I startblocket till livet

Tisdag

Publicerad 2009-06-30 14:59:18 i Vardag

Har precis läst ryttarmeddelandet och startlistorna inför helgen och jag kunde omöjligt ha varit mer taggad! Ska bli jättekul! Red ut igårkväll och det började lita knaggligt med en tittig häst. Men när jag kommit ut på nå ängar och kunde rida mer ordentligt så blev han mycket mer koncentrerad. Tog bara en kort stund innan han va jätterolig att rida. Vi hoppade mängder av diken och han skulle nog passa riktigt bra som fälttävlanshäst med lite träning ;D Hopptränade för Carro tidigare idag då jag jobbar ikväll när min vanliga träning är. Hoppade en bana på 110-120cm och det kändes riktigt bra. Och nu menar jag riktigt bra!

En liten uppgradering om lägenheten är att jag har flyttat in min säng (så ja Jorunn, den är flyttad nu ;) haha) och en tvbänk. Fast jag sover fortf hemma i gästrummet. Undrar hur lång tid det tar innan mitt "hemma" är lägenheten.. Och badrummet håller på att få ett golv. Och jag har gardiner i alla rum och satte upp rullgardinen idag. Inte länge kvar nu! :D

Ikväll är det mitt favoritsommartvprogram: Morden i Midsomer :D Har alltid sett det om somrarna. Oftast ute i sommarstugan. Somrigt värre! Trist att det bara är 4 avsnitt i år, kan inte komma ihåg om det alltid är så få..?
 

Söndag

Publicerad 2009-06-28 20:30:03 i Vardag

Blev en tidig morgon för jag skulle rida dressyr för Elin. Kändes rätt illa i början men sen i slutet lossnade det. Kände verkligen bakbenen! Sen när Lorden va ute i hagen avsvampad och glad (fick busa med Calle idag!) så va jag helt slut. Det var verkligen som att luften gick ur mig. Har vilat resten av dagen, vill verkligen bli frisk snabbt. Är less och har bara varit förkyld i 2 dagar än.. Va för varmt för att sola någon längre stund så har förflyttat mig mellan soffan och solstolen hela dagen. Gick en kort promenad till lägenheten, satte upp gardiner. Imorgon ska vi börja flytta möbler! :D

Slut på reklam. Bones nu!

Lördag

Publicerad 2009-06-27 18:08:01 i Vardag

Är jätterisig idag :/ Men har trots det varit på Tur&Retur och köpt massor med grejer för halva priset. Tex äggkoppar, burköppnare, glas, en lampa och en vas. Lägenheten har fått gardinstänger och har bonat golven i sovrummet och köket. Lukas kom förbi och hjälpte oss lite och gav en slutgiltig dödsdom åt kylen och frysen. Så jag kollade annonser och hittade en kyl&frys i stöcksjö som jag och mor åkte och köpte. Skönt att det gick så snabbt och lätt att köpa ny. Hoppas bara att spisen håller längre än 1 vecka... Men snart kan jag flytta in! :D

En varm dag...

Publicerad 2009-06-26 16:54:09 i Vardag

...som denna blir jag otroligt seg. Och känner för varje timme hur halsen blir mer och mer krasslig :( Orken försvinner och jag funderar på hur långt den här sjukdomen kommer dra mig? Förhoppningsvis inte till 40,5 graders feber som ena barnet hade i ö-sund.. Bara att hålla tummarna!

Fredag

Publicerad 2009-06-26 11:34:27 i Vardag

Det var verkligen jättehärligt och jättefint utanför Östersund. Resan ner med buss gick rätt bra, aldrig varit i Dorotea förut. Kan väl inte säga att jag varit där nu heller men nu har jag iaf åkt igenom! Hade lite ledig tid i Östersund när jag kommit fram så passade på att fråga 100 frågor på The phone house om mobila bredband. Måste ju ha nå eget nu när jag drar till egna lägenheten! :D Nu har jag iaf köpt ett från Telia. 3 verkade lockande men har hellre en jämnare hastighet än en som kan vara högre men är ostabilare. Den här duger då utmärkt åt mig :)

Va till Spöland igårkväll när jag kommit hem. Vi bastade på flotten och blev två dopp i älven för mig också. Första gången i år som jag badar! Tror Per sa att det va 17grader eller nå sånt. Kallt va det iaf. Kom på det i luften precis innan jag doppade mig första gången - det va inte älven vi hade pratat om i bilen som va 21 grader varm. Men så farligt var det inte när det fanns en bastu 2m bort ;D När alla hade duschat sen så såg vi Powder Blue. Den va väl bra, men creepy. Eddie Redmayne va mest skum. Han hette dessutom Qwerty Doolittle i filmen, hahah känns jätteskumt att skriva! Qwerty Qwerty. HUR kommer man på det namnet? Men iaf.. Gillar honom som skådespelade. Fast kan inte direkt säga om jag tycker han är bra, har ju bara sett honom i en film.

Nu ska jag börja stöka igenom mina flyttlådor. Dom som står i mitt gamla rum och som jag totalt glömt bort vad som är i :P Önska mig lycka till!

Måndag

Publicerad 2009-06-22 15:57:58 i Vardag

Packat färdigt idag inför min lillresa söderut. 7.20 går bussen imorron. Kommer hem någon gång på torsdagkväll. Tror det blir riktigt kul :) Kommer inte kunna uppdatera bloggen under dessa dagar men den måste ju också få vila någon gång! Haha.

Nu ska jag och mina 24 myggbett laga middag. Sen ska jag rida. Blir dressyrträning för Elin ikväll! :) Va rätt länge sen jag red dressyr nu. Inte sen jag tränade för Camilla sist. Jisses jag måste ta mig i kragen med det där. Kanske måste lägga fram en bom också, så jag kan kalla det för markarbete så jag inte blir mobbad av Carro ;P

När tankarna skenar iväg...

Söndag

Publicerad 2009-06-21 15:06:13 i Vardag

Idag känns verkligen som en ledig dag. Sov till 11 även fast jag inte va uppe så sent igår. Men låg kanske lite på minus i sömn.. Skönt var det iaf att sova ut! Sen åt jag flingor och mjölk till frukost, special k red berries är verkligen somrigt och jättegott! :D Perfekt varma dagar när man är hungrig och vet att man borde äta men ändå inte är sugen på något. Sen lånade jag mammas cykel (den är bättre än min) och cyklade till stallet och mockade och gick ut med vatten i hagen. Sen cyklade jag vidare till Carro i Brån, va inte så jobbigt som jag trodde det skulle vara. Vi solade, pratade, åt våfflor med jordgubbar och grädde och solade lite mer. Riktigt härligt, så skulle alla dagar vara! Sen cyklade jag hem igen. 22minuter! Booyah! Nu ska jag ut i solen igen och läsa Snäcksamlarna (Rosamunde Pilcher). Puss å kram

Lördag

Publicerad 2009-06-20 18:52:25 i Vardag

Har kännt mig väldigt pigg idag med tanke på allt midsommarfirande. Vi girls åkte till Nils runt halv fem och så småningom fick vi igång grillarna. Men då hade jag typ blivit överhungrig så blev mätt på en gång, men gott var det med grillspett! Kände mig riktigt duktig när jag stod hemma och skar och marinerade kött och grönsaker. Kanske klarar jag av att bo själv ändå, även om jag tror det blir mycket pasta. Men iaf.. Va rätt mkt folk där och alla hade trevligt. Sen blev det ett infall att vi skulle bada badtunna/jacuzzi eller va det nu var så då gick alla till Johan och snacka om att det va skönt att bara sitta där i varmvattnet :) Min midsommar får 5 av 5 toastar.... kanonbra!

Tog en tupplur när jag kommit hem, sen åkte jag till stallet och va upp på malmen och hoppade med Erika och Kicki. Är så sjukt glad över att jag får haka på dom :) Verkligen kanonbra! Tur med vädret hade vi också. Sen när jag kom hem blev jag lat och beställde en pizza till middag. Riktigt god va den med oxfilé, kantareller, soltorkade tomater och vitlökssås. Har typ förstått nu att det finns fler goda pizzor förutom kebabpizza och det tog bara 20år. Haha

Lägenhetsrenoveringen går frammåt. Här får ni en till tjyvtittsbild! ;)

Torsdag

Publicerad 2009-06-18 22:23:28 i Vardag

Idag har vardagsrummet blivit färdigtapetserat! :) Känns riktigt bra för nu blir det ett break tills badrummet är klart innan vi drar igång med hallen. Det blev så fint så. Ska ta och måla lister och elementrören någon dag bara. Sen så!
Lorden har fått framskon påslagen igen också. Typiskt att den åker av efter bara två dagar.. Han är rätt öm i hoven nu, men det försvinner på några dagar så jag är inte orolig för de. Men trist för jag hade taggat att få rida ut idag och det va jätteskönt väder. Men åkte och fiskade istället. Fast blev inte så länge för jag va smidig och kastade så linan gick av och draget flög iväg. Smått paff men kan ju inte förvänta mig så mkt av ett gammalt spö från källaren. De vi brukar använda är ju i stugan så... Satt i solen och njöt istället. Det värmde riktigt gott! Kände verkligen lugnet ute, det plaskade lite i ån och löven prasslade, fast va helt vindstilla där jag satt. Knappt nå mygg och helt tyst i övrigt. Så skulle man ha det oftare! Med andra ord; jag skulle vilja vara i sommarstugan mera. Dricka te vid vattnet, sola, bada, fiska....

As you might see...

Publicerad 2009-06-17 18:38:26 i Vardag

...så har bloggen fått ett nytt utseende! Det enda jag stör mig på är att det är så stort mellanrum mellan sidomenyn och inläggen och jag har försökt få det närmare varann i garanterat mer än en kvart nu och lyckas inte. Så det får nog ni och jag leva med helt enkelt :)

Men va tycks om den nya looken?

Onsdag

Publicerad 2009-06-17 17:18:21 i Vardag

Ikväll ska Carro och jag ha ett gammeldags pyjamasparty. Te med ost och kex! Men tänker inte avslöja för mycket så nu skriver jag inget mer ;)

Tänkte ge er en tjyvtitt på lägenheten också. Vi har kommit riktigt långt nu :D

   

Paramore - Decode

Publicerad 2009-06-15 22:57:29 i Vardag

How can I decide what's right?
When you're clouding up my mind
I can't win your losing fight all the time
Not gonna ever own what's mine
When you're always taking sides
But you won't take away my pride
No not this time
Not this time

How did we get here?
When I use to know you so well
How did we get here?
Well, I think I know

The truth is hiding in your eyes
And it's hanging on your tongue
Just boiling in my blood,
But you think that I can't see
What kind of man that you are
If you're a man at all
Well, I will figure this one out on my own
On my own ("I'm screaming I love you so")
On my own (My thoughts you can't decode)

How did we get here?
When I use to know you so well, yeah.
How did we get here?
Well, I think I know

Do you see what we've done?
We've gone and made such fools of ourselves
Do you see what we've done?
We've gone and made such fools of ourselves

Yeah How did we get here?
When I use to know you so well, yeah yeah
How did we get here?
When, I use to know you so well

I think I know
I think I know
There is something I see in you
It might kill me I want it to be true


Har fastnat helt i Paramore för tillfället, speciellt den här låten.
Helt sjukt bra!
(som Grynet skulle sagt)

Onsdag

Publicerad 2009-06-10 19:45:10 i Vardag

Grattis alla som tog studenten idag :) Jag och Carro va upp på lilja och sa grattis åt Sanna och såg många glada studentmössor. Känns som det var mer än ett år sen jag själv gick ut gymnasiet. Hela livet såg så annorlunda ut då, det var inte dåligt, jag va lycklig, men jag tycker ändå att det är bättre nu. Jag har börjat hitta mig själv (vilken kliché.. suck) och känner på mig att sommaren blir underbar! Fast inte hört någonting från universitetet än men nu kan det omöjligt va länge kvar innan första antagningsbeskedet! :D

Badade och smorde in Lordens hovar idag. Han va så duktig så! Trodde det skulle bli livat men han välte bara ut en hink en gång, sen stod han lugnt tills jag va klar med alla fyra hovar och en ordentlig rykt! Det såg så kul ut så jag tog en bild, haha, fast just när jag skulle fota gick det förbi en stor grupp barn, men han lyfte bara på huvudet, hinkarna fick stå kvar!

Bildbomb från helgen i Strömsholm!

Publicerad 2009-06-08 18:32:33 i Vardag

Vi kom iväg tidigt i fredags som vi tänkt och hann fram i ganska god tid till fälttävlanens terrängprov. Det va läskigt spännande att se, höll andan ganska många gånger kan jag lova. De hände lite småolyckor ibland även om de flesta klarade sig. Men ingen skadades allvarligt som tur var :) Här får ni se några bilder jag tog med mobilen.

               

Vi kollade ungefär på totalt 2 ekipage i dressyr också, kändes nödvändigt även om varken jag eller Carro är särskilt intresserade. Blev iaf en bild.



Sen var det några ponnyklasser också. Bl.a. lagSM, som jag inte vet vem som vann, vi såg bara första omgången.. Men iaf, några bilder.

        

Det var en jättesnygg bana som hopptävlingarna höll till på precis bakom slottet. Det här va faktiskt enda bilden som jag tog på själva Strömsholm, annars blev de bara tävlingsbilder. Men jag kan lova ändå att de va riktigt snyggt och stilrent överallt!



Och jag och Carro köpte den bästa middagen vi kunde hitta på Hemköp. De blev pannkaka med sprutgrädde och sprutsylt.Haha. Lätt och enkelt för en utsvulten mage!



Sen såg vi många storhästhoppningar också. Allt från 120 (fälttävlans hopprov) till 155 (stora finalen). Många namn och hästar man kände igen. Många fina hästar och några godkända hingstar man kunde koppla till hästar här hemma.

           

Lite kaninhoppning såg vi också ^^

           

Och lite pengar blev också spenderade. Mest nöjd med ridstövlarna och Kyrabyxorna :)

  

New Moon

Publicerad 2009-06-03 22:14:39 i Vardag

Har börjat längta efter nästa film i Twilightserien, New Moon. Såg trailern för några dagar sen. Den var inte riktigt vad jag väntade mig men ser ändå fram emot premiären. Sen så är ju ändå trailern bara ett hopklipp, de har gjort det rätt illa om man ska vara petig och tänker på hur det är i boken i jämförelse. Men man ser på kläderna de har (inte har) att de klippt vilt och inte kommer ha det så. Den ska ju bara visa lite vad filmen handlar om. Fast jag tycker samtidigt att det är fel att jämföra en film med en bok. Det är bättre att tänka på filmen som en "vanlig film" som har lånat storyn från boken, annars är det oftast besvikelse som följer, de blir aldrig likadant. Länkar till trailern i bra kvalla, så ni kan se och börja längta som jag ;D New Moon

Det första som jag tänkte på var den varma, gyllene tonen. Som ni förmodligen minns, iaf nu när jag påminner er, hade hela Twilightfilmen en kall blå ton över sig. Som gjorde allting kallt, mystiskt och människorna var lika bleka som vampyrerna, iaf Bella som är blekare än de flesta även i boken. Det gjorde hela filmen väldigt speciell och mystisk och jag gillade det helt klart. Men är glad att de valde en varmare ton till New Moon, för den har inte alls samma mystik som första filmen. Nu vet ju Bella att det finns vampyrer och det handlar mer om hennes försök att leva som en vanlig människa bland andra vanliga människor i den här filmen, då kan hon ju gärna få ha lite färg på kinderna. Nästan off topic men Jake är ju galet läcker i trailern, och då tolkar jag ändå den där scenen som från tidigt i filmen, medan han fortfarande var relativt liten. Kan bara fantisera om hur han kommer vara senare! Mums haha! Lägger in en bild jag hittade som visar tydligt hur de ändrat.

Onsdag

Publicerad 2009-06-03 20:58:35 i Vardag

Har varit jätteduktiga ikväll i stallet! Vi har byggt sommarhagar så de fick gå på gräs nu en stund på kvällen - riktigt omtyckt. Lorden hade nog busat jättemycket om han hade gått med någon busigare än Linda, hon fattar inte riktigt vad han håller på med :P Så snart är dom nog vana nog att gå hela dagarna där. Och på lördag kommer nyhästen, blir spännande att se! Vi flyttade även Lordens krubba idag för att få det smidigare "möblerat" i boxen och jag passade på att skura lite väggar.

Jag och mamma va förbi på Boströms tidigare idag och hämtade alla mina tapeter och även badrumsgolvet som vi beställde imorse hade hunnit komma! :) Åsså köpte vi lim, färg och spackel. Nu är det bara att sätta igång! Känns som att det kommer gå hyffsat fort ändå.. Kan knappt vänta innan jag får flytta in på riktigt! Det kommer bli grymt bra, det känner jag på mig.

Tisdag

Publicerad 2009-06-02 23:46:06 i Vardag

Hade hoppträning ikväll. Gick väldigt bra, tur det också för idag hade Kicki med kamera och filmade! Haha kanske just därför Lorden skärpte sig (eller jag snarare) och allt gick väldigt bra. Ibland kändes det till och med så nära perfekt som går, sådär när allt stämmer och det känns toppen. Nu är jag taggad på mer, ville aldrig det skulle ta slut.. Tihi!  Kom hem lagom till att hinna se Sex and the city. Har som fastnat för det sen jag fick nya jobbet och börjat jobba nätter. Aldrig gett det en chans förut men dom är obeskrivbara. Eller det är dom inte alls men jag är alldeles för trött för att orka komma på någon bra beskrivning. Men underhållande är ett bra ord, och oseriöst, och överdrivet, fast inte over the top. Men nu måste jag sova... Jobb imorron igen. Håller tummarna för att de ändrar till bättre väder i Strömsholm i helgen! Vill vill vill vill! :D Snackat lite med Jorunn nu, saknar henne redan. Men dom hade det bra på Malta och hon är värd det, missunnar henne inte semestern. Jag vill också resa bort, långt bort, till ett land med ett annat språk och ett varmare klimat. Med vackra vyer och mycket roligt att hitta på. Har ett antal ställen jag skulle vilja resa till. Ärligt så skulle jag vilja resa över hela världen, nästan varenda land har någonting jag skulle vilja uppleva. Men det som lockar mest just nu är:
* Roadtrip runt i England, Skottland och Irland
* Australien eller Nya Zeeland
* USA
* Ryssland & Kina, eller snarare den transsibiriska järnvägen

Måndag

Publicerad 2009-06-01 17:54:30 i Vardag

Har varit hurtig och tagit en långpromenad idag med Lorden och Carro och Joppe. Vi va ute i 1h och 20min, riktigt duktigt! Blev lagom åt mig och Lorden också med något långt och lugnt efter helgen. Jag har också varit duktig och precis fixat boende till helgens strömsholmsresa, så det blir av! Ska bli galet kul med en roadtrip :) Har inte fattat det än... måste ju packa! och hitta något vi kan roa oss med i bilen. En talbok kanske, eller två? 8h försvinner inte så lätt.. Fast blir ju bara 4h var att köra, det låter inte lika farligt. Men det blir helt klart en lååång resa... Men nu blev jag ruggigt taggad! :D

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela