I startblocket till livet

Kommer inte på något som passar så det blir ingen rubrik.

Publicerad 2008-10-31 19:03:30 i Vardag

Pallar inte ens skriva allt jag vill ha ut. Usch, jag känner mig värdelös..
Jag orkar inte, nu får mitt förbannade liv ordna upp sig själv!
Länge sen jag va så här arg, I guess you just bring out the best of me.

Och jag sitter bara och tänker på mitt egna liv medans FN kritiserar laglösheten i Kongo Kinshasa där rebeller hotar att inta staden Goma och där regeringssoldater plundrar samt dödar människor. Visst är världen underbar?!

Vinter = broddar krävs

Publicerad 2008-10-30 19:37:31 i Vardag

Blev ingen promenad idag då Lord inte har nå broddar än och det var halt ute :( Så det blev en promenad för mig efter ett tungt benpass på gymmet istället. Gick strandpromenaden för att pressa ut lite ork till, så nu sitter jag här med trötta ben :) Och Carro har hittat det troligtvis perfekta komplementet till på lördag!

Snö = vinter

Publicerad 2008-10-30 11:15:26 i Vardag

När jag klev upp 06.30 i morse så låg det ett vitt täcke av snö över Vännäs (ligger fortfarande kvar!). Det knarrade under skorna när jag gick till jobbet, hur mysigt som helst! Julstämning redan i slutet på oktober, hur ska detta sluta? ;)
Men först är det iaf halloween och på lördag ska jag på maskeradfest hos en kompis som bor i Ume. Ni kommer få se bilder därifrån kan jag lova. Min klädsel är nästan färdig, fattas några detaljer men dessa ska jagas på fredag!

Idag ska jag plocka ut min friskvårdstid så att jag hinner till stallet medans det är ljust, blir en lång promenad med Lorden och min relativt nya iPod shuffle. Han är fortfarande varm över länden (större område nu är innan metacam-kuren) men han har ingen muskulär smärta längre, inte heller i skelett/ligament vad jag kan avgöra.. Troligen får jag strax börja arbeta honom från marken! :) Typ tömköra. Det blir underbart, var så länge sen han fick jobbas nu... Ska bara snacka en extra gång med veterinären och min equiterapeft först. De ringer förhoppningsvis idag båda två! :)

Sen blir det nog ett benpass på gymmet ikväll. Med vikter - inte löpning. Har sån träningsvärk i överkroppen så nu äre benens tur! Moahahaha! I like it!

Hemlis

Publicerad 2008-10-28 17:19:30 i Vardag

Beställt och betalat, men ni får inte veta vad det är förrän det kommit ;)

Förvirrad

Publicerad 2008-10-27 22:43:28 i Vardag

Hör mkt men jag vet inte vad jag ska tro på...
Allt säger emot sig självt, jag blir så osäker.
Vågar jag gå på känslan eller ska jag ge mig?
Varför kan det aldrig vara lätt?

Lorden, dig ska jag inte svika.
Du är alltid det viktigaste!

En dag till Skylord

Publicerad 2008-10-26 09:00:10 i Vardag

Idag ska jag vara i stallet i flera timmar har jag tänkt. Och ta en riktigt lång promenad  med Lorden, och smörja allt hans och lägga undan det som kommer ta väldigt lång tid innan jag använder. Typ martingalen och kandaret är ju helt onödigt att ha framme i dagens läge. Ledtränset kan istället få en hedersplats brevid vanliga tränset, det används flitigt :) Sen har det nya tränset (Henri de Rivel) äntligen kommit från hippson så det ska också smörjas för att senare slaktas ut till olika ändamål i stallet, hehe. Nämen pannband och nosgrimman ska gå till kandaret och nackstycket och tyglarna ska jag ha till mitt nya kimblewickbett, det blir najs - när jag väl får börja rida igen... Ska nog skrubba lite på väggarna också där det blivit smutsigt, och tvätta fönstret så det skiner. Oj, jag måste iväg nu om jag ska hinna allt detta på en dag!

Ikväll ska jag på bio med pappa min. Nu eller aldrig heter den, gratis bio är aldrig fel men den här filmen verkar riktigt bra! Det blir tre filmer som jag sett på bio då i veckan (gratiskort en vecka på utvalda filmer för att jag jobbar åt kommunen) - Varg, P.S. I love you och snart Nu eller aldrig. De andra filmerna som gått i veckan lät inte lika lockande och jag har ju annat för mig än att bara gå på bio också. Får se om jag ska gymma idag också, om Patrik vill ha sällskap så kanske. Isf ska jag träna bröst! Bänkpress va ju roligt ^_^


Jag och Skylord på en tävling i Umeå i somras.

110%

Publicerad 2008-10-25 23:23:56 i Vardag

Då var kvällsjobbet färdigt. 15.30-21.30 hos hemtjänsten utöver det heltidsvick jag har på förskolan. Blir nog uppemot 110% som jag jobbar ibland. Den orken har jag inte men kan inte heller tacka nej, isf slutar de ringa och om 2 veckor är mitt vick slut och då kommer jag att behöva alla extrapass jag kan få. Egentligen är det tragiskt att det ska vara så.. Visst, jag är ung och har en hög smärttröskel men ovissheten om när (om) man får jobba nästa gång är knappast hälsosam. Jag måste ha råd med hästen min varje månad och lägga undan sparpengar. Sen vore det ju ett stort plus om jag kunde beställa den weekendbag jag vill ha men det vore nog att hoppas på för mycket. Anyway, jobbet gick problemfritt ikväll och jag tog en lång promenad i regnet med Patrik efteråt. Nu är jag blöt och kall och kommer inte få upp värmen på flera dagar känns det som. Godnatt världen, snart är det vintertid.

1398kr

P.S. I love you

Publicerad 2008-10-24 21:28:26 i Vardag

Jättesöt film som fick mig att skratta många gånger och även fälla en tår, för att sedan börja skratta igen. Holly är vacker, smart och gift med sitt livs kärlek - en passionerad, rolig irländare som heter Gerry. Så när Gerry dör av en hjärntumör, dör Holly också. Den enda som kan hjälpa henne är han som inte längre finns där. Ingen känner Holly bättre än Gerry. Så det var tur att han planerade i förväg. Innan han dog skrev han en serie brev som skulle visa henne vägen, inte bara genom sorgen, utan till att hitta sig själv igen. Första meddelandet kommer på hennes 30års-dag i form av en tårta och ett inspelat band med Gerry som säger åt henne att gå ut och fira sig själv. I månaderna som följer kommer fler brev på överraskande vis, varje brev skickar henne på nya äventyr och varje brev har samma avslut; P.S. Jag älskar dig. Holly's mamma och bästa vän börjar oroa sig att Gerrys brev håller Holly fastknuten vid det förflutna, när egentligen varje brev puttar henne till en ny framtid. Med Gerrys ord som guide får Holly uppleva en saga om giftermål, vänskap och hur en kärlek kan vara så stark att något så slutgiltigt som döden görs till en ny början till liv.

Jag är glad att jag såg den, den var djup men inte för sorgsen. När man minst anade det så kom en liten poäng, en överraskning, och det var dessa som gjorde filmen!

Nummer ett!

Publicerad 2008-10-24 17:02:36 i Vardag

Första blogginlägget i denna nya blogg. Några av er vet säkert att jag i våras hade blogg (samma) men den är nu rensad och får en nystart! Det lär bli många inlägg här..! Mitt liv är inte speciellt fancy, jag är varken modell eller musiker, men jag hoppas ni gillar min blogg ändå. Livet ur min synvinkel!

För er som känner mig är detta nog ingen nyhet, men för er andra.. Jag har just avslutat min andra vecka av vad jag vet nu fyra, som förskole-/fritidsfröken och det går väldigt smidigt. Roligt att man är omtyckt av de små, mindre roligt att bli kallad för tant eller gammal (ja, det har hänt..). Dagarna består mest av pyssel och färgläggning av Hello Kitty och My Little Pony. Har även hunnit bli krönt till drottning av ving-skapelse eller nå liknande. Hursomhelst är jag stundvis fröken över en flock älvor istället som flyger omkring. Men nu är det helg och nästa vecka är många av barnen lediga (höstlov) så det blir nog en relativt lugn vecka. Ikväll ska jag på bio och se PS! I love you, den verkar lovande och jag har i princip redan bestämmt mig för att jag gillar den.

Idag har jag väldigt ont i knäna, kondispasset igår (mitt tredje ever typ, men fler ska det bli!) blev 75minuter och 1mil på löpbandet, jag är förvånad att jag inte är mer sliten ändå!

Nu ska jag hjälpa till med middag åt familjen. Kramar från Lisa

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela