I startblocket till livet

Tänd ett ljus för att minnas

Publicerad 2009-10-30 18:40:38 i Vardag

Det är så vackert på kyrkogården ikväll. Nästan alla gravar hade ett tänt ljus, många har fler än ett. Minneslunden var full av dem. Normalt sett är jag rätt skraj av mig och går inte gärna över en kyrkogård efter mörkrets inbrott.. Men just runt Alla Helgons Dag tycker jag det är jättemysigt att gå omkring och titta och tänka. Minnas de som gått bort.. Några var gamla, andra är för evigt ungdomar. Jag saknar mina morföräldrar, mamma och pappa har varit till Holmsunds kyrka och tänt ett ljus på morfars grav idag. Mormor finns i minneslunden så jag räknar det som att hon är på samma ställe som morfar, det känns mysigast så. Men jag gråter inte när jag tänker tillbaka utan jag känner en glädje över att jag faktiskt har så många minnen med dom. Passa på att ta en stund nu i helgen och minns, kanske tänd ett eget ljus på kyrkogården om du vill :)


Bilden är från en skogskyrkogård i Stockholm.

Vad sägs om dessa? (I love them!)

Publicerad 2009-10-30 09:23:36 i Vardag

 



Idag är det äntligen fredag! Jag sitter på universitetet och pluggar idag, men det känns faktiskt som att jag hade fått mer gjort hemma, fast förmodligen inte ändå. Jag har iaf börjat nu på kolföreningarnas kemi, det är också mest en återblick på kemi b fast med lite djupare och lite nytt. Är redan hungrig (konstigt? nej. haha jag va sugen på lunch redan på bussen kl åtta) men ska läsa klart hela kapitlet innan jag får äta har jag bestämt. Då borde klockan vara elva iaf. Men nu ska jag återgå till pluggandet. Annars händer inte så mkt idag. Ska bli roligt att äta och dricka lite med klasstjejerna i eftermiddag. Sen bär det nog av tillbaka hem till Vännäs. Jag vill bo i stan.. Men att dubbla min hyra känns inte direkt lockande. Jag blir nog kvar där jag är, det funkar ju som bra att åka buss, ganska skönt att sitta och sova en stund :) Men nu måste jag seriöst fortsätta plugga om jag ska få mig någon lunch! Toodilou!

Solen skiner och det var minusgrader inatt :)

Publicerad 2009-10-29 12:24:32 i Vardag



Idag har jag sett pilotavsnittet av Vampire Diaries. Det verkar va en bra serie, jag tror jag gillar den. Men stör mig på att alla vampyrserier är så lika.. Snäll vampyr blir kär i människa och vill inte dricka människoblod (Edward, Stephan, Bill). Människan har specialkrafter också (Edward kan höra alla utom Bella, Sookie kan höra alla utom Bill). Elak vampyr vill förstöra för "snälla" vampyren (Damon, Alla utom Bill, Victoria & Volturi mfl).. Skulle kunna skriva fler liknelser men nu måste jag skynda mig för att hinna till jobbet. Börjar kl tre idag. Men seriöst, läs twilightböckerna (de är bättre än filmen) och jämför själv med True Blood och Vampire Diaries! Ni måste hitta likheterna, dom är uppenbara, annars är ni sämst :P

Vars tar all tid vägen?

Publicerad 2009-10-29 10:00:05 i Vardag

Det är ganska sjukt egentligen, men jag fattar verkligen inte vars min tid försvinner. Jag kan ju skylla på att jag är blond :P Men jag är bara helt underbart duktig på att få tid att rinna iväg. Men nu ska jag ta tag i skolarbetet och göra klart sista kapitlet som jag egentligen borde ha gjort igår. Jag kommer behöva plugga i helgen.. Fast det är ju inte det värsta man kan råka ut för. Ska börja jobbet en timme tidigare idag också. Där försvann iaf ena timmen. Men nu tänker jag inte skriva nå mer för då kommer det sluta med att jag sitter här i en kvart till. Ville bara klaga lite över att dagarna är för korta. Och jag vill ha snö nu!

Nu är jag beredd på halloweenfest!

Publicerad 2009-10-27 16:45:38 i Vardag

Blev en sväng in till Umeå idag med Carro. Vi gick på Barnens Hus och Lekbiten och kollade på utklädnader till halloweenfesten. Jag fick massa nya idéer, va riktigt svårt att bestämma ett tag om jag skulle hålla mig till det jag tänkt eller om jag skulle ändra mig. Speciellt en fin rosa fjäderboa fångade mitt intresse ;) och några skärsårstattueringar. Men det blir som jag tänkt mig, hittade sista touchen! Vi gick en sväng runt centrum också och jag köpte ett underbart sött linne :)



NU: GH!

Publicerad 2009-10-25 20:23:10 i Vardag

Alla hästarna va så söta och duktiga :) Nu blir det guitar hero 5! It's growing on me. Gillade det inte alls i början, men nu börjar det komma roliga låtar me lite mer utmaning! Så.. här är en katt!

Söndag

Publicerad 2009-10-25 18:31:01 i Vardag

Idag är det söndag den 25e oktober och det är fortfarande inte vinter. Det har varit blött och varmt (snarare "varmt" dvs typ 276K) hela helgen. Jag har inte haft det alltför slappt utan givit in för min absinens och har varit i Brån och ridit med Carro. Jag red Maya både igår och idag. Fast igår jagade dom runt sjön/berget så då blev det bara bränna. Men Maysan va härligt fin som vanligt och hon vart till och med busig när Leon for iväg en gång ;) Sötmaya! Idag red vi upp på berget, det va rätt lerigt men inte så halt. Men man fick passa sig så man inte hamnade lite bakom, isf hade man blivit prickig, haha. Jag vill hitta en medryttarhäst känner jag.. Jag pallar inte att inte rida och hålla på med hästar. Jag har ju inte tid egentligen men en medryttarhäst tror jag faktiskt att jag skulle hinna. Förhoppningsvis någon jag kan få hoppträna med, saknar hoppningen galet mycket! Men vet inte riktigt hur man hittar sånna.. Kanske såhär?

"Medryttarhäst" sökes
20årig, avsvarsfull tjej med stor ridvana söker en häst att rida någon eller några gånger i veckan, gärna få hoppa med då och då. Har tidigare tävlat hoppning upp till 1,20m och dressyr upp till LA. Så har du en häst du vill ha hjälp med så hör gärna av dig :)

Haha, aja, man kan ju drömma. Någon dag hittar jag nog en människa som behöver hjälp ibland. Nu ska jag strax åka iväg och titta på löshoppning på malmen. Carro skulle ha med Mindy och någon unghäst, kommer inte ihåg vilken av dom, va säkert Mingla, och hon trodde Erika skulle dra upp Calle också. Jag hoppas det :D Blir roligt att se hursom!

Jag vill ha snö nu! Min lillebror har höstlov till veckan. Jag får plugga lika hårt som vanligt. Det är orättvist, jag vill ju också ha lov! Knappt kommer man få nå jullov heller.. Men nästa helg är det halloween, då blir det party! Men jag är fortfarande inte hundra på vad jag ska klä ut mig till. Varför slängde jag studentklänningen?! Hade ju kommit på värsta bra grejen. Men får tänka vidare.. Men är ju omöjligt att vara orginell nuförtiden, lika bra va vampyr som alla andra kanske? :P

Helg!

Publicerad 2009-10-24 10:53:26 i Vardag

Jag har verkligen blivit dålig på att blogga.. Men jag kan ju inte skriva om jag inte har ngt att skriva om. I veckan har jag bara pluggat och varit sjuk, inget av dom är nå roligt att läsa om. Så därför ska jag skriva om något som är sååå mycket roligare. Jag har en biljett till nattvisningen av New Moon! :D Det börjar 21.30 och först visar dom Twilight, sen bir det nog en liten paus innan dom visar New Moon. Vilket betyder att jag har twilightförbud från och med nu så att jag ska vara riktigt taggad på ettan också. Känns seriöst som en evighet till 19e november. Men det är inte ens en hel månad kvar! Tror att jag nästan sett hela filmen redan genom alla små klipp som släppts ut, men att se filmen i sin helhet kommer va awesome!

Vet inte vad jag ska skriva som rubrik så jag kallar det här inlägget för Rickard.

Publicerad 2009-10-18 17:40:37 i Vardag

Va ett tag sen jag bloggade sist. Kommer faktiskt inte ihåg när det var.. Har varit en lugn helg. Va chaffis hem från stan efter jobbet i fredags sen hängde jag med Jorunn ett tag. Jobbade 9h i lördags men hade en sjukt rolig lördagkväll! Vi övade lite bugg och det måste sannerligen ha varit en syn med två par och en bebis som kröp runt över hela golvet. Men det känns som jag börjar få kläm på et! Men så har jag ju ingen aning om hur det ser ut egentligen. Jag kan bara hoppas på de bästa. Awesome lärare har vi iaf! If I could move my hips like that..! ;) Sen kan jag säga till världen att filmen Surfer, Dude är SKUM, inte så konstigt den ligger på 4,6 på imdb :P Och att slappa i en varm bubbelpool när det är minusgrader ute är NAJS! Spec med toppluva så man inte fryser om huvudet hahaha. Idag har varit lugnt, jobbat och ska börja med middagen nu. Sen äre akutmöte ikväll om ridhusbygget.

Har fått de flesta av mina julklappar idag också! Aningens tidigt tycker ni nog nu men det är ganska logiskt. Jag önskade mig en köksassistent, en bra stekpanna och en stor pastagryta i julklapp av mamma och pappa och dom tyckte det kändes dumt att jag inte fick använda dom direkt eftersom jag behöver dom redan nu :) Så jag får nog bara nå litet när det väl är 24 december. Men så var det ju med födelsedagen också. Fick soffgruppen redan i juli så jag slapp ha en lägenhet utan soffor bara för jag fyller år i augusti. Gör inte mig något egentligen. Jag är så glad ändå! :)

Sorry för grötigt inlägg men jag orkar inte va noga. Lovar jag ska bättra mig! Någon dag..

Och min hosta har blivit lite bättre! Fast kan vara för att jag har återförenats med min bästa vän; Cocillana-Etyfin

Kursstart på schemat

Publicerad 2009-10-14 20:46:08 i Vardag

Idag är det onsdag och farmaceutisk kemi 1 startade idag med en labb. Gick finfint även om kemikunskaperna satt vääldigt långt inne. Men efter Samuel förklarade för mig vad "M" stod för (mer än molmassa, som jag inte alls fick in i sammanhanget) så löste det sig. Kändes riktigt bra i slutet! Jag gillar kemi, så äre bara :)

Fick åka bil hem med Jocke och va skönt att slippa buss för en gångs skull. Följde med hem till han och Milla och Lance och blev bjuden på middag av dom. Sen satt jag barnvakt som tack medan dom var på varsin träning. Men det är bara kul! Lance är urgullig! Fast han sov mest.. Men han va lika söt ändå!

Bonde söker fru nu! Sen Grey's Anatomy ;)

Bugg

Publicerad 2009-10-12 21:39:24 i Vardag

Minns du bugg?



Haha! Med rubriken menar jag faktiskt att ikväll har jag varit och buggat! Första gången sen jag lärde mig "bugg" på högstadiet. Hade panik när jag satt och väntade på att tjejerna skulle komma och plocka upp mig. Hade panik när vi kom fram. Hade panik när folk började dansa. Sen började jag dansa. Det va förbannat kul! :D Vågade till och med dansa me dom okända männen, fast iofs så får man ju inte säga nej. Men det ville jag inte heller! Längtar till nästa måndag. Men veckan lär gå fort.. Har labb imorgon, sen ska jag till IKSU och fixa guldkort. Onsdag börjar farmaceutisk kemi 1 och torsdag är heldag med det också. Sen jobbar jag i helgen.


Kanske borde man skaffa en sån där partyblåsa ;)

Skärpning Lisa!

Publicerad 2009-10-12 13:36:26 i Vardag

Hade resodivningar 8-12 idag och jag tänkte att "aha, då tar jag 12.05bussen hem och slipper ta med lunch till skolan". Brukar ju äta lunch runt ett-två. Men den lilla detaljen jag glömde är att då kliver jag upp och äter frukost vid nio. Inte halv sju som när jag börjar 8. När jag kom hem idag var jag helt slut! Händerna skakade och jag mådde nästan illa när jag fixade lunchen. Måste komma ihåg att ta med mat i framtiden! :)

Jag lyckades! :D

Publicerad 2009-10-11 17:55:58 i

Funderade länge vad jag va sugen på till middag idag. Och det enda jag kom fram till var morotssåsen som Erika lagade åt mig för nå månad sen. Ringde henne och frågade om receptet, fick handla en hel del som jag inte hade hemma. Sen satte jag igång! Som den hyffsat nyinflyttade jag är så har jag såklart ingen köksassistent (men de är på g kan jag lova!), så jag fick riva morötterna för hand me en sån där taggig grej. Det höll på att hoppa fula ord ur munnen på mig flera gånger när jag rev fingrarna. Och det blev mer morotsmos än grovt rivet.. Men så småningom blev det färdigt och det gick finfint att hacka lök också. Inte en tår! Och jag kan lova att jag va skitsnygg i cyklopet jag hade till Egypten och dök med ;P Resultetet blev jättegott!!!!!



Supergod morotssås 4 port.
4 grovrivna stora morötter
1 hackad gul lök
1 brk. krossade tomater
1 msk tomatpure
1/2 msk oregano
1/2 msk basilika
1 liten brk. creme fraiche
1 tärning grönsaksbuljong
2 msk olivolja
spaghetti 

 

Ridit Leon och bakat kladdkaka delux!

Publicerad 2009-10-10 17:15:53 i Vardag

Idag har jag varit igång ordentligt! :) Dammsög lägenheten imorse, sen direkt efter de åkte jag till Carro och red Leon och hon red Mindy på åkern bakom hagarna. Han va jättefin och rolig att rida! Saknar hästlivet något enormt! Men det va roligt, jag är glad jag får rida hennes hästar ibland :) Känns lite som en ära, dom är så välridna! Själv är jag mer som en tattare på hästryggen :P Haha!
När jag kom hem hade jag 1h på mig innan släkt och familj skulle komma på fika. Farmor och farfar är uppe och hälsar på och dom ville se lägenheten min. Så jag tvättade händerna och ställde mig och bakade ihop en kladdkaka delux (med chokladbitar i och hackad mandel) och hann duscha och fixa mig själv medan den var i ugnen. Jag slog på stort och hade till och med dukat med servetter! (Dock udda men man tager vad man haver)

Fick en jättevacker orkidé av farmor och farfar i inflyttningspresent :)

Shoppingdagen nr 1!

Publicerad 2009-10-08 23:51:17 i Vardag

Idag åkte jag in till Umeå med Carro och jag hade inte alls tänkt köpa någonting egentligen, skulle bara vandra med och va trevlig. Hade inga måsten, och förmodligen var det precis därför jag hittade hur mkt snyggt som helst! Sen såg ju Carro kläder som var "precis du, Lisa!" ungefär ganska exakt överallt. Men de va kul! Jag har ju bara för några dagar sen hittat min födelsedagspresent från farmor och farfar som jag glömt bort helt. Inte varje dag man hittar massa pengar i bokhyllan. Så egentligen så var det dom som gav mig superbra 20års-presenter! Precis vad jag önskade mig i klädväg ;) Jag har jobbat kväll direkt efter jag kom hem så har inte haft tid att prova allt och ta kort på kläderna men ni kan få se de enklaste nu direkt :) Är så sjukt nöjd med allt! Lovar att ta kort imorgon så ni får se kläderna då. Fast jag köpte en skolväska också, den orkar jag inte fota. Det var bara en vanlig svart axelväska från Nike. Men lägger ut bilder nu på två örhängen. Speciellt dom till vänster gillar jag, dåligt ljus på bilden men de har vinröda pärlor och stenar. Känns som de kommer användas väl! Sen mina blivande nya favoritskor. Underbart sköna och perfekta på alla sätt och vis. Fastnade verkligen för dom, tycker dom är jättesöta! :D

 

Medan vi var i stan och vandrade så fick jag ett sms. Idag fick jag hämta ut mitt efterlängtade PlayStation2 och Guitar Hero 5! Det är det jag suttit och spelat sen jag kom hem från jobbet strax efter tio. Men jag va helt enkelt tvungen.. Inte kunde jag låta bli att inviga det?! Hahah! Jag hoppas ändå att jag ska lyckas plugga imorgon förmiddag. Dax för en examinationsuppgift i statistik. Annars måste jag göra den i helgen, men det vore ju inte hela världen det heller. behöver plugga lite i helgen hursom. Men har nog fullt upp ändå hela helgen. Det här är lite av vad jag ska hinna med...
Fredag: Städa lägenheten, plugga, va med Camilla, tvätta, visa er mina nya kläder ;), träffa en tjej jag ska köpa en kursbok av, äta middag ute med släkt och familj, ha en rolig kväll.
Lördag: Plugga, bjuda släkt på fika hemma hos mig, fira Elin (skåningen), äta tacos med vännerna, ha en rolig kväll. Helst packa ihop mina grejer i stallet också.
Söndag: Plugga, packa ihop mig färdigt i stallet, kanske rida en häst om jag har tuur, plugga.

Nu ska jag sova. Kram!

Onsdag

Publicerad 2009-10-07 23:04:11 i Vardag

Idag har återigen varit en sån där superrolig dag när jag går ut genom dörren 7.15 och kliver in 22.10. Men nu är utredningsuppgiften färdig! Redovisning på tisdag och det va snabba ryck med rättningen för har redan fått tillbaka sammanfattningen vi skickade in så vi är redo ;) Sen hade jag tänkt va smidig och ta 14.20-bussen hem för att hinna hem innan jobbet. Men självklart missar jag att den bara åker från Vasagatan, jag åker typ alltid från NUS (Norrlands Universitetssjukhus).. Annars måste jag ta buss ner till centrum och det är drygt att passa ihop alla tider. Men då kunde jag läsa i statistikboken i 40min till.
Hann iaf cykla från bussen till jobbet utan att komma för sent så det gick ju bra ändå! Vi såg Bonde söker fru och jag har stakat ut en ny framtid åt mig. Jag ska bli kött- och spannmålsbonde, ha en jättefin gård och sen va med i programmet ;) Haha nu skenar fantasin! Jag behöver sömn. Vi hörs imorron! :D

Dagens bekännelser:
Jag saknar att ha häst. Jag saknar Skylord.
Jag är beroende av Grey's Anatomy.

Duktig jag varit idag!

Publicerad 2009-10-05 16:50:27 i Vardag

Har hunnit med hur mycket som helst idag! Hade eg tänkt åka in till umu för att plugga men blev sent igår så jag sov till åtta och då orkade jag inte. Städade istället, hade typ 5 dagars post att läsa igenom och mängder av disk och skräp att plocka ihop. Så det blev en rejäl uppryckning av lägenheten. Nu är den fiiin!
Sen satte jag mig med pluggandet här hemma i soffan och det gick riktig bra att koncentrera mig. Läste klart artikeln om alternativ behandling av reumatisk artrit och skrev klart utredningsarbetet. På onsdag ska jag träffa Emma på umu och vi ska sätta ihop power point presentationen.
Sen åkte jag och köpte frimärken, postade brev och lämnade nå kanyler hos veterinärstationen som jag hittat i mitt stallapotek (tror jag fick dom är jag hade fullblodet på foder, fast hon va omöjlig att spruta så då fick de bara ligga..) sen for jag till stallet och samlade ihop lite schabrak och annat som måste tvättas och började packa ihop mig lite halft. Sen åt jag lunch sen kom Jorunn vid halv två och vi tog en promenad. Tänkte gå upp på hemberget men vi såg en stig och då följde vi den istället, stigen blev till en väg som var jättelång. Och nu sitter jag hemma igen två timmar senare med röda kinder och känner mig mycket nöjd med mig själv! ;) Va rätt kallt ute, nu äre minnsann inte sommar längre.. Jag saknar redan sol och värme!
Nu ska jag fixa middag och sen ska jag läsa vidare i Statistik för hälso-vetenskaperna. Det är nog vad min kväll kommer bestå av... Snaaaark!




Sommaren 2005, de va tider! Haha :D

Lugnande besked :)

Publicerad 2009-10-05 08:40:56 i Vardag

Skylord har varit lugn hela natten i stallet och går nu lugnt i hage med en snäll häst från boxen brevid. De äter till och med från samma hög me hö! :)

Nu har Skylord åkt till ett nytt hem

Publicerad 2009-10-04 14:34:43 i Vardag

Det har verkligen gått fort.. Men jag tror att hur man än gör så är det svårt att inse vad som faktiskt händer. För första gången på fem år äger jag ingen häst utan planer på att köpa en ny direkt. Köpte Skylord 7 april 2007. Känns som en evighet, kan inte komma ihåg hur det var att inte ha honom. Men nu får jag uppleva det på nytt. Fast jag är ändå glad för jag tycker Annika verkar va en superbra människa åt honom och jag önskar dom all lycka :)





Dramatiskt avslut på kvällen...

Publicerad 2009-10-03 04:01:12 i Vardag

Va på Corona ikväll med nå folk. Sen när jag och Carro stod framför universum och väntade på skjuts hem blev det slagsmål bara några meter bort.. Är riktigt skrajsen sen en händelse förra vintern så jag stod stilla och vågade inte röra mig. Sen när folket skingrats så låg det en kille kvar på marken. Det sprang direkt fram två killar till honom och la honom i framstupa sidoläge och fick igång andningen, sen hörde jag hur dom tjaffsade me en tredje om 112 så jag skyndade dit och ringde. Aldrig ringt larmcentralen förut och va mäkta chockad. Svammlade nog på rätt bra, sen kom jag på att jag borde säga vars jag är - så då sa jag det. Hörde inte alls något av vad hon i andra änden sa, va för skräckslagen. Fast som tur var reagerar jag med lugn när det behövs så det kom både polis och ambulans. Jag hoppas det gick bra för båda killarna som fick åka iväg för undersökning.. Nu har snart rysningarna slutat och jag har tvättat bort blodet jag fick på mig. Dags att sova.. Försöka ialla fall..

5kg CHOKLADBOLL!

Publicerad 2009-10-01 20:03:55 i Vardag

Idag när jag och Emma satt i Mitum och åt lunch så kom det ett gäng och höll auktion på 5kg chokladboll. Den va helt galet stor! Snacka om syn :P Den blev såld för antingen 125 eller 140.. Hörde inte riktigt. Men killen som bjöd högst såg då nöjd ut och han lär inte behöva baka själv på ett tag ;)



Det var skönt för idag hann vi verkligen med mycket på vår utredningsuppgift. Nu har det fått lite struktur och det känns som vi faktiskt kommer att bli klara och få ihop det :) Åkte med två-bussen hem och hade tänkt åka direkt till stallet. Men då kom en hagelskur och sen regn så jag väntade hemma en timme tills det slutat, men hade inte regnat/haglat alls i Brån sa Carro. Det var jätteskönt att rykta en nyklippt Lord (klippte honom igår)! Och sen red jag på åkern bortanför lösdriftens hage. Blev markarbete idag med många övergångar och tempoväxlingar. Han va jättefin, pigg och alert och det kändes himla bra! Men det är med blandade känslor som jag rider nu... Sedan körde jag till VRF och kollade på Erik-träningarna en timme. Han är så förbannat duktig! :D Blev jättesugen på att hoppa men så blir det ju alltid när man kollar på träningar eller tävlingar. Jag får småsvårt att sitta still!

Diklofenak vs. Celecoxib

Publicerad 2009-10-01 09:37:03 i Vardag

Det är vad jag håller på med idag på univeristetet. Sitter med utredningsuppgiften och försöker skriva ihop en relevant text om Diklofenak. Men tycker det är svårt att koncentrera mig, det är lätt hänt att jag googlar medicinska ord och sen glömmer bort vad jag egentligen skulle läsa. Tex vad är trombocytaggregationen? Aja, det går ändå rätt bra med arbetet :) Och ligger bra till med själva lektionsmaterialet också! Känns lugnt inför handledarträffen imorgon, det "kapitlet" gjorde jag redan förra veckan.

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela