I startblocket till livet

Förbannat!

Publicerad 2010-05-31 12:43:20 i Vardag

Just nu sitter jag bara och är sur över tentan på fredag, och över tentan jag skrev förrförra fredagen.. Vill veta hur den gick men lär ju bli i sommar någon gång! Sitter på MB nu för "ovanlighetens skull", varit här hela dagen och börjar bli nådigt less. Solen skiner och jag har suttit och läst alla sidhänvisningar vi haft i Rang & Dale's Pharmacology. Men känns bra nu när det är gjort men jag vet inte om jag lärde mig något nytt som inte redan stod i häftet vi fick i början. Troligtvis inte, men jag kan ju inte ha blivit dummare av det!

Sitter och väntar på en äldrekursare nu som ska komma hit och jag ska köpa de flesta av nästa termins kursböcker av henne. 650kr är ändå bra pris för 3 (eller var det 4 jag skulle köpa..?) feta böcker. Lite rast emellan tentaplugget behövs faktiskt, men de är mycket färre här än om jag pluggar hemma :)

Imorgon kommer jag sitta uppe i vår datasal hela dagen, då står det föreläsningar (en gång till) och gamla tentor på schemat. Det är småroligt ändå för vars jag än vänder mig här inne så ser jag tentapluggning och inte så glada miner, jag är långt ifrån ensam..

Ikväll ska vi fira lillebror som fyller 18 år!!! :D GRATTIS SIMON!!!! Och lite mamma som ju hade mors dag igår, det blir också ikväll. Lite inbakat :)

The Real Group

Publicerad 2010-05-30 18:08:19 i Vardag

14.00 Aula Nordica.
Sångkraft + The Real Group.

Det var verkligen superbra! Menar främst Real group, men dom andra var också sjukt bra såklart!
Deras allvarligare låtar gav mig rysningar. Och de mer humoristiska (typ Evighetsmaskinen) var underbara.
Mozarts Symfoni 40 var grym, deras popmedley och inte minst Jacsons Bad likaså!

Det går inte förklara.
Jag kan inte ens hänvisa till låtarna..
Det är otroligt vad dom kan göra med sina röster!
Ordet samspelta täcker inte ens nästan sanningen.
Live är det bästa, helt klart! :)
En söndageftermiddag inte som alla andra!

Yran, Fysikgränd m.fl!

Publicerad 2010-05-29 12:20:10 i Vardag

Haha igår var det fest! Och om man ser till vilka problem jag och Erika hade bara när vi skulle med bussen till stan så är det ett under att allt gick vägen :P Inte visste jag det fanns bussar som körde först hemberget och sen in i Vby, och alltså dissade riverhill. Men tydligen! Sen gick vi åt olika håll i Umeå, jag begav mig till Haga, och jag hittade rätt ;)
Sen blev kvällen Nydalahöjd - Fysikgränd - Centrum - Nydalahöjd. Fysikgränd var som vanligt, hur mycket folk som helst och poliser, ordningsvakter typ överallt. Men dom hindrade inte festen, bara alla arga människor, som ändå inte borde va bland folk. Jag tror jag har många i ryggen när jag skriver ett Tack till dom som ställde upp sitt ljudsystem i fönstren så att hela innergården blev ett dansgolv! :D Hade ingen kamera med så jag googlade fram en bild på fysikgränd, så ni som aldrig varit där ska få ett hum om hur det ser ut. Fast det var ungefär dubbelt så mycket människor, tror bilden är väldigt gammal :P Det var många som tog kort uppifrån fönster, dom måste ha fått grymma bilder!


Sprang in i en oldie från gymnasiet vid ÅC, inte varje dag jag har träffat Jonas! Trevligt trevligt! Och mötte en av killarna från kollektivet dit jag ska flytta inne i fysik, han va också partymode. Haha jag tänker alltid på Annelie och resan till Egypten när jag hör/säger/skriver något om mode (inte mode som i kläder utan mode som i vad är du för mode?). Jag vill åka till Dahab igen! Men åter till gårdagen. Den avslutades med ett minimål från Max och sen kom älskling och hämtade mig uppe på Nydalahöjd. Sedan har jag sovit gott och vaknade för en timme sen, med lite huvudvärk men pigg och fräsch :) Kanske jag kan få lite pluggande gjort innan jag börjar jobba ändå?

Har förresten fortfarande träningsvärk i armarna och bröstmusklerna, tre dagar har gått. Hur länge har det tänkt hålla i sig egentligen?! Nog för jag förstod att jag skulle få ont då det va så länge sen jag gymmade men inte att det skulle sitta i flera dagar. Och har typ inte blivit mindre ömt heller. Men skam den som ger sig, jag kan ju ändå inte ge upp, det kommer inte försvinna för det :P Så jag härdar och sen när det är borta så ska jag träna igen!!

Sex And The City 2

Publicerad 2010-05-28 13:06:55 i Vardag

Den var underbar! Lite kan jag förstå de som klagar och inte tycker den var som ettan och serien men ändå inte. Det är ju en egen film och det är svårt göra succé på succé. Men för mig var den en succé för den var underhållande, dom va typiskt sig själva och jag satt och skrattade ungefär hela filmen igenom! Självklart var den ganska förutsägbar men jag hade inte trott något annat heller och kan därför inte vara besviken på det. Dom hade sjukt snygga kläder (och några utklädnader som inte ens min katt skulle släpat in om jag hade haft någon) och jag blev shoppingsugen. Kunde inte ha passat bättre nu när Nelly har fri frakt i helgen! Stoppar in minibilder på det som snart kommer i paketet :D

 <- Mitt. Inte mitt, men älskar Carries -> 

Långpromenad i solen :)

Publicerad 2010-05-27 14:11:29 i Vardag

Nu ska jag påbörja min långa vandring ner till centrala Umeå. Tippar 40 minuter men har ingen aning. Ska ta tid! Shopping står på schemat, främst en 18års-present till min lillebror men kanske även något litet (stort? :D) åt mig själv. Ikväll är det ju Rix Fm festival också, och jag ska se Sex and the city 2 på bio!! Myschet brah!

Mustaschkampen

Publicerad 2010-05-27 09:39:04 i Vardag

Leder än så länge på den kvinnliga sidan gör Hanna och Erika! GRATTIS!!!!


Idag blir en hård dag med mycket plugg. Bara hunnit en bråkdel än så länge och ändå sitter jag och bloggar istället för att läsa kapitlet om toxiner. Men jag ska göra det (om en stund). Mina armar känns som spaghetti idag, men mest är det bröstmusklerna som är ömma. Bänkpress med en stång som väger 20kg är INTE att leka med! Lägga på vikter kan jag bara drömma om. Jag gillar dom små smala stängerna bättre, så får jag iaf ha en yttepyttering på varje sida ;) Men med så spea armar som mina är det förståeligt. Jag är ändå ganska nöjd att jag orkade flera gånger med 20kg! Säkert inte alla som kan de.. Tränar ändå mest bara kondis just nu. Men ska bli ändring på det i sommar när jag är umebo :D Då blir det bodypump minst en gång i veckan, enklast ha någon som säger åt en vad man ska göra och hur många gånger. Fantasin tryter när musklerna börjar bli trötta. Sen är jag ganska säker på att jag ska gå med i bl.a. Umeå Dansimperium. Så jag får fortsätta dansa! :D Önskar bara jag hade fått rumpan ur soffan och börjat tidigare. Men som Ingen brukar säga till mig: Se mot framtiden!

En regnig dag

Publicerad 2010-05-26 17:53:23 i Vardag

Idag så tog jag sovmorgon och det var underbart. Jag ville aldrig kliva upp :) Men kvart över tio så klev jag upp ändå och åt frukost. Sen pluggade jag fram till att jag somnade i soffan, också härligt! Haha men Jocke ringde och väckte mig, kanske hade sovit 40min eller nå sånt. Sen höll jag mig vaken och pluggade mera. Blev less vid tre så jag cyklade iväg till biblioteket istället, ville låna något nytt och kom hem med Tystnadens Pris av Belva Plain. Det var den första jag plockade ur hyllorna och den låter åtminstone bra på baksidan.

"De var så lika, Caroline och Eve, med sina svarta, exotiska ögon. Det var bara tjugo år mellan dem, så trots att de var mor och dotter tog folk dem ofta för systrar. De började sina liv i vitt skilda världar. Eve växte upp i en trygg, amerikansk småstad nära Eriesjöns stränder och Caroline i ett oroligt, blödande Europa på väg in i krig. De hemligheter som Caroline bar med sig från uppbrottet och flykten från Berlin förmådde hon inte själv avslöja för sin dotter.
När Eve av en slump får veta sanningen om sin bakgrund och sitt arv blir hennes reaktion våldsam. Det tar lång tid för henne att acceptera och förstå men slutligen förenas dessa två kvinnors världar med alla sina hemligheter och gamla sår kan äntligen börja läka.
Berättelsen som spänner från nazitidens Tyskland till våra dagars USA är en stark och gripande skildring av några kvinnors liv där andra världskrigets fasor kastar sina skuggor över flera generationer."

Jag hoppas att jag har 309 sidor med bra läsning framför mig :) Och det verkar lovande må jag säga! Har hunnit med att handla också, och ätit middag. Dagens del av studierna är färdigt, jag ligger fortfarande en dag före planeringen, känns sjukt bra! Nu ska jag se säsongsavslutningen (?) av Vampire Diaries och sen halv åtta blir det gymmet med Samuel och Elin! :D Har syndat alldeles för mycket de senaste två dagarna. Btw är Gossip Girl också slut för sommaren.. Jag sörjer djupt och har absolut inte tålamod att vänta ett halvår tills nästa säsong startar... Jag får gå och hålla tummarna att Chuck inte dör.. Vad kan man annars göra? Dagens I-landsproblem!

En produktiv tisdag

Publicerad 2010-05-25 22:00:25 i Vardag

Tror att jag använde ordet produktiv rätt nu :P Idag så har jag hursom varit jätteduktig och åkte in till skolan med 7.20, pluggade på MB tills jag var klar och sen buss hem. Öppnade inte kompendiet på bussen utan läste Pride and Prejudice. Den är klurigt skriven, eller jag förstår ju men ibland måste jag tänka efter, men jag har ju sett både filmen och den första filmen flera gånger så jag har ju redan kläm på vad det handlar om ändå. Och även jämfört med filmerna är den sååå braaa! :D Och jag ser fram emot att få läsa den länge, för har inte så mycket tid just nu som jag brukar ha till rolig läsning. Sista veckorna... Sista rycket!

Väl hemma åt jag middag, makaroner och köttbullar blev det idag (man kan ju inte alltid laga lax- eller kycklingfilé), och såg säsongsavslutningen av Greys Anatomy (spoilar inte för Samuels skull, tror han kanske läser här ibland). Men den var också sååå braaa! :D Sen cyklade jag upp till honom och vi tog en promenad, inte bästa vädret men det kunde ju ha regnat istället. Nästan gymmat idag också, att bära omkring på Fass borde räknas. Inte roligaste boken att ha i knäet, mina knän kommer säkert få träningsvärk :P

Ännu ett vardagsinlägg av Lisa. Men jag har ett ganska vanligt liv, som visserligen ibland sträcker sig mot det extraordinära! :) Btw för er som inte är härifrån kan jag meddela att det är grymt mycket vatten i älvarna just nu! Inte långt från rekordåret -95! Det här var den värsta bilden jag hittade på Stornorrfors men det är ännu mer vatten nu. Längs hela älvarna står träden i vattnet och nedanför norrfors så är det en hel ö som är helt under vatten, ser ganska roligt ut med alla träden som bara sticker upp och berättar att "det brukar va land här".



25 maj. Idag trillade CSN in för sista gången innan sommaren, sen blir det inge mer innan hösten. Men snart kommer lönen också. Efterlängtad och välbehövlig! Och den blir större än jag hade förväntat mig. Goodie! Jag är lycklig av många anledningar. Att jag inte tar CSNlån är en av dom! Att imorgon är sovmorgon är en annan!

En liten litteraturlista från mig!

Publicerad 2010-05-23 21:48:27 i Vardag


Som läsare är jag: En skeptiker. Det är ganska sällan jag hittar nya böcker som jag tror att jag ska gilla. Men det är samtidigt sällan jag ogillat böcker jag läst. Men egentligen är jag inte så brydd om vad det är för slags bok. Om den fångar mig så läser jag vid varje möjlighet tills den är slut. Generellt är jag svag för böcker från äldre tider, gärna med lite romans, kanske under krigstider, krockar mellan över- och arbetarklass.. Intriger!

Som bloggare är jag: Oj, det har jag ingen riktig koll på! Men jag skriver om det jag har lust med, och om jag inte har något jag vill berätta om eller filosofera över så skriver jag ingenting. Det gör inte mig något om det är ouppdaterat några dagar. Och då mina besökare sällan brukar kommentera så har jag ingen aning om vad dom tycker heller. Så jag är en obrydd bloggare kanske, jag vill inte bli stor och "berömd". Det kommer aldrig finnas en BlondinLisa, tack gode gud för det! :D

Senast lästa bok: The Gathering Storm av Robert Jordan & Brandon Sanderson

Senast påbörjade bok: Pride and Prejudice av Jane Austen

Senast köpta bok/böcker: Det var nog mina kursböcker från det gångna året, beställde The gathering storm då samtidigt. Kursböckerna orkar jag inte skriva upp, tror inte dom räknas här :P

Favoritdeckarförfattare: Dan Brown vinner nog just nu.

Jag läser allt av:
 Rosamunde Pilcher och Stephenie Meyer.

Jag läser helst inte (genre/författare): Jag läser inte självbiografier och rysare/skräck. Fast det finns undantag, några läskiga böcker har jag läst och jag vet ju aldrig, jag kanske börjar gilla det mer framöver.

Vid hyllan för fackböcker letar jag:
Ingenting.

Förutom svenska läser jag gärna: Jag läser nästan hellre böcker på engelska nuförtiden, det ger mer känsla och att det utvecklar min engelska är ju bara ett plus. Fast om det är en svensk författare läser jag helst på svenska. Jag skulle vilja prova läsa en bok på tyska någon gång! Gjorde ju det på gymnasiet när jag gick steg 3, vet inte om jag fortfarande skulle förstå något men vore kul att testa.

Högst upp i min att-läsa-hög just nu ligger: Mitt nästa lån kommer nog bli Shutter Island av Dennis Lehane

Högst upp på min bok-önskelista-just nu står: Towers of Midnight av Robert Jordan & Brandon Sanderson den ska släppas någon gång i sommar tror jag :)

När jag går på antikvariat letar jag alltid: 
Har aldrig gått på antikvariat för att leta böcker..

Minnen

Publicerad 2010-05-23 14:11:40 i Vardag



Första hästen Frei Amicus. Tävlade upp till 110 hoppning och LA dressyr.
Fast vi hade oftast rivningar, han va inte så brydd :P
Men vi hade några riktigt fina 1m-rundor med lite placeringar!



Min och Skylords första tävling, i Innertavle.
Då blev vi 5a i både 1m och i 1,10m!
Hade en rivning i omhoppningarna men va snabbaste 4felaren :)



Tävling i Övik sommaren 09. Kommer ihåg den här tävlingen för han var så sjukt fin!
Speciellt att vi blev 2a i 1m och dessutom fick 2a-pris i deras stilhoppning i samma klass!



Våran sista tävling.. Hos Sundsvalls Fältrittklubb.
Vi vann helgens båda 1m-klasser, vi var grymma!
Är lite ledsen att jag inte har några hoppbilder från den här helgen..
Men mamma stod bara och hejade från läktaren, kameran va bortglömd! ;)

I'm a boomhat

Publicerad 2010-05-23 00:04:52 i Vardag

Idag har varit en avig dag. Åkte till hippologum för att titta på hopptävlingarna men tog bara en liten stund så for jag därifrån igen. Kände inte för det. Åkte ut till sommarstugan istället, det var fint och vi fixade lite i lillstugan, men går inte få klart det innan garaget är färdigt senare i sommar. Står kartonger över hela golvet typ som ska in dit sen. Sen efter det så gick jag runt på kulturnatta, tittade på folk och lyssnade på folk som sjöng. Det var typ de som va :P Sen körde jag hem till Vns för middagsdax. Blev sugen på att festa och kollade runt vad som var på g. Hittade ingenting att göra. Blev deppig. Fast egentligen hade jag ju saker jag kunde haka på och göra, men då kände jag inte för det och bangade och kollade vidare. Gav så småningom upp och satte på en film istället. Sen innan elva va den slut. Då fick jag för mig att jag skulle ut och springa, så då gjorde jag det. Och tog en omväg på vägen hem också så blev först springning och sen en liten promenad. Hann fundera ganska mycket över dagen medan jag promenerade. Över varför jag har varit så avig. Svaret kom ganska snabbt. Jag blev deppig över att va på hopptävlingen. Saknar att vara med, spänningen och gemenskapen och allt runtikring, smörja grejerna mellan klasserna, gå banan, vara übernervös, rida in på prisutdelning... Jag får försöka att inte låta det påverka mig så mycket. För jag brukar ju tycka det är roligt att titta på ändå, vet inte varför det vart så bakvänt just idag. Men imorgon är en ny dag.
Har spanat in en grej i sommar, får se om det blir av. Men vill inte skriva något innan jag vet om det blir :)

2 veckor skola kvar bara!! :D


Bilden är från förra sommaren :)

2 veckor kvar nu...

Publicerad 2010-05-21 16:29:39 i Vardag

...innan jag har sommarlov! :D Skrev en tenta idag, från sjukdomsläran jag läst senaste veckorna. Den gick inte så bra, den var inte alls som jag hade trott så jag hade pluggat lite fel om man ska va petig men jag hoppas det blev godkänt ändå. Jag tycker jag borde va godkänd. Så nu är det 2 veckor med lillskitkursen Toxikologi och sen är det sommar!!!! En tenta kvar sen blir det sol och bad och lite jobb och bara läsa skönlitteratur!

Älskade ligger i skogen i helgen med de militära. Han gillar det och jag önskar honom bra väder och myggfritt. Men jag kommer sakna han! Vet inte korrekta namnet, han har sagt det måånga gånger men jag ser det som lumpen för folk från 15år där han är en av ledarna. Min man har uniform, går ju inte klaga på :)

Ska strax iväg på jobbet, jobbar ikväll. Men imorron är jag sugen på fest! Någon som är på?! :D

Motivation att fara ut å ränn!

Publicerad 2010-05-17 21:23:05 i Vardag

Blev en löprunda på badet idag. La till ett halvt varv också för ja kände för det - gick finfint det med! Haha så är det med min motivation, jag gör som jag vill så känns det bra! Jag tar inte tid på varven, jag skriver inte ner vilka dagar jag sprungit och hur länge jag var ute. Okej jag skriver på bloggen när jag varit ute men jag kollar liksom inte tillbaka och räknar hur många dagar i månaden det är. Och ibland blir det inte nämnt i bloggen. Jag tränar när jag har tid och känner för det. När jag känner mig frisk och pigg. Inte det mest optimala kanske men det fungerar för mig. Om jag skulle planera in löprundorna så skulle jag förmodligen inte ha lust med dom när tiden kommer, hellre då att jag sitter hemma och kommer på att "nu vill jag ut och slösa energi".
Kanske kommer det ändras ju bättre kondition jag får, att tävlarinstinkten tar över och vill veta hur snabbt jag kan springa ett varv. Men just nu är jag fullt nöjd med att veta att jag springer backe upp och backe ner utan vilopauser och jag kommer hellre hem och känner att "fasen vad lätt det var idag, vilken kondis jag har!" än att jag bestämmer i förväg att jag vill prova 7,5km, är halvdöd efter 5km, lägger in promenadpauser och känner mig dålig efteråt. Jag vet inte hur långt jag springer heller.. Joggar till elljusspåret, sen kanske 4km är normala jag springer, ungefär? Sen lite jogg hemmåt innan jag börjar gå när jag kommer till bostadsområdet. Allt som allt - ingen aning! :D Men mera blir det med tiden. Ingen har en bra kondis i början, men den kan bli! Jag har inte kommit jättelångt, men jag är stolt att jag tog tag i det och började. Och nu tycker jag faktiskt att det är avslappnande. Och jag känner skillnaden för varje gång :)

Plugga till dig en hjärnblödning

Publicerad 2010-05-17 13:45:51 i Vardag

Så känns det nästan just nu. Vi hade handledarträff i förmiddags och det var verkligen guld! Känner mig lite lugnare nu. Men sitter ändå och våldpluggar och det känns som att det aldrig kommer ta slut. Jag har ingen aning om vad jag har lärt mig, har inte tid för att känna efter. Nej nu är det plugg i dubbel hastighet som krävs. Över 2h fler föreläsningar har kommit ut under helgen även fast vi har tentan på fredag! Det borde vara olagligt att lägga till material så sent på en kurs. Men självklart inte. Och trots att precis ALLA har försökt säga sin mening till någon som faktiskt får något att hända (det är ju itne acceptabelt att kursens material är 3v försenat) så har det inte gått fortare än såhär.

Jobbar tisdag och onsdag dag. Känns inte underbart för jag vet hur stressad jag kommer att vara. Typ längta hem till pluggandet för att försöka komma till slutet. Men nu har jag inte tid att skriva mer. Har precis ätit min lunch och nu ska jag se en föreläsning om endokrina sjukdomar som plötsligt hade lagts till i pingpong.

Ring gärna och stör mig ikväll. Jag lär sitta hemma och plugga. Var länge sen jag åkte till buggen i Vby, men har sällan tid, och vill inte åka dit om inte Samuel ska dit också och han har sällan tid. Och att vi båda har möjlighet samma dag är ju då ännu mindre :P

15 maj 2010

Publicerad 2010-05-15 22:35:10 i Vardag

Hade en jättehärlig dag i sommarstugan idag. Och bilen blev både tvättad och vaxad och kursboken utläst! Behöver jag egentligen ens skriva att jag låg och läste i solen?! Sitter nu hemma i soffan efter en kväll på jobbet. Det va rätt chill idag, vi va bortbjudna och det va jättetrevligt! Huvudet är helt slut, fast kroppen är som pigg på nå vis, eller pigg är att överdriva men jag känner inte för att lägga mig. Ärligt talat så är jag festsugen ;) Men får bli nästa helg, jobbar imorgon med. Over and out.

Värmebölja, enligt SMHI +16

Publicerad 2010-05-14 17:40:33 i Vardag

Jag som har tyckt att smhi har varit bra på att förutse vädret. Men idag har dom misslyckats totalt! Det har varit över +30 i solen och ungefär +20-25 i skuggan, det har kännts som 25 juni istället för 14 maj. Och helgen har jag hört ska vara lika fin som idag! Underbart! Himlen är blå och det blåser lite, men det blåser varma vindar :) Klockan är halv sex på kvällen och min termometer säger fortfarande 25 grader. Enligt smhi är det helmulet. Men kanske kommer mulna på sen inatt. Jag sitter nyduschad i soffan med balkongdörren öppen. Har tagit på mig löparkläderna idag! Första gången sen innan Maltaresan men det är först nu som jag känner att jag faktiskt är frisk. Fick stanna några gånger och hosta upp slem men inte värre än att jag glatt sprang vidare. Inte för att det blev så hårt pass nu, jag ville bara kolla om kroppen kändes okej. Och sen ikväll ska Erika komma hit, typ om en halvtimme, då ska vi ta en promenad och baka finkaka, inte nödvändigtvis i den ordningen :)

Imorgon ska jag köra in till stan och änteligen tvätta bilen. Sen brumma ut till stugan, träffa la familia, och lägga mig där och sola och läsa ut min kursbok! Blir finemang det med! Sen jobbar jag kväll lördag söndag så händer inte så mycket mer. Men det känns som min helg redan varit för jag har varit med Samuel sen i onsdags och igår åt vi middag ute (med dessert och allt!) och sen blev det bio, kick ass, sjukt rolig. På tal om Samuel.. Jag älskar honom, det känns så härligt bara att hålla hans hand när vi går, sitter, står. Jag gillar att va kär, det är omöjligt att beskriva men ungefär som att ha en sol innuti sig :)

Nu kommer Erika snart, nu måste jag slänga i mig lite middag!!!

Sommarvärme

Publicerad 2010-05-12 17:47:48 i Vardag

Idag har varit den allra härligaste dagen! Jobbade natt så sov till halv ett. Då gjorde jag en varma koppen och gick ut och satte mig på balkongen. Det var grymt härligt att sitta där och sola, med kursboken i knäet och broccolisoppa i ena handen. Satt över en timme och pluggade, har aldrig varit så najs att plugga förut :P Hann jättelångt också, målet är att läsa ut boken den här veckan så jag bara kan repetera nästa vecka, ser ut att hinna det nu. Kanske tentan kan gå vägen.. Såg senare idag att solen tog riktigt bra. Brunare blev jag! Nästan åt röda håller på bröstet, men det är sommarochsolbrunt nu. Äntligen så värmer solen på riktigt! Fattas bara lite löv på björkarna så kommer det se riktigt fint ut här i norrland :)

Dagens serie är The vampire diaries. Den började tveksamt men blir bättre för varje avsnitt nu!

Usain Bolt-posen på Maltas klippor ;) Haha det var tider det *nostalgisk* ja, redan 2v sen snart!

Förlåt!

Publicerad 2010-05-10 18:16:31 i Vardag

Nu har jag varit dålig på att skriva igen. Och jag ber om ursäkt :P Men nu kommer en liten uppdatering iaf. I helgen hände inte så mycket. Jag var och fotade lite på hopptävlingarna i Vännäs, ni kan se bilderna på min facebook om ni är vänner eller vänners vänner. Dom blev helt okej med tanke på att det var helmulet i söndags, alla är inte jätteskarpa men isf skulle jag ju haft den där kameran för 20 000 och det har jag ej. Än.

Sitter hemma hos föräldrarna nu, precis ätit pannbiff med stekt lök och potatis och det var himmelskt gott! Haft en heldag i skolan, storträff med alla grupperna, och jag har redovisat fördjupningsarbetet. Det gick bra och jag vart godkänd utan problem, så jag är nöjd! Imorgon börjar vi redan 8, det är rådrygt. Men jag ska sova över här så slipper jag kliva upp innan tuppen vaknar.
Längtar tills jag bor själv i Umeå! Inte så himla länge kvar nu ändå. Och ringde till mina blivande roomies och det va lugnt att jag började flytta in lite innan. Allt verkar som lösa sig bra just nu :)

Men nästa fredag är det tenta.. Och all information om kursen har inte kommit ut än. Sjukt dåligt av skolan, eller ja, av den som är ansvarig för de avsnitten som fattas. Man borde egentligen gå till programansvariga som jag hörde man kunde göra. Får se om vi kanske letar upp henne imorgon, även om det inte hinner bli bättre innan vi ska tenta av momentet så händer det förhoppningsvis inte igen. Konstruktiv kritik kan ju va bra!

Nu ska jag titta på Greys. Har två osedda = drömkväll! ;)

Den här skulle jag gärna köpa...

Sjukling

Publicerad 2010-05-07 21:53:06 i Vardag

Vaknade inte förrän halv tio imorse även fast jag somnade kanske elva. Inte mått så bra heller. Såg igår kväll när jag va in på skolans webbplats att fördjupningsuppgiften som hör till kursmomentet Sjukdomslära hade en deadline på igår 17.00. Det hade jag glatt förträngt. Så jag satt i 3h och skrev klart det där idag. Känns som att det blev jättebra :) och jag va ändå långt ifrån sist med att lägga in det färdiga, de andra hade nog också missat att tiden gått så fort. Det har gått sjukt fort, inte så många veckor kvar tills vi har tenta igen.. Och snart är det ju faktiskt sommar!! Ska bli himla skönt att sluta vara student för några månader. Och så flytten :)

Men nu har det börjat sjunka in också att Jocke, Milla och Lance faktiskt flyttar.. Det va ju på gång länge men sen blev det ju inget men nu helt plötsligt så är allt klaffat och klart och efter helgen så är dom inte längre vännäsbor. Som tur var så flyttar dom ju inte jättelångt, men ändå tillräckligt för att man behöver iaf två dagar för att kunna resa och hälsa på. Inga fler kvällspromenader som tar mig förbi deras dörr inte.

Sitter fortfarande och hostar i soffan, som jag har gjort hela dagen. Eller jag tog en 10 minuters liten promenad i solen, mest bara för att få luft, gick inte så mycket :P Ser på Anna Anka söker assistent, jag röstar för att Magnus skickas hem, jag gillar Simon, han är rolig. Men tror egentligen inte att någon av dom kommer bli hemskickad eftersom hon ena tjejen valde att lämna programmet för att börja plugga i Holland. BRA VAL! Man kan ju inte sumpa en sådan chans för att kaanske vinna och bli fru Ankas assistent. Okej om man inte har något annat för sig :P Nu får jag snart se svaret ;) Sen blir det nog godnatt, kanske somna till någon film på lilltvn, det lät skönt!

Maltapics

Publicerad 2010-05-06 14:59:01 i MALTA -10

Håll över bilderna så kommer en beskrivning :) Nehepp det verkar inte fungera.. Aja ni kan titta på dom iaf!

valetta från en båt :)

fyrverkerifestivalen

djuphavsfiskar som Olle fiskat som vi åt till middag en kväll

en chokladdrink så tjock att jag fick äta med sked!

dom hade jättefina rabatter överallt :)

golden bay

på väg till finaste sandstranden

olle aka. mitch buchannon

lisa aka. cj parker

utsikt :)

usain bolt posen ;)

klippstränder är mkt vanligare

Vi snorklade både utanför Sliema och Golden Bay. Fina fiskar!

utsikten från klubb 22 - längst upp i tornet :)

ingången till Mdina, den tysta staden

fången :P

kyrkorna har alltid två klockor, och den ena går alltid fel - så att satan ska bli förvirrad

utsikten över malta från mdina

i mdina såg vi en unge som gick omkring med en rovfågel, den va söt

Zzzz

Publicerad 2010-05-06 09:57:26 i Vardag

Klev upp 8 idag för en skulle komma förbi och kika på mina hästgrejer. Säljer ut allt nu, ingen vits spara och dra runt på. Fast ryttarutrustningen kommer jag ha kvar, iaf några ridbyxor och ena hjälmen och så. Men är helt slut redan. Ska gå och lägga mig igen så jag kanske orkar jobba ikväll. Idag får bli en sova-dag.

Btw så förstår jag inte de på facebook som sätter sin relation på "det är komplicerat". Antingen så har man ett förhållande eller så är man singel. Förhållanden ÄR komplicerade periodvis, ibland känns det inte hundra. Men att skylta på facebook med att det är komplicerat är mer än jag förstår :P

Hemma bäst?

Publicerad 2010-05-05 11:09:17 i MALTA -10

Jag är förkyld. Det är mulet och regnigt. Men jag är iaf hemma nu. Har handlat lite av de viktigaste men har inte hunnit packa upp än. Ska försöka orka ladda över alla bilder från kameran idag också :) Återkommer med dom!

Sista dagen

Publicerad 2010-05-04 15:54:14 i MALTA -10

Jag är sliten. Vi drog ut förfesten härifrån vid tolv, då gick vi till Native. Ändå likt en svenskt uteställe men billigare och det är tillåtet att röka inomhus (irriterande för de va dålig ventilation så det blev jätterökigt och ögonene sved). Mina kläder luktar rök :P
Olle och Martin blev sjuk inatt. Tydligen hade Olle mått dåligt hela eftermiddagen men inte velat säga något. Soptunnorna mellan Native och lägenheten fick lida för det. Men idag lever alla. Jag har fått den där hostan som aldrig ger sig nu, drygt som tusan. Haha han va värsta gentlemännaaktig när han skulle spy och sa åt mig hålla för öronen när det blev dax och jag fick inte se på. Classy.

Imorgon får ni nog se bilder :) Men hade inte me någon kamera på Native tråkigt nog. Dom bilderna kan jag säkert leta upp så småningom på facebook ;)

Snart Sverige!

Comino

Publicerad 2010-05-03 09:14:29 i MALTA -10

heter den lilla ön som ligger mellan Malta och Gozo. Där finns det 4 fast boende personer. Där finns blue lagoon och där ska vi bada idag :) Och jobba lite på brännan som har lugnat sig, jag är inte alls bränd längre så ska bli kul sola mera! Undvek sol typ helt igår, nästan, eller blev ingen solning. Vi åkte buss tidigt in till Valetta för att gå på marknad, jätteroligt! Den stängde klockan 12 och då fikade vi och sen tog vi buss till Mdina, den tysta staden. Och den var faktiskt tyst. Man gick som in genom en port eller ett valv heter det väl. Och där innanför skulle man va tyst, eller iaf dämpa sig lite. Helt galen utsikt därifrån! På toppen av Malta. Man såg flygplatsen, och tornet här i St Julians syntes som ett liitet torn i horisonten.

Är för lat för att skriva mera nu. Sorry :P Men jag är jätteförkyld *skyller på det* Vi ska bara sova här en natt till nu och imorgon kväll går flyget hem.. Tråkigt! Men kan inte stanna längre, måste plugga och det har jag inte gjort alls på hela veckan här..

Valborg!

Publicerad 2010-05-01 11:31:56 i MALTA -10

Det var ingen majbrasa här. Men många svenskar som firade valborg ändå. Finns runt 5000 svenskar på Malta. Vi for ju hem till några, men först satt vi och chillade och drack lite på BeerGarden till typ tolv. Sen var det då förfest hos dom. Allt är förskjutet i det här landet med typ två-tre timmar. Vi skulle ut vid två ungefär, mot Paceville. Men jag hade kramp i magen, sådär så jag inte kunde andas under "anfallen". Kände mig inte på topp även fast jag varit det en halvtimme tidigare, det kom som smygande. Hade köpt en Kopparbergs Päroncider som inte smakade som den skulle.. Troligtvis var den dålig, fast det trodde jag inte då så jag drack den iaf. Sjukt trist. Så istället för att fara ut så gick jag hem, men jag mådde egentligen inte alls illa utan hade bara grymt ont. Så min valborg var bara "sverigelång" i år också. Inte maltalång som betyder att man kommer hem efter fem någon gång. De är sjukt bra på att festa i detta land :P Men samtidigt så går dom ju ut mycket senare också så är inte så stor skillnad, förutom att det är förskjutet. Men orkar inte skriva mer nu, men valborg va riktigt nice! Jag har ett sår och en bula på benet :)

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela