I startblocket till livet

Lördag

Publicerad 2009-01-31 14:35:59 i Vardag

Två dagar sen jag bloggade senast, men känns snarare som en vecka. Så sjukt mkt har hunnit hända... Orkar inte berätta allt. Men iaf så blev det backen i torsdags kväll med Malin och M :) Det va lika kul som alltid! Sen igår så jobbade jag morgon/fm. Sen red jag ut med Erika och sen hem och snabbt göra mig iordning för våran tjejkväll. Sanna hade fått magsjuka (troligtvis) så det va bara jag, erika och carro kvar. Men vi åkte till stan och åt tacobuffé på Balder, mums! Sen gick vi till sf för att se någon film men kunde inte bestämma oss för vilken så vi åkte och bowlade istället. Vann varsin serie passande nog! Sen åkte vi till pipes och dit kom även nå killar efter ett tag, ids inte skriva namn. Riktigt kul iaf :) Promenaden "hemmåt" var mindre lyckad. Varken vill eller orkar skriva/prata om det, men det är anmält iaf. (oroa er inte för mig, jag mår bra) Kan inte fatta vilka idioter det finns... Usch... Är fortfarande chockad. Men ska försöka hålla mig sysselsatt ikväll, det känns bäst så.

Ingen sovmorgon

Publicerad 2009-01-29 13:06:46 i Vardag

Icket fick jag sova ut idag heller. Blev att jobba på Månen istället, men känns bra för det är där jag ska vara imorron också :) Ska med Malin till backen sen ikväll, hon tar nog skidorna men jag tar brädan och övar vidare, blir bara mer och mer stabil! Men får se hur länge vi kommer vara där, beror på liftkön och hur backen känns.. Tur jag hittat Malin :)

Kliva upp 05.30 imorgon blir roligt. Jobba jobba jobba. Varje fredag från och med nu börjar jag 06.15! Och imorgonkväll ska vi ha en till girls night, förra gången blev succé ;D Jag ska inte vara trött. Sovmorgon huuur länge jag vill på lördag iaf! Har helt tomt hela dagen så frågan är ju om jag alls tänker kliva upp? :P Lär bli rastlös i längden men några timmar extra kommer jag nog ligga där, hehu.

Onsdag

Publicerad 2009-01-28 12:12:56 i Vardag

Jag hoppas på eftermiddagsjobb imorgon, det vore så himla skönt att få sova ut hur länge jag vill! Imorgon är Moas dag i stallet också så dit ska jag inte heller. Så blir en helt ledig fm, möjligvis att jag städar mitt rum - det är behövligt... Ska ta ut mina löparskor på en runda också, bränna lite fett. ;D Och sen backen på kvällen, ska kolla om Malin vill med dit om hon inte jobbar eller har annat för sig. Nu har mitt blåmärke nästan försvunnit, vet inte om jag skrivit det men hade ett långt blåmäke från insida knäet och tvärs ner över vaden och det slutade framsida vrist. Mycket klädsamt *NOT* men nu är det iaf borta så nu kan jag rida som vanligt och är redo för nya äventyr på brädan. Tycker jag har blivit mkt duktigare väldigt snabbt!

Förlåt mig ty jag har syndat, chipspåsen öppnades igår. Men jag ska bättra mig! Idag ska jag låta den förbi i skafferiet. Och har bestämt mig för att inte köpa en zip till kaffe/chokladautomaten här i lärarrummet, iaf inte idag!

För övrigt går den här dagen väldigt bra, har åkt skidor på fm med förskolan och har rast nu. Slutar 16.45 och ska ta en långpromenad med häst och ipod ikväll. Det finns bara en sak som saknas..

Tisdag

Publicerad 2009-01-27 09:21:26 i Vardag

Börjar inte jobba förrän 9.30 idag, tänkte vakna rätt tidigt ändå för att hinna med lite grejer, men blev några snooze istället :D Inget dåligt val! Fanns knappt varmvatten igårkväll när jag skulle duscha, iaf inte så varmt som jag vill ha det, bara ljummet. Så gick och la mig med en vetevärmekudde för att få upp värmen igen. Dvs jag sov väldigt gott. Känner mig pigg och fräsch :) Men nu måste jag kila iväg om jag ska hinna! Blir bara en kortis bloggning idag!

Söndag

Publicerad 2009-01-25 17:14:13 i Vardag

Coverclub igår va en positiv överraskning - härligt att kunna välja rock eller schlager på samma ställe :) Mötte en jätteschysst tjej när jag vandrade därifrån vid kanske halv två. Skönt för jag är smått rädd för att gå själv i Umeå på nätterna, men ja, nu löste ju det sig! Sov som en stock sen och morgonen va... bäst. :) Körde hem Carro och mig själv vid tvåtiden, har just ätit middag, snart ska jag och Jorunn ta en riktigt lång promenad. Våra promenader är alltför sällsynta! Måste bättras på, minst en gång i veckan! :)

Peppis!

Publicerad 2009-01-24 22:04:45 i Vardag

Haha, ja nu sitter jag vid en dator som vanligt :P Men så finns de ju överallt också. Fast den härär skum.. Skärmen är så stor så min blogg ser typ cp ut :P Kanske det har allt med datorn att göra.Om jag haft Marklunds hemma så kanske jag också vore duktig på poker ;D Haha, nä nu peppas coverclub. Sjukt härliga folk här :) Och ja, man blir inte äldre än man gör sig!!

Kvällsåkning

Publicerad 2009-01-22 21:31:27 i Vardag

O m g ! Det va sjukt kul! Några plus så jag frös inte direkt, kunde åka med jackan halvöppen. Backen va jättebra, inte isig men det va lite drivigt eller vad det nu heter. Man fick upp en himla fart! Lite för fort kanske :P Men ramlade inget i backen :) Det va värre i liften, det är sjukt svårt att åka lift, speciellt knapplift, ujujuj! Haha! Men bara jag har någon att åka med så går det finemang.

Det var väldigt få där, grymt härligt att slippa köa. Man hann precis spänna upp sig så va man först! :D Är glad såhär i efterhand att jag köpte säsongskort, för jag ska dit fler kvällar. Många kvällar :) Och dagar. Nu ska jag bli duktig på riktigt, haha! Får se om det blir en tripp i helgen, beror inte på mig :)

Tur att jag hade lillebror med mig, han är en ängel :) Märkte att mina nya skor va för små för bindningarna. Satt inte fast alls. Så vi gick till baksidan, nere vid uthyrningen, och fick skruva om lite. Sen kunde jag åka. Men måste flytta fram bakstödet också (det har säkert något fancy name) så att främre remmen inte kan halka framför tårna. Men det blir någon annan dag! Nu måste jag snart sova typ.. Börjar 06.15 imorgon.

Jag avskyr måndagar...

Publicerad 2009-01-19 12:23:17 i Vardag

...och har en riktigt dålig dag idag :( Mår inte alls bra, hostar och har ont i magen. Ipren hjälper inte denna månad, why?! Så jag gick hem från jobbet, sitter med duntäcke och vetevärmepåse och tycker synd om mig själv.

Jag vill till alpinshopen eller varsomhelst och leta snowboardskor NU. Det var ingen hit att ha tre-fyra stl för stora. Fötterna satt inte direkt fast i skorna så fick spänna åt bindningarna för kung och fosterland - det gjorde ont. Men va sjukt roligt! :D Ramlade ingen gång och kom ihåg hur man svängde ganska så snabbt. Första åket va rätt läskigt :P Men fjärde kändes toppen! Ska åka igen när jag fått/köpt/bytt till mig egna skor. Provade mina gamla älskade slalompjäxor men de va för små så dom ska säljas :( Får låna mammas pjäxor i framtiden om jag vill åka skidor ngn gång. Men bräda va roligare så hoppar över till det nu när jag ändå inte har någonting som passar! Mer utmaning :)

Tagga imorgon!

Publicerad 2009-01-17 22:29:07 i Vardag

Hittat snowboardskor nu, ett par i stl 36 som knölar mina tår liite för mycket och ett par i stl 41(!!). Med två tjocka tjocksockar så sitter dom finemang! ;D Spände fast mig i brädan i hallen och ja, det kändes helt sjukt att sitta fast så. Att jag gjorde det ofta för några år sen känns skumt för jag har ingen känsla för det i huvudet, (kan vara för att det är så länge sen jag åkte på min bräda att mina egna skor är sålda..) men det sitter förhoppningsvis lite i ryggmärgen så att jag inte kraschar alltför mycket. Är mest nervös för att åka lift, det hade jag småsvårt med även när jag åkte som mest :P

Men tar med skidorna för säkerhets skull. De vet jag att jag klarar av ;)
Updates kommer efter imorgon!!!

Lovely life!

Publicerad 2009-01-17 16:24:40 i Vardag

Blev ingen hemmakväll igår. Gick till Malin och mötte även Joakim, Camilla och lilla Lance där. Åkte ut till Nynäs dit även Allar och Gert (Gürt? Dom är estländare, vet inte riktigt stavning :P) kom. Började med att prata massor och spela lite guitar hero. Sen for vi ut en sväng på isbanan på sjön med skoter och bil och lekte, sjukt roligt att köra skoter! :D Sen när vi kom tillbaka till huset satt vi och snackade i några timmar till om allt möjligt. Kan inte tänka mig en trevligare kväll!

Imorse var jag och kikade på lite av Erik Berggrens träningar, längtar tills jag får hoppa igen! Har smsat Maria och frågat om hon tror att löshoppning är okej, isf ska jag nog haka på Määttäs och göra det imorgon bitti :)

Ikväll blir det kanske en lugn kväll? Men kanske blir stan och hälsa på Carro, Marklund och resten av volvogänget. :P Inte för att alla jobbar på volvo, men de får heta så ändå! Haha, de är härliga :)

Kanske ska till backen imorgon med Malin och de jag var me igår? Hittade min gamla snowboard, men har inga skor, hittade mina pjäxor, men skidorna har blivit för korta :P Så vet inte riktigt vad jag isf ska åka med, men det löser sig alltid. Haha, jag använder nog den avslutningen rätt ofta!

Men det löser sig alltid! :D

Hej förkylning!

Publicerad 2009-01-16 11:30:33 i Vardag

Nu var det min tur att bli förkyld på riktigt. Så nu är det halstabletter och blodapelsiner som gäller för min del! Blivit frälst av blodapelsiner typ :P Va erika som hade med sig till stallet en gång och jag fick smaka. Sjukt mycket godare än vanliga apelsiner :)

-29,3 var det ute imorse när jag gick till jobbet. Då börjar mina täckbyxor prassla, dom stelnar typ, haha, den absoluta nollpunkten för dom är nog vid -40 bara :P Ska till stallet sen efter middagen och blir bara en promenad idag. Känns inte schysst att arbeta honom andfådd när det är så kallt. Jag lär frysa halft ihjäl ändå. (vars är min varma karl måntro?)

Marias besök gick bra igår och jag ska fortsätta som jag gör i stort sett :) Men korta ner ridpassen till ca 30min.

Ikväll ska vi hyra film, ingen aning om vilken, och dricka te och äta kex som förr i världen. Förutom att jag föredrar brieost/mögelost framför marmelad. Haha, ett säkert ålderstecken! :P Men så har jag ju börjat dricka kaffe också. Men inte idag, känns som det skulle riva sönder min hals.. Lunchen gick inte bra heller :/ Blir nog bara nyponsoppa till middag tror jag...

Tränings & tävlingsmötet

Publicerad 2009-01-14 19:55:22 i Vardag

Gick väldigt snabbt! Vart nog bara 1h effektiv tid. Det var iaf väldigt inspirerande - på vissa punkter. Jag är sugen på att fixa egna tävlingar, träna, åka låångt med Carro till tävlingar osv.. :D :D Jag vill börja hoppa nu! Håller tummarna för imorgon kan jag lova!

 Men jag är inte direkt peppad på att vara med i US, spec inte som ordförande.. För jag kommer inte få ett skit för det.. Det räknas ingenting någonstans. PLUS att vi inte kommer att få ha våra blåbärshoppningar själva längre, för det är de som drar in mest pengar.. Så nu ska klubben anordna dom. Vad sjutton ska vi göra då? Det är ju dom vi jobbat hårdast med och verkligen fått populära! Vi har över 100starter/tävling oftast nu. Verkligen skit... Det enda jag ser som något bra att göra nu är att fixa upp klubbhuset (gamla kontoret menar jag då) men med vilka pengar om vi inte kan ha alla blåbärshoppningar vi tänkt?! Lingondressyrerna tjänar vi mindre på och har betydligt mindre starter. Aktiviteterna går i bästa fall plusminus noll. Äsch, får se när det väl blir något möte hur vi ska göra?! Årsmöte borde vi ju ha snart också, men inte hört något om det än. Får väl se när det blir...

Ny dag, nytt blogginlägg

Publicerad 2009-01-14 11:50:17 i Vardag

Längtar efter morgondagens lediga förmiddag. Ska sova tills jag vaknar och sen äta frukost i minst en kvart. Funderar på om jag håller på att bli sjuk - eftersom jag fortfarande är så frusen och rätt sliten.. Har jobbat mkt nu i veckan och har även en heldag på fredag. Vad jag vet nu iaf har jag bara långdag på måndag nästa vecka, sen bara em eller fm.

Nu när jag bestämt mig för vad jag vill plugga så vill jag börja på direkten! Blir ändå skönt att plugga på distans, då kan jag vikariera på vegaskolan lite nu och då och slipper pendla varje dag (tjänar pengar och sparar pengar). Då kan jag ha kvar Lorden nå år till! :)

Imorgon öppnar anmälningen till högskoleprovet, det ska jag komma ihåg! :) Satsar på 1,5 den här gången, men får se hur det blir. Känns inte omöjligt.

Känner mig verkligen sjuk nu.. Men har tagit alvedon och tänker härda ut dagen. Kanske sjukanmäler mig tills imorgon om det inte vänder och blir bättre ikväll..

Kanske borde börja på en bok, en roman. Tycker det är så roligt att skriva :D

Nöjd!

Publicerad 2009-01-13 21:35:18 i Vardag

Första löprundan, min nya mössa var great! Det blir fler... Nu ska konditionen upp! :D

Lorden fick vila idag. Var väldigt länge sen han hade en dag som va helt vila.. Det förtjänar han :) Och med allt jippo med rymmarhästarna som kom och hälsade på dom idag. Jisses, TUR att Erika var nere hos Nillan i hagen och kunde fånga dom innan våra hästar bröt sig ut, de blev tydligen väldigt uppjagade av besöket.. :/

Imorgon är tränings/tävlingsmötet, vilken tur jag har som har Moa :) Hon ska promenera med Lorden, så jag kommer inte vara alls i stallet. Känns fortfarande konstigt mina "lediga" dagar men jag vänjer mig kanske så småningom. Sen på torsdag kommer Maria, jag hoppas av hela mitt hjärta att hon har ett svar efter att ha sett Lorden både före och efter lite tömkörning. Egentligen så vore ju ett ridpass bäst men det hinns inte med...

Önskelista

Publicerad 2009-01-13 11:53:34 i Vardag

Idag är en frusen dag. Det är två plus ute men jag fryser som attan trots tjock tröja och långkallingar. Blir lagom om jag har min vinterjacka inne, då får jag iaf ha blodet kvar i fingrarna. Konstigt hur min kropp inte kan producera värme åt mig! Alla andra lyckas ju, barnen på förskolan sitter i linnen och kjol och är varma. Jag tänker börja på en önskelista för livet.

  • En karl som kan värma mig när jag fryser.

Blev en mössa!

Publicerad 2009-01-12 11:24:24 i Vardag

Pappa skulle jobba natt så jag gick till en liten affär här i vns istället. Tänkte att det inte kan skada att fråga om dom har ngt passande :) Vilket de hade! Blev en svart "skidmössa" från Seger som dom rekomenderade. Så nu hoppas jag på det bästa att mina öron blir nöjda och ska prova den redan imorgon om jag hinner.. Fick heldagar på jobbet istället för de eftermiddagar jag skulle ha egentligen så vet inte.. Måste ju hinna Lorden också :) Men senast på onsdag ska jag ut och ränn!

Snart godnatt :)

Publicerad 2009-01-11 22:50:08 i Vardag

Diwa gör en high five med Jorunn ;)

Hon kan också sitta fint. Sen tog batteriet slut i kameran = skitkamera!

Jag har gått med i Beach 2009 ikväll också ;) Blev taggad av våran tvåtimmarspromenad. Här ska ut och springas för att bli tajtare till badsäsongen! Men måste in till Löplabbet i stan först och köpa ett bra vindtätt pannband. Eller om jag ber pappa göra det efter jobbet imorgon, själv har jag en riktig långdag.. 9h.. Och vill kunna börja springa redan på tisdag :)

Smaaart Lisa

Publicerad 2009-01-11 18:58:29 i Vardag

Frågade Jorunn nyss om hur min blogg ser ut för henne. Hon sa att den är röd och vit - så som jag vill! Men själv så såg den fortfarande orange ut som innan. Kommer då på den briljanta idén att det kanske är min dator som sparat min bloggs utseende för att det ska gå snabbare att ladda sidan. Provade att rensa "känslig data", typ cookies och sånt, och se på tusan.. det fungerar! :)

Nu ska vi (jag och Jorunn alltså) strax ut på långpromenad med Diwa. Får se om det blir strandpromenad/nyby eller om vi går till och runt vby :) Anyhow så ska jag logga ut från datorn och leta fram några lagom varma kläder! Bara knappt en minusgrad ute nu, hoppas det inte blir plus så all snö smälter.. Men jag har mycket hellre någon få minus än 25-30 som det va tidigare i veckan. Det är sjukt kallt! Då fryser jag även om jag har min kanadagås... Som det är nu så trivs jag bra i peaken :) Den är lovely! Tack farmor <3

Åh, nu längtar jag ner till småland... Va alldeles för länge sen jag va ner och hälsade på! Måste finna tid till det i sommar. Saknar farmor och farfar och det va galet länge sen jag träffade Nadja och badade i våran å. Härliga minnen! :D

Nu är jag irriterad...

Publicerad 2009-01-10 21:34:35 i Vardag

...på att blogg är så grymt segt! Va något fel med inloggningen tidigare idag så tog en timme innan jag kunde logga in. Och designade om bloggen men inte syns det i verkligheten?! Kanske tar ett tag för allt att uppdateras så det visas för allmännheten men det är störande ändå! De koder som är sparade borde ju synas direkt!


Nu är jag glad igen...
...för jag ska se hela pride & prejudice-serien nästa helg med helmer och vi ska baka massor av scones och ha olika sorters te och va riktigt engelska! :D

Färdigfirat för nu

Publicerad 2009-01-10 15:33:07 i Vardag

Nu är både Olle och Per grattade ordentligt :) Var riktigt god mat på Marias restaurang och festen efteråt va härlig. Mycket folk och glada miner :) Några av oss åkte in till stan klockan... elva? Ringde Carro som var hos Marklund så vi va förbi där en stund och sen drog vi på Yunkyard ett tag. Sov i stan och fick skjuts hem vid tolv. Det va skönt att slippa behöva åka buss, gillar inte buss så värst.. Men de funkar om man måste.

Ikväll ska jag ta det lugnt och vara i stallet med Erika, Lordens skötare har honom idag så egentligen behöver jag inte dit alls men känner för en helkväll med massa prat, skvaller och lädersmörj! Snart dags att plocka fram all utrustning igen nu när Lorden är på g. Kommer inte ihåg vad jag har i tävlingsskåpet längre, det enda som syns när man öppnar dörren är ett antal träns :P Det måste rensas! Måste smörja sadeln också, det va sjukt länge sen sist.. *skäms* Ska nog smörja min tömkgjord också nu när den börjat användas.

Helt galet vad jag är taggad på livet just nu :D

Ännu en smart kommentar!

Publicerad 2009-01-09 11:55:57 i Vardag

- Hur är det med dig idag?
- Sliten..
- Va?! Är det någon som dragit i han?! (ungen)

Idag ska både Olle och Per firas! Det blir först middag på marias (längtar, är grymt sugen på god mat!) och sen blir det fest och allmännt flams och trams som vanligt. Haha, jag skulle inte byta bort våra fester och mina vänner mot någonting, de är bäst! :) Är småstressad över att jag har tömkörningsträning för Kerstin idag innan middagen. Blir tajt att hinna... och kan inte köra med vanliga bilen. Den har vi tydligen lånat ut så blir att ta V40n och jag är rätt nervös kan jag säga :P Är så mkt enklare att dra släp med automat. Eller om min lillskrutt haft en dragkrok iaf, honom känner jag ju bra, han hade inte svikit mig :P Men det ska nog gå bra! Men är så dumt att jag sitter på jobbet och har rast nu när jag så mkt hellre skulle vilja sluta en halvtimme tidigare och slippa stressa lika mycket. Men jag är ju ett proffs på att använda varje minut två gånger för att hinna med mitt liv så de blir en awesome kväll. Vänta och se bara! :D

Barn har så många konstiga idéer!

Publicerad 2009-01-08 16:17:55 i Vardag

"Min pappa har en råtta i armen. Man ser den röra sig när han böjer på armen" (muskler)

Har inte riktigt fattat att det är 2009 än... Tiden går för fort! Jag borde avlägga nyårslöften, och jag vet vilka :P Starta om på nytt och bygga upp ett liv jag trivs med, ta tag i saker helt enkelt! Men då kommer ju den eviga frågan om vad jag ska söka för utbildning till i höst - och vart.. Även om jag är rätt säker nu på vad som lockar :) Men känns konstigt att eventuellt plugga på distans när jag bor så nära, men då kommer jag ju ha tid att jobba mer vid sidan av, vilket är bra. Måste komma ihåg att anmäla mig till högskoleprovet nu i vår, missade höstens deadline klantigt nog, har jag tur så får jag 2,0 och kommer in på veterinär, man ska aldrig överge sina drömmar!

Tror att jag ska in till stan på lördag bara för att köpa pannkakor av Jorunn när hon jobbar :) Men känns väldigt onödigt att åka till stan bara för pannkakor. Behöver fler saker som jag "måste" göra i Umeå. Tips tack! ;D

It's hard to have faith in yourself.

Publicerad 2009-01-07 17:24:57 i

Often your view of yourself is distorted by how you think others see you and how you see others. Many people are quick to criticize and judge themselves. It's easy to compare yourself to the people in your life and to make harsh and unfair judgments about who you are. When you have faith and believe in yourself you are willing to face possible criticism or failure. It takes confidence to overcome your doubts and to stop judging yourself. Faith in yourself will give you the courage to move forward in life and face the possibilities.

Many of you have difficulty creating faith in yourself because of your memories of past failures and experiences. Old memories can become obstacles to new possibilities. When you let your past control the present and future you're inhibiting yourself and blocking your path to success and happiness. A client confessed the other day "I doubt my decisions far too often. I guess realizing this is the first step to me having faith in myself." It IS simple," she said, " but really scary." We're taught at an early age that if we're confident then we're arrogant.

Our time in school, for one example, tends to undermine what we learn at home, that we are good and valuable people. For most people it's during those school years that you're taught it isn't okay to be different, that you have to be a part of a group. Belief and faith in yourself isn't valued as important, belief and faith in the group is. By the time you leave high school you may have developed a sense that you are not as important as you originally thought.

Wanting to believe in yourself and realizing that you need to believe in yourself will get you going in the right direction. Facing your fear of failure and learning to not judge yourself will allow you to move closer to your goals and will create the confidence you need to do whatever you want. Developing faith in yourself is one of the first steps to personal success. Many years ago Michelangelo said it very well, "Faith in oneself is the best and safest course."

Onsdag

Publicerad 2009-01-07 11:12:00 i Vardag

Sista jullovsdagen. Inte för att jag haft jullov direkt.. Men lite mer ledig än annars pga alla röda dagar mitt i veckan :) Ledig idag också för de har planeringsdag på fritidsen. Skönt med sovmorgon och sen efter lunch ska jag till stallet och rida ut med Lorden, far nog till Spöland, eller Brån... Får se! Har blivit van vid att kunna sova till nio-halv tio nu. Blir hårt på fredag då väckarklockan för första gången på länge står på 07.00. Men nu slipper jag iaf öppningar (när man börjar 06.15 - dvs kliva upp senast 05.40). Men inte länge kvar nu tills jag ev är arbetslös - eller jobbsökande som det heter numera. Vet om torsdag och fredag. Om hon jag jobbar för kommer tillbaka på måndag så får jag hitta på ngt annat att göra. Om hon inte kommer tillbaka än så har jag en eller max två veckor kvar innan dom ersätter mig med en med utbildning. Sjukt drygt att man måste utbilda sig för att kunna få jobba som typ vadsomhelst. Men aja, lika för alla så vad tjänar det till att klaga? Jag tror INTE det var bättre förr :P

Carro var förbi i måndagskväll och vi muntrade upp varandra. Riktigt trevligt, en rolig film och hahah, ja vad finns det att skriva om hennes underbara ritning över Strömsholm? Det började med ett papper, sen två, sen fyra. Skalan blev på nå vis förändrad under tiden hon ritade :P Om den inte hade varit så sjukt stor hade jag scannat in den eller iaf fotat den så ni kunde fått se ;) Men Carro kanske föredrar att den anonymt stannar kvar på mitt rum där ingen ser. Hursomhelst så har hon då övertygat mig om att det är en sjukt snygg och stor anläggning. Fatta att få ha Lorden i vita stallet - ah, drömmar! Men hon peppade mig inför sommarens alla tävlingar. Snart är vi förhoppnignsvis igång nog för att kunna börja träna! Men får se vilka av de nationella jag åker med på, sjukt roligt att Lorden får åka med i deras buss :) Men det finns väldigt många tävlingar nära också. Men jag är sugen på Stockholm Horse Game, om de inte har hutlöst dyra klasser. Men en Gävle kanske det blir ;) Och en Huddik! Och det blir garanterat en Piteå igen! :D

Har ingen koll på mitt liv nu. Men de blir nog bra till slut.. Åt ena eller andra hållet!




Jag MÅSTE köpa en ny mobil med bättre kamera. Hade min nya favoritkofta igår. Den syns knappt på den här bilden men är vinröd med stora knappar och skärp :) Bättre bild får bli en annan gång, nu ska jag äta lunch!

Bildbomb

Publicerad 2009-01-04 17:49:02 i Vardag

Va länge sen jag tömde mobilen nu :P


Stockholmare behöver begränsningar! (1a dec)


Snööö <3 (23 dec)


Shoppingdag med Jorunn, och fikapaus på Schmäck! (26 dec)


En ninja va ute och motionerade sin ninjahäst! (4 jan)

Jag längtar till varmare länder

Publicerad 2009-01-04 10:52:15 i Vardag

Vaknade nyss. Eller 09.59 stod klockan på - 10h sömn blir det, ujuj. Va vaken vid åtta och vid nio också men lyckades somna om innan jag ides kliva upp :P Hade 14 grader på rummet så inte så konstigt sängen lockade till att ligga kvar!
*åt frukost*
Är 24 minusgrader ute och jag ska ut och rida med Johanna & Micra idag. Därav rubriken! Men ska se om jag kan knöla ner ullfrottestället under mina ridbyxor, annars har jag ingen chans att överleva.. Men ska ändå bli jättekul :D Att rida Lorden är det roligaste jag vet. Om han har en lydig dag.. :P När han tränar skolor ovan marken utan min tillåtelse (som han aldrig har) så är det mindre roligt. Men jag har bestämt mig för att aldrig mer ramla av iaf ;)

Det blir sakta varmare. Nu är det snart bara -23 ute. Hoppas att det är varmare i Vby.. Runt -10 vore lagom! Sitter i valet och kvalet om jag ska åka till malmen och titta på hoppträningarna. Först Erika och resten av gruppen. Sen ska Johanna träna med Linda (Linda är en häst) för Claes också. Han ändå inget spec att göra hemma så.. Städade rummet igår och va in till stan och köpte en ny större spegel (sjukt bra!) och har möblerat om :) Det blev mkt mkt snyggare och känns större också.

Idag fyller Olle år!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva!
Ja, må han leva uti hundrade år!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva!
Javisst ska han leva uti hundrade år!

Och när han har levat
Och när han har levat
Och när han har levat uti hundrade år!
Ja, då ska han skjutas.
Ja, då ska han skjutas
Ja, då ska han skjutas på en skottkärra fram!

Och när han har skjutits
Och när han har skjutits
Och när han har skjutits på en skottkärra fram
Ja, då ska han hängas
Ja, då ska han hängas
Ja, då ska han hängas på en häst bakåfram!

Och när han har hängits
Och när han har hängits
Och när han har hängits på en häst bakåfram
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas
Ja, då ska han dränkas i en tunna champange!

Och när han har drunknat
Och när han har drunknat
Och när han har drunknat i en tunna champange
Ja, då ska han firas
Ja, då ska han firas
Ja, då ska han firas med jättelång låt!

Ja må han leva!
Ja må han leva!
Och Så Vidare

Då 2008 blev 2009!

Publicerad 2009-01-01 17:50:52 i Vardag

2008 var ett händelserikt år! Kanske det bästa hittills?

Sista terminen på gymnasiet var lagom slappt. Många lov och en resa till Gbg horse show med ridgymtjejerna där pengarna rullade ;) Sen studentbal och studenten! Jisses vad roligt :D Skönt nu att det är över, men en stor omställning att inte längre träffa alla på lilja varje vardag. Trodde allvarligt aldrig att jag skulle tycka så här - men jag kind of saknar det!

Stor omställning också att kastas in i ett heltidsvikariat i 8 veckor. Vart lite lugnare sen i höstas då jag i snitt jobbat kanske 70% varje månad. Men samtidigt sjukt roligt att få sina första riktiga löner! Pengar som jag kan spendera/spara/göra vad jag vill med!

Förhållandet med Patrik tog slut, så kan det bli och så blev det. Inga sura miner :)

Lorden flyttades från Norrmalm till Helmerssons jättefina stall i Vby där han trivs superbra och blivit riktigt fet :P (hade stora problem att hålla vikten innan, lilla benranglet) Har gått över från 120cm sadelgjord till idag då jag kan ha 130 på yttersta hålen. Behöver en sadelgjordförlängare för att kunna spänna! xD

Många roliga kvällar på x3m och sommardroskan. Jag har blivit en dansare tack vare Jorunn ;P Vi tog upp kontakten igen efter att knappt ha hörts under gymnasietiden. Har kännts tomt efter henne men förstod det inte förrän hon var tillbaka! Men nu är det precis som förr. Om inte bättre! :D

Julen firades hemma med familjen, jobbade julaftonskvällen men det var mysigt ändå :)

Nyårsafton vart riktigt bra! Carro kom hit till mig och vi spelade guitar hero någon timme, sen lagade vi laxfilé med potatisgratäng (dock va ingen av oss hungrig :P), sen tog vi en powernap och sen klädde vi upp oss och sminkade/fixade hår så att vi va redo för att åkta till Umeå till Nille där vi firade för fullt! Seb, Nille, Max, Olle, Per, Erika, Patrik V, Patrik E, Moa, Maria, Mattias och Martin var också där (ber om ursäkt om jag glömt någon). Gick till kajen och rådhusparken vid tolvslaget. Fast gruppen splittrades och jag förstod inte riktigt när klockan var tolv :P Men de va fina fyrverkerier och jag fick mig en nyårskyss ;) Sen blev det en kall vandring tillbaka till Nille och det tog väl en ytterligare tre timmar innan man la sig för att sova - var vääldigt trött då.

2009 ska bli ett bra år! :D

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela