I startblocket till livet

Nu ryker gamla rabattkanten

Publicerad 2014-04-24 15:22:46 i Vardag

Det går genast bättre att föreställa sig rabatten i färdigt tillstånd nu när jag tagit bort en del av gamla rabattkanterna och jämnat till jorden. Dock ska det i mera jord så att slutliga nivån blir något mittimellan! I dom två uppbuktningarna (som när det kommer mera jord inte ska vara högre än runt om) har jag planterat dahlior, och två plantor grodblad längs vänstra kanten fick jag av svärmor igår. Närmast husväggen sitter två nya plantor fingerborgsblomma som jag fått av en jobbkompis, frösådda så färgen blir en överraskning! Mycket kul i trädgården idag! Plus att jag burit fram och oljat altanmöblerna så framöver kan vi fika ute vid bra väder. Idag var det för blåsigt ändå...



Hur fort kan en helg gå?

Publicerad 2014-04-06 23:05:36 i Vardag

Jättefort!

Men då har jag också hunnit mycket :) Har hämtat och planterat två mörklila klematis (som jag bytt mot två gamla rosor som jag inte tycker passar till huset riktigt), hämtat och provat markstenar (ska bytas mot nytt prov av annan färg), stått två pass P-vakt på Trandansen för föreningen, tävlat D21 Kort i Tibro idag (orientering), haft middagsgäster, planerat påskfesten, fikat på Löfwings med svärmor. Fullt upp men väldigt kul!



Såhär blev det idag:

Publicerad 2014-04-04 15:03:17 i Vardag




Vi har nog bestämt vilka marksten vi ska ha som kantsten också utanför plåten :)

och i den vänstra rabatten lutar det nu mot en Ghislaine de Feligonde, men det hinner förmodligen ändras igen och igen!

För några dagar sedan...

Publicerad 2014-04-02 19:57:48 i Vardag

så blev det såhär i vår trädgård! Rabatten ska breddas, få plåtkant med en rad sten utanför, och det blir förhoppningsvis väldigt snyggt! Likadant ska ske på andra sidan källartrappen, den ska försöka döljas lite mellan lummiga perenner! :)



Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela