I startblocket till livet

En hälsning från Elin

Publicerad 2010-01-31 13:12:28 i Vardag

Nananananananaaaaaaaaa Elin här!
Igår va kul. Lisa blev full. Jag med hälsar Lisa. Började med hembakt pizza hemma hos Jocke & Milla till Kerstins ära. Grattis på födelsedagen :) Sen åkte vi in till förfest hos Lisas kompis på Nydalahöjd. Gick därifrån till Origo och vi hade tur och fick eskort av två gentlemän, haha fast jag knuffade omkull ena så han ramlade på Lisa. Men hon gjorde inte illa sig, tur för mig haha :) Origo va fullt me folk, lagom ändå. Träffade Samuel och hans läkarvänner, man såg tydligt vilka som gick läkare - dom i toga! Sen kom Malin dit också och vi dansade tills skjutsen hem kom typ ;) Lisas knän dog typ i slutet, men så gåre me 12cm klack. Hon får skylla sig själv hahah. Idag mår vi alla bra :) Norrland är bra!

Torsdagsfunderingar

Publicerad 2010-01-28 21:27:51 i Vardag

Har verkligen blivit dålig på att uppdatera er ibland. Det går som i vågor, men så är det ju.. Ibland händer inte så mkt. Så är det just nu. Jag pluggar och jobbar och är med kompisar därimellan när jag hinner. Men tänkte försöka få ihop iaf ett kortare tråkigt inlägg som förmodligen gör att jag tappar mina läsare :P Inte för att ni är så förskräckligt många, men hade jag haft över 500 views om dagen så hade jag kanske slutat blogga. Det hade varit lite läskigt. Eller så hade jag skaffat massa egna annonser och tjänat en fet lön varje månad på min blogg ;)

Sitter och ser på Robinson nu, det är spännande, jag hejar på Mats tror jag, men Mikko verkar också va en härlig person! Vet att robinson inte längre går ut på samma sak som de första säsongerna. Vet att jag sagt det här flera gånger, men jag tycker inte att en värdig vinnare är den som lyckas hålla sig i största pakten genom hela tävlingen. En värdig Robinson-vinnare ska vara en person som faktiskt skulle klara sig på en ö utan mat. En överlevare, inte en översittare. En som vinner tävlingarna. På lördag avgörs det tror jag! Och jag tror också att jag kommer missa det.

Sen har jag inte mer åsikter och händelser att vädra här ikväll :)
Nu ska jag återgå till att läsa Eclipse!

Nu är Malta-resan betald!

Publicerad 2010-01-27 14:29:21 i Vardag

Har länge drömt om att åka till Malta och lapa sol. Kommer ihåg hur avis jag va på Jorunn när hon åkte dit "bara sådär" och hälsade på sin bror. Men nu ska jag göra samma sak! Jag har bokat och betalat hela resan (utom flygbussarna, men de får bli strax innan bara) från Umeå till Malta och tillbaka! :D Det ska bli awesome att kunna sola och ha de härligt i en hel vecka. En liten semester! Känner mig väldigt glad just nu att jag ändå pluggar på distans, då kan jag ju lika gärna göra det på Malta. Och hälsa på Olle och hans roomie Erika :) Men är nå månader kvar så jag hinner nog både bli jätterädd (inte rest själv förut) och helt lyrisk flera gånger om. Men mest bara se fram emot det, så svårt kan de ju inte va att byta bussar och komma med på ett flyg, folk lyckas ju med det varje dag! :)
Ville bara skriva av mig lite hur härligt det känns att ha allt bokat! Nu ska jag bara vänta på rätt datum. Och medan jag väntar ska jag fortsätta leva mitt härliga liv här hemma i Vännäs :)

Sagan om Vargpilot

Publicerad 2010-01-25 15:16:33 i Vardag

Lisa - Kan inte du gå till hans UK adress och knacka på och fråga om han öppnat paketet med den snygga tishan än?

Pilot - *host host*
Det ar en postlada  (for det har jag inte aaaaalls kollat upp!)

Stackars kille.. har sakert manga som stalker honom, jag sag nan intervju dar han sa att hans foraldrar var ratt hart atsatta ocksa.

Lisa - Du kan ju också gå till dom!!!   

Pilot -  Guuuuuud sa pinsamt.


*knack knack* *dorren oppnas lite forsiktigt*
-Ja vad vill du da? *hans pappa pratar med mork basrost och kikar ut genom den halv oppna dorren*
-Jo jag undrar bara om er son Herr Hunk ar hemma?
*hans pappa sticker ut en gevarspip och Pilot lagger benen pa ryggen och springer*


Edit; Om jag ens kommer fram till dorrn av alla brudar som campar utanfor.

Lisa - ...jag ser framför mig hur Pilot börjar skaka av rädsla för geväret och ilska över att hon inte får träffa Herr Hunk som så självklart finns där inne.  Pilot tappar kontrollen och PANG så står där en varg-Pilot! Vargpilot slänger sig över de campande brudarna som gör att Herr Hunk stannar innomhus och sliter dom i stycken. När det inte finns en enda brud kvar i sikte så vänder sig vargpilot mot Mr Hunk som fortfarande står förstelnad i dörrspringan. Hans gevär hade ingen effekt mot den förgrymmade vargpilot! Men då! Kommer Herr Hunk till undsättning och trots att solen skiner så kommer han ut genom dörren för att rädda sin far Mr Hunk. Vargpilot blir bländad av Herr Hunk som så vackert (och rätt gayaktikt) glittrar i solen. Ilskan rinner ur vargpilot och kvar blir bara pilot! Herr Hunk väljer att leva resten av sitt glittrande och glamourösa liv med pilot för att skona alla världes brudar från vargpilot

Vore inte det mer lyckligt än pinsmt?

Pilot -

Citat:
Ursprungligen postat av -Lisa
Herr Hunk väljer att leva resten av sitt glittrande och glamourösa liv med pilot för att skona alla världes brudar från vargpilot


Citat:
Vore inte det mer lyckligt än pinsamt?
Jooooo.. aaaaaaah  

Far nog gora ett litet forsok av att spara upp honom.

Lisa - Du får höra av dig me resultatet sen

Full rulle på natten ger frulle kl 12!

Publicerad 2010-01-24 13:03:32 i Vardag

Jobbade igår kväll. Va jättetrevligt och fick en goood middag. Marinerat älgkött med potatisklyftor och en mumsig sås med soltorkade tomater i. Slutade vid tio och cyklade hem igen för att göra mig iordning för en utekväll! Träffade inte killen min, men Corona stod på schemat och även om kön va dryg och de va kallt så tog det inte så lång tid att komma in. Hittade massa folk i sofforna och det blev dans och prat tills stängningsdags. Måste bara berätta om kvällens skrattattack. Dansade med George och det stod ett gäng tjejer och dansade på kanten vid fönstren. En av dom släppte ner en tom ölflaska på golvet brevid oss. Höll på att dö när George ba tog upp den och gav tillbaka till tjejen!! Hennes min va oslagbar. Hon stod där med den i handen några sekunder innan det typ gick upp ett ljus vad som hänt och hon ställde den brevid sig mot väggen. Hilarious! Sen hämtade vi upp Carros bror på Ålidhem och körde efter nattmat på 7eleven på Teg. Fick en blåbärsmuffin och ramlösa av Erika för besväret. Den va mumsig, men jag hittade inte ett enda blåbär och den va inte blå heller. Inte en äkta blåbärsmuffin, men en god muffin! Den blev min frukost :) Helt slut när jag kom hem, men vaknade av mig själv hela sju minuter innan jag ställt väckaren. Vågade inte somna utan väckarklocka, hade inte varit så bra om jag råkat sova till tre. Men nu ska jag fånga dagen! Kram

Dricka kaffe i Brån

Publicerad 2010-01-22 16:14:57 i Vardag

Sjukt gott kaffe deras maskin gör! Precis min smak :) Sam gör alldeles för starkt men de äre bara jag som tycker så där är jag nerröstad. Det blev en tur med Maya i djupsnön idag. Sjukt mysigt och det va nog rejält me mjölksyra i hennes muskler i slutet men hon va finfin ändå! Sen har jag badat Thilda för hon luktade bajs, hon va söt men tyckte inte det va sådär jättekul. Sen blev hon lite galen när hon va  blöt och sprang runt och irriterade Joppe. Carro tog nå bilder så ni ska få se på sötnosen. Hon har fortfarande gips men ja tyckte de va ba kul å bada lillvovven. Nu är hon mjuk och luktar gott igen :)



Tisdagnatt, jobb & drömmar

Publicerad 2010-01-19 23:50:17 i Vardag

Sista natten för den här gången. Känner mig riktigt pigg än, nästan sådär hurtig. Jag fattar inte varför det ska kännas bäst att träna på natten. Jag kan få värsta ilen och vilja ut och löpträna sådär halv ett på natten när jag borstar tänderna. Men blir inge av inatt. Tur jag ska in till iksu imorron me Elin. Vi har inte bestämt vad vi ska hitta på än men jag tänkte nog passa på att springa lite först. I alla fall som förra gången. Sen kanske gymma benen? Eller mage och rygg :) Eller axlar, haha jag är verkligen sämst på att planera träning så. Tur det finns folk jag kan härma och sno upplägg av. Typ Nils.

Ber om ursäkt om det är ngn som stör sig på att jag skriver med förkortningar och förenklingar. Men det är så jag skriver när jag skriver vanligt. Inte när jag skriver skolarbeten eller CV'n eller sånt såklart. Men till vardags. Hoppas ni inte stör er så mkt på det :) Tror inte jag använder förkortningar som inte går att fatta heller så de är väl lugnt antar jag.

Körde till Brån och red Maya idag. På banan där. Hon va jättefin. Vilken nyhet va?! Hörde att Carro skulle till backen och åka bräda med Nils. Måste erkänna att jag höll tummarna för henne, att hon skulle hålla sig på benen. Inte jättebra att ramla med handen i gips men de hade gått finfint hörde jag. Blev småsugen att själv fara dit någon kväll eller helg. Vet inte om jag har skidorna kvar.. Dom blev nog för korta sista åren, säkert sålda. Men har ju min gamla bräda som snällt följt med på diverse äventyr! Men behöver någon frivillig som följer med som jag kan få åka med i liften. Kan seriöst inte åka lift utan någon stabil person brevid, men med det så går det oftast riktigt bra :) Övning ger färdighet! Ner tar jag mig ganska graciöst däremot, men jag hoppar inte. Eller isf i jättelåg fart i sånna där pyttegupp när man knappt lämnar marken. Önskar ändå jag kunde/vågade göra såhär:

Måndag

Publicerad 2010-01-18 15:06:09 i Vardag

Igår var Majaraj verkligen en fröjd att rida. Blev ett varv på Brännan och hon va ba fin. Har inte mycket unghästvana men inte trodde jag att en så ung dam kunde göra så fina övergångar som maya gör! :) Men som Carro vet så är ju Maya min drömhäst typ. Hon är så härlig och logisk och pigg och glad och gosig och söt och ponnyaktig fast ändå som en riktig storhäst. Sitter med näsan i nya kursboken idag, Microbiology with diseases by taxonomy, och försöker hinna med en bit innan det är dags att sova middag innan nattjobbet.

Har träningsvärk fortfarande, men det va mkt värre igår. Känns bara av när jag sträcker ut musklerna nu, småstela fortfarande, då gör det ont. Elin hade tydligen inte alls nå känningar. Fusk tycker jag. Men ja är ju inte lika stark heller, bara att inse. Men de är därför jag tränar :) Missförstå mig inte nu, jag vill inte bli biffig. Men sega, uthålliga muskler skulle inte va så fel.
Provade mina nya löparshorts då också, dom va underbara. Jättesköna och satt som en andra hud. Har ingen bild från löparbandet men de är svarta Nikeshorts i modell tajt som slutar strax ovanför knäna. Jag fattar inte att jag inte övergav de plumsiga fotbollsshortsen tidigare. Men bättre sent än aldrig :)

Elin kom hit igårkväll också, vi drack te och snackade nästan tre timmar, sen var hon tvungen att gå hem för att sova. Skulle bevisa hon kunde köra bil idag, jag håller tummarna men jag tycker hon kör bra så det är nog inga problem. Men alltid nervöst när det sitter folk och studerar en och analyserar sönder ens körstil. Uppkörning all over again! :P

På tal om körning vet jag världens roligaste kvinnoförnedrande filmklipp ;) Enjoy!

Duktiga Lisa

Publicerad 2010-01-16 15:39:59 i Vardag

Idag har jag verkligen varit igång! Klev upp vid nio och åt en rejäl frukost. Sen bar det av till Brån och red Maya, hon va superpigg och riktigt taggad men ändå fin och duktig som vanligt. Sen hem och snabblunch innan jag plockade upp Elin och vi åkte in till IKSU och körde lite kombinerat kondis/styrka. Skönaste va ändå bastun efteråt ^^ Kom precis hem och ska göra mig iordning för jobb. Jag hoppas det inte blir för mycket träningsvärk imorgon, hade nog tänkt mig en resa till Brån då också :) Sen middag hos föräldrarna, alltid lika kul :) Men mja, blir bara kort idag. Hej då!

Tenta nr 2 av (valfritt stort tal) avklarad!

Publicerad 2010-01-15 20:24:35 i Vardag

Kändes bra så jag känner mig säker på minst ett godkänt :) Nu blir det en lugn helg, fast blir tvungen rycka in och jobba kväll imorron, men ska försöka ta det lugnt ändå resten av helgen. Sen på måndag blir det nytt kursmoment. Jag håller tummarna för samuel som har tenta imorron. Har varit med Jocke och Elin upp innåt landet i eftermiddag också när elin tittade på en skoter. Hon va så duktig så och lyckades köra både på elljusspåret och i ett dike ;)
Jag ska ta skoterkörkort har jag bestämmt mig för också! Kan va bra att ha, om jag någon gång vill prova köra lite. Lär inte va så svårt, inte teorin iaf, körningen lär va lite klurigare men lär ändå gå fint, bara jag tar det sakta och lugnt. Siktar på att bli proffs lagom till 2012. Eller?

Tess

Publicerad 2010-01-13 20:26:22 i Vardag

Ser sista avsnittet av Tess nu. En brittisk dramaserie från 2008 tror jag ungefär. Är riktigt förtjust i serier i det gamla England. Som liknar Austens. Fast just nu är allt nästan bara skit, men jag hoppas det vänder och blir ett lyckligt slut! :D Sen ska vi se Morden i Midsomer - barndomsminnen!

Nobody puts Baby in a corner

Publicerad 2010-01-13 16:47:06 i Vardag

Raspeballar. Det måste låta som det osmakligaste man kan äta. Raspeballar. Men för er som inte vet så är det norska för palt! Riktigt gott också för att gå så fort att laga i jämförelse med riktig palt. Sitter hemma hos föräldrarna nu och väntar på att de ska komma hem. Har suttit på universitetet sen kl nio imorse och jobbat med cellbiologin, men det känns bra nu inför fredag. Genetikdelen var så simpel att den behöver man knappt titta på ens, jag vet redan vad det är för skillnad på en recessiv gen och en dominant gen. Imorgon ska jag skriva gamla tentor och förhoppningsvis spika dom ;)
Har börjat spela poker på facebook nu, ännu en beroendeframkallande applikation, men den här känns ändå mer värd än farmville. Riktigt kul. Man fick börja med 3000kr, jag spelade bort alla, sen fick jag 10000kr av jocke och nu är jag uppe i 60000! Men skulle ALDRIG våga spela om riktiga pengar. På låtsas är lagom.

Nu till rubriken! Ett välkänt citat från en kultförklarad film. Jag älskar att det lyser över vasaplan. Ska ta ett kort på det när jag går förbi nästa gång så ni får se. Kulturhuvudstad 2014, det känns som det passar in där!

Jullovets sista dag går mot sitt slut.

Publicerad 2010-01-10 18:40:02 i Vardag

Jobbade idag också. Startade sista torktumlingen direkt jag kom hem och det känns verkligen som jag hållit på med tvätten hela helgen, men blir ju så när man bara kan starta en ny maskin var åttonde timme typ :P



Tittar på Drop Dead Diva på 3an och det måste nog vara den mest roande serien som kommit på länge. Ska ta en långpromenad sen, har lust att ringa Jorunn och fråga om hon vill med, men sen kom jag på att hon är i Australien. Blir lika ledsen varje gång jag glömmer bort hur långt borta hon faktiskt är nu. Nu slutade programmet men ska väl blogga klart innan jag ger mig ut i kylan. Vet inte riktigt hur kallt det är nu.. Men inte var det -5 som de lovat imorse, snarare -18. Fast det var ju inte -28 i alla fall så jag får väl vara nöjd ändå. Jag gillar vinter, kyla och snö. Men det är som bäst när der varierar mellan kallare och varmare dagar. Inte bara kallt.
Jorunn min babe, saknar henne men bara några månader kvar nu innan hon kommer hit igen :D Om du läser det här Jorunn så se det som skäll för att du aldrig är inne på Skype samtidigt som jag! Haha.

Imorgon bär det av till universitetet igen. Jullovet är officiellt slut för min del och pluggandet börjar om. Känns ändå skönt att kickstarta med en handledarträff, så man får lite peppning för att komma igång. Ska åka in den tidiga bussen för att hinna plugga lite innan träffen också, och ska hämta ut min tenta jag skrev innan jul. Helt sjukt spänd på hur det gick. Vi fick ut tentaresultaten i fredags men är jag dum eller är jag dum. Inte fattade jag att jag skulle komma ihåg mitt kodnummer jag fick?! Så jag vet allas resultat, men jag har ingen aning om vilken rad som är jag. U, G eller VG - den stora frågan.. Men imorgon smäller det och jag slipper våndas mer. Jag hoppas såklart på VG, det kändes ju bra. Och det vore en skön känsla att ha tills tentan på fredag - att jag kan! Jag är smart. Jag är duktig. Jag kan det jag ska kunna. Om 2,5 år är jag receptarie.

Kan inte skjuta upp promenaden mer, min ipod ligger och skriker vid dörren och vill ut :)

Decenniets bästa skådespelare!

Publicerad 2010-01-08 20:46:07 i

Läste på aftonbladet.se att titeln årtiondets bästa skådespelare hade den 6e januari vunnits av ingen mindre än Johnny DeppPeoples choice awards i Los Angeles. Han fick så sent som förra året ta emot pris för sin livsgärning som skådespelare. Jag tycker lätt att han är värd det! Med röstningen på aftonbladets hemsida som grund så tycker 89,3% att han var rätt man(/kvinna) att vinna medan 10,7% anser att det finns bättre skådespelare. Hittills har över 8000 röstat så jag tycker att jag kan dra slutsatsen att han va värd det! Och det är min personliga åsikt också, jag kan tyvärr inte vara helt opartisk nu. Under decenniet så har han hunnit med många riktigt bra filmer, jag har inte sett alla hans men av dom jag har sett så älskade jag Pirates of the Caribbean (såklart), Sweeny Todd, Kalle och chokladfabriken och så ännu mer choklad i filmen Chocolat. Känner på mig att jag kommer bli stormförtjust i Alice i underlandet också. Tim Burton och Depp tillsammans är som smort för framgång. Haha det där blev nog en lite konstig mening men ni förstår nog vad jag menar! Har aldrig sett en bio i 3D än heller, kanske blir det där min första om det inte blir Avatar snart. Såg på imdb att det kanske blir en 4e piratfilm, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides. Hoppas det! :D

Seriöst bästa parodin!!!

Publicerad 2010-01-06 20:06:11 i Vardag



Samma gäng som gjorde den av många hyllade parodin på Twilight. När jag hittade den här, jag höll ärligt på att dö av skratt! Gör det fortfarande när jag ser den. Dom är ju råseriösa, underbart ^^ Annars är det tomt på twilightfronten. Har börjat läsa om serien, eller vill läsa Eclipse men då måste jag ju läsa de innan också såatt. Längtar tills New Moon släpps på dvd, och sen Eclipse biopremiär! Vet inte när det blir i Sverige men har för mig jag läste att den skulle komma 30 juni i USA, förhoppningsvis får vi den samtidigt som en till nattbio ;) Fast den här gången behöver dom inte visa föregångarna innan. Skulle bli smådrygt med 3 filmer i rad. Speciellt som man redan kommer ha sett de så många gånger. Twilight, twilight.. vet inte ens hur många gånger jag har sett den men inte är det fem i alla fall. Och ja, jag gillade New Moon bättre, och det bästa är att jag själv också hittat den perfekta pojkvännen. Och det ännu bättre bästa är att han är riktig och inte bara en fictionfigur.

Blev sovmorgon ändå

Publicerad 2010-01-06 11:49:11 i Vardag

Hade tänkt kliva upp vid åtta, men började snooza och sen när jag väl stängde av larmet så somnade jag om i alla fall :P Så kan de bli! Annars så ska dagen ägnas åt att plugga, så kanske bäst jag stänger av datorn och tv'n nu så jag kommer igång. Inte riktigt mitt favoritgöra men jag vill ju bli receptarie och då är det plugga som gäller de närmaste åren. Skönt när man är färdig sen och bara behöver jobba :)

1 månad ♥

Publicerad 2010-01-05 14:24:53 i Vardag

Samuel

Ska lag en god middag idag åt oss, hoppas den blir ätbar. Jag är inte känd som en duktig kock men värdelös är jag knappast. Med några tända ljus på bordet blir det nog super! :) Gick bara fint att jobba natt, kunde läsa nästan 70sidor ur kursboken.. Känns hyffsat inför tentan än. Sen var jag tvungen att se en film för att inte bli trött i huvudet. Är lite trött nu men lät mig bara sova till tolv, ska ju kunna sova ikväll sen också! Drygt att vrida dygnet fram och tillbaka men det va ju bara för en natt. Nu ska jag leta en sak på blocket - hemlis! :D

Utlåst från universitetet

Publicerad 2010-01-04 12:21:10 i

Var duktig och klev upp 7.40 idag, åkte 8.20 in och hämtade ut kursboken på medicinska biblioteket. Hade tänkt vara flitig och sitta i vår datasal och gå igenom några föreläsningar över internet men alla dörrar in i universitetet va låsta. Skitirriterande! Vaf*n öppnar dom inte förrän 7e för?! Jag har inget förbannat lov, jag måste få komma in så jag kan plugga! Men fanns inte så mycket att göra åt så jag tog lokalbuss ner till centrum och kollade in Stadiums rea i väntan på nästa buss hem. Hittade "vinter"skor och ett par träningsshorts. Så nu är ja väl ungefär neutral igen i humöret :P

Svårt att hålla mig vaken..

Publicerad 2010-01-03 14:56:32 i Vardag

Gick finfint att jobba inatt. Hade med Twilight och hann läsa ca 200sidor, den är lika bra som alltid. Jag börjar nästan bli arg på filmen för att den inte är lika bra som boken. Sov till 12 när jag kom hem, sen tog jag min ipod och promenerade till andra sidan Vännäs för att mata Millas katter och vattna blommor. Både blommorna och katterna mådde bra och vart glada :) Handlade på vägen hem, ska laga ugnspannkaka imorgon har jag tänkt. Eller tänkte egentligen göra det till middag idag men glömde bort att vi ska till mina föräldrar på middag. Så det blir som sagt imorgon.
Satt precis och kollade in några kennlar i Västerbotten som föder upp dansk svensk gårdshund. Jag har fått för mig att det är den perfekta hunden för mig, den beskrivs som trogen, lättlärd, pigg och behöver sina il, men älskar också att mysa. Sen är rasen galet söt och precis lagom stor. Men det är ju bara att inse att jag inte kan köpa någon hund just nu. Finns ju ingen ras som vill vara ensam hemma i 8h. Men så småningom! Kanske nästa år? :)

Känner mig sugen på att lägga mig och fortsätta läsa, men känner att huvudet är segt och luddigt, vilket betyder att jag kommer somna inom 20min om jag lägger mig ner. Och jag måste verkligen sluta sova på eftermiddagarna/kvällarna för det blir omöjligt att somna i vettig tid på natten. Det är verkligen så. Sover jag mellan 18-19 så kan jag inte somna vid 23 som jag brukar, utan det är först vid 2 någon gång som jag börjar känna mig sömnig igen. Dagens i-landsproblem. Men kommer inte på något annat att göra så det lär nog bli lite läsning, det är så härligt att bara ligga och läsa en bra bok! Avslappning nästan i höjd med massage.


En tshirt som ett bukefalos-gäng tryckte upp och skickade i julklapp till RPatz.
Jag va lite lockad att haka på men kändes för seriöst :P
Ska bli himla kul att se om han har den på sig någon gång - lär paparazzifolket gilla!

Zzz

Publicerad 2010-01-02 18:28:42 i Vardag

Ska passa på att sova några timmar nu innan jobbet. Börjar ju inte förrän 22 :)

En lugn lördag

Publicerad 2010-01-02 12:02:37 i Vardag

Hade ställt väckarn på 9 imorse, men kom mig inte för att kliva upp förrän 40min senare. Samuel har fått mig att börja med en väldigt dålig sak, snooze.. Brukade alltid kliva upp direkt förut men nu är de sjukt svårt. Fast han jobbade inatt så jag fick sova ensam. Skumt hur en 105cm säng plötsligt kan kännas väldigt stor. Har läst ända sen jag vaknade, datorn fick vara avstängd inatt. Och nu menar jag avstängd att jag tryckte på "Stäng av" och inte bara tryckte ner skärmen så den gick i viloläge. Känns som den mår lite bättre nu men gillar inte att internetet börjat få spunk rätt ofta och stänger av sig. Men finns säkert beskrivningar hur man kan boosta sin dator på mååånga ställen om jag bara googlar. Ska göra det någon gång. Men den ville skanna efter virus direkt den startat så då fick den de. Tog typ 40min men de va lugnt och det fanns inga virus. Duktiga lilla dator :)

Har läst ut den sista boken nu. En släktkrönika på fyra böcker av Erik Eriksson. Kärlek & krig IV, De svarta molnens tid. Bra slut på bra böcker. Första boken utspelar sig 1799-1819, andra 1854-1858, tredje 1914-1919 och fjärde 1939-1945. Man får följa familjen Nygren från 13-åriga Johanna Nygren till hennes barnbarnsbarnbarn Gerda Nygren och Gerdas son & dotter. Genom både första och andra världskriget beskriver författaren kvinnornas slit i hemmen och längtan efter männen som ligger ute i krig. Deras politiska åsikter och eftersträvanden, Sveriges inte så neutrala neutralitet. Känns lite konstigt att inte få läsa mer om byn i Roslagen. Men har minst fyra böcker till här hemma som bara väntar på att bli lästa så det går ingen nöd på mig.

Jag hoppas ni gillar min nya design, själv är jag förbannat nöjd! Tycker den är fräck.

Och nu har min amaryllis börjat blomma på riktigt! :) Den är så fin så fin. Passar mig perfekt med en blomma som man ska vattna typ aldrig. (Alla mina andra blommor ser lite ledsna ut hur jag än gör med dom.. Jag ska bara köpa kaktusar i framtiden..) Och den har ju en knopp till sen när dessa fyra blommor blommat ut. Men än är de knappt mer än bäbisar. Älskar den röda färgen, det är så rött :D


Klaga inte på min mobilkamera :P

1/1 2010

Publicerad 2010-01-01 22:53:05 i Vardag

1 januari 2010. Känns riktigt bra och jag har höga förhoppningar om det nya året! Igår va jätteroligt, träffade lite nytt folk och folk jag redan känner lite halft. Var med Samuel och massa folk på Ålidhem. Vi började med finmiddag, räk-dill-röra till förrätt, oxinnerlår och potatisklyftor till varmrätt och jag tyckte det va sjukt gott även fast köttet va rejält rött jag jag är fruktansvärt rädd för rött kött (frågade typ 3 ggr om det inte var farligt rött). Men de gick fint och varken jag eller någon annan dog. Jag kan nog sluta va så fjaskig, för gott var det! Sen kladdkaka och glass med chokladbitar i till efterrätt - också mums! Annars bestod kvällen av musik man kommer ihåg från mellanstadiet (Five, Anastacia, Hanson.. sjukt roligt att sitta och skratta och komma ihåg fler, de flesta texterna satt också!) Vi såg Grevinnan och Betjänten också, den från 1963, man va tvungen att dricka när betjänten drack SCHKÅLL!! Och inte minst så blev det några fina "Dirty Dancing lyft" ;) Ni önskar ni varit där och sett, ni missade något. Men har ni tur kanske det händer fler gånger ;) Ring klocka ring!! Och sen gick vi ut och såg alla fina fyrverkerier runt om Ålidhem och drack champagne ur kristallglas. Det är dom små sakerna som gör kvällen. Trött var jag när vi va hemma i Vännäs igen. Tog väl ungefär 2 minuter för både mig och Samuel att somna. Men har varit pigg idag ändå och känner mig nog normal imorgon.
Imorgon ska jag till Cicero igen och blir nog en ridtur i snön om det inte är för kallt eller snöstorm. Sen kanske det blir en tripp till Media Market nu när de har rea på allt, jag kanske äntligen kommer mig för att köpa en ny micro.

Förlåt för ett rörigt inlägg men det går inte att beskriva en nyårsafton utan röriga inlägg. Haha!

Ha det gött och jag önskar er alla ett trevligt år!

Mitt år hoppas jag börjar med att jag vinner Göteborg Horse Show för 2! Vore härligt att få vara med om det en gång till! Göteborg slår Stockholm med hästlängder! :D

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela