I startblocket till livet

Sista timmarna med Jorunn..

Publicerad 2009-11-28 15:44:37 i Vardag

...innan hon åker! Hon kom förbi nyss och vi satt och pratade och bara tog de lugnt. Sen packade vi upp och pyntade min julgran lite. Det blir hennes enda julgrej typ så de kändes kul att göra de tillsammans. Har inga ljus än men vi tog pyntet jag hade :) Riktigt fint blev de! Kommer sakna henne galet mycket! Va jättekul igår på avskedsfesten, känner mig trött idag men ändå bra. Ska strax cykla iväg till jobbet..

Fredag!

Publicerad 2009-11-27 15:48:32 i Vardag

Har pluggat rätt bra idag. Förutom senaste halvtimmen då jag somnade över boken.. Vaknade av att Erika ringde, tur hon ringde annars vet ja inte när jag vaknat :P Är hungrig som en varg och snart ska jag åka till Erika så ska vi och Carro äta tacos. Mums! Sen ska vi in till stan fast åt olika håll. Jag ska på Jorunn och Johannas avskedsfest. Känns helt galet att hon åker imorgon. Hon är galet modig som flyttar så långt. Jag skulle på sätt och vis också vilja flytta till Austarlien. Men jag vill inte lämna allt här hemma. Men planerar för en awesome semester nästa sommar! :D

En gråmulen dag...

Publicerad 2009-11-24 14:33:21 i Vardag

Men jag körde upp till Stärkesmark ändå och red Nugget. Men vi var ju iofs i ridhuset så vädret kvittade. Det kändes bättre idag, han var inte lika tung och jag fick lite bättre koll på utsidan tror jag. Men det va träning samtidigt så det va lite svårt att hålla sig ur vägen ibland, men gick fint ändå. Han är så rolig att rida! :) Ska kanske dit imorgon också, tycker synd om ML som har så ont i ryggen :/ Men förhoppningsvis så läker det till sig av vila nu. Men är glad jag får rida, saknat det. Va nästan 3 veckor sen jag red senast förutom i söndags. Hade lite träningsvärk runt skulderbladen och benen igår, men idag är det borta och tror inte jag får något efter idag. Nu är jag ju lite van igen :)

Annars ska jag typ inte göra ngt speciellt idag. Kanske köra ett lass till tur & retur med Jockes hjälp, känns bättre att skänka bort än slänga på tippen. Sova några timmar till innan jobbet inatt och plugga lite till. Det börjar kännas mer normalt att ha engelsk kurslitteratur nu, även om jag föredragit svensk. Men det tar inte längre 10min/sida.. Tur det, annars skulle jag aldrig bli klar!


Skylord, 110cm Vännäs -08

I veckan är det 1a advent!

Publicerad 2009-11-23 18:22:51 i Vardag

Jag vill ha december nu så jag bytte gardiner i vardagsrummet och hängde upp adventsstjärnan. Förhoppningsvis kommer december fortare då :D Annars har det varit en väldigt grå måndag, pluggat nästan hela dagen, utom när Jorunn kom förbi en stund. Känns konstigt att hon flyttar till Australien på lördag. Kommer sakna henne sjukt mycket, men hon kommer väl tillbaka till Sverige så småningom.. Eller så får jag åka dit och hälsa på till sommaren! Blir roligt med avskedsfest iallafall så jag hinner bli lite less på henne ;) Nämen för att ha roligt en sista gång innan hon åker. Inte så länge kvar innan jobbet kallar.. Nattpassen är de jobbigaste, jag gillar att sova på nätterna, men det är ju så sällan så de går väl bra ändå. Får sova imorron fm istället, den som väntar på något gott.. ;)

Umeå Höstljus 2009

Publicerad 2009-11-23 00:04:20 i Vardag

Den fjärde upplagan av Umeås omtyckta ljusfestival har temat; Tillsammans! "Det är ett uttryck för det stora samarbetsprojekt som ljusfestivalen är, och i år har detta varit särskilt viktigt då vi har haft mindre resurser och ett större behov av att tillsammans hitta smarta lösningar." - Står det på Umeå Kommuns hemsida. Jag gick runt och kollade på de olika ljusen (eller va man nu kan kalla dom) i fredags med mamma och pappa. Tänkte lägga upp lite bilder på mina favoriter :)




Lussekattkalas

Publicerad 2009-11-22 23:32:03 i Vardag

Blev inte så många att ta hem, men en påse har jag iaf :) Jessica och Samuel kom förbi en stund och fikade, gött! Lär behöva baka fler innan jul! Supergoda blev dom!

Nu har Lisa haft på sig ridbyxorna igen!

Publicerad 2009-11-22 12:45:44 i Vardag

Blev en tidig morgon imorse men det gjorde inte mig någonting för jag skulle åka iväg och prova rida en ny häst, Nugget! Saknat ridningen och varit rädd min kropp höll på att tappa styrkan och känslan. Men när jag travat ett varv så kände jag att det fortfarande föll sig naturligt. Är jättenöjd för det kändes riktigt bra för de mesta! Han var jätteskön att sitta på i traven, och det kändes som att vi kom bra överrens. Springer omkring på moln just nu, så härligt var det! Verkar som jag ska få hjälpa rida honom någon gång i veckan så jag är superglad! :D

I eftermiddag lutar det mot julgodis-/lussebullbak!

Shoppaholic

Publicerad 2009-11-20 14:58:59 i Vardag

Tror nästan jag kan få den stämpeln snart :P Skulle bara köpa kolla runt lite och kanske köpa strumpbyxor. Slutade med tre strumpbyxor. Plus en supersöt röd topp som jag ska ha på julafton. Och en väst som jag faktiskt länge tittat på :) Och tre tshirtar blev det också. Men jag är rånöjd med allt och ångrar mig inte! Haha alltså är det nog inget shoppingbehov det handlar om utan ett faktiskt klädbehov. Sitter på Umeå Energi hos pappa nu i väntan på att han ska sluta jobba och det bär av till Invito. Är några timmar tidig men har en bok att läsa så det är lugnt för mig. Har börjat läsa en serie böcker nu av Erik Eriksson, Kärlek & Krig heter dom. Är på tredje nu som heter Den sista stormen och utspelar sig 1914-1919. Jag hoppas och tror att den är lika bra som ettan och tvåan var. Kanske sover i stan inatt med, känns verkligen att det är länge sen jag va med familjen och har faktiskt saknat dom <3

Igår: New Moon och lite Filip&Fredrik ;)

Publicerad 2009-11-20 11:56:19 i Vardag

Carro och Yvonne kom och hämtade mig strax innan sju igårkväll. Jag hade varit redo sen länge, det hade varit de enda jag kunde tänka på på hela dagen nästan :P Men nu var vi på väg in till Umeå. Halv åtta hade vi bokat bord på Allstars, det blev Carro, Yvonne, jag, Pernilla, Malin, Emma och Jenny som fick njuta av den go'a maten. Kommer inte ihåg vad det hette som jag beställde men typ Las Vegas-nånting. Jättegott vare iallafall! Men lite jag reagerade när jag såg Filip&Fredrik komma invandrande och sätta sig vid ett bord nedanför oss. Wtf gör dom i Umeå en fredagkväll liksom? Haha, jag trodde dom bodde i Stockholm eller ngt. Men de va kul, en liten stjärna i kanten till Allstar pga det ;) För er som inte fattar vilka jag menar med Filip&Fredrik så sätter jag in en liten bild på herrarna:

Vid nio begav vi oss mot bion istället. Men först Hemköp för att köpa lite förnödenheter med massor med socker i som man bara måste ha på bio haha. Sen gick vi till sf och tog inte så lång stund innan det va insläpp och vi satt i våra otroligt bra stolar. Är råglad på Carro att hon va snabb att boka, vi satt typ strax över mitten och bara litelite till höger. Sen drog Twilight igång. Det vart nästan som att se en ny film det också, aldrig sett den på bio förut och ja.. jag är inte så nöjd med mitt ljud hemma längre. Får fundera på om det kanke ändå är värt att köpa nytt :P
Sen var det 30min paus innan New Moon skulle starta och jag är glad jag skippade sista minuten på filmen för att hamna långt fram i toakön, 3min senare var den inte 3m utan 10m. Tveksamt om de längst bak hann tillbaka innan filmen började. Men de gjorde jag och hela mitt sällskap! Om New Moon kan jag bara skriva att den va mycket bättre än jag ens vågade hoppas. Hade sett rätt många klipp från internet och förstod inte alls hur vissa skulle passa in, men det gjorde dom! Det fulaste måste jag erkänna var vargarna, helt klart! Men då tyckte jag Sam Uley och hans gäng i människoform va den stora överraskningen också. Jag vill se den igen! Kanske blir det en bio till vekan?!

Ska plugga lite nu. Sov hos föräldrarna igår i stan för att slippa pendlingen. Sen ska jag ner på stan och shoppa lite innan det är dags för after work med nästan hela familjen. Ska bli både gott och trevligt. Kommer inte ihåg säkert vart vi skulle (sov vid elva när pappa ringde och undrade om jag ville med) men tror det var Invito. Hade tänkt sova till tolv men elva dög. Men ska bli jättekul träffa familjen mer, dom sov ju när jag kom hit inatt och jag sov imorse när dom åkte iväg till skola och jobben. Och hört Invito har jättegod mat :)

Snart så!

Publicerad 2009-11-19 17:01:16 i Vardag

Sitter och väntar på att vi ska in till stan nu. 7st vart vi som skulle käka och någon va duktig och tog tag i att boka bord så det väntar på oss ;) Ska bli gott me riktig mat! Fast jag blev så hungrig nu i slutet på jobbet så jag handlade hem massa grönsaker och rödsaker och beigesaker och gulsaker och gjorde en supergod och fräsch sallad som jag kan mätta mig med lite halvt. Tomat, sallad, paprika, champinjon och avocado. (nej jag glömde inte skriva gurka, jag har INTE gurka i min sallad)

Ikväll smäller det! :D

Publicerad 2009-11-19 07:44:53 i Vardag

Kommer nog knappt hinna hem efter jobbet innan vi ska in till stan och äta så jag lämnar några rader nu istället. Känns helt sjukt att ikväll ska jag äntligen få se New Moon, eller inatt kanske det heter. Förväntningarna är på topp! :D Och jag är väldigt tacksam för att de satt 15årsgräns. Men jag fruktar ändå att det kommer sitta massa irriternade småflickor i salongen.. Men deras föräldrar kommer förhoppningsvis hålla dom hemma från nattvisningen, dom har ju skola imorron ;) De har ju spelat in Eclipse klart också nu.. kan de inte visa den med inatt? Men de kommer säkert tvinga oss att vänta ett år på den... Elakt :P

Lite kvällslyx

Publicerad 2009-11-16 21:43:20 i Vardag

Ikväll kom jag äntligen iväg på bugg igen! Har jobbat de senaste måndagarna så har inte kunnat och har inte vågat fara utan att någon fler runt min ålder skulle dit (haha ja jag är lite feg) men nu så. Det var till och med roligare än jag kom ihåg och gick mycket mycket bättre! Snart kanske jag är säker nog för att våga åka på logdans någon helg ;) Men inte riktigt än..

Nu äre kall pannkaka med socker <3

Äntligen måndag!

Publicerad 2009-11-15 22:09:22 i Vardag

Helt sjukt. Förlåt att jag inte skrivit på jättelänge! Men jag har inte varit hemma mer än när jag sovit senaste dagarna.. I fredags for jag till skolan 7.20. Kom hem 16.50, åkte till jobbet 17.00 och kom hem 22.40. Sen sova. Sen på lördag jobbade jag 8-16, sen cyklade jag direkt till Jocke & Milla & Samuel & Elin och åt middag. Sen skulle vi mannekänga för att sälja lite second hand kläder. Jättekul! Fanns mkt mer snyggt än jag trott. Köpte själv en kjol som jag blev helt förälskad i, den satt perfekt! och 30kr.. det är ju ingenting! Sen gick vi tillbaka hem till Milla & Jocke och såg film och slappade lite. Sen va jag tvungen fara hem och sova. Va väl hemma strax efter tolv. Sen upp och jobba 8-16 igen, och efter jobbet idag åkte jag direkt till stan för att äta middag hos föräldrarna. Va jättekul, är så sällan jag träffar dom nu så jag hinner börja sakna dom :) Första glöggen för i vinter va det också! Sen blev det bowling med vännerna och jag fick 121p på första omgången. Det är kanske mitt all-time-high! Andra gick sämre men den hann vi aldrig klart innan dom stängde. Och nu var jag hemma igen typ 21.30.

Imorgon ska jag plugga hemmifrån. Det vill säga SOVMORGON åt Lisa!


Såg precis att Helena från ensam mamma söker kommenterade min blogg i fredags och tackar för mitt stöd. Haha, vilken överraskning! Det trodde jag ALDRIG skulle hända :) Men samtidigt.. Jag har ju ingen aning om vilka som läser det här. Så... Från mig alla, till er alla, en riktigt glad söndagskväll!

 

Bästa idolen genom tiderna!

Publicerad 2009-11-13 23:36:35 i Vardag

Jag brukar inte bry mig om idol. Auditionarna är svinroliga, men mest pga alla som tabbar sig och tror att dom är idolmaterial när de är så tondöva att juryn får tillfällig tinnitus. Men jag brukar kolla på aftonbladet på lördagar för att se vem som åkte ut. Men i år finns det en som faktiskt får mig att lyssna och om jag inte har något bättre för mig, se programmet. Han har blivit Sveriges nya flickidol (vilket egentligen är en stor turn-off för mig) men han förtjänar faktiskt all publicitet! Han är sjukt otroligt galet duktig! Med honom vid mikrofonen så blir låtarna allt som oftast (läs alltid) MINST lika bra som orginalen. Hans tolkning av isländska eurovisionbidraget Is it true gav mig rysningar och gåshud och gör det fortfarande när jag ser klippet på internet. Jag pratar som ni nog har listat ut vid det här laget om Erik Grönwall. Och det enda jag har att säga till honom är Grattis Erik, du kommer vinna hela skiten!



Fast nu kan jag inte bestämma riktigt vilket klipp jag vill lägga upp så ni får ett till som också är galet bra!

Haha Per-Jörgen fattar verkligen inte grejen

Publicerad 2009-11-11 20:49:48 i Vardag

Sitter och ser på Bonde söker fru nu och man fick precis se när "Pecka" presenterade sina tjejer för kalvarna. Han sa att han inte alls förstod grejen med tjejer och kalvar. Eller tjejer och allt smått bäbis. Jag fattar inte hur killar inte påverkas av bäbisdjur?! Själv är jag jättesvag för allt smått och gulligt, förutom killar, de ska va långa! Haha. Men typ djur. Stora djur kan va snygga men det är bäbisar och småpluttar som gör att man tänker naaw. Jag är en riktig tjej :P



Att folk orkar bry sig?!

Publicerad 2009-11-10 12:53:30 i Vardag

Läste på Aftonbladet att Helena från ensam mamma söker har fått hatbrev.. Varför orkar folk skriva hatbrev bara för att hon valde Oskar? Okej, det är 12 år mellan dom. Hon är 37år med fyra barn, han är 25år. Men det är ju dom som ska trivas med det. Resten av Sverige har ju ingenting med de att göra. Det enda man kan göra är att se utifrån sig själv. Personligen är jag väldigt tveksam om jag skulle träffa någon som är 12år äldre än mig då jag tycker det skiljer för mycket. Men man ska aldrig säga aldrig! Och det som för mig är oförståeligt är varför folk orkar bry sig? Det är deras ensak och är dom galet förälskade och vill satsa så är jag glad för deras skull! :)

Grattis på fars dag! :)

Publicerad 2009-11-08 13:03:13 i Vardag

Nu är allting färdigt så nu sitter jag bara och väntar på att mamma och lillebror ska komma hit med pappa. Han har ingen aning om vad som väntar :) Har bakat tårta i nästan 2h så jag hoppas han blir glad! Här får ni bilder på världens godaste tårta. *trumvirvel* Erikas choklad och hallontårta!

     

Lördag

Publicerad 2009-11-07 18:39:34 i Vardag

Hade jätteroligt igår! Vi åt på Balder, blev hela 9st och det va småsvårt få bord när vi inte bokat någonstans, men till slut så! Lottas får bli någon annan gång :) och det va jättegott! Fläskytterfilé med baconinlindad sparris och potatisgratäng. Önskar jag hade lite sånt nu! Senare runt tolv gick vi till Origo. Bättre sent än aldrig. Jag träffade en helcool snubbe som va från Tyskland, min engelska är minst sagt  ringrostig och kass men det gick bättre och bättre. Någon dag skulle jag vilja åka dit! Eller rättare sagt skulle jag vilja åka tåg genom hela europa och se alla länder! Någon dag...

Btw så är jag helnöjd med klippningen! Alla tror att jag permanentade mig också men det gjorde jag inte. När hon klippte upp håret så lockade det sig. (^_^)

Snabba ryck!

Publicerad 2009-11-06 10:20:09 i Vardag

Ringde till salong fristil nyss och tänkte boka en klipptid (gudarna vet att det behövs, och alla andra kan också se hur slitet de är i topparna), kanske nästa vecka någon gång om de inte krockar me skola eller jobb. Och så fick jag en tid idag kl 11. Dvs om 40min! Snabba ryck! Nu måste jag bara klä på mig och komma på hur jag vill klippa mig. Haha :D Kanske like this?

Äntligen fredag!

Publicerad 2009-11-06 09:48:27 i Vardag

Idag ska jag plugga hemmifrån och har inte mindre än 120!!! uppgifter att göra. Så.. det är dags att sätta igång. Vill helst inte behöva plugga i helgen, vilket jag måste om jag inte lyckas med dom idag..

Ikväll ska vi ut och fira Carro med middag på Lottas sen vet man aldrig vars det bär av! :D

Smartieskakor ftw!

Publicerad 2009-11-05 15:40:21 i Vardag

Kände för att baka när jag kom hem från universitetet idag och då blev det smartieskakor. Sjukt lättgjorda och mumsiga :) Många blev det också, och inte direkt små!

Då hade det väl gått 3 månader igen..

Publicerad 2009-11-04 09:54:43 i Vardag

..och jag fick ett fint brev hem från Radiotjänst. Jag är inte glad över att betala 519kr varje kvartal. Ibland svär jag åt det, men jag betalar ändå. Det är många som undrar varför jag inte ljög när dom ringde och frågade om jag hade en tv. Det enkla svaret är att jag pallar inte ljuga. Det va ett dolt nummer och jag blev jätteöverraskad (snarare överrumplad) av kvinnan från Kiruna. Sen är jag sjukt dålig på att ljuga eller ens bara luras litegranna. Jag skulle ha fått dåligt samvete om jag ljugit och samtidigt varit rädd att hon skulle bussa myndigheterna på mig. För hon skulle garanterat ha fattat att jag ljög och hade jag bara lagt på hade hon nog ringt upp igen. Sen kändes de så lågt att försöka smita undan.. Jag har ju en tv, jag tittar sällan på den men ibland.. Och jag gillar att Sverige har tv i världsklass som inte prackar på dolda kommersiella och politiska budskap.

Haha, nu kommer jag göra en liten ordmärkning på mig själv. Om man inte blir så jätte överrumplad, blir man bara rumplad då? Och är det möjligt att bli underrumplad?

Hoppas ni gillar nya utseendet

Publicerad 2009-11-03 23:23:18 i Vardag

Blev inte alls som jag hade tänkt det. Men det får duga tills vidare. Målet var iaf att lyckas lägga dit en header (fanns ingen i stilmallen jag hade) och efter mycket trix och tålamod så finns den där! Kom på då att jag inte hade någon header färdig att använda så jag snabbgjorde en av en bild jag hittade på internet. Hoppas ni kan stå ut med den tills jag hunnit göra en egen. Jag tyckte då att rosen va otroligt vacker. Men jag är en sucker för blommor över huvud taget :)

Tisdag

Publicerad 2009-11-03 08:56:54 i Vardag

Blev ingen bloggning igår. Jobbade nonstop 8-21 och sen sjöng jag mig hes med Jorunn på singstar. Det började bra men sen gick det bara utför poängmässigt när rösten inte höll längre :P Men känner att jag inte orkar skriva så noga nu heller så blir bara lite kort. Sitter iaf på universitetet nu och ska strax gå iväg till en handledarträff, hoppas hon har nå värt att säga för jag hade inte alls lust att gå upp imorse. Inte blev det bättre av att jag fick åka ensam till skolan heller :P Jag är galet sugen på att köpa nya skor. Jag kommer kanske klara mig idag men vet att det snart inte kommer gå att stå emot längre. Jag vill ha dom! :D


399kr från Nelly

Halloweenfesten avklarad

Publicerad 2009-11-01 13:15:10 i Vardag

Och jag mår helt bra som vanligt idag! Annars brukar ju vissa drycker kunna ge en lite sne hälsa sådär dagen efter. Sjukt roligt igår var det. Carro och Erika kom till mig vid fem och vi fixade oss klara och hade en liten förfest med ölspel och singstar. Alltid lika trevligt med tjejerna ;) Sen åkte vi in till Umeå, Seb hade hyrt Höjdpunkten och efter godkänt lite snurr så hittade vi dit. Det ramlade in folk under hela kvällen och de flesta va riktigt snyggt utklädda ;) Det var väldigt många pirater men så kan de bli! Snyggast utklädnad vann en som heter Sofia, vi jobbade tillsammans på hemtjänsten en sommar, hon hade lekt med hemmagjort blod, flytande latex och tandpetare. Resultatet va riktigt äckligt! Jag äger ingen kamera just nu, mer än den på mobilen (den ger jag upp väldigt snabbt varje gång), men tror Mia tog ett antal bilder under kvällen så det kanske kommer upp några fler och bättre så småningom på den här bloggen, haha! Blev en sväng förbi Subway på hemvägen och det är så sjuukt gott me en varm macka efter fest. Att sen på duscha bort allt glitter, det var najs! Förbannat drygt me en älva som kastade glitter, det fastnade överallt och jag tycker synd om Seb som ska försöka städa lokalen.. Jag har massa glitter i hallen också, det försvinner bara inte och det är fortfarande en del kvar i håret trots duschen. Men så kan de va, och glitter i håret har ingen dött av!

   
   

Godnatt!

Publicerad 2009-11-01 02:45:05 i Vardag

Nu har jag duschat bort allt svart och (det mesta av) älv-glittret. Nu ska jag sova i hundra år tills imorgon! :D

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela