I startblocket till livet

Bonden som hittade en fru

Publicerad 2011-11-30 21:26:35 i Vardag

Blir så varm in i själen av att se all glädje i mitt stora favoritprogram Bonde söker fru. Att hästbonden Pär-Ola dessutom förlovade sig med sin Louise och jag har fått höra att de ska gifta sig redan nu på fredag! Underbart :)

Det enda som saknades var min kära bonde i soffan brevid mig. Men det är ju så, han är hemma i söder och jag i norr... Har till och med fått smeknamnet Lappen av hans bror. Korrekt sett är jag västerbottning och inte lapp, men vad kan man begära av folk söderifrån? :P
Det som räddar dagen är att jag snart får träffa honom igen. Om två veckor så ligger vi i soffan och myser i all julstämning, senare blir det en lång härlig mer-än-en-vecka över nyår.

På universitetet har vi två labbveckor, varav detta är den första. Känns roligt att få göra lite praktiska saker! Har gjort mina 100 första kapslar, och flera olika orala lösningar, kutana vätskor, salvor, krämer, geler och pulver.

Men har ändå fått sluta dagarna relativt tidigt, vi har schemalagt till 17 men där är inräknat extra tid så att man inte ska behöva stressa och man har tid att misslyckas och vara tvungen att börja om, men det har jag inte behövt. Så idag cyklade jag ner från campus till centrum redan 15.30, kul att vandra runt och titta, när jag ändå missade skyltsöndagen. Men den verkar vara mycket mindre speciell här i stan än i hembygdens lilla centrum.
Idag har jag alltså köpt årets första julklapp! Den är till föräldrarna och jag tänker inte säga vad det är, men jag tror att dom kommer bli riktigt glada :) Kan nog bli någon fler också ifall jag kommer på någonting lika bra. Men syskon och pojkvän är fortfarande olösta mysterier - ska klura ordentligt på vad dom kan tänkas önska sig!

Päronstjärt

Publicerad 2011-11-02 11:26:14 i Vardag

Vet inte om det är för att jag är väldigt trött men började skratta när jag läste en grej i vår ena kursbok nu.

Manlig fettvävsfördelning "äppelfetma" innebär betydligt större risker för hälsan än den kvinnliga fettvävsdistribution "päronstjärt".


Står även som egenvårdens råd för att gå ner i vikt:
"Man måste då se till att äta mindre och motionera mera". NÄ DET VET NOG INGEN! Skulle nästan kännas dumt att ge det rådet åt någon som söker hjälp och stöd för viktminskning.. Nog måste det gå att föra fram budskapet bättre?

Men en stor bov är väl ofta vår stora kultur Snabbmaten


det är ju faktiskt minst lika gott att äta hemlagad riktig näringsmässigt bra mat :)

Dagens glada svammel

Publicerad 2011-11-01 23:59:20 i Vardag

Idag har varit en sådan där helt sjukt bra dag!!!!!
Jag blev klar med min muntliga presentation, så nu kan det få bli torsdag hur mycket det vill. Har börjat på ena patientfallet också, men nu är det långt ifrån skolarbetet som gjort den här dagen så bra. Nej för i eftermiddags så fick vi veta våra praktikplatser för sista 10 veckorna i vår. Och jag hamnade i Skövde! :D Blev inte Umeå alltså, men Skövde blir ändå perfekt för då kan jag bo hos Christian och få träffa honom varje dag! <3

Så ni kanske förstår att jag var väldigt glad när jag for till kvällens buggträning. Vilket förmodligen hjälpte till att göra uppvärmningens spegelträning till den bästa hittills. Kändes knappt ens konstigt att stå där mittemot sig själv och lattja, bara skoj! Sedan var det parträning hela timmen, alltså bara dansa med sin egen träningspartner, och även där kändes energin väldigt bra. Några vänsterspinnar blev helt okej, åt höger därimot är fortfarande bökigt men det är bara mer träning som behövs. Och mer träning har jag tänkt ge det! :) Längtar redan till nästa vecka.

Finaste ringde för en stund sen, är alltid lika skönt att höra hans röst och få säga godnatt.


Önskar mig sommar i södra Sverige, det är så vackert. Bilden är från småland i somras.

Booooyah!

Publicerad 2011-11-01 08:42:05 i Vardag

Neg'ade nykterhetstestet på väg hem från jobbet imorse!
Kändes lika härligt som alltid, vet ju redan att jag blir negativ.

Nu.. sova

Ny dag, nya utmaningar!

Publicerad 2011-11-01 07:45:34 i Vardag

En grå tisdag, eller ska jag säga vit? Tråkigt nog inte av snö än :( Men väldigt mycket dimma istället!

Idag blir lite av en utmaningens dag. Jag ska försöka göra klart hela faktadelen i mitt specialarbete och förhoppningsvis börja på minst ett av patientfallen. Men till att börja med ska muntliga presentationen finslipas till perfektion.

Sen ikväll är det förstås dansträning! Längtar redan, men nöjer mig med att titta på So you think you can dance sålänge :)

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela