I startblocket till livet

31a januari 2011

Publicerad 2011-01-31 16:48:14 i Vardag

Det ringde nyss från Göteborg. Jag hade blivit rekomenderad av en vän till The Studio. När jag sa att jag redan varit där i förrgår så undrade hon om jag ville boka en ny tid och sminkas/fotograferas igen. Jag sa att det måste gå ett halvår innan man kan få utnyttja deras erbjudande igen. Hon sa att det inte var så, trots att det tydligt står på deras hemsida. (Se under avsnitt 2.) Hon tyckte det lät väldigt roligt att fara dit nu direkt och ta fler bilder. Jag tyckte nej, hur roligt skulle det vara att ha likadana bilder? Kanske om ett halvår när jag faktiskt får :P och dessutom ändrat typ frisyr eller något! Undrans om hon får provision för de som bokar.. Skulle nästan tro det! :)

29e januari 2011

Publicerad 2011-01-30 09:30:22 i Ego

Jag fick ett erbjudande till The studio, och tog med Carro. :)
Det var helt klart en upplevelse. Och fina bilder blev det!

27e januari 2011

Publicerad 2011-01-27 22:09:49 i Vardag

Såg Landskampen ikväll på 3an. Lite surt att Norge vann men det va roligt att se ändå! :) Hade tänkt cykla till iksu efteråt men fick istället lust att springa ute, nu när det inte är så många minus och klart väder. 30 minuter var jag visst ute, först över Carlslid - Carlshem - under kolbäcksvägen och uppför backarna till Åhem - sen under igen till Carlslid igen och lite vilse där inne innan jag kände igen mig igen och kunde springa hem. Haha tiden går mycket fortare ute! Och det är mindre jobbigt också tycker jag, måste vara för att det är roligare. För jag springer ändå generellt fortare ute, tror jag. Aja, härligt var det i alla fall! Och imorgon får jag en gymkompis till iksu så det blir också najs :D

Godnatt och ha de gött mina anonyma läsare :)

24e januari 2011

Publicerad 2011-01-24 17:49:12 i Vardag

Har möblerat om mitt rum idag :) Så nu sitter jag framför fönstret och kan titta ut medans jag pluggar. Mycket roligare än att sitta med skrivbordet mot en vägg!
Har varit ut och pussat massa på Trisha också, hon är jättestor om magen nu och det är ändå 3 månader kvar tills hon ska föla! Haha jag kan inte ens föreställa mig hur stor hon kommer att vara då utan att spricka :P Ska bli kul få se den lilla då.
Blev lite nere sen, för jag saknar hästlivet så mycket. Men har man inte tid så går det ju inte.. Snart drar dansen igång i alla fall så då blir det roligare veckor :)
Men nu måste jag sova ett tag innan jag ska iväg på jobbet.

 



23e januari 2011

Publicerad 2011-01-23 20:04:06 i Vardag

Klev upp tidigt idag och plockade upp Max för en heldag på brädorna! Bygdsiljum var bestämmt och glada körde vi iväg.

Nu sitter jag hemma och är helt slut. Kan se fram emot en öm kropp imorgon, det här får räknas som dagens träning! Skogsstigar är bra mycket jobbigare än pisten, men desto roligare också. Jag har dessutom blivit en baddare på att hoppa! (jämfört med hur jag var innan) Hela dagen har varit prima!! Inte slagit mig alls, bara träningsvärk som kommer imorgon. Tänkte det kanske behövde förtydligas - ingen hjärnskakning idag heller. Men renar såg vi massa på vägen hem. Ja, PÅ vägen menade jag :)

Ska börja leta låtar till en kopia av Världens bästa bilskiva!!!!

22a januari 2011

Publicerad 2011-01-23 00:42:27 i Vardag

Vet att det är efter 00.00 och ny dag nu men det struntar jag i :P
Har tjejkväll med Jessica och hon bjöd på marängswiss, mumsigare än jag vågade komma ihåg! Och egen kolasås kokade hon med :) Mys!
Imorgon bär det av mot Bygdsiljum igen! En finfin dag ser jag fram emot.

20e januari 2011

Publicerad 2011-01-20 15:15:26 i Vardag

En dag med Erika nere i centrum :) Köpte bootcut-jeans på Dixi. Lite mer vardagsklänning på BikBok, mönstersydd fram men det syns dåligt på bilden. Varmfodrade stövletter på Scorett. Väldigt nöjd med allt måste jag säga! Inte minst för att vi åt sushi till lunch ;)

19e januari 2011 nr 2

Publicerad 2011-01-19 20:48:57 i Vardag

Måste bara få klaga lite nu! Jag är förbannat irriterad på mig själv för jag lyckades slarva bort nyckeln till skåpet idag. Jag hade varit i totalt två rum. Först vid löpbanden (gick sådär att springa, blev 30min med två promenadpauser i mitten, som jag inte räknar med i tiden) och sedan ovanför trappen där bl.a. utsida/insida lår finns (som straff till dagens tröga ben så gymmade jag det efteråt + benpress). Fick gå till receptionen och be dom använda "huvudnyckeln".. Så nu ligger mitt lås trasigt i en sopkorg. Som tur var har jag ett annat här hemma som får uppgraderas till iksu-lås.

Men nu efteråt så kändes träningen ganska bra ändå :)

19e januari 2011

Publicerad 2011-01-19 11:47:30 i Vardag

Känns väldigt tråkigt att sitta innomhus och plugga när solen skiner utanför mitt fönster.. Men jag hoppas på bra väder i helgen också så kanske det blir lite bräda någonstans :)
Personalmöte kl fyra, ska bli roligt! (ja, jag gillar personalmöten) Sen stannar jag kanske på iksu, dags för benen att få springa lite..!

18e januari 2011

Publicerad 2011-01-18 21:38:01 i Vardag

Som ni kanske ser så har jag gjort en ny kategori på bloggen! Som ju heter så mycket som Träning. Mest så finns den för att jag ska ha bättre koll på min egna träning, men om jag dessutom lyckas motivera någon annan själ till ett träningspass så vore det jätteroligt! :)

Igår kväll så stannade jag på iksu innan jag körde till jobbet och simmade i 35 minuter. Det var riktigt härligt, men drygaste var att jag simmade fortast på "öppna delen" så fick simma om folk ungefär hela tiden (var mycket folk). Men sista kvarten vart det en bana ledig så då fick jag den och kunde simma utan att behöva väja för andra. Var länge sen jag tog ett simtag sist (augusti?) så kändes bara kul!

Idag blev det gym. Andra gången jag är där för i år och ökade vikten på ganska så många övningar. Fast har ju fortfarande lätt på allt så inget att skryta om direkt. Kändes bra, och blir nog ännu bättre om låt-oss-säga 5 veckor! Övningarna jag kör fick jag på gratis-kom-igång-med-gym-träningen med personlig tränare. Har inte schemat framför mig men det ser ut ungefär såhär: Rodd, övre ryggen/skuldror, bröst (sittade press och fly), utsida axel, triceps (kickbacks), biceps (stång), mage (omvänd situps), rygg (rullningar). Det finns garanterat mer fancy namn på alla mina övningar men dom kan jag inte :P Dessa duger för mig för då vet jag vad jag ska göra!

En avocado + en filtallrik ska få avsluta denna dag :)

17e januari 2011

Publicerad 2011-01-17 17:54:01 i Vardag

Farmakokinetiken verkar inte alltför jobbig än utan ganska så rolig. Blir jobb inatt så lär kännas desto jobbigare att lära sig allt imorgon. Ska tupplura en stund nu, sen blir det simning på iksu :) För att inte dagens inlägg ska bli väldigt tråkigt så får ni här bilder på min nya snowboard!

 

16e januari 2011 nr 2

Publicerad 2011-01-16 23:48:46 i Vardag

Two posts in one day?!

Det snöade på väldigt bra idag men vi red ut två svängar ändå. Först fick Leon och Mindy motion i djupsnön. Blev rejäla knälyft när snön gick upp till magen på dom! Jag förstår inte hur de orkade trava så mycket som de gjorde men de verkade inte ens trötta efter 40 minuters plums :) Senare fick de yngre hästarna en kortare skrittur i det fluffiga vita! Hade varit aningens mysigare med solsken och vindstilla, men kändes härligt ändå.

 

16e januari 2011

Publicerad 2011-01-16 11:58:46 i Vardag

Tiden går fort och vi är redan halvvägs in i januari. Idag är min sista lediga dag innan vårterminen drar igång och det har varit underbart härligt att ha en helg-mellan-kurser nu. Dvs en helg då man inte har någonting alls att plugga på! Frihet! Haha, måste bara berätta om i fredags när jag, Micha och Emma gick från skrivsalarna (skrev på östra paviljongen som vanligt, skönt för det ligger nära mig!) så kunde ingen av oss sluta le. Vi gick som på rosa moln till caféet och iaf min hjärna kändes helt flummig och lite efter. Jätteskön känsla när all spänning man levt med inför en tenta släpper och allt plötsligt är klart.

Jobbade på kårhuset resten av dagen. Det är riktigt roligt :) Och maten på sjuksköterskornas finsittning var finfin! Ruccola, honungsmelon, glurr och parmaskinka till förrätt. Fläskfile, potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt. Och något-jag-inte-kommer-på-namnet-på till efterrätt men det var jordgubbar, kiwi och banan med hackad vit chocklad på som lagades i ugn. Gish? Strunt samma vad det hette, det var mumsigt.
Efter barlaget slutade jobba så tog vi dricksen och köpte cider och hade trevligt ett tag, lite dans blev det med! Senare såg jag en bit av "En ganska snäll man" hos nå vänner. Och jag kan med lätthet säga att sällskapet var 1000ggr bättre än filmen, för den var inget att hänga i julgranen. Haha usch!

Igår vart en lugn dag, planterade faktiskt om några blommor, titta vad fint det blev!



Sedan åkte jag med Samuel till Vännäs och träffade bl.a. Jocke & Milla som var uppe och hälsade på i veckan. Blev gomiddag och sedan spelade vi Bezzerwizzer tror jag det hette. Jag förlorade men det var roligt ändå :)
Senare träffade jag ett annat gäng som skulle ut på Origo, hade inte tänkt fara först men när jag väl satt hemma så kändes det roligare att hänga med dom så jag tog på mig skorna och vandrade dit. Och väl på Origo fanns några barlagskompisar också. Bästa på Origo var foxen jag fick av en an dom, han bevisade att det går dansa foxtrot till ElectroHouse och Dubstep och det ser riktigt jäkla bra ut! Roligt värre!! :)

Sitter och väntar på att Carro ska plocka upp mig nu. Dagen drar igång med en rivstart.

Tentastress

Publicerad 2011-01-13 11:12:26 i Vardag

Det kanske inte syns på alla studenter, men jag tror att ALLA blir stressade inför sina tentor. Nu ska jag gå iväg till universitetet och sätta mig, går nog bättre att plugga där :)

Blev sent hem från skolan igår men jag stannade på iksu ändå och gymmade. Lyckades nog komma ihåg alla övningarna till slut! För någon hade tagit/slängt mitt övningskort så det blev till att leta i minnet och skriva ett nytt. Lite träningsvärk har jag fått *gillas* Mest övre ryggen/runt skulderbladen, den tar bra den där maskinen i hörnet!

Nu ska livet pausas i väntan på att tentan är skriven imorgon. Sen börjar det roliga :)

Godmorgon!

Publicerad 2011-01-09 11:14:43 i Vardag

Efter endast 3,5h sömn igår så slocknade jag ganska enkelt på kvällen. Jocke ringde och väckte mig halv elva, vet inte när jag hade vaknat annars :P Här får ni gårdagen i bilder!

På väg mot Skellefteå och köp av nya brädan i gryningen!



På väg hem från Bygdsiljum..



Lite senare. Fortfarande på väg hem!

Massor med hissar!

Publicerad 2011-01-07 16:08:58 i Vardag

Dagens hiss 1: Härlig uteritt i snöstormen, med Trish som utvecklas varje ridtur!
Dagens hiss 2: Per fyller 22 och det ska firas med dunder och brak ikväll :D
Dagens hiss 3: Min bil blir ganska ren av att det snöas på den.
Dagens hiss 4: Att jag har ett skärmtak över bilen så det inte blir för mycket snö på den.
Morgondagens hiss 1: Verkar ska uppehåll i Bygdsiljum imorgon. Perfa!

Jag hoppas det blir lika bra som jag tror! Får se, men isf får ni veta det sen! ;)

En dag med travhäst

Publicerad 2011-01-06 13:21:01 i Vardag

Idag har jag lekt kusk! Hörde igår med en travtränare om han ville ha hjälp köra och sa att jag inte suttit i en sulky sedan högstadiet. Han va jättesnäll och sa ja, och idag fick jag köra ett varmblod, Puccini Cup, jättesöt, och det var seriöst grymt roligt! Riktigt häftigt att sitta i en sulky och inte bara se trav på tv. Får gärna ta ut kallblodet som jag tänker kalla för Björn (hette nå liknande norskt) på galoppträning också, det lär jag göra! :)
Måste ju hitta nya hästar att umgås med då Trish börjar bli riktigt stor om magen och jag vet inte hur länge till det kommer gå att sadla henne. Men igår så reds hon. Jag red ut med henne och det va hennes första gång, fast hon har varit tömkörd ute såklart. Hon skrittade på riktigt bra men var lite spänd först. När hon slappnade av så travade vi och då blev hon jättetaggad! Föll in i en riktigt rund och fin galopp så jag lät henne rulla på en stund. Efter några kortare galoppsträckor så var hon mycket lugnare och kunde trava fint :) Lite svårt att koncentrera sig i början när kroppen är full med energi för henne. Himla duktig tjej! Efteråt så kunde man se i flankerna hur bäbisfölet rörde på sig, vi tror det blir ett fuxsto som Trish, fast med två ögon såklart.

Nu ska jag fixa mig inför fika och sen middag hos föräldrarna som får besök söderifrån. Kul! Sen blir det Narnia i 3D med folk :)

En snitsig rubrik

Publicerad 2011-01-05 12:44:50 i Vardag

Hade en liten nedåt dag igår, kände inte för att ta tag i studerandet och istället blev ingenting gjort... Förutom en väldigt god rotfruktssoppa! Men idag är jag på G igen och har pluggat lite. Ska sätta mig i vardagsrummet och gå igenom resten av ett fett kompendium direkt jag skrivit klart det här.

Jag är övertygad om att människor behöver något i framtiden som motiverar. Något som man verkligen kan se fram emot! Längta efter.. Det jag just nu går och längtar efter är Kanarieöarna en vecka i mars :) Men idag har jag även bokat en fjällweekend i början på april. Efter lite velande så blev det så! Och innan dess hoppas jag att jag har många fler åktimmar i kroppen.

Ska köra till stallet i eftermiddag. Alltid trevligt rida Trish! Vi har börjat vänja henne vid uppsittning från pall igen, men hon gillar inte pallen.. Kommer nog ihåg den från olycksdagen. Men det går väl över så småningom :) Hon är så duktig lilltjejen!

Här får ni en bild från Hemavan, när vi va upp i kungsliften :)



Och här är två från Tärnaby! (jag va jättedålig på att ta kort, glömde alltid)



Nytt år, snart tenta igen :P

Publicerad 2011-01-03 00:06:01 i Vardag

Efter massor med bastning (underbart ha egna i lägenheterna), kanske en mindre hjärnskakning, massor med träningsvärk och två onda knän så är jag hemma i säkert förvar och ser fram emot en lång natts sömn :) Men jag får ju inte glömma nämna en väldigt bra nyår och all härlig snowboardåkning! Tärna var en hit! Och btw så är jag king på att åka lift själv, när jag väl vågade prova. Men brädan själv kanske skulle behöva uppdateras.. Någon gång.

Bygsiljum nästa med folket! :)

Något som därimot inte lät sig glömmas länge är allt jag borde kunna inför tentan i galenisk kemi. Blir att ta tag i det imorgon, är man student så är man.

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela