I startblocket till livet

Dreams of New Zealand

Publicerad 2012-01-26 20:21:04 i Vardag

Det skulle vara underbart att få resa till NZ och hälsa på Jorunn! NÄR jag åkt dit så skulle jag verkligen vilja ut på en ridresa. Att få flytta sig från kust till kust över det vackra landet på en hästrygg! Kanske den här:

Seven days of exploring coast to coast!

Ride through some of New Zealand's most beautiful coastal scenery - sandy surf beaches, dunes, Pohutukawa glades and native bush. Then explore the rainforests filled with their tall tree cover and exquisite ferns and mosses. The North Island, coast to coast, boasts an exceptional subtropical climate and many hot pools that have been created by the volcanic activity over the centuries. This epic riding adventure follows the mighty Hoteo River, beginning at the calm white sands and blue waters of the Pacific Ocean in the east onward to the west coast with its black sands and the wild waters of the Tasman Sea. The distinct and unique contrast of the coasts coupled with the spectacular and rugged high country hills and rainforest in between make for a stunning expedition. The North Island Tread is the trails of the region’s ancestors, both native Maori warriors and then early settlers who carved a living from a land covered in forest. Their descendents have developed New Zealand into the country it is today. Enjoy intermitting farmland and bush and the Carter Holt Harvey pine forests whose products are exported all over the world. Your hosts Sharley and Laly Haddon, descendants of the great Ngati Wai Chief Te Kiri, have farmed in this area for the greater part of their lives and between them have many years of experience in all equestrian disciplines.

Blandad panikglädje

Publicerad 2012-01-22 18:43:23 i Vardag

Hela eftermiddagen har ungefär gått åt till ett ledarmöte på Umeå Dansimperium. Vi fick mycket gjort och jag tycker faktiskt att vi var effektiva :) Fick i slutet reda på att jag ska vara ledare på en Bugg 1 :D och kanske även vara ledare på en Barn Bugg 2, men det är inte spikat. Det är med skräckblandad förtjusning som jag ser fram emot att få vara ledare på riktigt. Att få använda allt jag lärde mig i höstas :) Så tisdagkvällar framöver är fullbokade. Tyvärr med "håltimme" under tiden som tävlingsträningen är.. Men jag kan ju titta på och lära mig från bänken även om jag nu inte är med, mycket fastnar av att se!

Igår så va jag i stallet och red Athena, Sandra hade Yoppe och med tanke på vädret och all härlig snö så for vi ut och plumsade i sommarhagarna. Det va så sjukt härligt och hästarna älskade det. Yrde bara snö!! Så det var en riktigt härlig dag i stallet som sedan avslutades med middag och vinkväll me trevliga tjejer.



Vad tycker ni om den här sänggaveln och borden? Jag tycker de är riktigt fina! :)

Sänggavel Indo med sängbord

Trötter

Publicerad 2012-01-19 18:46:48 i Vardag

Har varit min tredje dag på extemporepraktiken idag och var inne i cytostatikatillverkningen, riktigt häftigt! Igår så fick jag se sterilen, rummet där de tillverkar radioaktiva läkemedel och även följa det upp på en onkologavdelning. Men det tar på att vara på ett riktigt jobb när man är van vid pluggandets fria händer och lugna dagar. Jag är helt slut ikväll och sov en halvtimme innan middagen. Men tror jag kommer piggna till nu när maten lägger sig i magen :) Imorgon är det bara kortdag!

Tusen tack Issa för en underbar kväll me god middag och efterrätt igår. Roligt även att Chris fick vara med på ett hörn över telefonen medan han stod och tvättade sin bil :P
Ikväll ser ut att bli en filmkväll, men först SKA jag städa. NU.


Sjukhusapoteket

Publicerad 2012-01-17 21:38:36 i Vardag

Där spenderades dagen! Fick göra en infusor, kassett, massa vätskepåsar och annat för att öva de tekniker de använder i sin läkemedelstillverkning. Det va riktigt kul att få se lite av verksamheten och ännu roligare blir det imorgon när vi ska få gå in i steriltillverkningen och titta på när de bereder riktiga läkemedel :)

Har inte så mycket att skriva idag, förutom att jag saknar Skylord och Andy. Är så glad över att jag ska åka med Sandra till stallet på lördag, då ska jag rida Athena och hon rider Yoplin, även om det inte är min häst så är det alltid härligt att rida. Hon är ju dessutom så himla söt och go!

RGB får Jerringpriset om 25 min!

Publicerad 2012-01-16 19:35:21 i Vardag

Det hoppas jag så innerligt att han får!!!!! Ska bänka mig framför tvn resten av kvällen. Visst har ni röstat på Sveriges första EM-guld i hoppning? Första svensken att ligga rankad världsetta. RolfGöran Bengtsson! (övre bilden på Casall, nedre på Ninja)

 

Nyss ätit lunch

Publicerad 2012-01-16 16:43:57 i Vardag

Hade ställt väckarklocka imorse för att försöka vända lite på dagsrytmen så jag kan somna ikväll och va utvilad resten av veckan på praktiken. Det gick bra att kliva upp, kanske lite för att jag hade mobilen på laddning på andra sidan rummet och när jag liks stod upp så var det inte så svårt att inte lägga sig igen. Tog en härlig dusch och kände mig sedan redo för en riktig pluggdag. Som jag har pluggat!!
Kom igång med C-uppsatsen runt 9.30 och satt konstant tills klockan blev 14.20, då skulle jag ringa till mitt praktikapotek och få några svar. Fick veta att det är 29 mars 9.30 som jag ska vara där första dagen, så det känns bra! Sedan skulle handledaren mejla när hon fått reda på hur man söker resebidrag från företaget :) Längtar rätt mycket nu!
Sedan fortsatte jag direkt på C-uppsatsen igen och när jag tittade upp nästa gång så var klockan 15.54. Kanske dags att äta lunch kom jag på då, kände mig egentligen inte hungrig (det gör jag aldrig när jag är uppslukad av någonting, exempelvis full rulle i stallet eller fastnar i en bra bok) men gjorde ändå iordning en tortilla och det va bra för jag va hungrigare än jag kände mig. Men nu klarar jag mig tills middagen om några timmar.

För någon annan kanske det inte hade räknats som någon lång skoldag men för mig är 6h effektiv pluggtid otroligt mycket. Frågan är om det har hänt förut?! Haha
Nu består min uppsats av lite mer än två sidor Introduktion (ska bli 3-5) och en nästan färdig Metod.

Känns som att jag kan släppa uppsatsen nu och koncentrera mig på att ha extemporepraktik i två veckor. Imorgon ska jag ha första dagen på sjukhusapoteket här på NUS, och då menar jag apoteket som ligger under sjukhuset som distribuerar alla avdelningar med specialläkemedel ex. nutritionspåsar.
Nästa vecka ska jag vara på APL på Ersboda och få blanda specialläkemedel på beställning åt hela Sverige.
Jag gillar min utbildning! :)


FÖRRESTEN
Så har jag även bokat några tågresor idag, både hem från Tiarp + tur och retur en till gång innan praktiken!
Som grädden på moset har vi nog hittat en helg när Christian kan komma upp :)

Spelkväll med E & E

Publicerad 2012-01-15 11:02:22 i Vardag

Igår hade vi alltså en spelkväll i Tomteland. Men började (såklart) med att jag och Emma lagade middag som faktiskt blev mycket godare än vad någon av oss trodde. Den såg INTE speciellt god ut, vår asiatiska kycklinggryta, men tillsammans med äggnudlar så smakade den riktigt bra och helt lagom starkt. Jag tycker att det ska vara sådär så det bränner lite i munnen och nästan blir jobbigt, men får inte vara för mycket. En svår gräns, men vi hade iaf i 2 tsk gröncurrypasta när det stod 1-2.
Till efterrätt gjorde Emil kladdkaka med grädde, den blev megasuperduperbra!

Angående själva spelandet så provade vi Tribond under tiden det var Gladiatorerna på tv. Sedan spelade vi inte mindre än TRE omgångar Risk, och jag kan inte säga annat än att tärningarna inte var på min sida. Även om jag var nära att bli stabil på spelplanen två gånger, så vände det fort! Emil fick vinna en gång och Emma den lilla räven vann två :)

Inköpslista: Risk

Perikles

Publicerad 2012-01-14 10:50:27 i Ego

Kvällen började på Alex Snabbkök med att Jimmyrimmy hade gjort lasagne till middag + kladdkaka med frosting och grädde till efterrätt. Man mådde som en drottning!

Perkarna va duktiga på scen (även om jag aldrig förstod varför de skulle prata mellan låtarna, det går ändå inte förstå vad de sa) och vilken kväll det blev! Kände mig otroligt ringrostig och det släppte inte helt förrän efter midnatt, men jag hade ändå många toppenbra danser. Man blir tydligen lite rostig när man inte har dansat på en månad, så jag får se till att dansa oftare!
Måste försöka hinna med en dans till innan öviksmaran iallafall, kanske Stage här i Umeå 27 januari. Om jag nu lyckas lösa hur jag ska ta mig till Övik. Men det är ett senare problem! Nu ska jag gå iväg och köpa köttfärs, tacos!


En dansbild från innan julen, i Sundsvall, som faktiskt va senast jag dansade innan igår..!

Böcker upp över huvudet

Publicerad 2012-01-13 16:02:03 i Vardag

Det skulle jag få om jag tog alla böcker jag vill läsa och staplade dom på golvet. Som tur var har jag inte alla dessa böcker i min ägo på samma gång. Men idag har jag använt presentkortet jag fick av storebror + familj i julklapp. Jag var på Bokia även innan nyår men då var Sarahs Nyckel (som jag visste att jag ville köpa) slutsåld, men nu fanns den alltså inne! Den finns även filmatiserad från 2010, se Sarah's Key. Kanske ser den efter att jag har läst boken, bara för att jämföra. Men hittills har jag utan undantag tyckt att alla böcker är bättre än sina filmer. Sedan hittade jag den andra boken, En liten hattaffär på hörnet, som jag direkt föll för. Verkar helt underbar!

 

Förutom den roliga nästan-halvtimmen på Bokia har jag idag haft fem roliga minuter på Åhlens när jag köpte välbehövlig hårspray, en rolig timme när jag fikade lunch med fadern min (Nyrostad hummus-och-soltorkad-tomat-bagel) och fyra duktiga timmar på stadsbiblioteket där jag har plöjt igenom ytterligare några reviewartiklar och några kliniska studier.

Nu ska jag slöa med nyaste Greys anatomy och sedan fixa mig för middag med vänner och dans till Perikles! GÖTTEPÅSE! (För att Kalles uttryck är så härligt! :))

Kossa mu

Publicerad 2012-01-10 19:02:16 i Vardag

Hihi nu får några fina kor vara med längst upp på min blogg :) För bland Malta, Japan och Kanarieöarna är bondens gård bland de finaste platserna jag vet!

Panik i jobbjungeln

Publicerad 2012-01-10 18:41:10 i Vardag

Nej jag har inte hoppat av skolan och är fortfarande farmacistuderande. Har precis idag påbörjat den roooliga kursen examensarbete, den ska nog gå lika bra som de andra kurserna bara jag får bort rosten ur ringarna :)

Men panik fick jag allt ändå, litegrann, eller jag höll iaf andan i minst 3 sekunder, när jag såg att jag hade fått ett mejl. En kvinna som under våren ska starta ett eget apotek ville gärna komplettera sitt arbetslag med en nyexad och fräsch receptarie, och då mejlade hon mig för att kolla om jag var intresserad efter examen. Om jag är! Det känns otroligt spännande :D Men ska lugna ner mig en bit och ringa henne om några dagar tänkte jag.

Nu till berättandet om mitt härliga jullov!
Hela julafton spenderades med familjen och majoriteten av storebrors frus familj. Lille Mateo är ju knytpunkten, och även om han var för liten för att kunna göra något annat än dregla och sova så behövde han ju hela släkten vid sin sida :)

Både innan och efter julen så hann jag träffa min kära barndomsvän Jorunn som äntligen hittat hem från Australien efter 2 långa år. Vi hann med mycket roligt och det var den bästa presenten jag fått på länge. Det var svårt att hålla tillbaka tårarna när jag såg henne på torget efter så lång tid.. Men gick över och sedan var det bara superkul!

Efter några mellandagar i Umeå så kom dagen när jag skulle åka tillbaka ner till Christian. Som jag saknar den människan så fort jag rest hem! Men nu fick jag stanna där riktigt länge och leka bondmora. Har mjölkat korna, klappat och matat kalvarna och till och med nattat dom en kväll :)
Trivs som fisken i vattnet på gården!


Finaste Stinis fångade en mus!! Usch! Men lite konstig som jag är kunde jag inte låta bli att fota när hon lekte med den.

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela