I startblocket till livet

Tungt

Publicerad 2011-04-29 13:55:11 i Vardag

...gick det idag när jag skulle springa. Trodde 1h emellan skulle räcka när jag inte åt så mycket till lunch men där hade jag allt fel! Fick sänka kraven på mitt träningspass ganska rejält för det var trögt redan från början. Men en halvtimme lyckades jag plåga mig. Får se till att ha bättre förutsättningar nästa gång! Sen kanske jag bara hade en dålig dag..?

Ikväll blir det grillat <3

 

Snart 3års!

Publicerad 2011-04-26 07:51:01 i Vardag

På söndag smäller det! Och jag tror Athena är så redo hon kan bli, igår var hon verkligen superfin att rida :) Bockade ingen gång och fick till en hel del bra övergångar. Hon orkar till och med hålla ihop sig för det mesta. Duktiga fina häst :) Victoria tog några bilder på oss, men pga segt internet (sitter med datorn genom mobilen) får ni bara se en som inte redan finns på facebook.

Skynda leverera nu, helst igår!

Publicerad 2011-04-24 19:28:55 i Vardag

Äntligen har jag gjort slag i saken och beställt nya jodhpurskor. De gamla har jag haft i... 4 år? och de har i över ett år lossnat mer och mer från sulan. Se själva, det ljusa som syns är min innersula :P Kan ärligt säga att de läcker in vatten ganska lätt...



Känns lite tråkigt att byta ut dom, men jag har ändå velat fram och tillbaka i ett år så det är dags! Har beställt dom här, tycker dom ser riktigt snygga och sköna ut. Bara hålla tummarna att dom är det också. Sen är det nött hål genom skinnet på mina handskar så de får uppdateras med, den här gången till bruna :) Vad tycks?

 

Jag älskar poliser

Publicerad 2011-04-23 16:52:51 i Vardag

Imorse när jag körde hem från jobbet blev jag invinkad av poliser. De hade körkort- och blåskontroll. Sjukt bra!! Jag älskar poliser, de finns ju verkligen för allas skull. Och jag hoppas de lyckades få fast om det fanns någon som var påverkad. Fast blir alltid nervös och tror jag kör olagligt (kollar hastighetsmätaren både två och tre gånger) om jag ser en polisbil, men blir ändå glad att de finns.

Annars idag har jag kört Björnen 2 varv runt stora slingan, och nästan ner i ett tjälhål, hela vägen hade rasat ner på ett ställe men han hann stanna, blev typ pallnit, men då kunde vi vända och köra en annan väg. Tur allt gick bra :) Annars skötte han sig super hela tiden ändå! Tog alldeles nyss in honom och blodingen, de fick stå ute några timmar extra när jag liks skulle till Athena efteråt.

Och på tal om Athena var hon ett riktigt h-vete att rida idag. Energi upp över öronen och ingen koll på hur hon kunde ge utlopp för allt så vad som än hände eller vad vi än gjorde så svarade hon med att bocka, sparka eller resa sig. En fågel som lyfter = rodeo. Blev inte bättre av att ridsällskapet tog bettet och stack så blev vi ensam lämnade kvar, så det var rätt dag att börja rida med riktiga ridskorna och chapsen istället för kängorna. Behövde allt grepp jag kunde få.
Men måste också påpeka att hon i slutet när jag trumfat över henne ett antal gånger var jättejättefin. Hon ska bara inte vila så mycket som hon har gjort nu, blev kanske inte så hårt riden igår om hon blev riden.. Vet inte... Damen kan va riktigt käck att rida och har en snygg sida, när man får fram den :)

Nu ska jag fixa mig så blir det påskmiddag med familjen! Glad påsk igen mina läsare!

Långfredag

Publicerad 2011-04-22 17:03:43 i Vardag

Idag har det varit skönt ute så jag har solat och haft det bra. Kan inte påstå jag har mycket kvar av Gran Canaria i huden men lite brunare än svensson är jag nog. Sen efter lunch blev det lite mulnare, då var jag ute i sommarstugan så krattade övre gräsmattan och rensade i rabatterna :) Kommer bli så skönt i sommar att bo i stugan!! Men än så länge ligger det is kvar på fjärden, men det är öppet nästan halva på andra sidan där det är mer strömt. Ska äta middag på ett tag, sen sova lite, eller tvärtom.. Jobb fyra nätter nu.

lika tokig som vanligt?

Publicerad 2011-04-21 23:29:24 i Vardag

För de flesta kan väl ändå inte vara som jag? Och då menar jag med att fara ut och springa halv elva på kvällen. Men skönt var det! Blev nog runt 4km på en höft, ganska friskt tempo (måste vara min hemmagjorda friscoburgare jag åt till middag). Men måste vänja om mina klädvanor, behövs inte alls superunderställ under tightsen längre och knappt två lager under jackan ens såhär på kvällen. Lurigt det här med vår! Nu har jag varvat ner lite så nu blir det en snabbdusch och sen ligga och läsa bok tills jag somnar.

Hade en jättehärlig kväll med Erika innan, fina :)

Glad påsk!

Publicerad 2011-04-21 10:05:38 i Vardag

Skärtorsdag idag! Hela vårterminen går jättefort och nu är snart gräsmattorna gröna, på sina ställen är de redan det :) Jag ska jobba hela påsken, och de flesta har lämnat staden och åkt hem till där-deras-familj-bor. Så blir inte så mycket häftigt, men mycket godis ska jag nog kunna äta i alla fall! Bara jag kommer ihåg fara och köpa, har inget godis hemma än..

Igår red jag ut med Athena och V red Yoppe, riktigt mysigt och vi skrittade ut till havet. Men Athena hade väldigt mycket energi och tyckte när vi skrittade hemmåt att det va jobbigt att hålla sig innanför skinnet, men lite bus får man ju räkna med när det är en bäbis man rider :) Hon var iaf jättefin och mjuk sen när hon fått galoppera och trava lite.

Idag borde jag plugga. Men har svårt att komma igång, finns så mycket roligare att göra och jag vill verkligen ha påsklov. Men några timmar får jag allt offra. Sen får jag se om det händer något roligt ikväll. Vill ut till sommarstugan också, synd det inte är soligt idag då hade det varit perfekt att köra dit och sitta i lä och sola.

Nu är då sommarens resa söderut bokad och betald :D

butthurts Happy Easter

Söndag

Publicerad 2011-04-17 23:07:06 i Vardag

Ännu en vecka har tagit slut och jag börjar göra mig redo för en ny måndag. Den avslutades såklart med söndagsdans på UDI ;)

Tidigare idag for jag ut till stallet och körde Björnen, han skötte sig toppenbra och fick rejält med motion. Både ut bakom flyget och tre varv runt stora slingan. Nu var det ingen snö kvar någonstans men plaskigt på sina ställen. Skulle faktiskt behövt glasögon ibland när det sprättes upp lite grus och lera. Förhoppningsvis är min rygg lite mer van nu och kan åtmindstone köra EN häst utan att få träningsvärk.. Morgondagen får utvisa. Här är en bild på snyggingen selad och klar!



Fick även se Trishas lilla urgulliga stoföl som hon helt komplikationsfritt fick igår kväll, ingen fick se heller, hon tajmade in det snabbt mellan "kontrollerna". Inte riktigt van vid sin mammaroll än men förhoppningsvis förstår hon snabbt vad som gäller :) Och jag blir lika förundrad varje gång hur ett så stort föl kan ha rymmts i magen?! Det är ju liksom 4m ben på lillskruttan! Glömde ta någon bild men det lär ni få se senare :)

Nu blir det en bra bok tills lampan släcks!

Hej och hå

Publicerad 2011-04-14 15:50:02 i Vardag

...vad jag inte skriver ofta längre :P Kan kanske bero på att jag har något roligare för mig? Ja, så är det. Men mest nu för att jag hade tenta i tisdags (som kan ha gått hur som helst, men förhoppningsvis VG!) och sen fortsatte dagen med en härlig kväll. Lugnt och skönt att se på tv ;)

Igår så for jag till travstallet och körde ett varmblod och en nordis, dom va så duktiga så :) Och gick över förväntan bra, med tanke på att jag kört endast blodingen en gång tidigare för flera veckor sen. Plaskblött, men roligt! Och väldigt bra ryggträning att sitta i sulky/speedcart/va-det-nu-heter, för idag har jag träningsvärk.
Så idag blev det ridning istället. Först ut med Athena och lattja fram lite speed i henne, hon har varit lite försiktig och inte vågat öka tidigare, men idag kunde hon allt galoppera fort. 3,5 varv fick hon gå, sen lite vila och sen hoppade vi över en bom på ridbanan! Tre gånger i trav och hon va såå duktig!! Den va kanske 30-40cm hög.
Sen red jag nordisen också, han va lite bakskygg ibland, kanske ska rida med huvudlaget med lapparna nästa gång, och lite brydd över alla svanar och dylikt som skrek och for runt på åkrarna. Men duktig var han ändå på att trava! Och jag var glad han har mycket man jag kunde hålla i mig i för att fuska till mig lite mer balans, att stå i lätt sits i trav är svårare än i galopp, eller så är jag bara ovan.. :) 2,5 varv blev det. Och för att förtydliga är det inte samma varv som Athena och travhästarna går, de står på olika ställen och travhästarnas runda är mycket längre.

Nu in i duschen och sen laga middag innan buggkursen ikväll. Ordinarie ledar-tjejen är borta så jag blir tillfälligt uppgraderad från hjälpledare till ledare. Kul! Sen ska min kära familj hjälpa mig att byta till sommardäck på bilen och jag lär väl tvätta vinderdäcken så de är fina sen i höst när de ska fram igen.

Nu ids jag inte skriva mer.

Nalovardo

Publicerad 2011-04-10 21:37:04 i Vardag

Fredagkväll blev lugnt, vi kom fram strax innan 22 och det tog ju ett tag innan man kommit i ordning i stugorna. Plus att alla ville va ute prick 9.00 för att börja åka. Lördagen bjöd på solsken i mängder! Men det var ganska blåsigt, och på toppen mätte de upp 20m/s så de kunde inte ha toppliften öppen.. Men det va kul ändå, speciellt när solen värmde upp backarna lite så de blev mjukare (isig manchester är inte min grej). Korvgrillning blev det såklart också båda dagarna :) Lördagkväll var härlig med bastu, lite vin och massa trevligt sällskap. Riktigt skönt att det inte var "fest" (även om det var det i några stugor) så att jag kunde åka så mycket som möjligt nu dag två, vi hade roligt ändå.
Söndag bjöd på mulet och någon minusgrad, men snön mjuknade efter lunch ändå. Troligen av lite snöblandat regn, men spelade inte mig någon större roll, för det var jättehärligt att åka ändå! Även om benen var aningens veka efter hela lördag :) Nu är de ännu tröttare och vaderna protesterar bara jag pekar uppåt med tårna haha. Men det var så grymt bra! Helgen var för kort.

Riktigt awesome med massa nya bekanta!! Engelskan och skoltyskan fick dammas av också:) Kul!



1 2 3 FJÄLL

Publicerad 2011-04-08 15:41:49 i Vardag

Idag har jag hunnit mycket! Åkte till stallet efter frukost och fixade åt Trish, riktigt skönt att inte behöva ha täckbyxor i stallet längre och klara sig utan fleecetröja. Mockade och spånade åt två hästar till som tack för att deras ägare tar in Trish idag. Sen packade jag klart inför fjällen!! Är jättepeppad och kommer bli grymt roligt! :)

Mera snö + min bräda = lyckad helg!

Får se om mitt lilla "boendeproblem" kanske löser sig snart också, inte för det egentligen är något problem men :) Kommer nog inte bli något mer skrivet här förrän efter helgen när jag är hemma igen, och bilder kanske det blir någon också ifall jag inte bara lägger ut alla på facebook. Men då är det ju lite synd om er läsare som inte egentligen känner mig och är min vän på fb.

I solnedgången

Publicerad 2011-04-05 19:14:23 i Vardag

Det var verkligen vackert ute, och efter att ha haft dansen som enda motion i typ två veckor så kändes det dags för en joggingrunda. 40 minuter blev det för mina vanliga ca 7km, precis som vanligt ^^ Inga stora variationer jag har, och förbättrar nog inte tiden så mycket just nu så sällan som jag springer, men det känns lagom jobbigt under tiden och känns bra efteråt. Så det duger för mig! Man ska inte ha för mycket krav på sig, det är väl viktigaste tipset jag har till andra vardagsmotionärer som inte heller siktar på att vinna ett marathon :)

Nu är benen redo för en helg på brädan i fjällen!

McLeods döttrar

Publicerad 2011-04-05 17:27:21 i Vardag

Brukade se den serien på högstadiet, gick alltid på Hallmark lagom när jag kom hem från skolan. Kom att tänka på den för någon vecka sedan och var "tvungen" leta reda på den igen. Känns som det var igår jag såg det! Och drömmarna jag hade om att resa till Australien och jobba på en gård.. Vilket inte är för sent än om man ska va noga men har andra drömmar nu som smäller högre! Roligt tidsfördriv är det i alla fall fortfarande, perfekt på jobbnätter när jag inte har något annat att göra. Visst känner ni igen introt? ;)



Imorgon SKA jag tvätta min bil. Väldigt välbehövligt.

måndag

Publicerad 2011-04-04 12:36:27 i Vardag

Jag har kommit fram till att det är mycket drygare att plugga inför en tenta som består av patientfall än till en tenta med kunskapsfrågor. Dels för att det inte finns några gamla tentor (med svar!) att öva på.. Men vi är idag två flitiga studenter här på UmU som snart ska ta lunchrast :) Sedan ska jag läsa igenom, och förhoppningsvis lära mig, Terapirekommendationer av Västerbottens Läns Landsting. Vilka indikationer/kontraindikationer har allt? Bara att plugga vidare! Svårast just nu är den perorala diabetesbehandlingen, känns som jag aldrig kommer lära mig det utantill.. Men troligtvis trillar poletten ner i veckan!

För att skriva om något roligare så är det barmark nästan hela vägen från mig till skolan! Så nu är det dags att plocka av dubbdäcken från cykeln! :D

Slut på v. 13...

Publicerad 2011-04-03 22:30:01 i Vardag

Träningsvärk i vader och rygg.. Den här helgen har varit helt förbannat underbar :D

I fredags blev det som sagt swing nere i centrum och alla lindy hoppare va asduktiga. Gick mycket bättre än jag ens hade vågat trott och jag lär mig så himla fort just nu. Helt förbannat underbart!
Lördag var rolig. Litet tjejöverskott så jag fick lära mig att föra i foxtrot vilket va kul! Kan ju redan följa bra mycket mer än bara grunderna så kändes mest utmaning. Sen blev jag tjej igen i buggen men det va inte riktigt några nyheter där men roligt ändå. Hem och duscha och fräscha upp sig innan sittningen började, kul att så många kom på den. Och sen mera dans såklart ;) innan nattklubben öppnade och det blev liite annan musik haha. Men helt förbannat underbart!
Idag var jag ut och red Athena, konditionsträning blev det då hon varit så himla fin i dressyren igår :) Hon skötte sig toppenfint. Sen fick jag middag och efterrätt (semla!) hos föräldrarna efter att ha hjälpt tvätta deras bil (som blev glänsande vacker) innan det blev den traditionella söndagsdansen. Som förövrigt var helt förbannat underbar!

Sa ju de!
Men ska nog lugna mig lite med dansen nästa vecka, innan jag kollapsar.
Då blir det fjällen istället!!

Dansa genom livet är en fröjd

Publicerad 2011-04-01 16:01:21 i Vardag

Igår drog bugg fortsättning 1 igång, och den här gången är jag med som hjälpledare! Det har gått väldigt fort, och jag var nervös innan, men det gick väldigt bra! Jag såg "de vanligaste felen" man gör och kunde hjälpa om de hade några funderingar :) Riktigt roligt!

Idag har jag varit iväg till ÖB och storhandlat så ikväll blir det nudelkycklingwok! Har pluggat massor också, tagit mig igenom halva Läkemedelsboken nu, och försöker läsa om det viktigaste, vilket jag egentligen inte vet vad som är.. :P Tur jag har hela nästa vecka + måndagen på mig att tentaplugga!

Fredagkväll - Lindy hop
Lördag - Bugg, foxtrot, lunch, mer bugg, fox och bugg igen. Sen sittning, mera dans, sen fest inklusive mera dans ;)
Söndag - Ut och rida unghäst? Sen bortbjuden på middag och söndagkvällen bjuder som alltid på dans hos Umeå Dansimperium.

Förmodligen min mest extrema dansvecka hittills - lär så vara fram till Öland också!

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela