I startblocket till livet

Snart är det november..!

Publicerad 2010-10-29 17:51:37 i Vardag

Idag var det tentadags! Och jag må erkänna att jag var nervös när jag satt i skrivsalen och väntade på att klockan skulle slå nio så de skulle börja dela ut tentorna. Men den kändes bra, jag är ganska så säker på att jag klarade den! Och har köpt en Vanilla Coke för att fira ikväll ;)
Hade gärna druckit något annat men äter penicillin i 5 dagar till så halloween lär gå mig obemärkt förbi. Jobbar imorgon natt så får inte se alla "fina" utklädnader heller. Jag som hade min klar... Får bli nästa år om jag kommer ihåg det då :P Jag ska strax klä mig varmt och trampa iväg på röda faran! Man behöver inte festa för att ha roligt, det lär ikväll bevisa återigen.

Igår var nog den härligaste tentauppladdningen jag varit med om. Smsade Max och frågade om han ville med på torsdagspub och han vart taggad så vi hörde runt lite mer! Sen kom jag på att man behöver kårleg för att komma in så då föll några bort. Men Patrik följde också med!
Rätt mycket folk där men vår tid att leka med biljardbordet kom så småningom :) Fast jag förlorade mest, även om jag själv tycker att jag är rätt duktig! Men dom va bättre... Men jag fick en improviserad nästan-kärleks-sång i baren, de va inte dåligt!

Sitter i hallen nu med datorn i knäet. Vi har internet igen! Av någon anledning så slutade de vi använde förut att fungera.. De kanske lösenordsskyddade efter 2 år :P Eller flyttade. Men nu finns det i våran vägg också! Fast har ingen router än så vi har en sladd bara och får väl turas om att sitta här. Skulle va rätt mysigt om man ställde en fotölj i hörnet ^^

Nog om idag! Imorgon blir det spännande.. Har inte alls bestämmt mig än... Men de är på tiden jag far till fru frisören och ansar hårtopparna lite. Förmodligen liite mer än bara topparna också :) Ni får se sen! Men nu är allting 100% så nu ska jag fara.

 - bara för att göra lite reklam för opioidreceptorn my!

Trevlig helg allihopa!

3 dagar kvar...

Publicerad 2010-10-26 17:38:29 i Vardag

Har suttit 7h i medicinska biblioteket idag. Hunnit läsa igenom det mesta tror jag, men vet inte hur mycket mer som fastnat. Men lite måste det ju vara iaf! Känner mig då duktig :) Och lite hopp inför tentan finns... Men ikväll blir det fortsatt kurering av halsflussen och vila för hjärnan. Se serier och spela GH känns lagom ansträngande. Även fast jag gärna vill fara till Imperiet, men vet ju att det är dumt än. Kanske ska läsa ut Den förlorade symbolen. Den är spännande :) Mer rolig än andra boken jag håller på att läsa just nu :P

 VS.

Eller bara otur?

Publicerad 2010-10-24 19:02:42 i Vardag

Då blev inte söndagen så bra ändå.. Jag skulle ju träna, leta kickass-vinterkängor, äta gomiddag, dansa och sen jobba natt. Istället vaknade jag och hade ont i halsen. Och det var halsfluss igen... Cefadroxil i 10 dagar. Fattar inte vars jag får det ifrån, jag känner ingen som är sjuk!

Passar ju helt utmärkt i och med tentan på fredag! Bara hålla tummarna det vänder snabbt. Sovit bort hela den här dagen i alla fall....

Men i övrigt har helgen varit riktigt kul! :) Åkte till Skellefte i fredags och igårkväll vart det mys med Emma och sen kom Emil och vi såg en rätt deprimerande film - The Road. Den va inte helt vad vi väntat oss :P

Tur i oturen

Publicerad 2010-10-22 11:21:24 i Vardag

Imorse var jag jätteduktig på att kliva upp och kom i god tid iväg till skolan kl 9 :) Sen visade det sig att jag var några timmar för tidig.. Men läraren tyckte det va kul och bjöd på kaffe så jag fick sitta med dom i deras fikarum och va social ett tag! Trevligt värre. Så det var inte så hemskt att va för tidig.
Nu sitter jag i vårt datalab med självstudier, sen ska jag tillbaka dit för ett nytt försök till lektion efter lunch :P

Kursavslutning

Publicerad 2010-10-20 22:19:26 i Vardag

Ikväll va sista träffen för buggen. Känns lite tråkigt faktiskt. Eller det visste jag ju att det skulle göra men ändå. Så nu har jag bara söndagarna kvar med bugg! Och en och annan fredagkväll på folkets hus kan de ju bli ;)
Dom skulle tydligen ha en fortsättningskurs nu ganska direkt på skogis, hade ju varit perfekt OM det inte hade krockat med jobbet, vilket det gör.. Så det va ju tråkigt. Jag får gå den nästa termin istället nere på imperiet eller nått. Jag har ju fortfarande jazzen på torsdagar! Den är ju me kul :)

Ni trodde säkert det skulle handla om skolan! :P Tyvärr har jag inte skrivit farmaci-tentan än. Eller tur att jag inte skrivit den än för jag har inte gjort klart allt, haha! Nä den är inte förrän nästa fredag och jag gruvar mig ganska rejält. Men jag får ta det en dag i taget! Imorgon ska jag plugga in cancerbehandling, sen har jag en hel vecka på mig att repetera allt. Blir nog bra till slut - se nu kom den evige optimisten fram ;)

Varför va pessimist när man kan va optimist?! :D

Om jag hade häst skulle jag vilja köpa...

Publicerad 2010-10-20 00:55:23 i Vardag

Detta schabrak + luva från Anna Scarpati


Träns Gold Medal Cathena


Några schabrak i fina färger från Mias också


Och ett ridtäcke till regniga dagar (hööks har sina guldklimpar)


Men då vill jag ha ett i ylle till kalla vinterdagar också,
som jag kan ha över mina ben när man plumsar i djupsnö,
och vet ingen med bättre passform än de från Mias RS


Och när jag väl siktar högt så förtjänar pålle ett Rambo Plus

När magmusklerna inte är som de varit!

Publicerad 2010-10-18 14:58:16 i Vardag

Abstinensen är stillad. Idag har jag fått rida två hästar :D Först Hilda, sen Supernova. Fick för mig att jag skulle rida utan stigbyglar när jag red tyskan i ridhuset. Övade lite skändelvikningar, öppnor och övergångar. Det kändes att jag inte ridit dressyr på länge, min mage orkade några varv, sen fick jag rida lätt och vila :P Att sitta ner i trav är underskattad bålträning. Men fick till riktigt mjuka serpentiner och några bra galoppfattningar. Det va härligt!
Det här är Supernova på en tävling i somras. Jo, jag fotar rätt ofta nu när jag inte längre kan tävla.. Men bloggen blir ju roligare med bilder! :)



Nu har jag ätit en filtallrik till mellanmål och ska hoppa in i duschen. Sen ska jag fortsätta att plugga på veckans tema - Kemoterapeutika. Det känns som ett roligt tema :) Blir nog att sova om nå timmar och en sen middag då jag ska jobba inatt. Jobbar tisdag natt också, så imorgon blir det nog bara sova, plugga, tvätta, inget mer.

DH 704 ikväll! ;)

Abstinens?

Publicerad 2010-10-17 18:39:06 i Vardag

Har suttit på hippo både igårkväll och hela dagen idag. Så... JA jag har abstinens. Jag vill pyssla med hästen, rida, träna, tävla.. Istället sitter jag vid datorn en söndagkväll och ska titta på föreläsningar som veckans plugg handlar om. För jag har ingen häst. Just nu.



Mobilkameran dög inte riktigt idag :P Men det var ju inomhus också.. Mycket roligare fota utomhus (med min lilla vanliga digitalkamera), då kan jag lyckas fånga ögonblicken i skärpa! Som i bilden nedanför. Man skulle haft en bra kamera.. Hur bra hade det inte blivit då?! Och lite photoshopkunskaper. Som det är nu är alla mina bilder oredigerade.

Redo för vinter :)

Publicerad 2010-10-16 15:47:36 i Vardag

Bilen har vinterdäck.
Bilen ska få en biltvätt ikväll så det skiner hela vintern sen.
Men nu ska jag iväg och kika på hopptävlingarna på hippo och heja på alla Vännäsekipage! :D

Några bilder från stugan idag:





Fredag

Publicerad 2010-10-15 17:09:52 i Vardag

Idag blev de faktiskt en liten löprunda. 30minuter va jag ute och det gick tungt men va inte omöjligt. Men kändes som jag fortfarande har lite sjuk i mig för det var minimal fart som gällde för att jag skulle orka hela vägen.
Blev bjuden på lunch av pappa innan. Vi åt på Göteborg. Deras västerbottenspaj är lovely!
Har hunnit städa rummet sen också! Eller hinna skulle jag göra rätt ofta, men idag så fick jag ett städryck och då blev det gjort :)

Har hunnit klart resten av veckans målbeskrivning så nu ser jag nästan fram emot måndagens träff med klassen och läraren. Men tentan kommer närmare och närmare.. Och jag vet inte vad jag lärde mig för 5v sedan :P

Ikväll ska jag iväg till Seb me Micke. Blir nog awesome på sitt sätt! Trots att jag är en inte alls dum blondin :D Eller kanske snarare just på grund av att jag inte är en dum blondin! Intelligens är snyggt.

Halsfluss, 5-HT-receptorer och lite annat roligt!

Publicerad 2010-10-14 22:22:36 i Vardag

Okej nu var det 3 veckor sen jag skrev något. Mest för att livet inte riktigt har varit som jag önskade, men även för att jag haft roligare saker för mig och bara inte haft lust. Min rubrik säger väl det mesta.. :P

Började med en redig förkylning så det var bara att vila sig i form, vilket jag lyckades med. Nästan. En kväll så var jag friskare än på länge runt halv sju. Sen vid åtta så hade jag 39 graders feber och begynnande halsfluss enligt egen diagnos. Morgonen därpå ringde jag vårdcentralen och argumenterade mig till en läkartid, och jovisst hade jag halsfluss. Ibland måste man stå på sig mot vården! Resten av dagen försvann i ett febertöcken och nästa dag likaså. Idag tog jag sista kåvepeninen i alla fall så nu gäller det, kommer flussen tillbaka imorgon?

Har haft mycket i skolan också, pluggat så gott jag orkat och har hunnit ta igen det jag missade när jag var som sjukast. För er som inte vet vad en 5-HTreceptor är så är 5-HT samma sak som serotonin som är en transmittorsubstans som bl.a. finns i hjärnan och gör massor. Och redan där somnar ni ;) Men min tenta närmar sig...

Men annars har livet varit ganska som vanligt, dansat, ridit lite, fått besök norrifrån och var på en födelsedags*2/inflyttningsfest (Jocke & Milla hade kommit upp och hälsade på. Alltid lika härligt träffa dom!), varit på en till inflyttningsfest, skjutit massa blåbär på folk med Algol, och nu kommer jag inte på något mer speciellt. Men nog om det roliga.

Idag kom årets första snö!
Såhär såg det ut imorse när jag cyklade till skolan och nästan frös ihjäl:


Såhär såg det ut ikväll innan solen gick ner:


Jag vill börja träna igen! Komma igång på riktigt! Inte för att jag direkt suttit stilla och vilat i 10 dagar, jag kunde nog ha skött det bättre.. Men jag har inte tränat i full bemärkelse i alla fall. Ingen löpning, inget iksu. Lite för mycket onyttigheter kanske :) Imorgon kanske jag ska ta en löprunda om det inte är snöstorm som idag, annars blir det nog iksus löpband, eller om jag har tur en sväng till något stall och lite hästlukt :D

To be continued....

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela