg runt min vanliga tid men trögt var det! Musklerna är stela, speciellt vaderna har inte blivit normala än efter att jag red Mindy hos Carro. Men nu är det gjort och alltid skönt såhär efteråt. Ska hoppa in i duschen och sen kanske jag däckar ett tag, men inte för länge, måste ju vrida tillbaka dygnet nu när jag jobbat klart mina nätter. Sen tillsnoffsning och mot fam Granström som har en glad student bland sig idag! (som jag btw sprang förbi på väg till elljusspåret och redan sagt grattis åt i förbifarten då :D haha jag måste ha varit bland dom första så tidig som jag va!)

Ikväll får nog bloggen sig en överraskning ;)

Holy schmoley!

Publicerad 2010-06-09 13:36:30 i Vardag

Tänkte jag när jag såg att min mobilräking låg på 232kr för förra månaden! Men upptäckte sedan anledningen och kom då ihåg att jag betalat bussresan från Stockholm C till Arlanda med sms - 60kr för det. Ändå billigt för att ta sig dit ut, och lokaltrafik gick ju lika bra när vi ändå hade huur länge som helst på oss innan flyget lyfte. Gick ju inte några flygbussar på nätterna heller så vi hade inte direkt något val :P

Längsta samtal var 1:11:46, kostade 63 öre :) 525 sms hann jag skicka också, jag tycker ändå inte jag smsar så mycket.. Haha men jag är ju långt ifrån övre gränsen! Men tack halebop för det är gratis sms, annars hade jag varit ruinerad, eller åtminstone hade jag inte kunnat köpa lika mycket kläder och lika god mat :(


Jag skulle funnits i den gröna rutan tror jag, eller blåa vissa dagar!

Blev precis utkastad ur internetbanken och när jag loggade in igen så stämde inte mitt kontosaldo längre.. Det var skatteåterbäringen som kommit :D Inte helt fel såhär i början av sommaren!! Nu blev jag genast på ett superbra humör trots att det regnar och är tråkigt ute. Och e-sparkontot blev glatt igen, för det var dit pengarna fick flytta i väntan på något större  :)

Tvättdag

Publicerad 2010-06-09 11:26:25 i Vardag

Det var alldeles för länge sen jag bokade tvättstugan. Eller så kan jag inte heller skriva för jag har ju kläder kvar, i mängder :P Men tvättpåsarna var fulla, och kulörtvätten var ett berg. Några av 40kläderna får gå i 60 för jag ids inte köra två maskiner med samma värme. Men det är svårt ibland att lyckas få tvättstugan en dag som passar, och det är svårt att veta många dagar i förväg vilka dagar man kommer vara hemma ledig och ens har möjlighet. Men idag smäller det och det känns som en befrielse för varje maskin jag proppar full med kläder :)

Pratat med Olle lite, nu är gamla hederliga killgänget där och hälsar på. Saknar Malta, saknar Native, saknar sushin, saknar värmen. Såklart saknar jag Olle litegranna också :P Blir kul när han kommer till Sverige, då är det tuvan, vännäsdagarna och sen Japan och the long lost brother.

Tisdag

Publicerad 2010-06-08 14:51:03 i Vardag

Det känns väldigt konstigt att jag inte har pluggat på flera dagar nu. Jag har det så lugnt, det är nästan lite jobbigt psykiskt för det känns som att jag borde plugga. Fast jag vet ju att jag inte har något att göra :) Så jag försöker njuta så mycket jag kan! Körde till Brån och red ut med Carro idag. Jag red Mindy, hon var jättehärlig, lydig, mjuk och det kändes bra att sitta i en sadel :) Och inte minst stå ovanför sadeln i galopp uppför ängar! Inatt är första jobbpasset också sen i fredags, men först ska jag in till stan och fira Erika som fyller 21 imorgon!!

Lisa vs. Skogen 1-0

Publicerad 2010-06-07 19:17:54 i Vardag

En halvlång promenad senare var vi framme vid tältningsplatsen. På en klippa brevid en sjö där svanar simmade omkring :) Började med att hämta ved från ett kalhygge och bära dit, sen gjorde vi upp eld och packade upp oss lite. Slog upp tältet och sådär. Jag kände mig duktig :) Det var så lugnt och skönt ute :) Samuel gjorde pasta och köttbullar till middag med stormköket, och för er som inte vet så blir all mat gourmetmat i vildmarken och smakar underbart. Kvällsfikat var grilla korv och mashmallows (står på påsen att dom består av glukos, fruktos och sirap ^^). Älsk sågade till och bar dit en stock att sitta på vid elden också. Sov bra gjorde jag också med dubbla sovsäckar. Även fast jag var vaken vid halv fyra en sväng och hörde älgar ropa :/ Men älskling hade ju kniven i tältet så jag somnade om trygg ;) Sen idag efter en uppfräschande dusch åkte vi in till Umeå och spenderade lite pengar. Köpte tshirten på myrorna, jeansshortsen på the store, de rutiga på wear it, blå tröjan på hm. Väldigt nöjd! Och sen på hemvägen så såg vi att det brann i vby! :O Men det får ett eget blogginlägg med sina bilder. Puss hej!











Söndag 6/6

Publicerad 2010-06-06 13:15:35 i Vardag

Igår så firade jag och Samuel halvår :)
Igår upplevde jag Brånsmästerskapen 2010, se bilder
HÄR (facebooklänk)
Nu ska jag ut i skogen!
Jag har sommarlov :D

Ombyggnad pågår

Publicerad 2010-06-05 00:24:50 i Vardag

Därför bloggen ser ut som den gör nu. Jag måste bara hitta någon som kan med photoshop. Märkte att paint inte sparade bilder i lika bra kvalla som man öppnade dom efter att man gjort något där. Och det är enda bildprogrammet jag har :P

SOMMARLOV

Publicerad 2010-06-04 13:53:38 i Vardag

9.00 började dom dela ut tentorna. Efter 25 minuter hade jag skrivit min klart, haha :) 9.40 lämnade jag in den. Vi väntade in resten av klassen utanför, sen gick vi till KBC och fikade in sommarlovet med mycket snack och skratt. Alla kände sig hyffsat säkra på att ha klarat den så det kändes roligt. Den var inte så omfattande, typ som jag väntat mig! Gick förbi Samuel på medicinska biblioteket senare och delade med mig av glädjen och lite pussar, jag håller tummarna att det går bra för honom imorgon på sin halvårstenta :)
Börjar jobba fyra.. Men sen är jag ledig lördag-tisdagnatt! Imorgon är det Brånmästerskapen, måste ses såklart! Kanske tar några bilder så ni får njuta av alla duktiga också ;) Och ni som bor här nära borde ta bilen dit och se med egna ögon!

I SOMMAR SKA JAG:

* Bli bättre på wakeboard
* Flytta till Umeå
* Fara på logdanser ;)
* Semester i Japan!!
* Sola & bada (som vanligt)
* Äta glass

Imorgon smäller det!

Publicerad 2010-06-03 17:42:10 i Vardag

Då är det dags för tentamen. Toxikologin ska förhoppningsvis klaras och jag är ganska positiv... Eller ju mer jag tänker efter desto sämre känns det så jag försöker inte tänka så mycket på det. Det är enklare om jag knölar ihop det till en dimmig boll i bakhuvudet och sen låter bli att vara där och peta. Så kan jag plugga ikväll, sen kliva upp imorgon och gå dit utan att känna så mycket. Och sen läsa frågorna en och en och besvara dom eftersom och sen stryka dom från minnet. Låter ganska extremt när jag skriver ner det i ord. Men jag är inte sinnessjuk, jag har bara kommit på ett sätt att hålla nerverna i schack :)

Läste ut boken jag lånade för någon vecka sen idag på jobbet. Tystnadens Pris av Belva Plain. Brukar läsa medan jag äter lunch, typ som en liten rast. Den var grymt bra, men sorglig, eller rörande är ett bättre ord. Avslutet var väldigt oväntat men samtidigt så har jag flera gånger under bokens gång funderat i de banorna.

Har fortfarande träningsvärk i hela mig. Men det går ju som vanligt att uthärda, inte för att man har något val direkt :P Bara fortsätta gå i trappor och försöka se glad ut. Och försöka att inte se halt ut de första stegen efter att ha suttit stilla ett tag!

Nu åter till gamla tentors värld!

Ajajajaj :(

Publicerad 2010-06-02 14:02:55 i Vardag

Det gör jätteont i hela kroppen nu. Kände av lite träningsvärk redan imorse när jag vaknade. Hajjade till när jag vände mig och skulle stänga av väckaren, men jag måste ju bju lite på mig så Samuel får le :) Och ni som har lite träningserfarenhet kan nog hålla med mig att man inte brukar ha träningsvärk redan 12h efter passet. Sen har det bara blivit mer och mer, hade svårt gå ner för trapporna ut ur bussen nu när jag åkte hem efter att ha suttit still i en timme. Dryyygt! Men samtidigt så äre ju ett bevis på hur duktig jag var igår. Mycket duktig, och jag vill mera! Men jag tror inte på långa vägar det är över än, det brukar ju vara som värst två dagar efter så sent ikväll efter jobbet och imorgon lär det vara på sin topp!

Ska dra ett sist pluggrejs nu innan jobbet. Ska lägga ett nellypaket på lådan på väg till jobbet också, en klänning som satt som skit och en tröja som var gränsfall för liten, den vill jag dock ha tillbaka i en storlek större :) Resten var bra, eller har inte provat min nya freebra men den går ju ändå inte returnera om den sitter dåligt så den får ligga i sänglådan i väntan på fest med någon partyklänning. Lär inte dröja alltför länge hoppas jag ;)

SOMMARVÄDER

Bodypump + brie = beach!

Publicerad 2010-06-01 19:24:31 i Vardag

Kom nyss hem från stan och ett härligt bodypump-pass på IKSU. Första gången jag provade pump, ångrar nu att jag inte kört det tidigare. Jättekul! Och jobbigt, men man kunde ju välja själv hur mkt vikt man ville ha på varje övning så det va skönt :) Känns finfint i kroppen såhär efteråt!!
Sitter nu och smaskar på creme brie och salta kex. Det är detta som ska bygga min kropp till beach 2010 (nej den har inte börjat för jag har inte badat ute än). Lite brie känns också finfint i kroppen nu såhär efteråt ;)

Btw nu är kontrakt skrivet på rummet och jag längtar till stan! Då kan jag ju va på IKSU liiite lättare!

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela