I startblocket till livet

Inget ödesdigert misstag

Publicerad 2013-04-29 20:14:57 i

Min kära frösådd ser ut att överleva, iaf majoriteten av den! Blev så himla glad att inte allt jobb och väntan varit förjäves. Se själva på bilderna nedan.
Men jag har lite dåligt samvete över dahliorna, deras knölar har vaknat till liv och jag har helt enkelt inte haft ork (eller väder) att sätta dom i jorden. Är ledig på fredag, så jag hoppas det finns möjlighet då och att det inte regnar eller blåser storm. Jag har även dragit på mig en förkylning, igen! Huvudet är tungt och halsen rosslig och ond. Vill helst vakna feberfri imorgon, tack!






Plockepinn i trädgården

Publicerad 2013-04-25 19:38:06 i

Fruktträden har fått sig nya frillor. Då får Lisa och bmw-kärran rycka ut! Jobbade kortdag (till 15) och har sedan hunnit städa ur rabatterna helt på dött och ogräs, och plockat pinnar såklart.


Som tur var har jag BE-behörighet!!








Sist av allt en bild på att min vita löjtnantshjärta, som förra sommaren bestod av 2 blad och 1 stängel med hjärtan nu ser ut att bli betydligt grövre! :D



Senaste inköpet

Publicerad 2013-04-24 21:45:35 i

Den är inte inkopplad än, och en mobilkamerabild med blixt är bland det sämsta jag kan visa, men jag är övertygad om att den kommer pryda sin plats med bravur! Matchar fönsterlampan gör den också, därifrån och från tapeterna med guldinslag fick jag inspiration. Möblerna finns än bara i min fantasi.





Småplantmördaren!

Publicerad 2013-04-23 22:50:42 i

Det var så bra väder i helgen så jag tänkte att "skönt med frisk luft" och lämnade plantorna ute. Skulle jag inte ha gjort, även med väv över så är de nu jätteledsna... Särskilt smultronen syns det på, se själva.. Men samtidigt har ändå de flesta nytillväxt på gång, så jag hoppas de hämtar sig. Och nu får de bo inne tills i juni tror jag...





Efter en hektisk dag

Publicerad 2013-04-22 23:23:29 i

...på jobbet så var det skönt att laga mat, läsa ut en bok och nu vara på väg i säng. Hittade nya favoriter i blomsterlandets sommarkatalog, blir nog någon slags prydnadsbuske på framsidan i blivande största rabatten. De har en snygg med ätbara, nyttiga bär. Får se om jag gillar den imorgon också!

9a!

Publicerad 2013-04-19 23:25:06 i

Ja! Fick veta idag att jag blev 9 av 16 i D18-45 i tisdags. Hur nöjd som helst, för då borde jag rimligen ha lite att bygga på inför framtiden som motionsorienterare :)

Ville bara dela den goda nyheten.
Och jag saknar hästar.

Odlingsstopp ! ! !

Publicerad 2013-04-18 08:41:20 i

Jag har tagit ett svårt beslut. Att nu får det räcka, jag är rädd att jag redan har sått mer än jag orkar ta hand om och ska därför vänta tills nästa år med att så min sista fröpåse. 11 sorter har det runnit iväg till! Det är denna som får ligga i förrådet:



Bra trädgårshjälp

Publicerad 2013-04-17 19:32:21 i

Dagens bästa inköp! Den har redan ikväll hjälpt mig med 3 skräphögar. Lika ren som på bilden kommer den nog aldrig vara mer!


Min come back!

Publicerad 2013-04-16 20:02:08 i

Idag gällde det. Orientering för första gången sedan jag la av runt 12-års-åldern. Började mjukt med en träningstävling i sprint i park. Hujedamig vad tungt uppför, men kändes riktigt bra och det var kul! Såhär såg kartan ut, och avläsaren var trasig så jag återkommer med resultatet. Vi kan så länge låtsas att jag höll mig någonstans i mitten av min klass ;)



Personalfest

Publicerad 2013-04-13 18:12:41 i

Middag med många rätter på g :)

Gick några timmar på stan med sambon efter jobbet idag. Hittade tyvärr 2 snygga klockor, så han ska fundera och ingen blev köpt idag. (ska bli hans födelsedagspresent) Men desbättre hittade han jättesnygga och sköna skor, så han köpte dom. = inte helt ovärd resa!

Älskade Chrille fyller år!

Publicerad 2013-04-12 14:27:25 i

Jag är säker på att han aldrig läser min blogg så ni kan få veta redan nu vad han ska få ikväll! Riktiga presenten ska han sen vara med och se ut själv :)





Blivande hörnrabatten

Publicerad 2013-04-11 10:37:00 i Vardag

Nya planer! Brevid den gula busken framför syrenen blir det nog ingen Diabolo-buske (blir för stor med 2m höjd..) utan jag kommer nog att sätta några buskar med astilbe. Om det gror tillräckligt många frön! De ser ut såhär:
 
Sen kommer jag att plantera koreansk plymspirea framför, de är lägre och ser ut såhär:
 
Sist men inte minst så kommer lite grekvädd att få nästla in sina tunna spröt bland de vita spireorna :)
 
Resultatet kommer bli ungefär såhär i mina tankar:
 

Gårdagens resultat!

Publicerad 2013-04-11 07:42:04 i

Jag kunde inte låta bli att gå ut och fixa lite efter att jag skrivit om allt som ska göras ;)
Såhär blev krusbärsbuskarna efter lite rensning undertill och några fula, snedväxande och lågväxande grenar som blev avknipsade. Ni ser på nedersta bilden högen med grenar och två högar med gamla löv/småskräp. Nu fattas bara att tjälen går ur marken så att buskarna kan få riktigt rejäla buskstöd!







Trädgårdsplanering

Publicerad 2013-04-10 18:32:49 i Vardag

  • Glesa ur krusbärsbuskarna
  • Staga upp krusbärsbuskarna
  • Hugg ner div småträd som växer i stenmuren
  • Plantera rabarber
  • Plantera röda vinbär
  • Flytta en stor buske med gula blommor
  • Plantera smällspirea brevid häggen
  • Plantera rosa tok framför häggen?
 
Smällspirea ser ut såhär (de mörkröda bladen):
 
Ölandstokens små rosliknande blommor:

Kökssoffa på G snart?

Publicerad 2013-04-09 22:51:51 i

Ikväll blev det spontanbesök av en gammal vän till Chrille. Det va riktigt kul och jag hade råkat göra massa våffelsmet så han fick äta sig mätt han med :)

Nu ligger jag och läser, älskar att läsa en stund innan jag somnar. Ibland blir det dock en onödigt lång stund, men det är ju så svårt att sluta om man fastnar! Brevid mig på nattduksbordet ligger halstabletter, nässpray och näsdukar. Så nu vet ni hur jag mår!

Imorgon är jag dock ledig! Jag ska försöka rösta på att jag och Chrille far och hämtar hem kökssoffan vi blev erbjudna! Om den finns kvar fortfarande... Rätt pinsamt lång tid det tagit, men det är ju så mycket ibland! Och när det är väldigt lite att göra så kommer man inte på allt man borde göra :P

Läsa läsa godnatt.

I torsdags i Paris

Publicerad 2013-04-05 19:33:24 i

Glömde skriva igårkväll när vi kom hem, men va så trött så jag läste inte ens bok. Dagen spenderades först uppe i tornen på Notre Dame, sedan gick vi förbi justitiepartementets lokaler, som pryddes av Frankrikes ledord. Jämlikhet, frihet, brödraskap. Vi kikade runt i ett litet kapell där brevid som hade byggts för att hålla reliker efter jesus. Vi promenerade runt i Louvren och såg Mona-Lisa och en staty som ev föreställde Athena, eller om det va Venus. En gud åtmindstone. Sedan i Musee Orangerie hängde större målningar av Monets näckrosor och några Picasso. Efter det gick vi längs Rue de Saint Honore och jag hittade såklart väskor hos Mulberry jag gillade och det blev en liten påse hos Marc Jacobs :)
Kvällen spenderades uppe vid Sacre Coure och såg eiffeltornet glittra samt en katolsk kvällsmässa. Nunnorna sjöng riktigt vackert, jag kan fullt ut känna det lugn som infinner sig av ett kyrkobesök. Men kunde inte riktigt sjunga med, det gick riktigt fort i verserna, men en och annan refräng-mening på franska fick jag till. Mysig avslutning!

Kom på att jag visst skrev detta igår, men då fungerade inte blogg.se och allt försvann. Men nu blev det en kortfattad återskapelse. Så ja.

Sista förmiddagen i Paris

Publicerad 2013-04-05 19:17:59 i

Idag sov vi tills vi vaknade, vilket va 9 för min del. Sen efter frukost gick jag och mamma iväg till en klädaffär vi va inne på i tisdags. Där hade jag hittat en smårandig skjortklänning som jag blev kär i, men det kändes tidigt att köpa första dagen så jag provade den inte ens då - vilket resulterade i den + en till stormönstad finklänning + en skjorta till nu ;) Det har troligen aldrig hänt att jag tagit med 3 plagg att prova och sen köpt alla. Men såpass bra är shoppingen i Paris!!!

Nu sitter jag på ett snabbtåg Stockholm - Skövde. Längtar efter sambon.

Onsdag i Paris

Publicerad 2013-04-04 00:14:15 i

Idag har vi gjort sjukt mycket känns det som! Vi lämnade hotellet strax efter 9 och kom tillbaka nu 23.30. Trötta fötter är bara förnamnet, men vilken härlig dag! Först gick vi in i Notre Dame, sedan en gammal tågstation där bl.a. Monet och Manet finns representerade. När vi var på väg ut gick brandlarmet och de utrymde hela huset, spännande värre med militär och allt. Även Moulin Rouge, god mat, Gallerie Lafayette, vinprovning hos o^chateou, parfymhistoria + shopping hos Fragonard (Rekommenderas!), Triumfbågen och Eiffeltornet upplysta, båttur på floden Seine, har hunnits med idag. EN RIKTIGT HÄRLIG DAG!!







Arlanda

Publicerad 2013-04-01 13:21:14 i

En flygplats, tusen möjligheter.
Härifrån har jag flugit till olika länder.
Men just idag så är det Frankrike som står på tur.
Paris närmare bestämt.
Snart en till bock på min rese-bucket-list.

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela