I startblocket till livet

Nothing important to report...

Publicerad 2010-09-23 15:54:18 i Vardag

Igår var jag till buggkursen för första gången, det va deras andra men ja.. den va ju inte direkt svår. Men alltid roligt dansa och nöta grunder skadar ju inte direkt, jag vill ju bli bättre :)
Sen ut på NH efter jag hade fixat klart med tvätten. Hade grymt skoj!

Skolan är ju som den är, som vanligt.
Ikväll blir det jazz, känns finfint!
Mitt ps2 behöver ett nytt minneskort, blir nog en tripp till media markt.
Nu ska jag se senaste One tree hill. Hej då!

Bästa löprundan ever!

Publicerad 2010-09-20 19:43:12 i Vardag

7200m mätade jag nyss upp med eniros kartor. Och då genade jag ändå rejält för jag orkade inte mäta så noga längs alla krokar. 47 minuter var jag ute. Det ger ca 6,5min/km. Inte jättefort jämfört med andra löpare kanske men jag är riktigt nöjd för det gick så himla lätt! Verkligen sådär "jag kan springa hur långt som helst" och kändes inte tungt någon gång längs vägen :) Måste vara min nya snygga jackas förtjänst! Den är rosa och sitter som ett smäck! Fladdrar inte men sitter inte åt, väger inget och märks inte. Är glad jag var så kräsen när jag letade jacka, det var värt det.

Har pluggat riktigt bra idag också. Allt har varit bra idag faktiskt. En riktigt bra dag helt enkelt!! :D

Att dansa sig genom en valdag.

Publicerad 2010-09-19 23:48:58 i Vardag

Det är få som har undgått att märka att det varit val idag. Och jag tycker nog som Rix Morron Zoo att det ska bli väldigt skönt när det är över! Tänker inte skriva något politiskt på min blogg, förutom att jag är ledsen över att SD kommer in i riksdagen och ser ut att få 20 mandat...

Den här valdagen började ganska tidigt, jag vaknade helt av mig själv klockan nio (skrev ju ganska) och klev faktiskt upp då. Åt frukost och flummade runt i lägenheten innan jag cyklade iväg till några timmar med tvspel. Jag är en liten nörd ibland, men det är roligt! På eftermiddagen tog jag 2h powernap, allt för att göra de enklare jobba inatt. Och än så länge är jag pigg :)
Gick och längtade hela dagen efter kvällens dans. Bugg skulle de bli! Men sen såg det mörkt ut ett tag.. Men sen blev de ljust igen och det bar iväg mot UDI. Lika grymt roligt som vanligt!! Dagens motion blev det också. Önskar bara jag haft 5 års dans till i kroppen.. Men har ju faktiskt snart dansat i ett år i alla fall! En början. Får se om det kommer bli någon grundkurs för mig snart annars blir det kanske aldrig av :P Men rent krasst så har jag ju klarat mig hittills utan. Vore mest bara skönt för att ha det gjort, skriva det i CVt liksom. Tycker själv jag har utvecklats enormt bara av att dansa med massa olika, och ibland får jag små tips att tänka på.

Helgen över lag har varit riktigt rolig! 9 av 10 poäng! One tree hill och Gossip girl har dragit igång (gilla-knappen) och igår kväll blev det mat, bio och fika i goda vänners lag. Såg Grown ups och jag va ärligt lite rädd att de andra i salongen skulle börja hyssja åt oss. Men filmen passade perfekt till mitt humör och jag skrattade gott! Sen är ju latte alltid lika gott som latte brukar vara. Med mängder av prat vid sidan av :)

Prince of Persia står på schemat, hoppas att den är sevärd :)

Stark som en oxe!

Publicerad 2010-09-17 12:05:21 i Vardag

Imorse kl 09.00 så stod jag på IKSU och träffade personliga tränaren Åsa :) Hon började med att fråga om vad jag har för mål med träningen. Så jag drog historien om att jag springer, dansar och har tänkt komma igång med längdskidor i vinter igen. Och hennes uppgift var att göra ett träningsschema åt mig där jag får alla större muskler från höfterna och upp tränade på samma dag (benen får redan sitt tycker jag). Inte omöjligt enligt henne, och det var det inte heller! Så nu har jag 10 övningar (tror jag det var) som inklusive uppvärmning och stretch är klara på ca en timme och det är jobbigt och känns grymt bra!! 4 ryggövningar (som tar lite annars också), 2 magövningar, biceps, triceps, axlar, bröst. And that's it! Känner mig taggad på att gymma seriöst nu när jag vet hur man ska göra med maskinerna. Blev ungefär 50/50 med maskiner och fria vikter, känns bra så! Imorgon kommer jag ha träningsvärk och förhoppningsvis vakna upp med magrutor ;D

Besvikelse

Publicerad 2010-09-16 22:29:59 i Vardag

Trodde inte jag skulle få träningsvärk från igår. Va ju en kortis till IKSU men jojjomen det är stelt i ryggen idag :) Men inte har jag några magrutor idag heller... Fast det vill jag nog inte heller ha.. Men nog om det!
Idag har jag pluggat i mängder här hemma. Sen cyklade jag till Stadium och skulle köpa min efterlängtade vindjacka, men de hade inte fått hem den idag heller.. Jag blev besviken och klagade lite, då kollade han upp att de hade en M kvar på Ersboda. Ringde dit och de la undan den, imorron blire köp!!! Så jag var värd en kväll med jazz, och det är roligare än någonsin och samtidigt svårare också... Snart blir det nog dags att öva hemma lite. Önskar jag hade det två gånger i veckan istället, så skulle jag inte hinna glömma så mycket.

Sen cyklade jag till Patrik&Nille och flummade, skulle spela Patriks nya ps3 men gitarrernas någonting funkade inte, och sen va de tvunget installera det andra spelet och nu när jag for därifrån 2,5h senare hade det hunnit 15%. Så vi såg Idol istället. Vi gillade han blonda rockaren med skägg. Ps3 får bli nästa vecka!

Imorgon blir det IKSU igen och ett träningsschema ska läggas.

Jag önskar mig längdskidor i julklapp :)

Vart försvann dagen?

Publicerad 2010-09-15 23:20:28 i Vardag

Idag har varit en konstig dag. Troligtvis för jag har jobbat två nätter. Men jag gick och la mig så fort jag kom hem, vaknade av mig själv. Och ändå somnar jag mitt i plugget typ 40min senare?! :P Vaknade av ett sms från Emil när han slutat skolan. Blev kaffe på skogis, riktigt härligt :) sen skulle han hem och laga middag och jag cyklade vidare till iksu. Men där blev det inte heller mycket gjort... Lite mage och rygg bara... Skärpning Lisa!
Men nu har jag faktiskt ett skrivbord!! Så nu kan jag sitta upprätt och plugga, blir nog enklare när man slipper sitta i sängen med allt i knät. Så imorgon blir det studier från morgon till nästan kväll. (Stolen är provisorisk tills jag hittar en jag vill ha)



Nu är klockan 23.20 och det är snart dags att sova om man ska kunna upp tidigt imorgon. Fast jag är inte trött (konstigt nog när jag sov bort hela dagen) så jag kanske ska försöka få nå plugg gjort? På något sätt har dagen bara försvunnit och jag hängde inte alls med...

Sen har jag ett dilemma.. Ha kvar IKSU-kortet eller säga upp det? Kanske ha kvar det under vintern och säga upp det till våren?

:)

Publicerad 2010-09-15 01:51:30 i Vardag

Googlade "muskler" när jag satt i en träningsdiskussion med en kompis. Då kom den här bilden upp! Tyckte den va så härlig så jag delar med mig av den till er. Jag blir glad bara av att se hans glada min :)

Prioriteringar som student

Publicerad 2010-09-14 13:25:45 i Vardag

Jag har länge funderat men inte orkat göra något åt det. Men det finns vissa prioriteringar som man måste göra som student. Exempelvis känner jag att jag behöver ett skrivbord för att kunna plugga ordentligt hemma. Då jag bor i ett väldigt litet rum som bara har plats för säng, bokhylla, byrå med tvn på och en sak till så måste den där extra saken bytas ut. Jag gillar mitt soffbord men det är för ofunktionellt, eller det är väldigt bra att ha datorn på när jag ligger i sängen och ser film men det kan inte prioriteras :P Jag är en student och studenter behöver skrivbord (iaf jag). Jakten har pågått ett tag men nu har jag nog hittat ett jag gillar :D och som är lagom litet (rymmer inte vilket skrivbord som helt ska ni veta!) så kanske om nå dagar har jag ett. Det har jag inte haft sen jag flyttade hemifrån för några somrar sedan. Men ja.. nu är jag ju studerande och ett databord/skrivbord lär inte göra mig mindre intelligent va gäller farmaci ;)
Ni kan få före-efterbilder sen när det är klart så jag får visa upp mitt fina rum! Trivs jättebra :)

Måndagmorgon

Publicerad 2010-09-13 09:54:49 i Vardag

08.00 ringde väckaren. De va bara kliva upp!
08.15 klev jag ut genom dörren, dags för en löprunda!
08.50 var jag hemma igen. 6 tunga kilometer, men de gick!
09.20 började jag med frukosten, stekt kyckling (i soja, creme fraiche) och ris!
09.45 dags att käka, mums!
10.30 borde jag kunna va i skolan, sen kommer jag inte hem mer idag. Jobbar inatt!

En strålande helg!

Publicerad 2010-09-12 22:41:46 i Vardag

Med ett ganska så ostrålande, dimmigt, blött väder. Men jag har haft väldigt roligt ändå så inget som jag bryr mig mycket om. I fredags blev det party hos Nils&Joel och sen utgång på Origo. Fick mig ett inte så vackert ciggbrännmärke men det verkar läka fint. Och nej jag spöade inte ner killen som råkade göra de, han va så ångerfull så jag fick nästan trösta istället :P Sen blev det busigt när jag skulle hjälpa till att hämnas på en kille så vi pyntade hans studentrum riktigt vackert! Kom på efteråt de va synd jag inte tog någon bild..!
Igår tog jag det ganska lugnt, åt massa tacos, och sen bar det av på inflyttningsfest. Hemmafester är alltid trevliga om det är trevligt folk. Och jag skulle jättegärna vilja ha en leopard i marsvinsformat ;)

Började dagen med att se New moon, och nu har jag allvarligt tappat räkningen hur många gånger jag har sett den också. Men jag gillar den och skäms inte för det :) Sen har jag faktiskt varit duktig och PLUGGAT i helgen också. Ganska mycket i alla fall. Så känns bra inför imorgon nu, inte alls mycket kvar av veckans mål. Tvättat har jag med gjort, men det är väl inte så roligt att läsa om kanske :P (färg 40 hade jag mest av idag!)

Kom nyss hem från Vännäs där jag har spenderat kvällen hos bror med fru. Dom bjöd på pasta carbonara med någon specialsås med smält parmesan och äggula, supergott. Sara spöade mig och bror i fia med knuff och sen bakade vi kladdkaka till efterrätt som vi åt framför Ensam mamma söker. Det är ärligt alltid lika roligt att hälsa på hos dom :)

Nu ska jag bädda om sängen med mitt efterlängtade duntäcke som jag har hämtat från förrådet i Vännäs :D Inatt blir de mys!

 Inte mys...

Fredag

Publicerad 2010-09-10 13:13:35 i Vardag

Idag går det inte alls bra att plugga, borde nog ha stannat hemma, kasnke gått bättre där. Alternativt att jag cyklar hem nu och hoppas jag kan va duktig innan middagen :) Låter som en bra idé! Jag brukar faktiskt komma på bra idéer (och en del dåliga) medan jag skriver här. Det blir kanske som en liten brainstorming eller något liknande. Ska bara skriva lite mer så beger jag mig sedan!

"Det sägs att gud skapade en åt oss var. Men jag tror min har omkommit på något vis.."
Citerat en äldre dam, kändes så sorgligt. Tänk om det var så.. Det finns EN kille/tjej åt oss var. Hur lätt skulle det va att hitta den personen? Även om det var begränsat så att varje svensk har sin person i Sverige. Tänk om min omkommit också :(

Men nu till gladare nyheter! Jag är ledig i helgen. Hela helgen kommer bli rolig, det är jag övertygad om! :D
Blir kanske en uppdatering imorgon. Och för allas vetskap ska jag göra tacos till middag!

PS! Fick precis ett mejl om att Dan Browns Den förlorade symbolen har släppts som pocket så nu är den beställd. Nu väntar jag bara på att Towers of midnight ska släppas, längtar faktiskt lite! DS!

Torsdag

Publicerad 2010-09-09 23:24:48 i Vardag

Den här veckan har gått väldigt fort! Kommer ihåg när det var måndag, och nu helt plötsligt så kommer det vara fredag imorgon. Men idag har jag pluggat riktigt duktigt :) Hunnit två hela kapitel (minus en målbeskrivning som jag inte fattar, får ta den imorgon) och börjat läsa på ett tredje! Verkar som jag kommer kunna bli färdig innan helgen ändå. Bara tre feta kapitel kvar... Men ingen omöjlighet! Då kan jag börja på nästa tema på måndag och kommer ligga lite före planeringen, precis som jag gillar att ha det. Rätt vare är blir man sjuk eller någonting annat så man missar en pluggdag, och då är man ändå i tid till tentan. :)

Men seriöst, serotonin - vilken dryg substans. Kunde det inte ha varit liite enklare? Kommer aldrig lyckas hålla reda på skillnaden mellan 5-HT1, 5-HT2, 3, 4, 5, 6, 7 receptorer när jag dessutom ska komma ihåg skillanden mellan muskarina och nikotinerga acetylkolinreceptorer och alfa- och beta-adrenoreceptorer och alla dess undergrupper.. Just ja, 5-HT1 har ju dessutom egna undergrupper! A-D. Yeeey!
Fast det ska gå, folk innan mig har ju lyckats med kursen. Jag kanske inte behöver kunna alla, det är svårt veta hur djupt man ska lära sig...

Men nu till något roligare!!! Ikväll var det jazz igen och vi övade teknik, styrka, stretchade och fortsatte me koreografin. Men jag glömde fråga vilken låt vi dansar till, känner inte igen den och hade varit roligt kunna lyssna hemma. Men det är kul! :D Och då menar jag awesomeness.
Sen kom Patrik och min dator är fortfarande inte den bästa, men jag får nog ge upp och vara glad för den som den är. Vi såg Law Abiding Citizen istället, riktigt bra film! Ganska rå men det gillades. Gerard Butler passar bäst som häftig. Och i PS I love you, bara för att.



Det här är min nuvarande bakgrundsbild. Söt va? Älskar ögonen. Tyvärr inte jag som fotat :P

Ibland är det svårt..

Publicerad 2010-09-05 22:38:15 i Vardag

Men ikväll var inte såå svårt! Hade ju bestämt mig för att fara och bugga hos imperiet, men ingen av de två som skulle med kunde när det väl gällde. Så jag fick välja mellan inte alls eller själv.. Valde först att strunta i det och vänta tills nästa vecka, tills mamma sa att jag isf måste diska, då var det bara att pallra sig iväg :P Och väl där tog det inte så jättelänge innan första dansen var bortgjord och det var jätteroligt!! Absolut att jag kommer våga mig dit fler gånger. Alla var jätteduktiga, men jag måste öva mer = dansa mer! ;)

Tack mamma och pappa för gomiddag :) Grillat älgkött är aldrig fel!

Min första kväll som personal på Origo!

Publicerad 2010-09-05 02:13:47 i Vardag

Var där 18.00 för att fixa iordning inför sittningen Naturkatastrof, det gick finfint att jobba. De visade mig vad jag skulle göra och hur och sen kom jag ganska snabbt in i det :) Sen fick man gomaten! Och sen efterrätt ;) Men det var mycket jobb emellan också så det va man värd. Sen 22 blev det klubb till slut, vi hade egentligen för lite folk för att kunna det men då kom några i sista minuten så vi kunde ha begränsat öppet med en bar, men sen blev de två barer ändå. Jag blev bästa vän med ölbaren, och vi hade några trevliga timmar när vi serverade folk öl ;P Roligt det var så många jag kände också! I-baren har jag inte riktigt fått kläm på än, det är ju så mycket mer där att göra, fast nu kan jag iaf datasystemet så lär gå smidigt nästa gång :) Men nu ska jag sova för börjar ett "riktigt" jobb imorron kl 12.00. Glad jag fick gå tidigare så jag hinner sova, blir ju nattjobb sen imorron också, då måste jag va pigg! De andra får dela på min dricks också som tack tänkte ja. Och jag fick en personallegitimation :D

Haha inte så roligt inlägg kanske, men det var min kväll ;) Vad gjorde du?

Livet är ett mek ibland, och ibland bara underbart :)

Publicerad 2010-09-02 20:23:01 i Vardag

Riktigt glad var jag över att jazzen skulle sätta igång i måndags. Tills jag fick ett sms av dansskolan om att den var inställd, vi var för få i 18+ men jag kunde få en plats i en tidigare klass som var 13+. Jag såg nog ut som ett frågetecken några sekunder innan jag fick fram att jag inte vill dansa med barn. Då föreslog dom Commercial Hip Hop som jag var och testade igår. Det va riktigt roligt! Men inte min grej. Speciellt inte som jag bara har tid med en klass i höst, då ville jag dansa jazz! :)

Hittade till slut en lagom jazzklass hos Balettakademien istället som fick duga även fast den kostade mer. Jag vill ju dansa! :D Och idag var första lektionen, gick mycket bättre än jag vågade hoppas på, hehu! Först en ordentlig uppvärmning och sen stretch, sen koreografiträning och sen avslutning med mer stretch. Men stel är jag, blir att stretcha nogrannare även efter typ löpning och passen på iksu. Funderar förresten på att säga upp gymkortet på iksu.. Fast har inte bestämt mig, men som det är nu är jag ju sällan där. Men lär va skönt i vinter när det är kallt och jäkligt ute att ha ett löpband till hands.
Jag längtar redan till nästa vecka då blir det en fortsättning på koreografin!


Blir nog bugg på söndag också ;) Fartfyllt och snurrigt, kan det bli bättre?
Skolan har som rullat igång ordentligt också, jag känner att jag tar det på allvar, vilket är härligt för då gör jag faktiskt det jag ska. Mycket läsning återstår av veckans mål, men har gjort det "viktigaste" nu blir det bara skummande och flummande genom resten så fastnar nog de viktigaste bitarna.
Mer jobb i helgen och på måndagnatt...
Men idag så gick förresten min älskade bil igenom besiktningen utan problem! Besiktningsmannen visade några grejer jag ska fixa nästa gång den behöver service men inget va akut eller så. Känns ba fint! :)

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela