I startblocket till livet

16 minuter kvar

Publicerad 2011-02-28 07:47:31 i Vardag

tills jag slutar jobba. Ska hem och äta lite frukost sen mot skolan. Får sova i eftermiddag när allt är klart inför morgondagens seminarium. Jobbar måndagnatt också sen på lördag bär det av mot Gran Canaria! :D

Jag kanske borde börja packa?!
Vad måste man ha med sig nu igen..?

Godmorgon!

Publicerad 2011-02-26 11:44:34 i Vardag

Sitter med en tallrik gröt - havregryns såklart - och vaknar färdigt. Tänker tillbaka på igårkväll och måste skriva att jag hade väldans roligt (visst ser ni humorn? ;) Visst blev det några bottennapp men jag har långt ifrån koll på alla än så det är ju inte jättekonstigt. En var väldigt kladdig i foxen.. Usch det va inte roligt alls :/ Som Anders sa, dans är ju sensuell men den behöver inte vara sexuell för det! Men helt klart att alla härliga danser överväger stort! Det var många duktiga killar från Övik, jag bara måste fara ner dit på nästa dansmarathon! :D Dansvecka på Öland i sommar lockar också, men den kommer jag nog inte hinna kunna fara på. Jag får bugga här på logerna runtikring istället :)

Väntar på att Sandra ska höra av sig och vara färdig för stallet. Blir härligt att få lukta på Athena! Det är ju inte ens minusgrader ute heller så lär inte behöva frysa.

En dag i lyx

Publicerad 2011-02-24 14:32:34 i Vardag

Min förmiddag har varit kort sagt underbar. 90 minuter aromaterapi var bokad. Jag har varit på massage en gång tidigare, men det va läänge sen. Så det var lite spännande! Först så satt vi och pratade om vad jag ville få ut av aromaterapin, och jag visste inte riktigt, jag är inte stressad och har inte problem med något. Så vi kom fram till att en avspänd, renande terapi skulle va fint. Sedan fick jag välja eteriska oljor och valet föll på en mild doft av ros och lavendel. Rejält med lyxkänsla! En timmes helkroppsmassage senare så kände jag mig härligt mjuk, och gör det fortfarande.

Citerat från BeRör Dig (Kerstin Sjödin):

AROMATERAPI (Dofternas terapi)
Aromaterapi betyder att läka, behandla och vårda främst via doftsinnet.

I Egypten kände man till de eteriska oljornas välgörande förmågor redan 4 500 år f Kr. Dagens upptäckt av aromaterapins gamla konst kan till stor del tillskrivas den franske kemisten Renée Gatefosse. Han upptäckte av egen smärtsam erfarenhet att svåra brännskador kunde behandlas med lavendelolja för att underlätta och påskynda läkningsprocessen.

Aromaterapin är förebyggande, holistiskt (helheten större än summan, ingenting är ointressant) och kompletterande i livets alla skeden. Behandlingen har en djupgående och balanserande verkan och främjar självläkande processer. En väg är via doften genom näsan till den del av hjärnan som har med känslor att göra.
Hormonsystemet påverkas också. En annan väg för den eteriska oljan är genom hudens porer för att sedan via kapillärerna nå ut i blodomloppet och varje cell i kroppen.

Eteriska oljor tillsammans med massage stimulerar blod- och lymfcirkulationen, löser upp muskelspänningar och frigör ”lugn och ro” hormonet oxytoxin i kroppen.

 

Om DU vill unna dig någonting extra så rekomenderar jag varmt aromaterapi. Kerstin kändes väldigt lugn och naturlig och jag kunde direkt slappna av i hennes sällskap, annars kan det ju vara lite spänt sådär att träffa en ny person. Jag fick med en liten flaska med blandad olja hem, det va snällt så kan någon annan dag få lite guldkant :)

Mot Scandinavium!

Publicerad 2011-02-24 09:25:16 i Vardag

Eller inte för mig.. Är lite lagom avundsjuk på de som reser till Göteborg idag. Vill också se Gbg Horse Show :) Och inte minst gå på den underbart stora mässan. Nästa år kanske!

Onsdag, mitt i veckan

Publicerad 2011-02-23 22:33:39 i Vardag

Ännu en dag har tagit slut, en bra dag. Farmakoterapi visar sig vara den roligaste kursen hittills på receptarieprogrammet och jag tycker faktiskt det är roligt att plugga! Den ni! Men ärligt, det är riktigt kul. Och det ser himla proffsigt ut i mina anteckningar med ® lite här och var ;) Alvedon® paracetamol, Doxyferm® doxycyklin. Hihi, smidigt va lättroad ibland! Men lär inte kunna glömma hur man bör skiva preparatnamn resp. substansnamn efter dagens seminarium.

Körde ut till stallet efter middagen och red Athena för första gången. Hon skötte sig väldigt bra. Vi skrittade huller om buller på ridbanan och hon följde mina ledande tygeltag fint. Travade några gånger och det gick också bara bra. Lite försiktig var hon men kanske va halft för att vi va på ridbanan, om jag har tid att fara ut mitt på dagen någon gång kanske vi kan rida ut istället, bra träna framåtbjudning. Vill rida mera! :) Hon har absolut studsboll-potential!

Kommer somna snart.. Dags att hoppa in i duschen och sluta lukta häst så jag får lägga mig sen.

Zzzzz

Publicerad 2011-02-22 16:22:40 i Vardag

Idag är jag trött. Somnade på bråkdelen av en sekund efter att kommit hem från jobbet och när jag vaknade (faktiskt av mig själv) så kändes det som att jag inte kunde röra mig. Det var jätteskönt att ligga helt stilla och bara va halvvaken. Men sen klev jag upp till slut. Pluggat en stund och kollat igenom casen tills imorgon en sista gång. Gick sen en liten promenad och handlade på vägen hem, blir lataste middagen av dom alla idag = bullens med korvbröd. Men med tanke på all god riktig mat jag åt igår så kan jag unna mig en lätt middag :P

Ikväll så har jag dans innan jobbet. Sen imorgon kommer jag sitta i skolbänken hela dagen.. Men får i alla fall fara och rida på kvällen! :)

Länge sen jag drog hästtransport nu.. Men kanske man borde satsa på ett BE för framtiden?

Solen skiner och det är inte alltför kallt längre!

Publicerad 2011-02-21 10:48:30 i Vardag

Nu är det måndag och en ny vecka drar igång. Men först måste jag bara skriva om en grymt rolig helg! I fredags så var jag helt outstanding i biljard och vann överlägset (om än med väldigt random och otippade knuffar) över Robin. Men det är ju jag i ett nötskal - tur! Gick förresten en sväng på stan med Elin tidigare på dagen och fick tillbaka min klocka som nu är hel och fin igen. Hittade två jeans också, som faktiskt sitter väldigt bra! Nöjd!
Lördagkvällen spenderades också med Elin, såg The Tourist men kan ju inte direkt säga att den fångade mitt intresse. Mitt i slutet så åkte vi och bowlade istället med en kompis till Elin. Alla vann var sin gång så det va roligt, och jag är vääääääääääldigt nöjd med mitt nya personbästa (tror jag iaf) på 151p! Enligt mig klart över godkäntnivån :) Och jag har bildbevis!



Igår blev en härlig dag, promenerade till Emma och satt och pratade och fikade med henne i flera timmar. Lyckades göra alldeles för starkt kaffe men efter att ha dubblat vattnet smakade det gott :) Sen promenera hem, byta om och packa ihop dansskorna och hinna på bussen ner till föräldrarna. Bakade semlor som fick bli efterrätt. Sen var det tur att jag gick till UDI och dansade bort ungefär 2kg. Nå så grymt rolig helgen har varit! Allt!

Snart dags att äta en tidig lunch, sen mot skolan och plugget. Hoppas Emma, Emma och Micha är där så kanske det blir lite roligare, och skulle behöva jämföra mina case med någon :)

En förkyld onsdag

Publicerad 2011-02-16 18:22:59 i Vardag

Fast så väldigt förkyld är jag inte längre. Blir snabbt bättre och bättre nu :) Men lust att blogga har jag inte riktigt haft. Jag är less på min header och kan inte göra en ny, nej för det enda jag har är paint och det duger inte riktigt. Och ska jag be någon vän så kan jag lika väl vänta tills efter utlandsresan så kanske det blir någon härlig bild därifrån. Bara 2,5 vecka kvar nu! Jag längtar som tusan! :D

Dagens minus är att jag tog bussen ner till centrum och tänkte hämta ut min klocka som varit på reparation, men nej då kommer inte den förrän till imorgon. På söndag kanske jag har tid att fara dit igen, annars får det vänta till nästa torsdag. Typiskt..

Vill bara berätta för alla att min farmor fyllde år igår. Hon blev jätteglad när jag ringde. Längtar tills i sommar när jag ska fara och hälsa på dom <3
Min Europaluff får vänta till något annat år verkar det som, men jag har redan planen färdig. Såhär vill jag resa! Ungefär i alla fall. Med start i Berlin.

Alla hjärtans dag

Publicerad 2011-02-14 16:33:20 i Vardag

Och jag får köpa min egen choklad. Men den smakar ju inte sämre för det :)
Blir en mumsig natt på jobbet haha!

Desto värre känns kylan, -30 är inte så mysigt. Men jag tar det som en viking!

Solen värmer men det är ändå kallt

Publicerad 2011-02-12 15:21:33 i Vardag

Det tycker i alla fall mina tår!
Sitter med en kopp varmt kaffe och hårdbröd och njuter av att känna värmen återkomma till mina fötter. Har varit till Obbola och lekt med en häst :) Fick först se henne jobbas av Sandra och hon såg riktigt bra ut, sen fick jag prova lite själv. Det var ju lätt över 1½år sedan jag höll i tömmar sist (alltså tömkörningstömmar) men när jag klurat ut hur det är jag brukade vilja hålla i dom för att ha koll på grejerna så gick det bra :) Sitter nog i ryggmärgen allt det här med hästar.

Ikväll blir det tacos- och godisrester hos Micha sen gårdagen. Om jag räknar efter då så är det fjärde (4) gången jag äter tacos i veckan. Och sjätte (6!) gången i veckan som jag äter tacofärs! Blev det och spaghetti två dagar. Haha hej varierad kost?! Men gott är det fortfarande och alltid! :)

Min bil är friskförklarad också :D Går som ett spjut sa mekanikern! Han är helt enkelt bäst!!

Jag

Publicerad 2011-02-10 18:51:59 i Vardag

* har tentapluggat hela dagen
* har börjat få ont i halsen (peppar peppar att det är borta imorgon)
* är ganska lugn inför tentan, känns okej
* ska gå till bussen nu, lindy på g

Dagens blodgivarhistoria

Publicerad 2011-02-09 17:57:45 i Vardag

Va till blodcentralen idag men kunde inte ge blod.. De stack i vänster som vanligt och tyckte de hittade rätt, två stycken kollade, men det kom litelitegrann sen slutade det rinna. Efter en stund gav de upp och sa jag får vänta till det läkt (ca 2v) och sen komma tillbaka. (när de tog ut nålen så kom det typiskt nog massor av blod) Eller prova i högerarmen. Jag sa högerarmen, men det gjorde jättejätteont. Normalt är ju att det svider till när de stoppar in nålen men det där sved heela tiden. Hon slutade direkt såklart, men jag sa hon kunde försöka igen, för när nålen va still gick det ju bra, men de kunde inte och sköterskan blev jättestressad av att jag låg där och höll andan när det gjorde ont. Men det är väl inte så konstigt att nålrädslan kommer krypandes tillbaka när de sticker fel? Tydligen har jag nerver väldigt nära min fina ven i högerarmen. Synd, för då är ju den värdelös :P

Så fick gå därifrån med massakerade armveck men full med blod. Fick behålla kupongen ändå, det var snällt. Kanske inte går tillbaka om 2v.. Har ganska ont fortfarande och en "blodbubbla" under sticket i vänstern. Blir nog ett snyggt blåmärke. Men om 4 kanske jag har samlat mod till att prova igen. Höger rör de dock aldrig mer..! Vänstern är bättre, gör knappt ont :)

Tisdag

Publicerad 2011-02-08 16:23:03 i Vardag

Nu ska jag strax gå till köket och fixa en riktig gomiddag! Tacos känns väldigt lyxigt. Speciellt som jag åt köttbullar med för-lite-pasta igår till lunch och pasta med pasta till middag. Väldans vad jag är bra på att äta varierat ;) Men ja, idag blir det alltså grönsaker för omväxlings skull. Och lite krossade tomater i köttfärsen drygar ut lagom så det dessutom blir studentvänligt och resterna kan bli mumsigt ihop med spaghetti imorgon :)

Kanske inte skrivit att jag har tenta på fredag? Men det har jag iallafall, så dagen har bestått av tentaplugg ända sedan jag klev upp. Vilket inte var så länge sedan :P Men hade tänkt försöka titta på några gamla tentor inatt på jobbet, så jag ger mig själv ledigt ikväll. Kanske ska sova någon extra timme och sen är det buggkursen.
Hoppas att det går bättre idag, jag vet ju att jag kan vara följsam och smidig. Jag vet att min hand kan vara stilla. Varför ska det vara så himla svårt att visa det på kursen?! Men man är ju två om att dansa, mycket beror på mannen. För att inte tala om hur man fungerar tillsammans, vissa passar man perfekt ihop med direkt och andra går det mindre smidigt med.

Nä det får vara nog med svammel för idag :) Nu ska jag laga mat.

Söndagsdans + massa mer helg

Publicerad 2011-02-06 22:25:55 i Vardag

Årets första söndagsdans! (för mig iaf) Provade mina nya dansbrallor och dom höll måttet med råge och var helt underbara att ha. De stannar! Kändes lite surt att inte ha varit på dansmaran i Övik i helgen när jag fick höra alla berätta om det. Men nästa gång kanske jag kan fara med ner! Eller upp om det händer något i Skellefte innan :)

Ville bara skriva om mina två härliga snurriga timmar. Löveli!
Va förresten en i styrelsen som berättade de fått typ klagomejl att de inte "släpper in" nya och dansar med. Jag kände mig som det levande beviset på att dom har fel. Mitt tips till nytt folk: Ha roligt och se glad ut! Då vill världen vara med dig. Och i denna tidsålder så får tjejer faktiskt bjuda upp killar också ;D Även om jag själv tycker det kan vara svårt att våga bjuda upp killar jag aldrig dansat med innan, men det är värt det efteråt!

Saknar min bil... Hoppas den är fixad snart :) Tack snällmamma och snällpappa som lånar mig en sålänge så jag kan ta mig till jobbet! Annars vet jag inte hur veckan hade gått..

Annars så har min helg bestått av jobb på origo i fredagskväll. Kl fyra var jag hemma, det var skönt att sova då! Stod en timme i I-baren och den här gången gick det riktigt bra att blanda drinkar! Känns bara roligt att stå där numera. Lite skillnad mot första gången när jag hade typ panik och kunde inte ens med kassan haha! Och igår så fyllde Rune år + att det var Bad Taste Party, och himmel va folk va duktiga på att klä sig hemskt :) Bilder lär komma ut på facebook snart för det var några kameror i omlopp. Jag var vacker ;)

Sov gott världen!

Nu är det dags för fredagsgyyyyyyym!

Publicerad 2011-02-04 16:38:56 i Vardag

Här kommer ett nytt träningsinlägg. Var på iksu och gymmade i onsdags också, gick riktigt bra och kändes skönt. Men betydde att jag hade lite träningsvärk idag när jag for dit med Max. Blev lite tyngre på vissa övningar, typ situps kunde jag inte göra lika många för det brände redan från femte. Men annars gick det bra idag med resten. Skönt att ha't gjort! Och förresten så bytte jag ut dagens press/fly-maskin mot gammal hederlig bänkpress med äkta stång (nu när Max kunde vakta åt mig). 25kg gick att köra 3*7 med, sen 20kg*15 bara för att få slut på de sista, så jag är glad :)

Årets mest produktiva dag. Not. Men blir kul att jobba på Origo ikväll, ni hittar mig bakom någon av barerna skulle jag tippa!

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela