I startblocket till livet

Fler tankar - Grupparbeten

Publicerad 2013-02-18 22:57:58 i Vardag

Efter att ha sett ett riktigt bra avsnitt av Farmen ;) och sedan Dicte så var det dags att kolla skolarbetet igen. Va ju liksom lite på tårna för vad folk skulle svara i gruppen. Fick då veta att en kille lämnat in mina siffror och fått 10/14p. Dock tror jag att han kunde fått 14/14 direkt om han inte stoppat in minustecken där de inte hör hemma. Får se om någon annan testar min teori och kan utvärdera (det kan ju hända att jag har fel) innan jag själv testar. Vore ju gött att veta att man får full poäng redan innan!

Nu till det problematiska. Nu har vi alltså publicerat ett godkänt resultat, och vi är bara 3 som har hjälpts åt. Jag skulle bli rent förbannad om de andra i gruppen som ej gjort ett jota skulle bli godkända bara för att de kopierar som vi skrivit... Mejlade läraren, får se vad han svarar.... Och ja, i det här fallet är jag otroligt självisk och vill att de som inte gör något får underkänt. För det känns som jag har gjort mest, med hjälp av 2 till i gruppen som hjälpt diskutera hur man ska tänka och vad som är relevant.

Jag är åtmindstone gladare och mindre stressad än tidigare idag :)

Tankar om grupparbeten

Publicerad 2013-02-18 18:27:53 i Vardag

Eftersom jag just nu läser en kurs i Affärsredovisning så är mitt huvud inställt på ekonomi. Det vi just nu håller på med är ett grupparbete där vi ska hjälpas år att göra ett korrekt årsbokslut med balansräkning och resultaträkning baserat på förhansgivna siffror och en lista med punkter som företaget har gjort och vill göra.
 
Grupparbeten i all ära. Men när jag har skrivit 4-5 inlägg i rad och korrigerat mig själv gång på gång allt eftersom jag klurar ut uppgiften, och ingen har givit någon respons, då blir jag lite sur. Försöker de ens lösa uppgiften? Och hur många kommer bara att kopiera resultaten jag skriver och hoppas på det bästa utan att göra ett skit själv?
 
Så nu ville jag bara skriva av mig min irritation så att jag kan släppa det här för ikväll och förhoppningsvis få en trevlig kväll. Ska laga tacos så vi kan äta när vi ser på Farmen. Mycket bra program att slappa till, för deras problem är alltid mycket större än ens egna ;)

4 dagars ledighet

Publicerad 2013-02-12 20:00:56 i

Nu är dom över, imorgon är det en ny dag på jobbet. Men det har varit väldigt härligt, och framförallt känns det som att jag har fått väldigt mycket gjort. Ett stort, murket skåp/skänk har blivit utslängt och mycket som bara ska förvaras har jag flyttat ihop så det ligger bättre (strategiskt) placerat i huset.

Jag har också hunnit köpa en ny dator! En stationär denna gång, med ny skärm också. Men den är inte riktigt i bruk då jag misstycker hur förra ägaren delat upp hårddiskarna i partitioner (eller hur det nu stavas). Så jag får ge mig till tåls tills min svärbror kan hjälpa mig :)

Ponnytider

Publicerad 2013-02-02 12:45:09 i

Igår körde vi EKs nya shettis för första gången. Riktigt stabil va han :-) Som de ska va! Och dessutom sjukt söt!



Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela