I startblocket till livet

Umeå Universitet

Publicerad 2009-08-31 22:18:35 i Vardag

Nu är första dagen avklarad. Och jag skriver just "avklarad" då jag åkte från Vännäs imorse 7.25 och kom tillbaka till Vännäs busstation 20.35. Är döless men tror att det känns bättre imorron. Då går bussen 6.55, bara att kliva på! Borde sova nu... Men vill presentera er för min nya bästa vän först. FASS 2009, en 3032 sidor tjock bok, modell A4-blad, med 2 spalter/sida och 102 rader pytteliten text/spalt om läkemedel.

En helg i Sundsvall!

Publicerad 2009-08-30 20:38:05 i Vardag

Har varit på massage ikväll. Va skön-ont, men mest underbart skönt. Får se hur ryggen/nacken känns imorgon. Hon trodde jag kunde få en rejäl träningsvärk runt skulderbladen då hon jobbade ganska mycket runt dom. Aldrig varit på massage förut så det va en ny erfarenhet! Men blev en bra en! Tror jag lär ringa och boka ny tid sen, det är ju friskvård :)

Det här fick jag med mig hem från Sundsvall!



En tunika Åhlens (den är kortärmad och har två fickor fram), ett par baggyjeans Intersport, ett par vanliga jeans H&M, två 1a-pris rosetter (vann båda 1m med Lorden :D och han va superfin i båda 1,10 också! Jätteglad!), två plaketter, två biobiljetter och en sidensjal (bästa hederspriserna ever), en kjol H&M, en balconette Lindex, ett par stickade strumpbyxor Kappahl.

Bonusbilder på Lorden i rosetterna!
Första vinsten -->    <-- Andra vinsten




Nya djuptallrikar, assietter och vanliga tallrikar och glas från Ikea.



Sorteringsboxar (Ikea), så nu ska jag äntligen få lite ordning bland filmerna hoppas jag!



Högakustenbron på hemvägen. Den är mäktig på sitt sätt :)

Full rulle

Publicerad 2009-08-28 07:52:14 i Vardag

Ska cykla iväg till jobbet nu. Eller så fort jag skrivit klart såklart. Sen blir det bara en snabbis hem och äta gröt innan jag ska till stallet - fixa hästen - och åka söderut till Sundsvall. Tävling lördag och söndag. Blir 2*1m och 2*1,10m och jag läängtar :D Mamma ska med också och vi ska gå på IKEA och hela Birsta och shoppa! Ska försöka hålla igen börsen men det är inte så lätt när man nyss fått lön och varit fattig i 3veckor och helt plötsligt "rik" :P

Önska mig lycka till!

Läste just Rebeccas blogg...

Publicerad 2009-08-27 00:02:40 i Vardag

och såg den här låten som hon lagt upp. Jag tyckte den va så bra så jag lägger upp den här med så ni kan höra för er själva. Aldrig hört talas om Regina Spektor förut, men tvivlar på att jag kommer glömma henne. Lyssnade på fler av hennes låtar och dom är jobbigt djupa.



Jag tror inte att låten egentligen handlar om Gud utan om livets ironi. Ingen skrattar åt livet i motgångar, då man känner sig hjälplös, då man önskar att man handlat annorlunda. Livet är bitterljuvt och vi kan inte göra annat än uppleva hur slumpmässigt det pendlar mellan skönhet och grymhet.
 

Hårdträning

Publicerad 2009-08-25 15:07:18 i Vardag

Va ute i 2h idag med Lorden. Red till Brån och slöt upp med Carro. Vi red upp på berget och det blev ett riktigt konditonspass! 15min framskrittning - 1h hårdträning - 45min avskrittning. Ja det tar så lång tid att skritta hem från Brån. Men skönt med nervarvning.. Han blir så laddad av att tävla med Mindan ;) Fast han har inte en chans mot henne, men skummig och nöjd blev han ändå. Haha

Söndag

Publicerad 2009-08-23 15:24:22 i Vardag

Tävlingshelgen är över för den här gången. Men va ett tag sen jag bloggade så drar lite bakgrund.
Vi har haft hemmatävlingar nu fredag-söndag och då jag jobbar 16-22 dessa dagar också så kanske ni förstå varför jag inte hunnit skriva någonting tidigare :P Men nu ska jag kluddra ner lite snabbt innan jag ska till jobbet.
I fredags så skulle jag inte tävla själv utan jag var bara där som funktionär.
Sen igår så klev jag upp 6.20 och då skulle jag minsann hoppa med Lorden! Vi startade 1m och han var jättefin men vi fick ett rejält missförstånd i anridningen mot tvåan så vi rev den. Men det tar jag på mig för vi kom verkligen inte rätt, eller ens i närheten. Resten gick som smort! Sen hoppade Carro 120cm med honom, 8 fel fick dom men han såg fin ut och hon tyckte han hoppade riktigt bra.
Idag så hoppade jag 110cm och det va underbart. Allt bara stämde och flöt på. Lyckades med alla mina svängar i fas2 men vi petade frambommen på en oxer som vi kom lite nära. Men tiden räckte till en 5e placering! :D Sen red Carro 125cm, en tidshoppning, med 3 nedslag (som då räknades om till 12 sekunder). Tiden utan straffsekunderna va riktigt bra! Men dom kom väl snett på ett räcke, och jättenära ett annat. Men han var jättefin och hon tyckte han kändes jättebra. Han visade verkligen upp sin hoppteknik över oxrarna ;) Öppnade jättefint bak! Nu är han hemma och betar gräs och jag är jättetaggad på hoppträning på onsdag och sen tävling ner i Sundsvall nästa helg!

Jag är så lycklig! Haha :D

Blåbärspannkaka

Publicerad 2009-08-20 13:39:02 i Vardag

Har jag lagat idag och bjudit bror och hans sambo på som tack för all hjälp. Blev jättegott och jag åt så jag känner mig helt uppsvälld nu. Som en ballong. Han har verkligen varit guld värd att ha nu när jag flyttat och haft massor med krokar, hyllor och skåp som skulle upp på väggarna. Idag fick jag upp ett badrumsskåp! Så nu känner jag mig typ färdig med lägenheten så nu kan jag ta itu med andra saker här i livet. Fast ska köpa en ny tv (14" är inte sådär jättestort längre...) och har två hyllor kvar som ska upp. Men det klarar jag själv :)

Typ blåsstorm ute idag.. Hoppas bastun blir varm ändå,haha, och att vi inte blåser iväg ut på älven! Kan inte vara med på avskedsfest ikväll (ska fixas på malmen inför helgens tävlingar) så för mig blir det här en avskedsbastu för Per.  Känns trist att så många flyttar nu i höst.. En kompis har redan flyttat till Malta, en till Lund, en till Japan och en åker till Australien senare i typ november.. Men då kan jag åka jorden runt sen och hälsa på! ;D

Tisdag

Publicerad 2009-08-18 21:55:29 i Vardag

Har hopptränat Lorden nu ikväll och det gick förbannat bra :D Är jättetaggad på tävling i helgen! Flax med vädret också för det regnade när jag lastade hemma (Lorden travade nästan in i transporten, sötnöten) och sen började det regna på Norrmalm när jag lastade in där igen. Men hela träningen va torr och halvsolig nästan. Nu är jag ledig tills jag ska in och hämta hem Partyprinsessorna i natt ;)

Måtte halsontet bara gå över. Pallar inte halsfluss igen...

Födelsedagen

Publicerad 2009-08-16 12:18:15 i Vardag

Min 20årsdag var kanske inte som de flesta 20årsdagar brukar vara. Åt fortfarande pencillin sen halsflussen förra veckan så det blev inget besök på systemet. Dock så blev det festligt ändå :D Åkte ut till stugan vid två och snart så kom runt femton vänner jag bjudit. Vet faktiskt inte exakt hur många vi var. Men det va riktigt roligt! Blev grillat till middag och sen kom min bror och gjorde upp eld i bastun och sjösatte andra båten så vi kunde åka wakeboard och ring. Vi va tre tappra som provade wakeboarden. Martin va helt sjukt duktig, vet inte om han hade åkt förut men han hoppade och hade sig! Jag va nöjd jag kom upp, åkte några varv och INTE kraschade när det kom vågor. Haha. Inte åkt sen vi köpte den för typ två år sen. Men ska försöka hinna dit fler gånger i sommar! :D Ville åka ringen också, men man vart småfrusen och när jag tog av våtdräkten så blev det förbannat kallt. Fick tina upp mina fötter i bastun istället :) Hade jättekul och vill tacka alla som kom för en awesome dag!

Jag stannade kvar och sov i stugan, aningens mörkt och lite läskigt var det :P Men när jag vaknade vare ju ljust igen. Åkte till nydalasjön sen och hejjade på Lukas som var med i Umeå SprintTriathlon. Helt sjukt, jag skulle aldrig palla 500m simning, 20km cykling och 5 km löpning på under en timme :P Sen köpte mor och jag bakelser på Mekka och jag firades med familjen. Nu är jag officiellt 20 år!

Vid växlingen va de tvungna springa med cyklarna ut från "växlingsområdet".


Lukas springer om!

Onsdag

Publicerad 2009-08-12 15:03:33 i Vardag

Har nyss varit i stallet och ridit. Gick finfint :)
Sen i slutet fick Lance skritta runt med mig, han blev jättenöjd!

Tisdag

Publicerad 2009-08-11 23:11:23 i Vardag

Hej och hå.. Nu var det länge sen jag skrev igen! Jag som hade blivit så duktig tyckte jag :P
Men nu blir det lite uppdateringar iaf. Fast kommer inte ihåg så mkt, eller har inte hänt så himla mycket.. Jag fick halsfluss förra veckan. Hade feber när jag vaknade tiidigt på torsdagmorgon. Blev värre och värre och när jag vaknade på fredagen efter en hemsk natt hade jag halsfluss. For på vårdcentralen och två timmar senare åkte jag hem med pencillin och mamma vid min sida. Fick bo hos föräldrarna i i två dagar då jag inte hade ork till någonting. Men mådde iaf bättre senare på lördagen och flyttade hem igen. Söndag så åkte jag med Määttä till hippo och hopptävlingen. Dom var guld och flyttade Lorden till sin gård under helgen och tog med honom till hippo och Carro tävlade som det var tänkt. Jag strök mig såklart, var långt ifrån i ridtillstånd, men var ändå roligt att han fick hoppa lite :) Blev lite knöl i 120n på lördagen men i 110 på söndagen blev dom 7a! med ett nedslag i omhoppningen.
Idag har jag tvättat med lyckat resultat och ridit ut med Lorden :) Sen vare jobb. Har fått fler papper från Ume Universitet idag. Känns sjukt pirrigt! Och jättekrångligt och häftigt. Kan knappt vänta :D

Onsdag

Publicerad 2009-08-05 21:37:42 i Vardag

Blev en riktig tjockisdag igår. Hjälpte mamma och pappa flytta så blev nå vändor till stan med både lastbil, bil med släp och bil. Åt skrovmål på Frasses till lunch. Åt pizza till middag. Sen for jag och Carro in till stan på kvällen och vi gick ut på Rex. Sen blev det en hamburgare till innan vi åkte hem igen. Småless på snabbmat nu alltså :P Va riktigt gott med pastasallad ikväll på instruktörskursen!

Sitter och ser Australia nu. Riktigt rolig film ;D Gillar lillungen!





Bilder från tjejkvällen. Det va grymt gott med chokladfondue (stavning?) och jag var inte den enda som åt mig till ont i magen ;P


Han gillar allt sommarbete. Det vittnar magen om!

Måndag

Publicerad 2009-08-03 21:06:49 i Vardag

Gick bara bra att jobba idag :) Men fick väärldens blåsa på lilltån av en långpromenad i dåliga skor. Och Lorden har tappat en sko - igen. Ska se om min lilltå pallar en promenad i löparskorna. Annars kanske crocsen duger :P Men promenad behöver jag, så mkt chips som jag har ätit nu! Eller en löprunda, men det är kanske för mycket begärt med en tå som är ajaj.

Uppd. Inte ens crocsen gick att uthärda :(

Söndag

Publicerad 2009-08-02 15:56:03 i Vardag

[ X ] Lorden skodd på alla 4
[ X ] Gå på Stora Nolia
[ ] Hjälp mor och far att flytta
[ ] Jobba 8-20
[ ] 2dagars instruktörskurs
[ ] Jobba 16-22
[ ] Tävla URF

Här ser ni hur min kommande vecka kommer se ut. Den blir nog ganska så lugn men har någonting stort varje dag. Svårast blir imorgon då jag jobbar 12h och ska hinna med att rida Lorden efter det men ändå i säng i vettig tid så man orkar med resten av veckan. Men allt går bara man vill!
Idag har jag vandrat runt på Nolia med familjen. Fanns mycket att titta på och det rullade en del pengar ;) Fast höll ändå hårt i börsen - fattig blivande student som jag är. En historia värd att berättas är den om mina stackars fötter. Efter sådär två timmar hade jag ont i hälarna, som vanligt, och blev galet less. Precis då (eller ja.. då iaf) så gick vi förbi SportRingens monter. Där kunde man kolla hur man belastade fotsulan. Vips så hade jag ställt mig på plattorna och man såg knappt främre delen på mina fötter på skärmen. Jag har all vikt på hälarna och han kunde förstå att jag hade ont :P Han plockade fram nå sulor som han klippte till och la ner i mina skor och fruktansvärt va skönt det var att gå när man hade stöd under hela sulan! Ont i hälarna hade jag bara 5 minuter till, sen gick det över! Dagens glädjeämne - Mamma köpte dom åt mig <3

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela