I startblocket till livet

Mot Tärna!

Publicerad 2010-12-30 07:28:27 i Vardag

Nu kör vi iväg till fjällen över nyår så nu blir det tyst i några dagar :)
Jag ska ha det underbart bra. Bara så ni vet!

Men gott nytt år till alla er!

Bräntberget

Publicerad 2010-12-28 16:21:53 i Vardag

Blev väckt av att min bror ringde vid 11 idag. Blev bestämt vi skulle till någon backe och åka lite. Sen somnade jag om och sov till 12 som jag hade tänkt (jobbat natt). Tydligen va Middagsbacken bara öppet till 15 så kändes inte värt att åka så långt för att åka så kort. Så vi körde till Bräntbergsbacken istället. Ingen av oss hade varit där men det va helt okej för att åka i 2h :)
Mitt största bekymmer kändes som att åka lift, men jag ramlade faktiskt inte en enda gång! Inte ens nära :D Men det fanns bara två knappliftar där, men T-lift har jag ju tyckt va enklare förut så lär nog tycka det nu med.
Och sista åken så var jag inte farträdd längre heller utan det kändes riktigt bra. Klarade några småhopp och fall men föll två gånger rätt ordentligt. Bjuder på att skriva det, tycker inte de är skämmigt me att ramla. Hade lite för hög fart för att klara av att hoppa så landade mindre vackert och har ganska så ont i svanskotan och lite ena knäet. Det va lätt värt det ändå! Känns bra att ha åkt bort den värsta ringrosten i lite mindre backar innan det stora kommer.

Nu längtar jag tills vi ska åka till Tärnaby! Bara 2 dagar kvar!! :)

Mellandagsrean
har jag också hunnit vara på. Blev lite smått besviken för jag hittade inte så mycket jag ens tyckte om. Och det mesta jag gillade fanns såklart bara i XS eller XL. Men TUR hade jag att jag fått presentkortet på just Gina för där fanns det helt klart mest snyggt :) En lång svart tröja med puffärm och en stickad grå fick följa med hem tillsammans med två läckra örhängen och lite skinnvård till mina nya snygga skor. Betyget för Lisa på mellandagsrean blev väl godkänd.

EN iPAD!

Publicerad 2010-12-24 21:47:33 i Vardag

Nej jag fick ingen sådan. Och tack mamma och pappa för det, för jag har verkligen inget behov av en :P Haha! Inte heller en iphone, espressomaskin eller annat som setts som "årets julklapp". Jag hade inte kastat en ipad i papperskorgen, men det hade egentligen varit bortslösade pengar för mig.

Men därimot så fick jag allt jag ville ha och behöver :) Mina drömskor är mina <3 
Är så glad över idag även om jag varit lite sliten. Blev ringd på jobb inatt så inte sovit knappt alls, men jobba en extra natt är ju inte fel. Körde direkt till min bror på morgonen när jag blev avbytt. Fick en god julfrukost och sedan låg jag i soffan i väntan på resten av familjen. En heldag med mys, god mat, julspel, mera god mat, kalle, glögg, godis, spel, mer god mat, paket och karlbertil jonsson (inte nödvändigtvis i den ordningen).

Julafton är så mysigt!! :D
Nu ska jag värma lite mera glögg och ta det lugnt tills ögonen trillar ihop helt och det plötsligt blir 25e december.

Dagen då jag galopperade på T

Publicerad 2010-12-23 15:12:07 i Vardag

Kom nyss hem från stallet. Mina fötter är som is och jag är så glad över dagens ridtur! Trish har haft två helt lugna veckor nu, och det syns på henne att hon har blivit högre än när jag träffade henne i höstas. Hon har även biffat på sig rejält! Och inte minst så har magen växt till en riktig fölmage. Men sadelgjorden nådde runt fortfarande och hon va hur taggad som helst på motion! :)
Galopperade som en riktig tok i djupsnön på ridbanan men verkade aldrig bli trött. Till slut så fick det vara nog ändå och L höll emot på andra sidan när jag satt upp. Hon skötte sig lika bra som hon brukar så L knäppte loss oss och jag fick rida fritt på banan. Fina fina Trish! Travade några varv och hon började bli lite trött men travade glatt på ändå. Då sa L att jag fick prova galoppera om jag ville. Jag ville såklart prova! Och hela fyra (4) galoppsprång blev det, sen va T slut. Och efter lite skritt så fick dagens motion vara över. Det är så roligt för hon fattar så fort, hon utvecklas verkligen varenda ridpass och kan slappna av och styras på ett helt annat sätt nu än förut. Tur att hon finns och kan stilla min hästabstinens. För beroendeframkallande är det! Fina, söta, lilla rara Trisha :)

Imorgon är det JULAFTON! Vilket betyder upp tidigt och fara till Vännäs för min del :D

Dan före dan före....

Publicerad 2010-12-22 20:45:03 i Vardag

Idag har jag totalt förälskat mig i Cappie från Greek. För er som inte vet så är det brunhåriga killen i vit skjorta.
Ja, det var dagens konstaterande.

4 dagar kvar till jul...

Publicerad 2010-12-20 18:36:04 i Vardag

Nu bor jag plötsligt ensam i en stor fyra. Snart är det julafton och de andra har åkt hemmåt. Mitt liv fortsätter som vanligt.. typ :) I helgen som var så hade jag ju danskurs en eftermiddag. Lärde mig grunderna till att spinna, svårt men jag får öva vidare. Gick ändå hyffsat (med tanke på hur dålig jag egentligen är), mycket tack vare Gustav - dagens danspartner. Nu är det juluppehåll, men ser fram emot fler kurser efter nyår! I både det ena och det andra kanske :)


Läste ut En doft av timjan igår. Den va mysig, riktig vardagsflykt. Men nu är jag riktigt taggad på att öppna Towers of Midnight! Trettonde och näst sista boken om Tidens Hjul. Grymt bra att den är ca 850 sidor! Betyder en lång tid av roligt ;)

Men nu ska jag ta fram dammsugaren och julstäda så lägenheten matchar min fina julgrupp som står på köksbordet och är vacker. Mitt söta jobb som är så snällt!!

11 dagar kvar till jul..!

Publicerad 2010-12-12 22:42:38 i Vardag

Tiden går fort nu. Imorgon är det redan lucia! Jag har fuskat och ätit lussekatter för länge sen, men ska blir mysigt ändå :) Helt färdig med julklappsinköpen är jag nu också, trodde jag var det tidigare men sedan ändrade jag mig men nu är jag det på riktigt! Haha

Mysig dag har det varit. Åkte buss ner på stan och ja, köpte sista klapparna, sen mötte jag upp föräldrarna och gick hem till dom där det var tacos till middag. Storebror med fru kom också, riktigt kul! Hann se lite från världscuppen i hästhoppning, sen bar det av på dans. Lärde mig några stegvariationer idag och det var ju inte så svårt när man stod och trampade och la in dom med jämna mellanrum. Desto svårare var det dock att lyckas lägga in det medans man dansade och ändå skulle hänga med och va lyhörd hur killen förde. Krävde sitt lilla av hjärnan :P Men det lossnar väl så småningom, som med allt annat. Men hur som så var det roligt! Jag ser ju att folk spexar till det men det är väldigt svårt att lyckas se HUR dom gör i farten, speciellt med fötterna.. Nu kan jag iaf några, teoretiskt sett ;)

Heldagar hela veckan i skolan. Labbvecka.. Blir spännande att kliva upp strax efter sju hela veckan. Kan inte ens komma ihåg när jag vaknade innan åtta senast! Bortskämd som man är med distansplugg, men jag är verkligen mer effektiv från middagstid och särskilt där vid tio-elva på kvällen. Men det går nog fint, om än inte med ett leende på läpparna när väckarn ringer :P

Jag känner mig ibland som en oförskämt glad människa. Men livet blir som man gör det :D

Nu kan även nyår få komma! ;)

Publicerad 2010-12-06 21:39:24 i Vardag

För nu har jag tagit tag i mina problem och köpt en vinterjacka! Det blev denna snygging!



Det gick ju så illa att min gröna jacka inte längre är i brukligt skick. Dragkedjan gick sönder... Och jag hade haft den i  två vintrar redan så va inte sugen på att betala för att få den utbytt. Blev en ny istället som förhoppningsvis ska hålla i minst två vintrar den med! :) Jag blev störtkär direkt jag såg den på nätet och gick till Peak's affär här i centrum, men de hade den inte... "Why the face" liksom?! Men lugn lugn lilla bloggen, den fanns på Stadium ;) Nu hänger den i min hall och ser grann ut. Blir till att testa den i helgen i bygdsiljums backar tror jag bestämt. Vinterns premiär på brädan.

Annars då?
Jo det är bara fint! Ska jobba epp imorron, alltid roligt. Och sen natt på "riktiga jobbet" - det som genererar pengar alltså. Ska plugga med kära Erika, och på onsdag blir det en helkväll i julens anda med glögg och julfilm i goda vänners lag! :)

Dessutom är jag färdig med julklappsinköpen. Tror aldrig jag varit i så god tid förut! :)

Medicinarspexet 2010

Publicerad 2010-12-02 23:32:44 i Vardag

Premiärkvällen... Förbannat va roligt det var! :D Om det finns någon som ännu inte varit på ett spex (till exempel jag för några timmar sedan) plus alla ni som redan varit på ett (eller flera), det måste upplevas! Ska inte spoila något ur själva spexet, men det lär va fler än jag som blev distraherade av Obsidians ganska så tränade överkropp. Så om ni är totalt humorlösa kan det vara värt pengarna ändå bara för att få se ;)

http://mesk.mf.medicinska.se/ Bara köpa biljetter!

Perfekta 1 december

Publicerad 2010-12-01 17:39:01 i Vardag

Idag har verkligen varit en perfekt dag. Började inatt 00.01 med att jag var på skogis och pubrundan var i full gång. Först pizza på NH, men där va så fullt så vi gick några till Origo och satt på EPPn ett tag. Sen ner på E-Puben, dom bjöd på öl. Jag lyckades byta min mot en cider me en kille, mycket snällt :) Sen Villan och en shot, sen skogis och en öl till (gav bort), sist men inte minst origo och en cider. Sen hem och sova! Lätt värt 120kr.

Va uppe med tuppen kl 10.15 (min tupp har en sådan dygnsrytm)! Pluggade grymt seriöst, förutom en kafferast med Emil, och hann hem vid två och hade då gjort dagens kvot. Ombyte till stallkläder, red Trisha och hon va rätt spänd men gick ändå väldigt bra. Travade mer än hon tidigare gjort och hon kändes ändå inte trött. Men tjockmagen är stoor nu, syns de ligger ett föl däri!
Fick lust att springa när jag satt i bilen på väg hem, är ju inte så kallt ute nu. Så gick bara upp och bytte om och sprang iväg innan jag hann ändra mig. 40 minuter och kändes jättehärligt. Väldigt lagom kallt ute :) Men ska nog ta dubbla underställ på benen nästa gång, det stack i låren och rumpan på slutet.. Men desto skönare är duschen efteråt. Snart ska jag laga nå middag, pasta känns gott, me stekt falukorv!

Bonde söker fru och en stor skål popcorn ikväll. Hoppas varenda december-dag blir såhär perfekt!
Förutom att jag inte har någon perfekt kille att mysa med, men man kan ju inte ha allt på en gång.

23 dagar till julafton!

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela