I startblocket till livet

Första snön!

Publicerad 2009-09-28 16:30:48 i Vardag

Idag kom den första snön :) Hann precis in i bussen vid universitetet innan det började hällregna. Och då menar jag verkligen att det var regnstorm, man blåste nästan bort. De som cyklade kom inte snabbare fram än de som gick.. Sen när jag kom till Vännäs så har den första snön kommit! Den smalt visserligen lika fort som den kommit men ändå! Haha :D

Videoövningen avklarad! :D

Publicerad 2009-09-25 23:11:35 i Vardag

Hade ett obligatoriskt moment idag på umu. Vi skulle redovisa/prata inför gruppen och bli filmade. Sen se filmerna och säga 3 bra saker om sig själv och ge positiva komentarer åt de andra. Hade grämt mig ganska mycket men det va inte så farligt, jag glömde bort kameran direkt! Sen när jag såg mig själv på film så slogs jag av hur lång jag såg ut. Det va råhäftigt! Det gjorde typ min dag!

Varit me Jocke, Milla, Samme och Lasse ikväll. Haha va snygga smeknamn de blev nu ;D Vi såg idol, åt tårta och drack te. Sen såg vi en creepy film som gick på tv då den vi hade tänkt se hade ljudet ca 3 sekunder efter. Det gick inte att ignorera kan ja lova. Filmen hette Red Eye, thriller, den va inte så läskig ändå.. OM det inte hade varit för att Cillian Murphy spelade manliga huvudrollen. Jag vet inte riktigt vad det är med honom men någonting är det som gör att jag får rysningar i ryggen bara av att se honom. Han gör sig bra på bild men i film blir han riktigt creepy, han är så iskall i ansiktet och ögonen är läskigt ljusa. Fast jag är allmännt väldigt harig när de gäller filmer :P Har svårt för när dom blir jagade och smyger runt hörn. När det blir samma känsla som i hajen, man vet att mördaren kommer hoppa fram, men inte när.

Puss hej!

Måndag

Publicerad 2009-09-21 20:29:14 i Vardag

Hunnit med mycket idag! Har varit upp med Lorden på Norrmalm, och ridit Maya med Carro som red Mindy. Numera har jag en helt annan uppfattning om vad som är snabb galopp :P Himmel och pannkaka jag trodde jag skulle dö. Men sen kom tjusningen ;) Kanske skulle man satsa på en galoppkarriär? Fast jag är för lång så det blir inte av. Jag får nog plugga vidare på UmU.
Har städat hemma också, ordentligt med dammsugare och allt! Och storebror har varit förbi och hjälpt mig sätta upp de sista hyllorna som har legat på golvet brevid soffan ända tills nu. Skönt att det är gjort.. Fjärde tvättmaskinen för idag snurrar och jag känner mig värsta huslig!
Nu hoppas jag bara att morgondagen blir som jag tänkt mig. Det är mycket som ska klaffa i framtiden, men jag är positiv! :)

Satt precis och kollade på ett klipp från Britain's got talent. Imponerande!



Samma dansgrupp i finalen:

Krabbor springer sidvärtes.. Lisa springer frammåt!

Publicerad 2009-09-18 23:10:20 i Vardag

Jobbade kväll nu och vi va bjudna på middag. Jättetrevligt var det! Fick krabba, spännande må jag säga. Pillrigt men gott var det! Blev bra träning inför kräftorna imorron. Åt så sjukt mkt så jag kände mig som en boll. Sen när jag slutade vid tio så fick jag smått ångest. Kom inte på någonting att göra och kände mig ensam och med för mycket överskottsenergi. Så jag grävde fram superunderstället (nu äre höst när man behöver det!), drog på löparskorna och satte shufflen i öronen. Sprang i en åtta runt vännäs - förbi badet, torpet, umevägen, hammar, shell, hem. Farten var jogging med ett plus i kanten. Tog 40 min och nu är kroppen nästan lika trött som huvudet. Skönt vare :) Speciellt duschen efteråt. Men har ett återkommande problem jag inte kan lösa.. Ibland känns det som att mina revben blir taggiga på insidan, alltid på höger sida, och det det gör svinigt ont att andas. Går inte att härda igenom då det bara blir värre och värre, försvinner av en stunds promenad men avskyr att bryta rytmen och gå. Dubbelt så jobbigt att starta om efter varje avbrott. Hände 2 ggr nu ikväll. Ska försöka leta va det kan va.. Jag kan väl ändå inte va ensam om det där? Och det är inte mjälthugg - jag vet hur det känns, det går att härda bort.
Snart dags att lägga mig.. Jobbar dag resten av helgen så behöver sömnen. Ser inte fram emot mina vader imorgon, hade rejäl träningsvärk redan innan. Både sen onsdags och igår. Men de är småcharmigt att ha träningsvärk - då vet man att man tog i ;)

Förvirrande

Publicerad 2009-09-17 15:06:09 i Vardag

Ett tag var jag övertygad om att det va fredag idag. Det känns som fredag. En torsdag borde inte kännas lättande när man åker hem från skolan. Det ska vara fredag då! Men tyvärr äre bara torsdag idag, måste försöka fiffla tillbaka känslan. Men imorron äre fredag och då kommer Maria och ska massera Lorden :) Länge sen nu, minst 2 månader, så ska bli kul att se vad hon säger! Jobbar i helgen så blir lugnt. Fredagkväll blir till att sova efter jag kommit hem från jobbet. Sen ska jag på kräftskiva på lördagkväll :D Ska bli jättekul och gott och jag hoppas vi ska ha hattar och hela köret ;)

Uppdatering - Styckmördare? Kom ganska nyss hem från stallet. Red ut ensam idag me Lorden och tänkte rida uppför berget - kändes som en bra väg idag. Och den va jättefin och inte alls så hård. Men för att komma dit så red jag över Bränna och sen mot berget. Längs den vägen ligger en jaktstuga. Eller ett styckningsskjul kanske det heter.. Aja, det är dit dom släpar älgarna och flår och sådär. Och det va självklart 5 bilar där och de höll på för fullt att stycka en älg som hängde upp-och-ner, och hade igång en vattenpump, en eld och hade portarna vidöppna. Lorden vart hysterisk, han trodde till 100% att dom skulle rusa ut och stycka oss också :P
Men vi kom då förbi. Och sen när vi kommit bort till själva berget så blev de bättre. Han va faktiskt jättefin hela tiden när vi rörde oss frammåt :) Sötisen

Söndag

Publicerad 2009-09-13 17:35:25 i Vardag

Har varit en skön dag idag :) Åkte till Erika efter frukosten och vi såg resten av Pride & Prejudice. Äntligen! Haha, men det va väntan värt för mr Darcy är lika underbar som alltid. Sen handlade vi och Erika lagade en galet god lunch. Pasta med morotssås. Typ godaste jag ätit. Så säger jag varje gång jag äter där men jag menar det! Hon är seriöst bäst! :D
Sen åkte jag till stallet och satt med Lorden i hagen i en timme och såg på medan han åt lunch. Solen värmde och det va sjukt härligt att bara sitta där och gosa och ta det lugnt. Pluggningen går sådär... Trögast går referatet, men det går. Inte så mkt kvar nu.
Borde laga mat men känner mig inte hungrig än.. Men snart är kycklingen tinad och det ä dags att sätta igång. Kyckling är typ det enda jag känner mig duktig på att laga. Men då blir det riktigt sjukt gott också ;)

Ännu ett "Jag vill..."

Publicerad 2009-09-11 13:52:37 i Vardag

Jag vill börja klättra på Iksu. Har velat det länge iofs, ända sen storebror gjorde det för typ 2 år sen. Men hörde av Nils att han skulle dit nu idag och klättra så jag blev jättesugen! Det kryper i kroppen och är småsvårt att sitta still här och plugga effektivt :P Men inom en snar framtid hoppas jag :)

Choklad <3 <3

Publicerad 2009-09-10 15:51:25 i Vardag

Sjukt vad jag är sugen på choklad! Vet inte vad jag ska ta mig till.. Men strax ska jag jobba, då försvinner möjligheten att kila till affären. Känns både bra och dåligt :P Men det är ju bara torsdag idag, va äre med mig?! Skyller på hormoner ;)



Ingen som har nå tips hur man blir av med chokladsuget?

En blåsig dag

Publicerad 2009-09-09 07:51:55 i Vardag

"Ha en bra blåsdag" som Nalle Puh säger när östanvinden bytte plats med västanvinden. Så måste det nog vara idag. För det är vääldigt blåsigt. Såg just en cykel blåsa omkull. Men en bra dag ska de allt bli! Ska precis iväg till jobbet. Sen är det full fart efteråt, ska på SuperJäns ikväll! Måste hinna fixa mig och gå på systemet och bussen in går kl fem, blir lite tajt men det ska jag nog klara! Men tar med klänningen i väskan, har ingen lust att åka buss så uppklädd :P Ska byta om hos Micaela sen istället. Haha, min första sittning! Spännande! Men ny måste jag skynda!

New Moon pics

Publicerad 2009-09-08 21:35:07 i Vardag



När Taylor fick veta att han skulle vara biff i New Moon så började han träna stenhårt. Han har lagt på sig över 13kg muskler. Varför anstränger inte Rob sig? Sminkade magrutor.. Nej tack! Jag vill se mkt Jacob i filmen ;)



Kanske inte ska avslöja vars/när detta utspelar sig.. Men serisöst, måste hon vara all over him? Som en apa. Vad äre med regissören och apor? I Twilight säger dom ju både "Hold on spidermonkey" och "My monkeyman", inget av detta står i boken?! Och han ska ju inte vara i solen!

Bushäst

Publicerad 2009-09-07 17:59:51 i Vardag

Skulle springa med Lorden på asfalten för att kolla idag om han markerade något. Men vi hann bara några meter innan han började busa så han slängde lite med frambenen i traven och lyckades träffa min häl och trycka av mig skon (den flög typ 2,5m). Han vill nog inte stå mera, han vill ut och jobba! ;) Men jag blev blockhalt och är nu helt röd och svullen om hälen, gör fortfarande ont att gå.. Men han är då mycket mycket bättre idag! Men jag som tänkt gå en promenad, får bli stilla plugg istället. Vilket ändå behövdes så det kanske är lika så bra. Håller tummarna att det går över till imorgon.

VARNING! Storkok köttfärssås pågår!

Typiskt!

Publicerad 2009-09-05 22:55:32 i Vardag

Har man inte otur så säg?! Packade färdigt och åkte iväg mot SURF på förmiddagen. Var framme i god tid och pysslade på ett bra tag innan jag hade något att göra. Sen var det slutligen dax för veterinärbesiktning, och Lorden markerade på ett ben. Fast veterinären tyckte jag skulle prova rida fram till 110 och sen ombesikta efter den klassen. Han kändes pigg och alert i skritten, i traven likaså men kände att det inte va rent. Typiskt! Han som såg så fin ut igår. Och kändes toppen i förrgår! Ingen värme, ingen svullnad. Men eftersom det kom över en natt lär det väl försvinna över en natt också :) Det va säkert den där halvtimmen i hagen imorse som han lyckades med någonting på! Inte orolig alls, men varför precis idag? Aja, han va glad över att komma ut i sin nya hage, få hö och bara svulla så honom går det då ingen nöd på :P

Vi började se Forrest Gump ikväll på jobbet så nu sitter jag hemma och fortsätter se den. Den är sjukt bra varje gång man ser den :D Tom Hanks i den rollen asså! Behöver ju inte lägga mig tidigt längre. Men ska in till stan och sen ut till SURF imorron ändå tror jag. Hejja på alla andra!

Första skolveckan är över, nu äre helg!

Publicerad 2009-09-04 17:07:06 i Vardag

Gick ändå smidigt det här med att börja plugga tycker jag. Hittar någorlunda redan, iaf i naturvetar och kemihuset, och trivs riktigt bra :) Men skönt med helg! Ska strax iväg till Erika, vi (Carro också) ska äta middag sen ska vi till stan och fira Max som fyllde 20 i måndags! Sjukt roligt med födelsedagar :D Har inte riktigt kommit ifrån det "barnsliga" stadiet då födelsedagar är en höjdpunkt. Fast det kanske inte blir ångestfyllt förrän någonstans över 35 :P

Fick höra något jättesorgligt idag.. Mina tankar går till Pernilla och de som var med Grynet vid slutet. Det är så orättvist, så overkligt, tragiskt, fruktansvärt. Det går knappt att förstå :'(

Nytt utseende... igen!

Publicerad 2009-09-03 22:16:55 i Vardag

Det har nästan blivit lite av ett beroende det här med att ändra stilmall/färgtema. Men nu hoppas jag att jag kan låta det vara såhär. Svart och vitt är ju stilrent. Det tar ju ca en timme varje gång jag får för mig att det är fult. Det enda jag vet att jag ska byta är headern (som nu är ett panorama över New York) till något personligare. Men jag måste nog be Jorunn om hjälp med att fiffla ihop en egen. Nog för att jag anser mig kunna rätt mkt om datorer men jag är värdelös på photoshop. Den nakna sanningen. Kanske en med lite färg i bilderna?

Hoppas ni tycker det blev finare :D Mitt argument till att byta denna gång var att den förra stilmallen var för ljus och gjorde ont i ögonen av allt vitt. Har ändrat om i kodmallen också men det var bara massa småsaker så det går jag inte in på.

Skylord va så fin så idag!

UmU datasalen

Publicerad 2009-09-03 13:33:47 i Vardag

Nu sitter jag här igen. Idag ska vi lära oss hur Adobe Connect fungerar och lite djupare om excel också. Han pratar på och jag lyssnar faktiskt. Tro det eller ej men jag lär behöva veta det här sen när jag ska sitta hemmifrån. Så nu ska jag lyssna nogare :) Puss hej!

Grattis!

Publicerad 2009-09-02 20:07:22 i Vardag

..mamma som fyller år! :D Det va kul att se hur fin lägenheten blivit! Och middagen va mums!

..vet inte om jag får skriva det på bloggen än, det kanske är halvhemligt. Men grattis (ni vet)! :D




Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela