I startblocket till livet

Slappa i solen

Publicerad 2010-04-30 19:13:29 i MALTA -10

Idag tog vi bussen ut till Golden Bay och har legat där hela dagen. Jag har fått smörja in mig ordentligt för jag är bränd. Speciellt vaderna och fötterna, fattar inte varför jag inte smorde dom igår?!!! Smorde ju låren och knäna sen slutade jag av någon anledning :P Men är inte så jättefarligt, kunde varit värre som alltid! Jag och Olle lekte med min kamera men har inte med sladden hit så kan itne lägga upp nå bild åt er. Ni kommer få se dom när jag är hemma igen. De vart iaf råsnygga ;) Sen klättrade vi upp på nå klippor och det var en grymt härligt utsikt över havet och stranden och klipporna runtomkring. Sen klättrade Olle upp till toppen men jag följde inte med. Flipflop och bikini är inte dom bästa klättrarkläderna, alla växterna rev på vaderna och skorna höll jag på tappa.

Nu är vi nyss hemkommen till lägenheten, ska försöka duscha ur allt salt ur håret. Olle och ja tog snorklar och cyklop och simmade ut till klipporna. Var inte som Egyptens korallrev men det fanns några koraller, mycket växter och många fiskar. Ganska många olika arter också, men såg ingen farlig (vad jag vet). Jag som bestämt innan jag skulle hålla mig i ytan och försöka hålla håret torrt men jag kunde inte låta bli och nu får jag sona det brottet :P

Sonja och Martin står och lagar middag, dom är sjukt duktiga på att göra vanlig god mat (typ svensk gourme-mat) av det vi hittar här i Maltas affärer.

Ikväll ska vi iväg på en svensk fest hos några som bor i en ännu större lägenhet än den här, de har en egen pool på terassen. Valborgsmässoafton måste ju firas på något vis! :D Imorgonkväll ser det ut att bli casino, det hör till känns det som! Vad vi ska hitta på på dagen är inte påkommet än, det visar sig.

Men jag sover iaf sjukt bra nu om nätterna, i koma. Filtarna var det bästa som kunde hända. Och Olle tyckte inte så illa om luftmadrassen så jag fick bäddsoffan och får behålla den! Snällt! :)

Strax fyrverkeribåt

Publicerad 2010-04-29 16:55:19 i MALTA -10

Ätit middag nu. Sonja och Martin är jätteduktiga. Kyckling och rotsaker och det va jätttegott. Hemmagjord beasås också! Trro jag det va.. Jag kan inte sånt där :P Har duschat av mig havssaltet och solkrämen. Var jättehärligt att ligga på stranden idag, men glömde helt bort att smörja mig första timmarna så jag är ganska ordentligt bränd. Fast inte jobbigt mycket. Bara ganska lagom, sådär så det blir brunt till imorron :) Jag ska lätt va brunast av alla mina vänner när jag kommer hem. Om inte Säm slår mig i Kittelfjäll, men deras väder verkade itne skulle bli så jättebra, och jag är ju faktiskt i tropikerna så lär ju vinna :D (för en gångs skull, han är annars ALLTID brunare, även om jag varit i solarium mitt i vintern och itne han)
Olle kom just förbi med bananmilkshake, inte dåligt som efterrätt!

Snart måste vi fara till hamnen i Sliema till båten. Ska köpa bär innan också som vi kan snaska på medan vi guppar runt på vågorna och ser på ljusen i himlen.

Mot stranden

Publicerad 2010-04-29 11:23:11 i MALTA -10

Vet inte varför inte alla mina inlägg publiceras. Kanske syns de för er men om jag kolla min blogg så ser jag inte det senaste. Skumt. Men nu ska vi iaf gå ner till vattnet och lägga oss. Har redan solat en stund på takterassen. Idag blir en riktig charter-dag. Och sen ikväll blir det båttur för att se fyrverkerifestivalen. Kanske skrivit det igår, jag kommer inte ihåg. Men ska bli awesome hur som ;)

Nä nu kliar det i huden, den vill bli brunare!

Slow motion

Publicerad 2010-04-28 12:46:06 i MALTA -10

Vart en seg morgon, tog några timmar innan vi kom igång med något. Sen gick vi till en liten affär runt hörnet och köpte frukost. Finns ganska mycket man känner igen, men mycket skumt nytt också som ska provas! Sen la vi oss uppe på takterassen och solade, då slog det mig att vi är utomlands ;) Det går 2 hästar i en hage nedanför lägenheten, de ser riktigt välmående ut, inte tjocka men inte heller magra, men de går bara där några timmar på förmiddagen, sen kom de en man och gick iväg med dom (mitt i trafiken bland alla som kör som dårar). Jag är glad jag inte ska köra bil här, dom kör ju dessutom på fel sida vägen!
Nu skapas det lunch i köket, vi äter här idag, potatisgratäng blir det. Och fiskarna som Olle, Mike och 2 killar till fångade igår innan vi kom hit. Djuphavsfiske 45 euro. Kanske blir något för oss också. Riktigt fina fiskar! Färgglada!

Efter lunch så ska vi ta buss till Sliema och shoppa. Kanske lägga oss på nå random klippa och sola lite mera. Det är sjukt härligt här. Än så länge längtar jag inte hem ;) Snarare att jag längtar hit Säm så han också kunde få ligga och sola och äta god mat och bara chilla. Längre än i eftermiddag har vi inte tänkt. Bestämde oss imorse för att vi inte planerar mer än en dag åt gången, det ska ju vara semester!

Sen visa det sig att det är nu mellan torsdag och fredag som Maltas årliga jättestora fyrverkerifestival är! Kanske syns det bäst från en stor båt?

Äta hummer på Malta ;)

Publicerad 2010-04-28 00:26:30 i MALTA -10

Vi kom hit strax efter sju nu ikväll. Åkte taxi till Olle och sen satt vi och snackade/packade upp lite. Vid nio gick vi till en restaurang där Olle bokat bord och skulle äta middag. Kollade i menyerna till att börja med men sen kom hon och tyckte vi skulle köpa någon slags fiskbuffé hon kunde lägga ihop åt oss. Med en 1kg's hummer, red snapper, två olika tillredda färska tonfisk"skivor", och en liten röd fisk som jag inte kommer ihåg namnet på. Det var sjukt gott. Utom tonfisken som var tillagad i kaffe som hon snackade jättevarmt om, den va inte min höjdare. Hummern var jättegod. Gratinerad med nå slags ost på halvorna typ. Och så bakad potatis och ugnslagade färska grönsaker till. Sen gick vi runt halva Paceville och spanade in krogar och klubbar, tog varsin drink på Hugo's. Sen gick vi en liten sväng "åt-något-håll" och sen tillbaka till lägenheten. Nu ska vi leta fram lakan och natta oss. Imorgon blir en piggare dag! Med lite shopping och solande ;)

Puss från Lisa med flera!

*rubrik*

Publicerad 2010-04-26 14:01:58 i MALTA -10

Klockan är kvart i två nu. Det börjar närma sig lite. Min väska väger bara 8kg så det är lugnt på den fronten. Har varit ute och invigt mina löpartights också. De var smidiga och sköna och sitter dessutom otroligt snyggt på mig ;) Mina ben är awesome! Såklart så "dallrar" det ju lite när man springer när musklerna är i avslappningsmomentet. Syns mer nu med tightsen, men så är det ju för alla. Absolut inget att skämmas för! Avslappnade muskler är mjuka och skumpar, de är ändå muskler! Och det syns när man springer med tights, men det är inget jag tänker på och jag skulle bli sjukt förvånad om någon annan gjorde det.

Sen blev jag allmännt irriterad nu, (in a angry black woman style), kom att tänka på ett inlägg jag läste hos en bloggerska som kallar sig för Kissie. Hon tycker det är äckligt när låren tar i varandra. Det är hennes gräns för fetma. Jag har inte kycklingben, men lider inte av fetma för det. Jag tror att hon bara skriver sådana otroligt provocerande saker för att bli känd, för att folk ska snacka om henne. Det fungerar. Och jag hoppas att det är därför. Alternativet vore sorgligt.. Att hon i verkligheten har så sned människobild som det låter.

Och nu! En sista genomrufsning i väskan innan jag kan se den som färdigpackad. Och ska skära morotstavar som jag kan ha med på tåget, lite snacks är aldrig fel :) Sen ska jag köra till stan med min awesome bil.

Sorry för många inlägg på sistone ;) Jag kanske bättrar mig och inte skriver så mycket i veckan.

Nervös!! :O

Publicerad 2010-04-26 12:13:06 i Vardag

Idag är det måndag. Väskan är packad med förhoppningsvis allt jag behöver ha med mig. Ikväll går tåget. Imorgon flyget. Jag är incheckad. Jag har slut på mjölk hemma. Jag tror jag kommer glömma något.
Vet inte varför jag känner mig stressad.. Har typ ingenting att göra. Ska duscha och byta om till reskläderna, åka till stan och äta middag och fira storebror som fyller 23 imorgon.

Är inte bara nervös över resan, mest bara nervös för det kommer bli grymt roligt! :D
Kan inte klockan gå liite fortare ändå? Så jag får stressa på riktigt, inte bara sitta stilla och va stressad. Ska nog knyta på mig löparskorna och fara ut en sväng, det borde rensa skallen lite. Och få bort lite energi, ska ju lyckas sova på tåget inatt. Puss och kram! /Glad Lisa

Det närmar sig...

Publicerad 2010-04-25 15:22:35 i Vardag

Internetincheckning - Ett fenomen jag inte varit med om förut. Men de va enkelt gjort och snabbt gick det. Skönt slippa köa för allt :) Så nu är boardingkortet utskrivet! Och jag börjar förstå att jag faktiskt ska åka bort imorgon...! Har frågat ut Olle också vad man behöver för typ av kläder med sig, blev inge klokare och har stora problem att minska ner berget med allt jag vill ha med. Sen fattar jag inte riktigt vad som egentligen räknas som vätska.. Är mascara en vätska? Eller räknas mascaraborsten som ett vapen? Det gör svinont att få mascara i ögonen och speciellt om man lyckas rispa lite i hornhinnan med borsten. Jag kanske inte får ta med den.. Men har iaf kommit på den briljanta idén att jag ska ha med mineralsminket istället för den foundation jag oftast använder. För mineralerna är pulver och kan ju omöjligt klassas som vätska och tar därför inte upp den dyrbara platsen i 1l-påsen. Den kommer upptas av parfym och mascara (bäst att vara på den säkra sidan). Sen ska jag absolut inte glömma min kamera! Och laddaren till den. Så ni får se some pics från den lilla ön. Jag är helt sjukt uppspelt! Jag längtar till värmen!

VGbarn

Publicerad 2010-04-24 23:30:21 i Vardag

Ja nu är jag väl ett riktigt VGbarn ;) Finns ju inte MVG på universitetet annars hade jag kanske varit ett sådant, precis som högstadiet haha. Men det var inte det jag skulle skriva. Nej för det jag skulle skriva var att när jag kom hem från jobbet nu ikväll så hade jag fått ett mejl att tentaresultaten för fysiologin var utlagda. Paniken slår till när man kommer ihåg tentan och frågan är ju om man ska våga kolla.. Men såklart gör jag det medan jag repeterar högt att ett underkänt inte är hela världen utan att de är skit samma. Sen ser jag att nr 19 har VG! Jag fick VG! Och inte bara ett VG.. Ett starkt VG! 61,5p hade jag och gränsen låg på 54p. Näst högst i klassen hade jag också - va en som hade 63p. Max va 68 tror jag om jag kommer ihåg rätt (va ett tag sen jag läste det). Enligt mina beräkningar måste jag ha haft rätt på histologi-bilderna också. Det vågade jag aldrig räkna med när jag räknade mina egna poäng. Helt sjukt!
Och ja jag skryter kanske lite nu. Men det tycker jag att jag är värd för det känns så grymt bra! :D

Pengarna rullar ;)

Publicerad 2010-04-24 13:31:45 i Vardag

Vi möttes upp nere på Löplabbet igår och bror köpte nya tävlingsskor och ett par shorts. Sen fick jag hjälp hitta mina ultimata löpartights. Haha nä ultimata vet jag inte men jag är sjukt nöjd! Imorgon ska jag nog testa dom, hinner inte idag.. Har sen tidigare ett par Nike Tech Tight Women's Running Shorts som jag är väldigt nöjd över! Nu blev ett par Nike Dry-Fit Filament Women's Running Tights! Han i affären som visade de tights dom hade inne gav mig ett par 36or att prova och jag va skeptiskt men vart rånöjd när 36 satt som ett smäck ;) Och Nikes vann för dom verkade lagom varma och satt riktigt bra! De var bland de billigare men grymt värda sitt pris. Och sen fick jag studentrabatt också :D Så 315kr för ett par tights. Det är najs!

Sen gick vi till en fotoaffär och kollade in digitalkameror, jag va ute efter en kompakt och efter mycket om och men så köpte jag en Casio Exilim EX-FC100 och tror att den är min perfekta kamera! Har knappt hunnit lära känna den alls men är riktigt nöjd! Men det blev ett himla mek över hela affären.. Köpte en svart, sen när jag kommer hem ser jag att jag fick en vit. Ringde affären och "ojdå, vi har ingen fler, bara visningsexemplaret" men jag tänkte byta till den då. Ville ju ha en svart när jag köpte en svart! Men hittade samma kamera på ett annat ställe i Umeå där dom hade superrea på den och 900kr billigare. Så då gick jag tillbaka till affär nr 1 med den vita kameran och sa att jag inte ville byta till den svarta utan lämna tillbaka. De undrade varför och jag svarade såklart sanningen. Då fick jag deras svarta kamera för 900kr billigare ;) Grymt najs! Så slapp jag flumma iväg till den andra affären med rean och pga deras fippel så tjänade jag 900kr! Och jag är ännu mer nöjd med kameran!! Sen va affären sjukt trevlig också. Lär gå dit fler gånger om det är ngt jag ska ha. Nu får ni en bild på eländet ;)



Jag har börjat packa inför Malta nu också. Vi åker ju snart! Och det verkar som att allt är lugnt för flygplanets skull också. Vi kommer då iväg är jag rätt säker på! Men måste gå igenom klädhögarna jag plockat fram några gånger till. För sådär mycket kläder behöver jag inte för en vecka utomlands :P Och måste ju rymma allt i handbagaget också, svårt svårt men det får gå. Blir rensning på rensning tills jag faktiskt bara har kvar det jag kommer behöva.

Men nu börjar jag snart jobba.. 8h kväll. Men det är ett jobb och jag är glad att jag har ett.

Köpa digitalkamera?

Publicerad 2010-04-23 08:50:47 i Vardag

Sitter på universitetet och pluggar idag. Känns bra :) Ska strax kolla in veckans föreläsningar. Sen efter lunch ska jag ta bussen ner till stan och möta upp storebror. Vi ska kolla in löpartights åt mig, han skulle kolla in lite allt möjligt. Vi går nog till Löplabbet, aldrig kollat in allt som finns där men hört att de har mycket bra. Upp till bevis! Ska växla lite pengar på Forex också, nu räknar jag med att planet kommer få lyfta på tisdag. Och sist men inte minst ska jag kolla lite på digitalkameror. Har höga krav och en rätt liten budget så får se va det blir :P Men har nog bestämt mig för en kompakt då jag vill att den ska va enkel att släpa runt på i Japan och överallt. Återkommer nog ikväll med eventuella köp ;)

Löpning in i solnedgången

Publicerad 2010-04-22 21:01:00 i Vardag

Idag har benen känts bättre än igår kväll, då var det tungt. Men så bör det vara! Fast jag får bara träningsvärk i framlåren (inte korrekt benämning, jag vet) av någon anledning. Resten av benen och rumpan är kanske mer tränade :) Anyhow så bestämde jag mig för att ta ett litet pass ikväll. Ont skall med ont fördrivas, eller hur brukar det låta? Joggade igång lite sakta, sen när jag kom ner på strandpromenaden blev det intervaller mellan lyktstolparna. Jogging/löpning. Kändes sjukt bra, fast efter 8-10 stycken tog jag i för hårt och drog på mig för mycket mjölksyra.. Fick ta de lugnare någon minut och låta kroppen komma ikapp, sen kunde jag fortsätta. Har inte helt koll vars min gräns ligger, det känns bra tills jag råkar ta i för mycket, då blir det segt som sirap.. Sen avslutade jag med bara jogging och laddade inför hvetesbacken, den tar verkligen allt man har kvar. Sprintade upp och är stolt att jag inte började gå. Men sen kändes det som jag föreställer mig att effortangina känns. Fast nu överdriver jag :P Men mjölksyra blev det och hjärtat fick sig väl en liten chock innan det förstod att det var uppförsbacke som gällde, och då va backen över ;)
Jag är glad strandpromenaden finns. Elljusspåren är fortfarande fulla i snö och jag tror inte mina smalben vill springa konstant på asfalt. Ska försöka hinna med (orka) ett lågintensivt pass i helgen, i den där farten man kan hålla forever and ever och bara rulla på.


LÄS DETTA! Nu låter det som att jag är värsta löparen efter allt det där. Det är jag INTE! Än... Jag jobbar på det ;) Men det är härligt och speciellt känslan efteråt. Och vem vill inte vara snygg och slimmad på beachen i sommar?! Fast för mig är det bråttom nu för på måndag bär det av mot Malta! *håller tummarna att askmolnet håller sig borta*

Jag skulle vilja ha långa löparbyxor.. Who love short shorts?! I love short shorts!! :D Men liite för kallt med shortsen än, och jag har slarvat bort mina favvo-superunderställs-byxor :( Tror det ska investeras i helgen.

Tisdag

Publicerad 2010-04-20 09:06:54 i Vardag

Sitter på skolan och vi ska precis dra igång. Jag har inte så mycket att skriva om just nu. Därav den väldigt dåliga uppdateringen :P Skriver en liten lista istället:
* Jag vill ha sommarlov
* Jag vill flytta till kollektivet NU
* Jag vill ha en hund, och ha tiden
* Jag vill ha Marabou Mjölkchokladkaka
* Jag vill ha sovmorgon varje dag
* Jag vill ha studielön (LÖN)
* Jag vill ha en kick-ass-kamera

Men USA....

Publicerad 2010-04-18 09:41:55 i Vardag

Skummade runt på Aftonbladet såsom jag brukar göra på morgonen. Lilla chocken jag fick när jag läste att Zac Efron har fått rollen som JW i den amerikanska inspelningen av Snabba Cash. Såg den på bio och blev glatt överraskad över Joel Kinnamans otroliga prestation. Hans ögon gjorde varenda scen, det var grymt vilken känsla de gav. Viljan, rädslan, beslutsamheten, paniken. Jag kan inte se Zac i den rollen.. Det finns liksom inte som val i mitt huvud. Kan han verkligen komma från High School Musical efter 3 (4?) barnmusikaler och göra en bra roll i en film som Snabba Cash? Jag är skeptisk. Men man får väl vänta och se...

Uppåner, neråupp, grisen gal i granens topp

Publicerad 2010-04-17 23:09:46 i Vardag

Som den brilljanta idén jag fick igårkväll så snackade jag med mamma imorse och hon kom förbi och hjälpte plantera om mina blommor. Så nu är dom glada och ser mycket mer välvårdade ut! Blev en promenad i halvsol också, vi hade mycket att prata om. Eller det var väl jag som pratade mest, men hon ville höra så så kan det va ibland. Vi pratade lite om kollektiven jag kikat på också och hur jag kan göra med alla mina grejer. Sen ringde jag och tackade ja till att flytta in där jag trivdes bäst :) Som tur var tyckte Oskar och Johan att mina soffor va snygga och jag fick gärna ha dom i vardagsrummet så dom kunde ligga och slappa i dom, inte mig emot! För då slipper jag hitta något annat tillfälligt hem åt dom.

Är helt utmattad, har varit en tuff dag på många sätt.. Inte kunde jag sova imorse heller, vaknade halv åtta och kunde inte komma till ro. Jag hoppas att imorgon blir en bättre dag, eller iaf att jag lyckas sova. Känner mig kass.

Dagens tips är Black Horse (Nickelback). Skivan är grym. Eller är snarare förra årets tips eller nåt sånt. Har bara aldrig skrivit om albumet på bloggen tills nu.

Äntligen helg?

Publicerad 2010-04-16 23:57:35 i Vardag

Börjar kännas trött nu. Men det är ju så på fredagarna.. Man kliver upp tidigt och ändå förväntas man kunna vara pigg fram till två-tre, hur går det ihop sig? Men idag har varit en bra dag. Hälsade på i kollektiv nr 2 och där kan jag verkligen se mig själv bo! Jag började känna att det var för långt till sommaren :P Nämen mitt första intryck var att jag inte kunde ha hittat trevligare killar att dela lägenhet med!!
Har dock inte bestämt mig än då jag tvingar mig själv att tänka till imorgon, bara för att vara på säkra sidan. Brukar ju kunna va rätt impulsiv ibland, inte minst att det kommer dimpa ner ett paket från Nelly till veckan någon gång *visslar* men så kan det bli när jag pluggar på universitetet en lång dag i april ;)

Ikväll var årets första grillning och premiären var hos Erika. God mat och roligt folk. Bättre kan det inte bli! Sen efter de så körde jag till Jocke och Milla där även Jessica med lillasyster var (svinlänge sen jag träffade Jessica, det va grejt att prata ikapp lite). Grät till filmen, sen skrattade så jag grät åt sällskapet!

Nu ska jag inta horisontellt läge. Imorgon kanske jag ska plantera om blommor? Kom precis på idén i skrivande stund men det va ingen dum idé för det är välbehövligt. De behöver större krukor och bättre jord mina små blommor som ska blomma så fint åt mig. Ska fråga mamma om hon kan hjälpa, eller i alla fall coacha :) Mammor är ovärderliga! Och pappor också! (fast min sitter fast i Barcelona.. himla moln! Jag tycker som Annika att vi borde få tag i Bamse som kan lägga en sån där stor sten och täppa till vulkanen, så vi sen kan grilla korv där)

Ingen kommentar...

Publicerad 2010-04-15 17:34:46 i Vardag

Istället så skriver jag att idag har jag pluggat mycket idag.
Det är mycket roligare med Sjukdomslära än Fysiologi.
Och det får räcka för dagen!

Omvänd logik!

Publicerad 2010-04-14 16:55:59 i Vardag

Jobbade ju natt inatt med och känner mig slö och trött även fast jag sovit idag. Pluggat och när jag satt och läste om fetma så fick jag lite ångest, så det blev en promenad på över en timme i solen :) Gick in på konsum på hemvägen som jag brukar och handlade lite färdigmat att ha i frysen, lite less på mina egna matlådor för tillfället. Och köpte Grandiosas pizza. Var sjukt länge sen jag åt pizza, vet inte ens när...! Så ikväll blir det en Kebab X-tra allt och jag ska äta den med glädje! Även fast den innehåller 60% av en vuxens dagliga energiintag, men jag får dricka vatten till kvällsfika istället. Blir fint!

Imorgon ska jag äntligen åka in till universitetet igen, måste skriva ut alla uppgifter och se nå föreläsningar. Och ska titta på ett kollektiv. Får se vad jag tycker, annars så finns det ju fler. Känns lite konstigt att jag kanske ska flytta in med massa folk men samtidigt så kommer det nog gå bra. Jag är ju inte direkt asocial av mig och förmodligen inte dom heller. Det enda kommer va att jag måste tränga ihop mig på en mindre yta :P Men kanske kan ställa alla köksgrejer i förrådet i stugan, och typ mina förrådsgrejer som jag inte har någon användning av, bärplockare och sånt där konstigt! Annars har jag faktiskt inte så mkt skräp. Kommer ta med det mesta och det största problemet kommer bli vad jag ska göra av ena (båda?) sofforna. Stugan kanske behöver nya möbler... ;)

Ikväll försvinner iaf mitt piano, lite sorgligt men jag kan inte flytta in ett piano i ett kollektiv, eller typ alls.

Snart blir det Malta :D

BOKAT JAPAN I JULI!

Publicerad 2010-04-13 14:11:40 i Vardag

Nu är det bokat och färdigt. Är sjukt less på mrjet nu för dom slängde ut mig flera gånger ur bokningsprocessen och ändrade flygningarna varje gång. Det blev billigare, sen dyrare helt plötsligt. Sen kom det fram ett flyg som va snabbt och ganska billigt. och sen när jag tryckte på det så blev det plötsligt 7h väntetid i Turkiet mellan flygbytena båda vägarna. Vilket gjorde att jag inte kommer kunna flyga inrikes dit eller hem utan får ta ybussen (som faktiskt är mkt billigare.. Men hade hellre flugit ändå. Fast nattbuss kanske är helt okej, man kan nog sova bort hela resan med lite tur). Men nu är det iaf bokat och betalat :D

Imorgon kanske jag kan börja glädja mig över det. Just nu är jag bara matt över hela grejen. Men ska bli himla roligt! Och vi kommer ju typ hinna in till Istanbul och vandra runt i mellanlandningarna. Så då får vi ett extra land på köpet! Eller om det är bra väder kan man ju hitta en jordplätt och lägga sig och sola ;)

11 juli går flyget 12.20 från Arlanda.
Får en kvällpromenad i Istabul.
12 juli är vi framme hos Vållberg vid middagstid.

20 juli 22.30 så flyger vi från Kansai airport.
Får en morgonpromenad i Istanbul.
21 juli 16.20 ska landar vi på Arlanda.

Fast sen återstår ju att se om dom förändrar flygningarna. Litar inte riktigt på att det där kommer vara oförändrat ända tills juli kommer. Sen har ju inte dom billiga tågbiljetterna släppts än så jag ska hålla lite utkik efter dom!

Strålande sol !

Publicerad 2010-04-13 08:44:29 i Vardag

Snön smälter i rasande fart! Snart är det nog inte mer än 30-40cm på de flesta ställen, utom i snöhögarna såklart. Jag blir så glad av bra väder! Allt känns så mycket bättre :D

Idag ska bli en bra dag. Och jag hoppas att fredag går ihop sig på bästa sätt!

Färdig med Fysiologin, hoppas jag!

Publicerad 2010-04-12 23:42:27 i Vardag

Idag var det tenta, och den gick ändå rätt bra känns det som. Men sånt där är ju så himla svårt, man vågar aldrig tro att man klarat det. För det finns ju en risk att man missbedömt frågorna totalt och inte alls svarat på det läraren vill veta. Eller bara fel.
Men nu ska jag vara positiv! :) Känns skönt att förhoppningsvis vara färdig med fysiologin. Nu blir det sjukdomslära istället, känns mycket roligare och mer intressant. En frisk människa liksom, hur spännande är det? ;P

Jobbar natt måndag och tisdag den här veckan. För jo, jag är ju en arbetande student. Ibland känner jag bara för att strunta i att va ekonomisk och ta studielån istället, men sen brukar jag bli glad över att alla mina pengar är mina pengar och jag bestämmer mig för att det är värt det. Jag har ju snart varit en arbetande student i ett år. Då är det bara två år kvar! Och jag känner redan hur kul det kommer vara att vara färdig :D
Dels kommer jag få jobba med något som jag troligen kommer trivas toppen med, och dessutom så kommer jag endast att jobba. Dvs när jag kommer hem efter 6, 8, eller 12h arbete så behöver jag inte öppna någon annan bok än skönlitteratur! För det är jobbigt, det är drygt, jag fattar inte hur jag orkar, jag får dippar ibland, men på något vis så går dagarna (jättefort) och sen är det helt plötsligt nästa månad och jag har fått lön för mödan. Sen har jag faktiskt ett bra jobb också! :)

Men imorgon blir det att kolla igenom nya kursmomentet. Läsa studiehandledningen och öppna kursboken och bläddra lite. Kanske att jag hinner börja läsa något kapitel.. Men oftast tar det en dag bara att fatta vad det är man ska hålla på med de kommande veckorna :p

För övrigt så är mitt liv ganska händelselöst just nu. Det är studierna, jobbet och Samuel som jag umgås med mest - sen är tiden slut. Men jag hoppas på en lättning snarast! Jag vill ju hinna ut till Carro och kanske få rida någon liten pållehäst, om inte hennes nya praktikant hinner med allt. Länge sen jag träffade både Carro och Erika, men det blir ju så när dom har häst och inte jag längre. Fast jag kan iaf fortfarande räkna oss som vänner som tur var ;) Haha.

Vårigaste vårdagen hittills!

Publicerad 2010-04-11 18:50:28 i Vardag

Idag har solen skinit heela dagen, och gör det fortfarande! Jag hade balkongdörren öppen hela förmiddagen och det var grymt härligt. Och tyvärr måste jag meddela världen att jag har spenderat denna vackra dag inomhus med tentapluggande. Fast blev en liten tripp tillsammans med Samuel för att äta tårta (körde min bil :D ) och sen tog jag en promenad till affären och handlade hem mjölk, flingor, ägg, köttbullar, pommes, frukt och tentagodis. Så jag har ändå fått luft och lite värme på mig :)

Känns inte så jättebra inför tentan, kunde gärna haft en dag till på mig men jag har gått igenom typ allt en gång till. Och så får jag hålla tummarna att det kommer frågor om sådant som jag kan ordentligt.

Idag har varit en konstig dag, för jag känner ingen hungerskänsla. Kände inte för att äta frukost för jag vaknade mätt, men åt lite till typ brunch. Sen vart det tårta till fika, då åt jag ändå rätt mkt för det va så gott ;D men har inte ätit middag än. Planerar att iaf göra den klockan sju.
Det är jättekonstigt.. Jag brukar ju vara hungrig konstant, ungefär som hoberna i sagan om ringen så skulle jag lätt vilja ha både 1a och 2a frukost. Sen elvamål innan lunch. Och 3 eftermiddagsfikan och en redig middag. Och ett kvällsfika och sen lite snacks innan man går och lägger sig. Det vore allt härligt! Haha!
Men så kan man ju inte ha det, då skulle jag bli rund som en boll. Och förmodligen så är min aptit tillbaka imorgon!

Tillbaks till pluggandet, ska utse några frågor från gamla tentor som jag ska läsa mer om ikväll. Sen blir det middagslagning. God afton Sverige!

(btw så läste jag i tidningen för ganska länge sen att folk är frikostigare med pussar och kramar i sms än i verkligheten. Såååå sant! Inte kramar jag mina vänner efter varje gång jag säger något. Och jag skulle inte pussa någon annan än Samuel i verkligheten. Fast jag skriver inte överdrivet mycket puss och kram åt folk, och puss är nog bara Samuel som får av mig när jag tänker efter:)

Zlips

Publicerad 2010-04-10 07:41:38 i Vardag

Dom spelade igår på Ersboda Folkets Hus och jag och Samuel var förståss där ;) Är lite trött i benen idag, och önskar jag hade jobbat kväll istället för morgon.... Men nu ska jag gå till jobbet! Ville bara skriva att det var awesome!!! :D Och helt knökafullt med folk, gick seriöst knappt att snurra i buggen.

Nu är datorn uppe och igång! :D

Publicerad 2010-04-08 22:48:59 i Vardag

Har länge funderat på att fixa datorn, och nu när jag kom hem efter påsk så blev det av. Totalåterställning till fabriksinställningarna. Tid tog det. Sen tog det ännu längre tid innan jag fick igång allting igen... Först installera internetet, sen skaffa antivirusprogram igen, sen bråka med windows update (68 viktiga uppdateringar) som ville starta om datorn ungefär 5 gånger emellanåt, sen uppdatera till explorer 8.0, sen dra hem messenger (känns fel att skriva msn när det numera är windows live messenger som det heter), sen dra hem skype, och jag har fortfarande inte hunnit installera spotify än. Men den fungerar finfint och känns bra att allt skit försvann. Va mycket hyss på gång där på slutet! Lär vara försiktigare nu, vill inte göra om det här dom närmaste månaderna!

Nu ska skype skaffas! Och kanske boka resan till Japan :D

Åter i Vännäs - med en bil!

Publicerad 2010-04-06 12:42:54 i Vardag

Kom hem till Vännäs igår runt nio på kvällen. Då hade jag åkt bil i 13h. Det var kul att träffa släkt och vänner över påsken men det va skönt att äntligen va hemma och träffa Samuel igen. Men nu till den stora nyheten.. Jag har köpt en bil! En Alfa Romeo, den är grymt härlig att köra, och att bara titta på :D Min första egna bil!

Hej då Norrland!

Publicerad 2010-04-01 11:48:18 i Vardag

Nu ska jag lämna mitt hem för påsken. Inte har jag pyntat något men kändes onödigt när jag ändå skulle åka iväg på skärtorsdagen, idag! Väntar bara in mamma som slutar jobba snart, sen ska jag köra in till dom i stan och lämna bilen där. Blir taxi ut till flygplatsen sen flyg (flyg från flygplatsen?! wierd..) till Stockholm. Där ska jag spana in min blivande bil! :D Grymt spännande!
Sen blir det Oskarshamn. Och minst en sväng till Baggetorpskvarn som grädde på moset! Alltså.. Jag kommer ha stora problem att hitta dit om jag ska köra ensam... Men öva läsa skyltar är ju alltid bra!

Sen har jag som troligtvis den sista personen i Sverige sett Män som hatar kvinnor. Den va bra.

Så kommer troligtvis vara väldigt tyst på min blogg tills på tisdag. Hej-då-kram!

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela