I startblocket till livet

Söndag

Publicerad 2009-05-31 20:18:03 i Vardag

Dressyrtävling på SURF idag. Red LC:2 och LB:1, blev inget å hänga i granen men Lorden kändes väldigt fin. Han lyssnade och va följsam men otroligt hal. Slingerpållen eller ångloket, vad är att föredra på dressyrbanan? Men va kul att få använda dressyrtränset! Men va trist att jag inte lyckades hålla kvar oss i det magiska mellanläget. Men va sjukt drygt att det va 4h dötid mellan mina klasser. Men va ändå värt det! :)

Grattis på morsdag min kära mamma :)
Grattis Simon på 17årsdagen!
Pannkakstårta är mums!

Fredag

Publicerad 2009-05-29 10:54:21 i Vardag

Nu har jag jobbat klart för den här veckan. Gått bara bra! Känner mig fortfarande inte helt 100 men är iaf inte rent sjuk. Sitter hos Jorunn och väntar på att hon ska fixa sig klart så vi kan handla lite gorra och sen åka till stan ;) Se brännboll och shoppa lite. Hon ska få välja sin aningens försenade födelsedagspresent idag! Fyllde 20år den 27 april, haha, men så kan de bli. Jag har då inte glömt! Sen får jag se vad som slinker med hem mer än de. Kanske ngn ny topp till ikväll?! Förmodligast. Haha jag är verkligen dålig på att se men inte köpa, iaf ibland. Såhär efter löning. Men det är jag knappast ensam om. Jag är ändå duktig på att bara köpa sånt jag behöver, eller iaf "behöver" :P Nya skor vore inte helt fel! Men nu drar vi!

Torsdag

Publicerad 2009-05-28 14:44:36 i Vardag

Imorse va jag på vårdcentralen och skulle ta stygnen i nacken. Är egentligen rätt sjukt hur jag kan vara så skräckslagen för läkare när jag då och då måste åka till akuten på grund av Skylord. Men då känns det inte alls lika farligt att kanske ha en spricka i axeln och sitta utanför röntgen som det gjorde imorse när jag satt på britsen och väntade på att hon skulle plocka fram sina små verktyg. TUR att hon va lätt att prata med, så vi pratade på om allt möjligt, annars hade jag nog fått ångest. Men sen när hon började klippa och dra bort stygnen (eller hur dom nu gör? jag bad inte om beskrivning haha) så var det inte så farligt alls. Kunde tänka bort det ganska enkelt. Förutom sista.. Himmel va ont det gjorde! Men sen var det över och om några dagar kan jag ta bort kompressen och leva livet som en ny människa ;)

Det står i tidningen att det blir 30grader och strålande sol i helgen :D

Men på lördag åker Jorunn till Malta.. För att sen åka direkt till Danmark och jobba en månad. Tur för henne att hon inte sticker direkt till Australien sen! Hon ska ju va me mig i sommar! ^_^ Oktober känns tillräckligt långt bort för att jag ska kunna putta på den känslan. Men vem vet, jag lär nog åka dit och hälsa på!

Såg på ryttarmeddelandet att min första klass på söndag startar 8.45 och min andra 14.00. Hur kan de ta sån fruktansvärd tid på dressyrtävlingar?! Det är det som är så sjukt tråkigt med det.. Men vi får väl sätta oss och sola emellan klasserna. Kunde varit värre, det kan det alltid.

Onsdag

Publicerad 2009-05-27 10:49:17 i Vardag

Hej hopp nu har jag blivit sjukare. Fast jag är piggare, men jag har ont i halsen och svårt att svälja. Men he löser sig :) Till slut blir man frisk! Ska nog ta och smörja allt Lordens läder idag, det behövs, men är trist.. Men som sagt, behövs! Rida med Erika ikväll blir kul, hoppas Lordis är på bra humör, men det är han ju typ alltid nu! Hoppträningen igår gick riktigt bra. Äsch, de här blev ett dåligt blogg. Men känner inte för att skriva nu, vet inte vad jag skulle skriva heller så jag sparar tid åt er och slutar nu. Hej då!

Måndag

Publicerad 2009-05-25 21:49:03 i Vardag

Har gått och blivit sjuk... :( Känds drygt för jag blev andfådd av att mocka, och dödstrött av att köra ut vatten till hagen. Sov 10h inatt och 3-4h till idag. Skulle kunna lägga mig redan nu också. Skulle kunna ha lagt mig för flera timmar sen. Men hoppas på att känna mig bättre redan imorgon! Vill kunna jobba och rida! Inge kul att va sjuk.. Och jag hoppas riksbyggen hör av sig imorron också! :)

Men nästa helg ser det ut att bära av ner till Strömsholmstävlingarna! :D En riktig liten roadtrip!

Söndag

Publicerad 2009-05-24 22:18:17 i Vardag

Snart ska jag lägga mig för kvällen, kanske se någon film och somna sådär skönt i mitten :P Men först tänker jag bara skriva att jag har läst ut hela twilightserien nu. Egentligen hatar jag att hitta böcker som verkligen lyckas fånga mig.. För det känns alltid så tråkigt och sorgligt när de tar slut. I det här fallet så känns mitt alldeles mänskliga liv jättetråkigt, haha, jag vill ju träffa vampyrer! Helst Emmett ;)

Twilight - Om jag kunde drömma - En galet spännande bok, även fast jag redan hade sett filmen! Men blir svårt att bedömma boken som bok då. Så jag nöjer mig med att skriva att den är väldigt läsvärd och beroendeframkallande.

New Moon - När jag hör din röst - Lite av en besvikelse.. Fast det var gott om strålande kapitel så var den aningens för dyster emellanåt. Inte för att det borde ha varit en solskenshistoria, det är ju inte det, men det kändes lite som det satt fast ibland. Men slutet var ju helt klart ett uppsving till den annars lite långtråkiga mitten.

Eclipse - Ljudet av ditt hjärta - Lika bra som jag förväntade mig. Och jag lovar att jag hade höga förväntningar! Fungerade perfekt för att få 2-3h att försvinna utan att man märker något. Kan vara något av ett irritationsmoment för de som bor i samma hus, man är inte direkt kontaktbar ;P

Breaking Dawn - Så länge vi båda andas - Den va awesome! Har suttit och läst i princip nonstop hela lördag och söndag. Stephenie Meyer är otrolig på att förmedla känslor genom ord - eller inte ord. Tror inte att någon lyckas läsa boken utan att bli bedårad av det lilla miraklet! Ni får läsa så förstår ni kanske vad jag menar ;) Men nu har jag ingen mer Bella att läsa om så nu får jag gott vänta tills november på filmatiseringen av New Moon.

Bjuder på lite ögongodis som avslutning - Kellan Lutz
 

Fredagen den superbra

Publicerad 2009-05-22 20:35:03 i Vardag

Idag har verkligen allt varit bra :D Började med att gå på Boströms, hittade jättemycket fint jag måste fundera över! Vågar inte riktigt säga än va som är på gång, men snart så! Haha! Sen läste jag lite mer i Så länge vi båda andas och den är lika beroendeframkallande som de tidigare i serien, helt galet underhållande! Sen var jag till stallet och fixade inför eftermiddagens tävling. Sen hem och äta lunch och sen bar det av! Det va Umeå RF och jag va anmäld 90cm + 1m idag och 1m imorgon. Hoppade 90cm felfritt och med de nya reglerna får man ju bara ha bed A i LD så det blev en 1a placering :) Sen i 1m som va en A:0/A:0 så va vi också felfria och hade en hyffsad tid. Men fegade som tusan med banken, inte van att hoppa bank, det borde jag inte ha gjort, men vågade inte satsa där :P Men det blev en 7e placering! Vet inte hur många som va med i klassen men runt 35-40st. Kändes så sjukt enkelt och jättebra så alla sätt och vis så jag strök mig från 1m imorgon. Ingen vits att åka in för en klass, när jag dessutom är så nöjd med honom att jag nog skulle ha svårt att tagga om till fighter. Haha, men nu ska jag nog snart gå och lägga mig. Tröööttt! och glad!

Update

Publicerad 2009-05-20 23:30:14 i Vardag

När man skriver om trollen ;D
Ska en tur till Brån nu och hämta boken! Haha

Onsdag

Publicerad 2009-05-20 23:26:04 i Vardag

Nu är jag glad. Av många skäl :) Lorden kändes helt super idag när jag red ut, riktigt roligt var det! Mötte Erika och pratade en stund. Det blir tävling på fredag bestämde jag nu. Och snart har jag nog twilight 4 i mitt våld, kan knappt vänta, vill läsa NU! Sen följde Jorunn med och hjälpte mig sätta upp lappar på malmen ikväll och de blev en lång biltur hem med mycket snack, she always knows what to say! Haha! Och imorron ska jag kika på en till lägenhet, kanske inte alls länge innan jag flyttar till eget :D Och nacken känns rätt bra nu, gör sällan ont längre, fast de kliar som attan men de är nog ett bra tecken. Bara 8 dagar kvar innan jag får ta stygnen!

Att livet kan svänga så snabbt... Både spännande och lite läskigt :)

Less less less less

Publicerad 2009-05-19 23:12:00 i Vardag

Varför kan inte alla ponnyer stå i transporterna över hela helgen? :P Nu har jag iaf för tredje gången fått ihop helgens uppstallning. Jag är så nära på magisk jag kan bli utan att bli biten av en radioaktiv spindel! Förhoppningsvis dyker det inte upp fler ponnyer och några får gärna stryka sig om de får lust med det. Nämen nu hoppas jag det verkligen blir bra :) Jag pallar inte fiffla mer, flytta och skriva om.. Satt 2h igår och 2h idag + 1h nu direkt efter jobbet = 5h jag kunde ha gjort någonting roligare på. Men nu verkar allt lösa sig och jag är glad och ska sova. Blir tidigt imorron - måste hinna med mer uppstallningsgrejs innan jobbet. Och på kvällen också. Sen förhoppningsvis har jag ingenting mer jag måste göra efter torsdagkväll. Då får allt flyta på av sig själv tycker jag :P Blir en efterlängtad sovmorgon på fredag! Kanske till och med till nio! Haha jösses. Men hänger på Lorden hur helgen ska bli! :)

Bildbomb

Publicerad 2009-05-16 14:59:34 i Vardag

                     Många bilder små.. Sist men inte minst Lordens lilla hagstängsel. Haha, va duktig han va som inte bara gick iväg utan höll sig innanför den nästan 40cm höga tråden ;P

Änglar och demoner

Publicerad 2009-05-16 13:42:19 i Vardag

En film som bygger på romanen av Dan Brown med samma namn. Nu är det ett mysterium runt Vatikanen som gäller för Robert Langdon, Tom Hanks, och det hela börjar vid forskningscentralen CERN i Schweiz där experten på religiösa symboler ska försöka lista ut vad tecknen kring en mördad forskare betyder. Spåren pekar mot Rom och Vatikanen och ett hemligt sällskap som heter Illuminati. De har en lång och mörk historia mot katolska kyrkan och många löften om att "En dag kommer ni att förgöras av ljus..". Det blir en kamp mot klockan. En bomb är på väg att explodera någonstans. Precis som i "Da Vinci-koden" för en ledtråd vidare till nästa. Medan Robert Langdon försöker stoppa bomben samlas kardinalerna för att välja en ny påve.

Jag tycker att kritikerna har varit orättvisa i sin betygsättning. Den är helt klart sevärd!

Fredag

Publicerad 2009-05-15 09:38:04 i Vardag

Fortfarande träningsvärk. I like it!

Morfars begravning idag..

Hur man än gör
Vad man än väljer
Så förändras alltid någonting
Man väljer inte alltid rätt väg
Man kan inte alltid backa
Men det finns alltid ett val
Det är sällan den lättaste vägen
 - som leder rätt

Så nu sitter jag och bloggar på mitt rum...

Publicerad 2009-05-14 22:46:11 i Vardag

...för idag köpte jag en egen dator :D



Den är 13,3", blank, röd och har riktigt bra processor och 3GB ram. Kunde jag hittat en mer perfekt dator åt mig själv? Tror inte det :)

Har varit på vårdcentralen idag, dom tog bort två prickar i nacken som länge varit irriterande och skavt mot kläder och halsband. Kommer va skönt när det läkt men just nu känner jag mig stelopererad. Vågar knappt vrida alls på huvudet av rädsla för att råka slita stygnen. Känner hur det stramar om jag inte har huvudet helt rakt. Fick inte rida på några dagar heller eller göra ngt ansträngande som innefattar axlar. Men hoppas på att kunna rida igen på söndag! Och om två veckor ska stygnen tas. Jag har iaf inte brutit något. Håller tummarna att det läker bra så du slipper ha ont snart... Tycker det är skumt hur jag kan ramla av hästen eller stå målis i innebandy utan att bry mig särskilt mycket om smärtan men så fort jag ska bli stucken i fingret eller som idag, när de skulle sticka mig med bedövningssprutan (den är ju till för att skona mig från smärta!), då får jag panik och rent av skakar. Såå ont gör det ju faktiskt inte! Men jag är nog inte ensam om att ha nålskräck... Men nu ska jag tagga ner och försöka sova. Ska fixa ihop lilldatorn me min externa imorgon och se om jag kan få igång nå musik på den hära. Godnatt!

Hårdträning!

Publicerad 2009-05-13 23:28:39 i Vardag

Det är va jag haft idag. Red på förmiddagen, sen kapa/klyva ved efter det. Ved är väl inte min favoritsysselsättning men det är en härlig känsla när det är färdigt! :) Låg och och slappade sen efter middagen i sängen och halvsåg nå film när jag fick sms av Per om innebandyträning. Efter lite om och men så fick jag skynda mig byta om och åka iväg på träning kl 19, löpning, teknik, intervaller, styrka och spel. Hej träningsvärk! Sen började motionsbandyn 20.30-22.30 som jag fick Per att stanna på också då xD Kommer bli fler gånger med dubbelträning, så fort jag har tid nog! Känner mig helt slut, nu ska jag duscha och sen sova i 100 år.

Härliga dag!

Publicerad 2009-05-12 12:43:18 i Vardag

Maria tyckte Lorden bara blev finare och finare i rygg och resten av kroppen. Kändes toppen att hon fick kika på honom så här snabbt efter tävling utan att vi gjort ngt speciellt emellan!

Det är lite blåsigt ute men är nog lä i solhörnan så ska sätta mig där ett tag när jag ätit lunch (rostbiff och potatissallad) :) Twilightböckerna är fortfarande lika fängslande! Är på den tredje nu, shit vad fort det går...

Tisdag

Publicerad 2009-05-12 09:20:11 i Vardag

Idag är jag ledig och Maria kommer och ska massera lite på Lord. Det förtjänar han efter helgen men lite synd det blev på en tisdag. Men ska fråga henne om det kan gå bra att hoppträna ikväll ändå, det är ju ett antal timmar emellan. Inte värre än om hon masserar på kvällen och man rider morgonen därpå! :) Men får se vad hon säger, jag vill inte riskera ngt om det kanske är dåligt att träna så snabbt efter. Är väldigt glad idag också för innebandyn gick sjukt bra igår! Och äntligen fick jag prova stå med lagoma måliskläder och inte "allmännhetens" som är stl XXL. Fast insåg att jag hade förlitat mig en aning på allt överflödigt tyg som täckte upp mer av målet än min lilla kropp kunde göra med lagoma kläder :P Men gick ändå bättre än någonsin, känns som reaktionerna kommer naturligare nu och det är en wünderbar känsla att få beröm! Att ett "härligt Lisa" eller en "tummen-upp" kan göra en så glad?! Livet behöver inte va drygt, det blir precis vad man gör det till! Man har ett eget ansvar över vad man gör och hur man reagerar. Kanske skulle man börja stå åt tjejlaget också ;) Nu när jag är bättre än Roger! Haha

Åker hästlastbil

Publicerad 2009-05-10 16:44:11 i Vardag

Det är vad jag gör nu. Vi rullar fram nerför E4an och är nog hemma om ca 2,5h. Sjukt nöjd med helgen faktiskt, han kändes helt med i de två sista klasserna. Varit ostabilt väder idag, omväxlande sol och riktigt varmt och skönt. Sen kom det med jämna mellanrum 3 ordentliga skurar, mindre roligt då... Det har alltsomallt gått väldigt bra för Vännäsekipagen i helgen! Kommer inte ihåg vilken klass det va, någon 110 tror jag, då var 5 av 10 placerade från Vännäs :D Verkligen grattis till alla! Ikväll ska jag inte hitta på nå speciellt va jag vet nu, ändå sovit bra här i lastbilen me Carro så är inte trött. Men ska bli skönt med en dusch och rena kläder och sen ta det lugnt ändå. Puss hej

Lördag

Publicerad 2009-05-09 18:53:16 i Vardag

Nu har jag och Carro just ätit middag och sitter och slappar i lastbilen här uppe i Skellefteå. Riktigt härligt att ta de lugnt ett tag. Varit full fart sen halv sju när vi klev upp och morgonfodrade hästarna. Tänkte uppdatera lite hur de gått för oss! Började visserligen redan igår men de slutade så sent och jag va så trött så jag kom aldrig på tanken att blogga från Carros lilla dator. Iaf så igår i 0,95m så gick det inge bra. Hade ett stopp och kände mig rent less. Men taggade om till 1m och hittade mirakelkuren mot lathet, haha, så då va jag dubbelnolla (felfria i både fas 1 och fas 2 dvs) och slutade på en 7e placering. Va runt 45 startande så jag är mycket nöjd med ritten :D Sen idag i 1m så kändes han riktigt fin också men rev ett i fas 2 men hade en rätt fin tid då också och det va få dubbelnollor så då kom vi 6a :D Va runt 45 med i den här klassen också. Men red så tidigt så jag hade redan sadlat av och ställt undan Lorden sedan länge (man antar ju som att man inte blir placerad om man har nå fel..) men jag fick låna Maysan istället, Carro skulle precis ut me henne och värma inför unghästavdelningen. Aldrig ridit henne förut men hon va hur söt som helst. Kändes till och med från ryggen hur söt hon såg ut från sidan! Och hon tog emot priset med värdighet ;) Sen fick hon ju två egna felfria ritter och rosetter under helgen också. Nu är både hon och Lorden färdighoppade och bara Mindy har en klass kvar. Hon hoppade 120 och 130 idag och såg jättefin ut i båda :) Och imorron ska hon hoppa 130. Blir en slapp dag, att dega sig igenom 110, 115 och 120. Men jag ska nog rida ut en sväng.

Nu ska jag fortsätta läsa i New Moon, helt underbar bok, precis som Twilight va! Filmer klår aldrig sina böcker. Sen blir det kvällspromenad. Så grymt kul att bo på tävlingsplatsen! Tävlingar är grymt kul! Haha :D


Carro filmade mina ritter så jag kanske lägger ut nå smakprov åt er sen när vi kommit hem :)

Klubbtävling

Publicerad 2009-05-06 12:05:01 i Vardag

Igår så va de tävlingsdax! Hoppade 90 och 1m nu iför Skellefteå för att kolla av och Lorden kändes toppen! Han va pigg och frammåt och rädd om sig. Blev nå kommunikationsmissar men de hade som inget me hindrena å göra egentligen. Känns toppen nu inför helgen! Tur me vädret hade vi också. Va uppehåll under hela tävlingen :D

Vill du också ha en snigel på ögat?

Publicerad 2009-05-05 14:04:41 i Vardag

Jag kommer ihåg när man var liten och propagandan för tv-licensen gick varm i statlig television. Vill du också ha en snigel på ögat? frågade en liten unge. Snigeln var konsekvensen av obetald tv-licens. Det ringde precis på mobilen "Hej, jag ringer från Radiotjänst i Kiruna. Jag hittar ingen tvlicens i ditt namn och tänkte kolla hur det kommer sig?" Vilken tur för mig att jag bor hemma idag, jag vill då inte ha en snigel på ögat! Och än mindre böter på ett antal tusenlappar.. Tur för pappa att han betalar licensen då hon kollade upp hans namn när jag sa att jag bor hemma. Så passa er ni licenssmitare - snart ringer kanske eran mobil! :P

Måndag

Publicerad 2009-05-04 09:37:05 i Vardag

Hepp, inge föl inatt.. Jag som hoppades det skulle bli av nu när jag va här. Men Icra hade andra tankar. Carro sover fortf, sen efter frukost ska jag åka förbi Lorden ska han få röra på sig. Taggar klubbhoppningen imorron, perfekt att checka inför Skellefteå! Får se om jag orkar fara på innebandyn ikväll, det känns jobbigt.. Även om jag bestämt mig nu för att inte bry mig. Men det är svårt då jag gör det.. Önskar återigen att jag kunde få bli mindre godtrogen, man ska inte lita på människor. Folk säger att det är en styrka att kunna lita på andra, jag känner det snarare som fel.

Lördag

Publicerad 2009-05-02 18:48:49 i Vardag

Känns inte som lördag idag, snarare som söndag! Men glad för det är jag för då har jag ju imorron också att hitta på ngt på. Fast ska typ inte göra något speciellt, sola om de är lika fint väder som idag! Och skola in mig på nya jobbet lite mer. Sen blir det nog en kvällspromenad med Mange när han kommit upp :) Sitter hos Carro och bloggar nu då internet hemma har blivit nå fel, eller är nog routern som är problemet, och jag har ingen aning om hur man ominstallerar en sådan. Får se när de löser sig, tillsvidare kan jag typ inte göra någonting alls. Blogga fungerar inte, och msn fungerar väl egentligen. Men jag blir utloggad med ojämna mellanrum och ibland skickas inte det jag skriver och ibland får jag inge svar även fast de skrivit så nu har jag officiellt gett upp hoppet tills vidare :P Vi ska strax åka förbi Statoil och köpa nå middag åt Carro, sen in till stan när Erika hör av sig :)

Valborg blev inte så hårt, åkte in till Umeå och förfestade, men när de skulle ut så åkte vi hem. Skumt kanske ni tycker nu men icket, haha, för i fredags hade jag dressyrtävling (klart nöjd med 61% då jag ridit dressyr 2ggr den här veckan, innan det var det förra sommaren..) och Erika och Carro hade hoppträning för Erik Berggren. Härligt soft dag, och helt sjukt varm och skön! :D Sen träffades vi på Marias, drack lite och trevlade oss innan vi gick till Jocke och Millas inflyttningsfest. Det va nå alkisar som spydde innan vi gick.. Vidrigt... Klockan var då... kanske sju? Hur som så va Aphjärnan en galet god shot. Grenadine, Sambuca och Dooleys, lätt att fixa hemma! Hahah, men den såg vidrig ut, skrynklig dooleys! ;)

Puss å kram

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela