I startblocket till livet

Här har ni den nya målvakten ;)

Publicerad 2009-03-31 09:29:00 i Vardag

Tänkte spara på benhinnorna igår så jag provade vara målvakt för första gången (innebandyn) och det gick riktigt bra! Fångade några svåra bollar (och missade några av världens simplaste) men helt klart nöjd. Peltonen tyckte jag skulle komma och stå för tjejlaget :P Men det har jag inte tid med.. Lagen va väldigt jämna och matchen slutade typ 12-11 till mitt lag eller något sånt. Fast då nollställdes allt och vi körde sista målet vinner och då blev det i mitt mål bollen hamnade, men inte förrän jag räddat två först. Tror många tyckte det var väldigt kul att det inte bara fanns en utan två målvakter på träningen ;) Har kommit en kille dom senaste veckorna och stått, men inte så kul för andra laget att bara ha en minimålbur i målet. Btw så måste jag fråga vad alla heter, kan nog bara fyra namn och känns konstigt att inte veta vilka man spelar med.

Idag är mina knän blåa och svullna och hade även lyckats "bränna" bort hud på ena knäet, typ som om man glider och inte har långbyxor. Så på onsdag hoppas jag på knäskydd. Då kan den andra målisen få magplattan istället, lite byteshandel :P Annars tar jag banne mig två tshirtar och knölar ner runt knäna, hahah! Det skulle vara en syn!

Men nu ska jag jobba vidare. Hoppträning ikväll och stan imorron, en sväng på Kicks och sen byta piercingsmycken! :D

Högskoleprov, jobb och fritid

Publicerad 2009-03-30 09:07:33 i Vardag

Har heltid den här veckan, känns riktigt bra att få jobba mera ibland. Livet kan inte alltid se ut såhär:
7.30-8 frukost. 8-12 rast. 12-13.30 lunch. 13.30-16.30 jobba. 16.30-17.30 middag. 17.30-23.30 rast.

Har inte haft mycket fritid senaste dagarna inte.. Blev tidigt i fredags då jag skulle åka mot Umeå 6.45. Skrev högskoleprov så jag fick sår på hjärnan (kände mig verkligen hjärndöd sen), kom hem ca 17 och åt middag. Sen bar det av mot Umeå igen och party den här gången ;) Schlager/Cover var lika bra som alltid och subway likaså. Kl 2 så blev kl 3 helt plötsligt vilket gjorde min nattsömn ännu kortare. Men upp kl 10 och iväg och titta på smulorna, de är så små och söta och duktiga på att sjunga :) Sen åkte jag till stallet på em och red lite travintervaller - men svårt att lyckas rida ordentligt när det var så styltigt och halt..

Rättade mitt hp och hade 3 fler poäng än förra gången :) Förhoppningsvis ökar mitt betyg med 0,1 för det!

God morgon :)

Publicerad 2009-03-27 06:30:06 i Vardag

Idag är jag uppe vääldigt tidigt (enligt mig själv) precis som varje fredag. Men har blivit van vid att börja 6.15 nu och tkr inte det är så jobbigt längre. Det är ju ljust ute :D Fast imorse va det -11 ute, det liknar inte vår enligt mig...

En duktig dag :)

Publicerad 2009-03-24 22:58:56 i Vardag

Idag har jag promenerat en sväng med Jocke runt i Vännäs, och ridit Mindy och hopptränat Lorden. Mindy var jättekul :) Annorlunda och klurig att få till ridningen på men så är hon och Lorden är inte lika någonstans. Hans hoppträning gick hyggligt bra, lite flummigt kändes det, eller vet inget bra ord för känslan. Det gick som bra, men kändes skumt ibland. Nu taggar jag blåbärshoppningen! Går den bra blir det SURF :) Jobbet gick riktigt bra också idag. Hela dagen har varit fullproppad med saker och rubbet har blivit lyckat.

Jag har dessutom sökt till universitet idag. Det finns ett program jag inet kunde låta bli att söka även fast jag vet att jag inte kommer in. Så det blir nog mitt andrahandsval, men det blir jag nöjd med också :) Skönt att ha det gjort! På lördag är det högskoleprov, jippi...

Söndag

Publicerad 2009-03-22 16:54:48 i Vardag

Robinson igår va inte långa vägar lika underhållande som de första säsongerna när jag va liten. Men så är det ju med allt, det blir sönderutvecklat tills ingen vill se det längre, och då läggs det ner. Kunde de inte ha hållit det på en lagom nivå bara? Vaknade halv tio imorse. Åt frukost och fixade inför dagen. Det började med snowboard och backen med Malin :) Hade sönder ena remmen till bindningen, köpte en ny i skidshopen men känns som det kan va dags att köpa helt nya bindningar. Stora backen var väldigt hård, familje va bättre, den va riktigt härlig :) Åkte hem vid tolv och åt gröt och bytte boots mot stövlar. Sen kom Jocke och Milla och vi hämtade upp Samuel och åkte och pimplade. Fick 9 fiskar :) Men ingen av dom va stor nog att va värd att ta hem. Men härligt var det!

Fredag

Publicerad 2009-03-20 11:02:06 i Vardag

Idag blir det mest bara jobb för mig. Jobbar 9.30-18 på fritids. Sen har jag träning för Anders Eriksson (ska bli huuuur kul som helst :D !) mellan 20-21. Sen jobbar jag 22-9 på nya jobbet som personlig assistent. Ska bli kul, men är mer nervös än jag vågar erkänna för mig själv :P

Sen blir det nog bio på lördag, en shoppaholics bekännelser ;D Kanske får jag några tips på hur jag kan motstå att köpa allt snyggt jag ser? Eller så blir jag bara sjukt shoppingsugen av den, haha! Tur månaden snart är slut så det trillar in en ny lön på kontot. Jag får inte göra av med alla mina sparpengar som ska gå till min blivande sprillans nya egna superbra bärbara dator :D

Onsdag

Publicerad 2009-03-18 14:46:27 i Vardag

Haha, att jag och Carro aldrig kan vara överrens :P Men i det här fallet kanske det bara är bra, eller jag vet inte. Äsch! :P Kollat upp nå nya roliga drinkrecept imorse och hittade ett antal som jag tror jag kan klara av. Blir en rätt lång handlingslista till på fredag, men det blir nog bra. Jag håller ändå igen allt vad jag kan. Så kul att leka bartender! Men har inte råd med hela systemet direkt. Rosa Pantern blir nog höjdpunkten, men det finns väldigt många olika recept och alla hävdar att deras är "det rätta". Känner mig lite lost men ska satsa på det som låter som den bästa kombinationen. Jobbar på fritids idag med, och sen direkt iväg på inskolning som personlig assistent. Ska vicka som det utöver det jag har på vega nu, känns riktigt bra. Men men, nu ska jag göra ngt nyttigt - typ dricka kaffe. Pollykakan som va mellis idag typ dödade mig. Känner mig som ett svullo så blir nog bara en liiten middag idag. Att man kan känna sig såhär är orättvist. Jag vill ju kunna äta mer kaka! :P

Jag vill våga! :D

Gnäll-inlägg

Publicerad 2009-03-16 23:20:26 i Vardag

Nu känner jag för att gnälla lite :P För det första så underlaget ute... Slask är drygaste säsongen i norrland! Man blir dyngblöt och överallt där man tror att underlaget ska hålla så sjunker man igenom = blöt fot. Och så finns det ingenstans att rida i mörker, och knappt i dagsljus heller. Det bara plaskar och är hårt. För det andra så klev/halkade jag på en klubba ikväll på innebandyn och var smidig nog att landa på min egen (?) klubba med svanskotan och halva gumpen. Det gör ont! När jag haltade ut från planen så trodde dom nog det va ett ben, så dom sa att det fanns kylspray. Men jag tror inte det skulle ha fungerat på mig så jag sa nej tack, haha. Jag håller tummarna att det inte känns något imorgon! Fast jag är ändå nöjd med träningen, lyckades ibland riktigt bra enligt mig själv :) Sämst va när våran målis försvann (de andra hade ett litet mål i målet).. Kände ju att jag inte kunde lämna det helt öppet, men inte räddade jag många bollar heller :P Haha, nej tack, jag vill inte va målvakt.

Varför kunde jag inte varit så modig?! ;P

Inge spinning idag..

Publicerad 2009-03-15 16:32:34 i Vardag

Va nå skumt med dörren till gymmet. Jorunn stoppade i kortet och slog koden, det lyste grönt och man hörde ett klick, men dörren va ändå låst.. :/ Vi som taggat till och allt. Blev iaf en långpromenad tidigare idag så jag känner mig ändå på plus nu. Köpt mer tjejkaffe eller "cappuccino" som det kanske heter, haha, det är mumma. Får vara försiktig så jag inte blir beroende på riktigt :P

Journey - Don't stop believin'

Söndag

Publicerad 2009-03-15 13:21:44 i Vardag

...och fisk fick jag inte heller igår :P Men napp, och det var kul ändå :) Idag lyser solen ute, är nog runt nollan och det känns som att våren är på väg. Lillebror har åkt iväg på långtur med skotern och allt känns så enkelt och bra. Jag väntar på Jorunn, vi ska på spinning någon gång idag, typ cykla ihjäl oss. Ser fram emot det ;) Men först lär vi bara sitta och dricka typ te i en halv evighet. Aldrig är te så gott som med Jorunn! Haha, det är sant!
Idag längtar jag efter Lorden min, men idag har Moa honom, kanske far dit ikväll och ryktar lite ändå.. Bara mysa lite! Är jättetaggad på årets tävlingar nu, har kollat upp vilka dressyrtävlingar jag kan åka på också och det va ganska många som passade in :D Man blir peppad när det går bra och det gjorde det verkligen i fredags! Men det skrev jag nog bara om på Lordens blogg. Fast när det gäller dressyr tänker jag bara hålla mig runt Vännäs och Umeå. Det är för hoppningen jag kan åka långt. Totalt har jag 16 uppskrivna tävlingar nu, 11 hoppning och 5 dressyr. Men alla lär inte bli av, men de flesta hoppas jag! :)

Äntligen kommit mig för att se The curious case of Benjamin Button, den va riktigt bra, och precis sådär långseg och händelserik som jag trodde :) I slutet rann tårarna. Och Brad Pitt är läcker, fast kanske inte som 60åring!

Onsdag

Publicerad 2009-03-11 11:52:40 i Vardag

Träningen igår gick bra. Lorden va jättepeppad och slängde sig iväg över hindrena mer än en gång. Det var bara att försöka hänga med ;) Men mest gick det finfint!
Sitter och väntar på posten nu, för idag ska min nya alanacka komma. Beställde från Personlig Alamacka och jag hoppas den uppfyller mina förväntningar. Vilket jag egentligen inte är tveksam på :) Är kräsen med hur de ska vara utformade så det enda alternativet var typ att göra en egen - vilket jag nu gjorde! Kan lägga in en bild när jag har den så ni får se ;P Haha!
Fortfarande 1½h innan jag börjar jobba och ingen häst idag. Vad gör man då? Jo... en smoothie! (se inlägget jag skrev nyss) Den va go! Såg en film nu på morgonen också. Efter bröllopet, den var rätt bra. En dansk film om familj, svek och ideal typ. Ids inte analysera den så mkt. Inget jag kan rekomendera som "film" utan den var mer som... vet inte riktigt vad den var som. Inget man ser med vännerna iaf :P Så... vad ska jag göra nu?
På lördag blir det nog pimpeltävling i någon sjö här i närheten. Jocke tipsade om den och jag har faktiskt inte pimplat någonting än på hela vintern, så det ser jag fram emot :) 2h fika på en sjö ;D För fisk lär jag inte få, hehu.

Blåbärssmoothie

Publicerad 2009-03-11 11:41:10 i Vardag

ca 1dl blåbär
ca ½dl jordgubbar
1½dl jokk blåbärsdryck


Den var jättegod och säkerligen full av dessa omtalade antioxidanter. Smakade mycket blåbär precis som jag ville! Använde frysta bär så det blev en väldigt kall smoothie, syns på bilden att glaset blev immigt. Jag gillar den lite frysta konsistensen men annars kan man ju vänta tills bären tinat.

Tisdag

Publicerad 2009-03-10 11:46:32 i Vardag

Idag vaknade jag med ont i knäet :/ Varför ska jag lyckas sträcka mig? Totalt onödigt. Men känns lite bättre nu när jag kommit igång och rört mig en aning. Var en sväng till stallet och fixade så det går smidigt att åka på hoppträning ikväll. Håller på att koka ägg nu till lunch. Sen börjar jobbet om en halvtimme. En skön dag ändå :)

Måndag

Publicerad 2009-03-09 23:08:28 i Vardag

Har nu fyra runda röda blivande blåmärken på knä/vaderna och en redig rund bula på låret som redan börjat skifta i blålila. Det känns bra!

Åkte till stallet efter middagen vid sex och skulle ut och rida med Erika. Vi red 1½varv runt byn och Lorden skötte sig riktigt bra! Lika stadig idag som i ... när det nu va... även fast vi hade sällskap, jättekul och härligt! Han var snarare piggare, på gränsen till tokig. Om han kunde förstå att det går fortare att länga skritten istället för att börja piruetta så vore det bra :P Men känns bra inför imorron med hoppträning! :D

Skrittade av förbi vbyskolan kvart i nio. Inte så konstigt jag va lite sen till innebandyn, det blev bara så :P Men tio över var jag nog spelklar iaf - riktigt bra kämpat av mig tycker jag! Sen gick själva spelandet över förväntan också. Ja, jag shabblade bort några bollar. Men sen fick jag till det riktigt som jag tänkte ibland :D Foten hängde inte riktigt med. Så länge jag sprang rakt gick det bra, men att vändvrida på vänstern gick illa, men inte omöjligt så jag spelade ändå. Nu känns det riktigt skönt. Är helt utmattad efter ett krävande ridpass och sen direkt bandy, då sover jag bra! Det man inte kan ta med klubban får man ta med kroppen!

Ändrade innebandytider. Måndag 21.00 och onsdag 20.30! Bättre dagar tycker jag :)

"Opeth ger glädjeyra utan gränser" "Tangerar det bästa jag har hört"

Publicerad 2009-03-02 11:25:58 i Vardag

VK
Jag kan garantera att om 20 band skulle försöka blanda 70-tals prog, lugna ballader och Florida döds i 10+ minuters låtar och samtidigt hålla lyssnarens intresse uppe skulle 19,5 band misslyckas. De återstående 0.5 skulle gå vidare och bilda Opeth. Just förmågan att smälta ihop vitt skilda sound till riktigt bra låtar har alltid varit Mikel Åkerfeldts styrka och när hans låtskrivartalanger och otroligt mångsidiga röst får utlopp i genom bandmedlemmar som verkligen kan uttrycka känslor med sina instrument, ja då uppstår magi.

Från de första tonerna av Heir apparent vet Umeå-publikens glädjeyra inga gränser och det omväxlande headbangas vilt och gungas medryckande på stället beroende på vars i låten bandet är. Trots att låtvalet har en blygsam slagsida åt de nyare skivorna kan jag inte klaga när godbitar som Hessian peel eller The lotus eater så fullkomligt sveper med mig in i de mossklädda slottsruiner och ödehus som är Opeths kreativa hemvist. Ställda brevid klassiker som The leper affinity och Godhead's lament står de sig inte bara väl utan till och med som likvärdiga. Icke att förglömma är Mikaels mellansnack som är fantastiskt underhållande med en snustorr humor som mer än en gång balanserar på gränsen mellan lysande och tramsig. Höjdpunkten är när han förmår alla på golvet att headbanga frenetiskt, utan musik, för att de ska spela ett extranummer. Det är lika stor underhållning att beskåda som Deliverance är förkrossande tung att höra innan ridån går ner över House of Metal 2009.
JOHAN PAULIN 5/5 i betyg!

Opeth sa att det här var deras bästa festivalspelning i Sverige ever. PETRA EDSTRÖM

VF
Är det verkligen värt att köa i 40 minuter och bli halvt krossad i en folkmassa för att se Opeth? Svaret på den frågan är onekligen: ja, det är sjukt värt det.

Opeth öppnar med ”Heir Apparent” och ”Ghost of Perdition”. Efteråt har det väl gått en sådär tjugo minuter och publiken på Idun har redan insett varför de egentligen pungade ut de där hundringarna för House of Metal-biljetten. Opeths låtblandningar av Death Metal och melodisk progressiv rock med mellotron är totalt kompromisslösa, ungefär lika kompromisslösa som scenframträdandet. Sångaren och gitarristen Mikael Åkerfeldt gör inte en rörelse i onödan. Ibland lyfter han på huvudet och tittar i Iduns tak när han spelar solo. Men oftast står han bara rakt upp och ner och koncentrerar sig på sin gitarr. Övriga medlemmar i Opeth följer hans exempel. De vet sin plats, att platsen är det egna instrumentet och att det gäller att spela det så bra som möjligt. Mot slutet, under ”The Lotus Eater” och ”Deliverance”, är publiken och jag själv fortfarande hypnotiserade av den nästan religiösa upplevelsen. ”The Lotus Eater” tangerar det bästa jag har hört i liveväg någonsin. Opeth spelar i 1 timme och 40 minuter och det är inte många som ens vågar fundera på att lämna lokalen.

Efteråt köar jag för att ta mig ut från House of Metal. Nu är de vassa armbågarna borta. Framför mig hör jag en snubbe säga att någon likaväl hade kunnat bryta armen av honom under Opeths spelning. Han skulle ändå inte ha märkt det.
JONAS LINDSKÖLD 5/5 i betyg!

Opeth

Publicerad 2009-03-01 12:14:33 i Vardag

Det var typ tio gånger roligare än vad jag hade föreställt mig! Dom va galet bra och det va väldigt mycket folk, men jag klarade mig bra även fast jag stod rätt långt fram, folk knuffades inte så värst mkt. =) En superkul kväll som jag önskar jag kunde återuppleva! Några pics blev det också, men klaga inte på kvallan, jag hade bara min gamla hederliga mobil med mig.

I början så fick jag backa bort lite från Patrik, Nille och Seb och de andra för folk va lite överglada på sångaren.

Men när folk lugnat sig lite, så nu kunde jag stå här. Såg riktigt bra :) De va kung!












Jag blev tvungen att köpa den här sjukt snygga, väldigt sköna och inte alls för stora tröjan.

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela