I startblocket till livet

OMG vad spam

Publicerad 2012-03-25 20:58:56 i Vardag

Men måste bara få skriva hur skönt det känns att ha gått igenom min redovisning av examensarbetet ett antal gånger nu ikväll och jag känner mig FÄRDIG för imorgon! Först ut såklart! Men då hinner jag inte bli så nervös och sätter ribban högt för alla andra ;)

Ett tråkigt farväl

Publicerad 2012-03-25 10:37:59 i Vardag

Igår åt jag middag med de "gamla" hästtjejerna. Var riktigt kul då det var evigheter sen jag satt och pratade med dem tillsammans :) Roligt att vi kunde styra ihop något nu när jag snart ska fara, lite som en hej-då-middag. (Om 2 dagar!!!)
Sen efteråt kom det fler och fler, nästan hela gamla gänget eller vad jag nu ska kalla dom, och vi firade Nils som hade fyllt år i veckan. Tyvärr så kände jag av min magkatarr, den ville inte festa, så det blev hyffsat tidig kväll för mig, men jag vill ändå skriva att jag hade jättekul så länge det varade. Efter en försiktig frukost mår jag bra igen :)

Idag ska jag packa ihop allt som inte verkligen behövs dessa sista dagar, så några kläder är utvalda att ska användas måndag och tisdag och resten ligger i sin sopsäck och ska packas in i bilen. Men först ska bilen tvättas och bli fit for the long journey.



Men förresten! Jag var ju på UDI's buggtävling igår också. Det var jättehärlig stämning, uppklädda duktiga dansare och jag blev grymt danssugen av all musik. Fick som tur var dansa lite nere på uppvärmningsgolvet i källaren, annars hade abstinensen jagat mig än. Tack Jonas för de ;) Dubbeln va inte helt fel heller haha! Men jag hann inte se något från R-tävlingen (det va N först) vilket va lite trist. Speciellt som min finaste Issa blev 3a i BVR!! :D Grattis till henne och hennes partner!

Jag måste hitta mig en danspartner i Skövde, det här är outhärdligt ;)

 

Det är redan fredag!

Publicerad 2012-03-23 18:23:43 i Vardag

Tiden går fort nu sista veckan :) Jag är färdig med opponeringen av klasskompisens arbete och känner mig färdig med min egna redovisning. Kan med gott samvete hjälpa till på danstävlingen imorgon, kom och titta! Björkbuggen och Björksnurren går av stapeln i Teg centralskolas idrottshall. Sedan blir det middag ute med gamla hästtjejerna och lite festligt :) Men kortfattat så har idag varit en underbar dag här i Umeå. Se själva!





Ja, det är blåsippor :) snödroppar och vitsippsknoppar fanns det också (i söderbacken).

Senaste nytt!

Publicerad 2012-03-20 16:06:31 i Vardag

Om en vecka flyttar jag ifrån Björkarnas stad till Falbygden. Längtar!! :) Då kommer exjobbet vara redovisat och bortglömt och nya äventyr med praktik och senare examen står på tur.

På tal om examen har jag idag fixat ett riktigt fint rum på Rex där vi ska ha vår examensmiddag med klassen och några lärare. Riktigt nöjd då Rex är himla fint, både utvändigt och de stora salarna invändigt, och lagar väldigt god mat! För er som inte vet ligger Rex i gamla rådhuset mitt på torget i Umeå :)

Gammal träkista

Publicerad 2012-03-18 17:46:48 i Vardag

Den är lite trasig och så. Men efter en skur med såpa fick den komma in i huset och jag tycker den pryder sin plats med känsla! :)

Dansfredag

Publicerad 2012-03-10 14:44:35 i Vardag

Igår fick jag ingenting vettigt gjort på dagen, förutom lite packande, jag bara längtade efter att klockan skulle bli 18.30. Och när den äntligen blev det så var det middag på Balder med ett nytt dansgäng. Jeanette kände jag lite sen innan (hon är dessutom från Falköping som kul fakta) men det var nya ansikten också, mycket roligt hade vi! :) Sedan hann vi förbi Jeanette och jag fick låna en ny dansstass, helt sinnessjukt snygg blev jag!
Pure Divine spelade och de hade många bra låtar, men de spelar fler snabba bugglåtar än de flesta andra banden och det är ju inte så kul om man råkar dansa med någon som inte hinner föra ordentligt... Men jag hade hursomhelst en awesome kväll. Jag och Nicklas went wild on the dansgolv som vanligt och jag kan inte annat än älska våran dans! Sen har jag ju många många fler favoriter också, men det blir långtråkigt att skriva om någon dans med alla :p Vet att jag fastnade på bild då en superduktig fotograf var där med sin kamera. Lägger upp här när jag sett dom. Tv var även och filmade och jag dansade förbi flera gånger, så kanske blir jag tvkändis ;) Känns tråkigt att inte ha mina dansare med mig i södra Sverige, men där får jag hitta nya.

Det är aldrig så skönt att sova som efter en helkväll på dansbanan, lite nattmat och en varm dusch.

Idag hälsade jag på hos Jeanette över frukost, sen gick vi till strömpilen och jag köpte likadana shorts som jag lånade av henne igår. De va verkligen de snyggaste shortsen jag provat och jag är riktigt glad att de fanns kvar (Vero moda). Råkade köpa lite fler tunna strumpbyxor och två blommor att ha i håret också. Det satt fint!

Nu ska jag slappa lite, sen städa lägenheten, packa klart och åka tåg till min älskade :)

Lisa - Världens gladaste kursledare

Publicerad 2012-03-07 20:30:58 i Vardag

Idag kändes det som att rubriken var sann! Jag hade ju min egna kurs igår, och eftersom M var borta så hade jag D till hjälp. D har inte gått kursledarkursen (den jag gick i höstas, KLK 1) så han är mer med för att se på och lära sig det nya utlärningssättet. Igår gick i alla fall jättebra, jag kände mig bekväm med att ha micken hela lektionen och det var roligt. Mina deltagare var jätteduktiga vilket såklart bara gör det hela ännu bättre!
Men om igår kändes jättebra så kan jag säga att ikväll kändes helt underbart bra. Idag var jag vikarie åt tjejen som egentligen höll denna kurs ihop med D. Det var samma slags kurs (Bugg 1) som den jag höll igår och de var också på tillfälle 6, så jag hade ju redan gjort exakt samma sak. Det var otroligt kul och skönt att få hålla ett kurstillfälle som jag redan kände att jag hade gjort, och KUNDE.
Nu kände jag mig helt säker på mig själv som ledare, på min kunskap om dans och min förmåga att lära ut bra bugg. Eftersom det syns så otroligt bra på mig när jag är glad (noll pokerface) så måste jag ha varit världens gladaste kursledare. Det var så grymt kul!

Att jag fastnat så för att vara kursledare her ju lite skugga över min flytt söderut. Jag skulle gärna vara kvar i Umeå Dansimperium och hålla fler kurser, och tävlingsträna. Gillar min klubb jättemycket! :) Men det finns ju dansklubbar och socialdans även i skaraborg, så jag klarar mig nog. Får se, jag kanske hittar mig en danspartner där nere snabbare än snabbt och får börja träna igen? Inte helt omöjligt!

Bjur på en bild som Blender tog på Öviksmaran för nå veckor sen. He va härligt!

Lite lyx en em :)

Publicerad 2012-03-07 15:07:23 i Vardag

Dukat upp lite ost och kex (och hemkokt marmelad såklart!) med kaffe. Det är jag värd idag! För nu existerar det en powerpoint-presentation till mitt examensarbete!

En tisdag med solsken

Publicerad 2012-03-06 10:28:49 i Vardag

Jag tippade rätt, igår såldes spegeln och tvn. Nu har jag ingenting kvar :) Känns befriande på något vis, som en nystart. Jag vet vad jag vill i livet och hur min framtid ska se ut! Den kan dessutom gärna få lysas upp av den här charmiga lampan.

Vacker lampa shabby chic

Se upp för änderna!

Publicerad 2012-03-05 16:30:12 i Vardag

Idag cyklade jag nästan ihjäl minst en gräsand. Det kanske är svårt att tro en fin vinterdag som denna, men jag ljuger inte. För att ni lättare ska tro mig ska jag visa nästan-olycksplatsen. Om ni tänker er att jag kommer från andra sidan bron, i en brant nedförsbacke på cykel och ska över och vidare.



Änderna är väldigt vana vid folk och flyttar inte på sig. Men jag har bara cyklat här på kvällar förut, och då är alla änderna i vattnet så det var för mig helt nytt att de vaggar omkring över hela cykelbanan och ligger och vilar i plogkanternas solsken. Här är en bild över lite av det öppna vattnet.



Som tur var kan jag fortsätta leva utan någon död gräsand på samvetet! :)

Hehe

Publicerad 2012-03-04 18:16:14 i Vardag

Man ska inte lova för mycket! Det blev visst lite B&J till efterrätt ;)

Hej då sängbordet

Publicerad 2012-03-04 15:04:07 i Vardag

Hade finbesök av Emma igår och har fortfarande massa B&J Half baked i frysen, toppen! Men ikväll blir det inte glass i stora lass utan jag tänkte promenera till söndagsdansen och känna lite takt i benen istället :)

Idag åkte mitt sängbord iväg till en annan tjej, jag hoppas det får ett fortsatt bra liv hos henne. De snackade om att slipa och måla om, oerhört ambitiöst för ett gammalt sängbord tänkte jag men det lär ju bli mycket finare efter en renovering :) Såhär såg det i alla fall ut i min ägo! Nu har jag bara spegeln kvar.. Men den kanske också är såld snart. Vad folk köper mycket begagnat! Det tycker jag är jättebra på många vis, och jag har inget emot begagnat själv heller. Faktiskt var bara spegeln och eventuellt TV-bänken köpta nya. Men TV-bänken är jag osäker på, den har ju trots allt hängt med mig i över 10 år. Dock känner jag att om jag någon gång ska köpa en säng igen, då ska den vara ny och precis lagom hård.

 

Den dagen jag köper nya sängbord så skulle jag vilja ha ungefär i den här stilen:



Nytt rum att snarka i!

Publicerad 2012-03-03 23:23:03 i Vardag

De senaste dagarna har varit otroligt röriga. Eftersom jag har lite svårt att ha tålamod ibland så la jag ut alla mina möbler på blocket på skottdagen. Jag var rädd att inte hinna sälja dom innan det var dags att flytta. Problemet blev istället att jag sålde min säng innan jag hade någon annanstans att sova :P Men som tur var så har jag ju vännerna, och det blev en jätterolig kväll hos Isabell (rimmar!) med middag och massa spel. Jag och en kille från hennes klass var i samma lag, vi vann mest :D Och som den vinnarskallen jag är så tycker jag såklart att det var jättekul! Haha. Sen fick jag såklart sova över där, och jag insåg en sak. Min säng har faktiskt varit väldigt mjuk... Och det var riktigt skönt att sova på en hårdare! Det ska jag komma ihåg. Men jag har ändå inte haft ryggproblem av det, mer än alla knakningar ;)

Här nedanför ser ni min nya säng i två veckors tid, känns bra trots allt. Men en himla omställning är det ju! Ibland har jag svårt att tro att det faktiskt har blivit mars, och att jag om en månad inte kommer bo kvar här uppe i norr. Det har varit så avlägset jämt, men nu är det snart faktiskt dags. Och jag är glad.

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela