I startblocket till livet

Gott nytt år alla mina bloggläsare! :)

Publicerad 2009-12-31 07:49:21 i Vardag

Idag är det nyårsafton och snart är 2009 slut. Det har varit ett bra år för mig :) Hinner tyvärr inte skriva så mycket nu då jag måste skynda mig till jobbet.. Jobbar 8-16 idag och jag håller tummarna att jag inte behöver jobba över, strax efter 17 ska jag va färdigfixad inför kvällen och då bär det av till stan och gomiddag och så småningom lite skumpa ;)

Mellandagsrea och idoler på stan

Publicerad 2009-12-28 17:22:34 i Vardag

Åkte in herrans tidigt till stan idag, halv tio plockade Erika och Carro upp mig. Först körde vi förbi universitetet för jag hade en kursbok jag skulle lämna tillbaka, sen in till Umeå centrum och mängder av affärer. Började i Kungspassagen. Sen Viktoriagallerian, eller MVG heter den ju förresten :P Jag känner mig väldigt gammal just nu! Men iaf, där gick det typ inte ta sig fram pga att Tove, Erik och Calle skulle sjunga två låtar var på scenen och sen skriva autografer. Erkänner att det va roligt att se dom och höra dom sjunga live, men hysterin runt i kring är inte hälsosam. Hörde låtarna gjorde man ju vars man än var i gallerian och såg dom gjorde jag ändå senare när de skrev autografer och de flesta hade försvunnit därifrån. Och vet ni vad?! De såg likadana ut som på tv! Efter det så gick vi till Up2 och åt lunch på Starz (deras Club Sandwich va mums) och kollade in affärerna där. Sen H&M, skopunkten, Åhlens och Stadium och sist systemet för att ladda till torsdag ;) Jag har köpt nästan allt jag hade tänkt köpa och lite till. Men inte hittade jag några skor.. Det va ju dagens quest! Fann snygga skor på flera ställen, men på Wedins så satt dom skumt, de va inte för små, men de tryckte på två punkter PÅ foten, så dom ville jag inte ha. Och på Stadium hittade jag ett par Puma skor och ett par Reebok som jag också gillade. De ena fanns bara 2st 36or kvar, det kunde jag ta, de va ju ändå på rea.. Men dom andra skorna fanns inte heller i min storlek!! Dom fanns i 38 och 32,5.. Normalt brukar jag kunna ha 38 men dom här va asstora, det va seriöst 2cm kvar framme i tån och jag lägger inte 500kr på för stora skor. Så jag gick därifrån utan skor... Carro hittade dock en barntröja som hon köpte ^^ Men jag har haft ruggigt skoj hela dagen. Skor får jag hitta någon annan gång, Intersport borde ha..! Puss och hej, leverpastej!

Mer snö än tomten

Publicerad 2009-12-27 14:55:14 i Vardag

Det är nog vad vi har nu. Kom runt halvmetern snö inatt så jag fick nästan inte ut bilen på vägen. Men jag hoppas de kommer och skottar snart så jag får in den på min p-plats igen. Eller så tar jag den till jobbet så är den inte ivägen för dom.
Jag blir så irriterad på mitt internet för ibland slutar det fungera och det hjälper inte att starta om det, det enda jag kan göra är att vänta tills det ids fungera igen. Igår var en sådan dag, jag hade precis bestämt mig för att blogga och hade kommit på värsta grejen att skriva om, efter att jag kollat min facebook så slutade det fungera och jag gav upp alla återupplivningsförsök efter ca en halvtimme. Jag vart så arg så jag glömde bort vad jag skulle blogga om.
För att skriva om något roligt så kan jag meddela att mina talgbollar jag har hängande på balkongen försvinner i en rasande fart och jag har sett massor av både talgoxar och blåmesar. Men har inte sett någon domherre än... Men dom kommer kanske senare under vintern :)

Nu ska jag laga middag, eller blir snarare lunch. Jag är sämst på att vakna nuförtiden :P Vet inte vad det är med mig men hade ställt väckarklocka på åtta imose för att starta en tvättmaskin, klev upp och gjorde det. Sen la jag mig igen fast jag sovit typ 7h redan och tänkte att jag självklart skulle vakna när lillebror klev upp och for typ halv tio. Knappast! Vaknade och kände mig rätt utvilad, kollade på mobilen som visade att klockan hunnit bli 12.10! Sjukt! Jag har ju alltid varit en morronpigg människa?! Tydligen inte nu längre. Så det kan nog räknas som lunch det här - spaghetti och prinskorv blir det i alla fall. Fast känns trist som tusan då jag planerat ta med tortellini till jobbet som middag, men jag va så sugen på det så det här får bli en pastadag!

Paket till alla snälla!

Publicerad 2009-12-24 22:28:55 i Vardag

Mamma, pappa, bröder blev glada över sina paket :) Jag blev glad åt mina också så jag dubbar härmed denna jul till mycket lyckad! Jag är mätt till överhet och glad och vann i Chicago, har sovmorgon imorgon och ska dessutom rida hela helgen som det ser ut som. Najs! Nu ska jag och Simon se klart en Harry Potter och halvblodsprinsen som han fick i julklapp, inte sett den sen den kom på bio så den e bra. Imorgon ska jag ha mina nya tjocka mys-knästrumpor!

Återigen ... GOD JUL!

Snart...

Publicerad 2009-12-23 07:22:04 i Vardag

Om 50min ligger jag hemma och får äntligen sova. Känns bra!

Haha stackars örn...

Det är underbart att vara kär!

Publicerad 2009-12-23 01:40:40 i Vardag

Har som sagt haft fullt upp idag, men nu sitter jag på jobbet och det är rätt lugnt :) Har nya garderoben hemma men den ligger fortfarande i tre platta kartonger. Storebror ska hjälpa mig att skruva ihop den imorgon. Blir finfint! Och ska bli kul att äntligen få prova sova i sängen sen jag möblerade om, tror jag kommer sova mycket bättre nu när den inte står under fönstret, när jag kan ha elementet på. Sov i soffan idag för hade typ 1000 kläder överallt i mitt rum men har lyckats fixa så det ser hyffsat ut i alla fall, ska bli härligt att få sova "senare idag". Fast känner mig fortfarande pigg så bådar gott för resterande av natten.

22/12. Två ynka dagar kvar till jul. Eller vänta, det är ju egentligen 23/12 nu! Så imorgon är det julafton!!! Har ovanligt mycket julstämning, men kan bero på att jag idag öppnade första julklappen. Fick ett görsnyggt halsband av Samuel! Det är lite blått, med nå stenar, och silver, haha nej jag tänker inte beskriva det nå bra. Men det ser ut som ett riktigt Lisa-halsband - och det kommer användas av Lisa! ;) Ni kan nog få se en bild på det någon gång. Fick en bakningspensel också, han tyckte att man borde ha en sån, så nu slipper vi pensla bullar med papper i framtiden. Han blev glad över sina julklappar också. "Roligare att ge än att få" heter det ju, men jag måste erkänna att jag stundvis haft lite ångest över om han skulle gilla den, tycker det är jättesvårt att köpa presenter till folk - speciellt när det är någon speciell. Men jag är knappast ensam om att tycka det är svårt att köpa julklappar, är det inte det all reklamhysteri går ut på? Att få vilsna själar att tro att det är precis "det där" som är den perfekta julklappen? Jag låter den fråga dö bort och ska återgå till att spana runt på facebook. Tack och hej!

Pengarna rullar.. som sig bör såhär innan jul!

Publicerad 2009-12-21 19:10:20 i Vardag

Men är inte bara julklappar jag har på listan just nu. Måste in till stan och köpa en ny garderob imorgon då gamlingen som följde med lägenheten har gett upp och rasat samman. Känns ändå kul för jag har passat på att möblera om och sovrummet känns mkt mkt större nu! Blir finemang! Fast vet inte om jag kommer rymma alla kläderna i garderoben jag kollat på på internet men jag tror ändå det är dags att skicka typ två banankartonger till myrorna nu. Jag har alldeles för mycket som jag inte använt sen jag flyttade hemifrån, eller ens ett år innan det. My new life begins! Eller kan kolla me kompisar om någon vill ha ngt, det är ju inge fel på kläderna, dom passar bara inte mig. Hm, ska nog börja rensa nu direkt. Har fått värsta städilet! Till och med dammsugaren har fått sig en tur runt lägenheten.

Ska väl åka till jobbet på 40min eller så och jobbar natt. Sen imorgon blir det full rulle med födelsedag (inte min) och en tripp till Umeå, lite tidigt julfirande och annat smått och gott. Jag längtar! :)

-25 ute och jag är norrlänning nog för att trotsa kylan för att hitta nöjet i livet.

Publicerad 2009-12-18 18:34:40 i Vardag

Såg på termometern imorse att det var -25 och det har hållit hela dagen! Solsken och snö - äkta vinter! :D Jag fick börja dagen med att städa i sovrummet, taket och klart och det blev supersnyggt!!! Ska bli kul att flytta in sängen igen, men de klarar jag inte ensam så det är inte gjort än. Den står fortfarande i vardagsrummet, och ja, det är trångt :P
Red Cicero idag igen, det fanns en håltimme i ridhuset så vi skrittade dit för att kunna rida ordentligt. Han va helt sjukt rolig att rida. Efter att ha skrittat hem igen i -25 så hade han blivit gråhårig, haha kolla själv!

Livets första tentamen!

Publicerad 2009-12-15 12:37:35 i Vardag

För mig var det det idag. Jag va galet nervös och var rädd för att inte lyckas stänga av mobilen, inte hitta till skrivsalen, inte kunna någon fråga, skriva fel fast jag kan rätt, ja jag fruktade nog allt. Men gick med Micha dit så vi hittade utan problem, va inte alls så svårt som jag tänkt mig :P Sen var det bara att vänta tills klockan blev nio och tentan började. Första frågan kändes riktigt bra, men andra va helt ny, kommer inte ens ihåg att jag hört "kolligativa egenskaper" förut, så den gick nog inte riktigt lika bra.. Men jag räknade ihop vad jag tycker att jag borde få i poängväg och då va jag ruggigt hård mot mig själv (jag tycker såklart jag borde få fullt på allt egentligen!) och kom upp i 70% då så jag tycker nog jag känner mig rätt säker på att ha klarat det. Kanske fick jag mer poäng än jag ärligt trodde så vem vet. Kanske blir ett VG även fast jag va helt lost på en fråga. Men jag blir nöjd bara jag blir godkänd.
Har gett mig själv en pluggfri eftermiddag också, sitter på MB nu men ska ta nästa buss hem, vid ett går den. Så då ska jag göra ingenting hemma, eller typ julstäda lite kanske, men inget tråkigt :) Sen ikväll ska jag fara till Samuel och baka nå julgodis verkar det som? Kan bli gott!

I framtiden kommer jag nog inte va lika rädd för tentor, haha!

Btw så va Cicero jättesöt igår! :) Va för halt och hårt för att kunna rida ordentligt men han kändes jättefin i skritt och trav.

Dagens konstaterande

Publicerad 2009-12-14 12:47:18 i Vardag

Har precis kommit tillbaka till pluggandet efter en tripp till IKSU med Micha. Ben blev det idag så nu är trappor jobbiga :) Men iaf, då blir det ju som vanligt en snabbkoll på facebook innan jag kan koncentrera mig på boken och nu kommer jag fram till dagens konstaterande: När jag läser någons kommentar så läser jag den med personens röst/uttal/dialekt i huvudet. Och har jag aldrig hört personen prata så väljer jag ändå en dialekt till personen. När jag väl kom att tänka på det så kan jag också konstatera att det inte bara är på facebook. Även när jag läser böcker så kommer jag på hur personerna låter, kanske är därför jag tycker de flesta böcker är så bra och lätta att komma in i?

Ikväll ska jag hämta Max och köra ut till deras hästar och rida Cicero :)

TayTay SNL

Publicerad 2009-12-13 16:33:50 i Vardag

"I was negativ 18 at the time, and I said to the other babies in heaven - Just you wait, some day, I'm gonna hoast that show. And they said Wow, you gonna..."









Haha stackars tjej

Publicerad 2009-12-12 17:44:11 i Vardag

Det verkar varit fler än jag och Samuel som la märke till Idol-Eriks pinsamma flickvän som aldrig fattade att hon borde kliva ner från scenen. Ett hyggligt bevis på det är väl att det numera finns en facebook-grupp som heter "Vi som skämdes för Idol-Eriks flickvän" som har över 2500 medlemmar redan. Men det är väl inte så lätt att fatta vad man ska göra i glädjeruset och av att helt plötsligt stå på scenen inför ett jublande globen. Men lite vett borde hon väl haft kvar? Eriks pappa stod då inte som ett fån på kanten efter han släppt honom :P

Va härligt att bubbla lite i poolen igår medan folk röstade för glatta livet för att deras favorit skulle vinna. Och snart säger dom att det ska komma snö och kyla! :D Inte för att de har ngt med varann att göra men ändå! Idag på jobbet åkte vi till Vännäs RFs julshow. Den va riktigt bra, men vart lite mkt dötid ibland. Drog ut på tiden så vi inte han se klart hela höjdhoppningen, vi va tvungna åka när dom var på 165cm (hörde av jublet att iaf en ryttare klarade det) men jag kan ju fråga Carro sen vem som vann och hur högt hon hoppade me Mindan :)

Hoppas maten är klar snart.. Sitter i stan hos mamma och pappa och är hungrig, men jag brukar inte ha 6h mellan mina måltider i vanliga fall så det är väl inte så förvånande. Faster och hennes man är här på besök under helgen och det är jättekul att träffa dom! Inte varje år jag gör det numera.. Håller jag på att bli gammal? Njaa, jag bestämmer mig för nej. Det känns bäst så. Jag längtar till på måndag! :) Men inte tisdag... vill inte ha tenta.. Och nu känner jag mig som en sur 4åring haha Men blir skönt när den är skriven och godkänd ;)

Samuel

Kanske borde man satsa på fitness?

Publicerad 2009-12-11 11:53:04 i Vardag

Känns som att allting våre enklare än att plugga till tentan på tisdag. Har redan varit inne på golfproffs men de är så mkt precision i det och jag tror inte jag ahr tålamod nog om jag ska vara ärlig så jag gav upp innan jag ens försökt :P Sen äre ju vinter nu också och då går det dåligt när hålen är fulla med snö! Var precis på IKSU och gymmade me Nils och de gick riktigt bra, förutom när jag kom å tänka på hur fånig jag måste ha sett ut. Men man är inte vacker när man gymmar, då ska man va svettig och trög. Nämen de blir nog fint imorron, och ännu bättre nästa vecka. Men nu ska jag strax ta bussen hem, eller om jag tar ett, men ska ut till Nugget och rida också. När mina armar känns normala igen.

Sen är det Idol ikväll! Hejja Erik!!! :D

Nu är all snö snart borta..

Publicerad 2009-12-10 21:42:48 i Vardag

Jag vet att jag är jättedålig på att uppdatera just nu men det är för jag inte har ngt roligt att skriva. Har tenta på tisdag så måste plugga. Och prioriterar vänner, träning och hästar högre än blogg så därav inga roliga inlägg :P

He makes me smile!

Måndag

Publicerad 2009-12-07 21:11:10 i Vardag

Har varit på buggen i Vännäsby ikväll igen. Gick superbra tycker jag! Nu börjar jag nog räkna mig själv som kunnande snart. Haha. Men inte förrän jag varit på en äkta logdans ;) Får se när det blir. Men hörde det ska vara mysigt på västerslätt på söndagar med dans, nu när det är slut för i år här. Började tänka på hur allt varit om jag aldrig följt med den där första gången, det går inte riktigt.. Jag fastnade så hårt i sörjan ;) Nämen ska kolla med Micha om hon hakar på söndag. Vore kul se nå nytt!
Såg slutet på Ullared nu när jag kom hem, nå så fruktansvärt tragiskt. Mer kan jag inte skriva, jag tycker de orden förklarade ganska bra. Verkar inte börja nå roligt heller så ska nog sätta på en film. Känner inte riktigt för att sova än. Har inte hunnit se She's the man än, den verkar rätt rolig!

Annars har jag inte så mkt att skriva nu. Idag började inte så bra, jag har gått och irriterat mig på massa småsaker, men sen vände det och jag är glad som aldrig förr. Haha jo nog har jag varit glad förr också, det där va bara ett uttryck :P  Imorgon blir det skola, gymmet och sen LUSSEBULLSBAKNING!

Peace out

Julfest med jobbet :)

Publicerad 2009-12-06 18:40:33 i Vardag

Det va jättegott och roligt att träffa alla. Blev återigen förvånad hur många vi faktiskt är, och ändå va inte alla där. Fick värsta korgen med mig hem också! Se för er själva ;)

Äntligen hemma igen

Publicerad 2009-12-05 17:16:44 i Vardag

Dagen har gått jättefort. Åkte till Stärkesmark och red Nugget strax efter tolv. Sen körde jag direkt till Brån och red med Carro. Maya va lika bäst som alltid! Kom nyss hem och satte direkt in maten i ugnen, är galet hungrig. Mackorna jag åt till frukost tog slut snabbt, nu blir de potatisgratäng och kyckling :) Blir nog lugnt ikväll då jag ändå jobbar inatt sen. Ska sova en stund efter middagen tror jag också, gött! Annars tänkte jag inte skriva nå mer här nu. Ha de fint allehopen!

Äntligen fredag

Publicerad 2009-12-04 09:11:36 i Vardag

Sitter barnvakt hemma hos jocke och milla nu, med lance. han är så söt! har precis haft ett rejs fram och tillbaka genom hela lägenheten med sin gåvagn. nu sitter han i mitt knä och försöker faktiskt inte pilla på datorn så länge som jag skriver. om jag stannar upp och tänker är han direkt framme med händerna. ska låta han lämna ett litet avtryck.. nu! "y ihytkmjghmmmmmmmmn bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbBm nm" haha dert var dagens bidrag från lance! :) ska vara här nu på förmiddagen och har lyckats läsa några sidor kemi iaf. sen jobbar jag 14-22 sen ska jag nog hitta på ngt roligt, ska försöka vända lite på dygnet så jag inte har jättekämpigt med lördagnatten då jag ska jobba. annars händer inte så mkt i helgen, ska kanske försöka hinna till stan på lördag också och köpa sista julklapparna. är på väg att ändra uppfattning nu, man blir aldrig klar med sånt i god tid innan jul! men beror på om milla jobbar eller inte, vill ha med henne, kanske jocke också.. :P

va och tog på lance byxor nu, han kändes lite kall och då frös jag. lilla hönstanten jag är då! men nu leker han rätt snällt så nu ska jag försöka plugga lite mer. kul ni tittade förbi! btw jag ser på statistiken att det är rätt många unika besökare som tittar in varje dag. kommentera gärna så jag vet vilka ni är :)

umeo daigakku 11.38

Publicerad 2009-12-03 11:38:57 i Vardag

konnichiwa till mig
konbanwa till patrik

watashi wa kyoto e ikitai

anata wa totemo arigatou gozaimasu de denwa o hanashimashitai desu
mata ne!

Nu är vintern här

Publicerad 2009-12-02 10:27:02 i Vardag

Nu har det varit snö ute i några dagar så det verkar som att den får stanna kvar för vintern! Det är 2/12 och jag har julstädat nu på morgonen. Blev en ordentlig skillnad, speciellt i hörnen. En sak som bekymrar mig just nu är 2 av mina blommor. Dom är aldrig nöjda och glada längre. Vattnar jag blir dom inte gladare och låter jag dom torka upp ordentligt ser dom ändå lika ledsna ut. Lär väl behöva slänga dom om dom inte skärper sig snart :P
Ska byta om nu och åka till stallet och rida nya medryttarhästen eller sköthästen eller vad man ska kalla han. Kanske blir en tur i snön idag, vore härligt! Efter det blir det att fortsätta plugga tills ögonen blöder. Imorgon ska jag in på universitetet och hade tänkt hinna läsa ut boken iaf nästan så jag kan göra inlämningsuppgiften. Men de löser sig precis som allting annat!
Är verkligen glad idag, beror på många saker, kan inte peka ut något speciellt, eller tänker iaf inte hänga ut hela livet här i bloggen. Livet gör mig glad :) ...men jag vill verkligen köpa en häst igen. Har hittat några i södra Sverige och några importer som jag verkligen skulle vilja ringa på.. Som jag har råd med.. Iaf att köpa.. Varför spelar jag inte på Lotto? Men nu! Mot Stärkesmark och en ridtur i de fria! Kanske kan få mig att glömma hur ohästigt jag lever för tillfället. Men bara 2,5 år kvar nu innan jag är färdig me skolan :)

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela