I startblocket till livet

Hej mitt vinterland.. Nu är jag här!

Publicerad 2010-02-28 19:31:08 i Vardag

Känner mig glad och taggad på livet efter en skön helg. Har inte gjort särskilt mycket men behövde lugnet. I fredags var jag med Säm och myste efter en smådryg skoldag. Igår så körde jag skoter! :D
Så nu är förarbeviset invigt och jag kan räkna mig som en norrlänning, 2h var vi ute i snön, men snöade inte jobbigt mycket. Det var sjukt härligt! Säm och Jocke åkte jag med, TACK ELIN än en gång att jag fick låna din skoter. Galet kul! Körde fast en gång i djupsnö, blev utlurad av Jocke, han fick hjälpa få lös mig :P Sen hade vi lite problem att ta oss tillbaka över älven. Isen har sjunkit så mycket att det brytit upp och va öppet vatten i mitten. Men det löste sig för mig, dom va snälla och letade upp ett ställe där jag kunde och vågade köra över. Vågade inte köra över öppet vatten som dom gjorde först.. Och dom va förstående :)

Är ändå lite glad att helgen är över för nu tar allt roligt slut i Göteborg. Syftar såklart på Göteborg Hose Show i Scandinavium. Och jag erkänner att det är för att jag är avundsjuk på alla som varit där och sett hoppningarna live och shoppat sönder Eurohorse (mässan). Finns ju så mycket fint och jag känner suget av att köpa schabrak och täcken, och jag har inte ens en häst för tillfället! Men snygga sköna ridbyxor och tröjor åt mig själv hade inte skadat ändå. Jag rider ju med glädje när tillfälle ges. Och nu har jag snart en bil igen! Ska bara besiktas sen blir det snabbt en tripp till Brån för att plåga de stackars ovana ridmusklerna.

Har för övrigt träningsvärk efter skoterturen igår. Mina ben känns av och min rygg är inte så nådig. Ovant må det ha varit, men det ska nog vänjas in innan snön är borta ;)


Sen är jag med i en tävling! That's a first, men varför inte?! Klicka på bilden så kommer du till Lovisas blogg :)

Bloggen går i ide.

Publicerad 2010-02-21 10:23:02 i Vardag

Söndag idag och jag har en riktigt lugn helg med jobb och inget plugg alls. Det är så skönt att vara mellan kurser :) Men jag har bestämt att bloggen ska få lite vintervila nu, det händer inte direkt spännande saker varje dag utan jag pluggar, jobbar och är med vänner. Kunde ju iofs skriva om att jag såg Wolfman i fredags, men den va inte direkt bra.. De va fikat med Samuels nya läkarvänner som ändå gjorde resan de långa 3 milen värd :)

Kan hända att jag skriver något om andan faller på men annars blir det nog lugnt fram till påsk här..

Tråkigt för Anja och Sverige...

Publicerad 2010-02-17 21:35:03 i Vardag

Hade ett blogginlägg i huvudet som jag hade tänkt knappa ner efter sista föreläsningen va färdiglyssnad på. Sen såg jag Anja åka, det såg ju så bra ut hela vägen! Usch vad läskigt när hon tappade kollen och bara flög... Känner inte för att skriva så mycket nu.

Skrev teoriprovet för skoterkortet idag och klarade det lätt som en plätt.
Pluggat mycket idag också, två tentor på fredag.. Känns väl hyffsat. Mer plugg imorgon återstår!

Jordnötssmör & marmeladmackor till kvällsfika kommer sitta fint :)

BJÖRN FERRY :D

Publicerad 2010-02-16 23:28:37 i Vardag

Har jag bästa jobbet eller inte?! :D När man sitter och studsar upp och ner i soffan och hejjar på Björn i skidspåret och Björn i skyttebåset. Han är helt otrolig!

Glad semmeldag!

Publicerad 2010-02-16 13:02:40 i Vardag

Har haft obligatoriska laborationer både igår och idag. Men va redan färdig vid tolv :) Gårdagens bakterier hade växt fint och hade blivit som vi ville på de flesta plattorna. Idag blev det lite fel men slutet gick bra och vi fick godkänt både på gramfärgningen och färgning av e.coli med metyleneblått (tror jag det hette).. Sitter uppe på Medicinska biblioteket nu och väntar på att tiden ska gå, 13.30 skulle vi ha samling i Major Grove så labbassistenterna kunde gå igenom allt, framtill dess är jag friiii så jag sitter och kollar runt på internet bara. Har inte så mkt annat att göra just nu. Eller jag ska kolla instuderingsfrågorna till kapitel 14 som jag läste ut på bussen imorse men de går fort fort fort. Har inte ätit någon semla än idag men det får jag fixa när jag kommer hem! Semla ska de va på fettisdagen. Med mandelmassa *mums*
Gud så ovärt inlägg! Stackars er, men mitt huvud känns helt tomt, måste va alla kemikalier som sköljt bort mina djupare tankar..
Samuel kom just förbi här och gav mig en puss. Snacka bort lite tid med honom är alltid trevligt! :) Han sitter och jobbar på ett case med sin studiegrupp, seriösa saker! Haha! Nä nu blev jag jättesugen på semla.. Hemska tider! Men 14.55 hinner jag då åka hem med. Liite trist att jag inte kommer hinna med 14.05, känns som att jag kommer missa den med typ 3 minuter.. precis som jag missade 16.35 med 4 minuter igår. Men det går ingen nöd på mig och det är ganska kul sitta och titta på folk, alternativt en powernap! :D
På tal om sova är det vad min kväll kommer bestå av, ska jobba natt och det var längesen jag gjorde det nu så jag vill sova några timmar innan, kanske från sex-nio. Man behöver ju inte göra det svårare för sig än nödvändigt! :)


Glad semmeldag!

Godmorgon soliga dag

Publicerad 2010-02-13 09:30:43 i Vardag

Jag är vaken och färdig för en dag på stan :) Har några måsten att köpa och några saker jag ska spana in.. Ett måste är en väckarklocka med tydliga siffror så jag kan kolla klockan på nätterna utan att behöva sträcka mig efter mobilen. Och en kort tvkabel så jag får kanaler i sovrummet, lär inte va så dyrt :) Städade i spegelskåpet igårkväll och slängde bort massa gammalt smink, sånt där man inte använt på över halvåret för man köpte en foundation som matchar bättre eller för man slutade använda puder över huvud taget. Så nu ser det ut som folk där inne :P
Sen är jag rädd att resten av dagen och kvällen behöver ägnas åt plugg, men så går det när man kör skoter och klappar hästar en hel fredag. Då får lördag rycka in.

Kallt, soligt och fredag.

Publicerad 2010-02-12 21:42:13 i Vardag

Både jag och Samuel var lediga idag men blev ändå en ganska tidig morgon då vi båda hade saker att göra. Jag skulle iväg på skoterkursens körtest! Jag hade tagit fram mängder av lager med kläder som jag glatt tog på mig och höll på att smälta innomhus innan Elin kom och plockade upp mig. Skulle ut till Sävar idag, eller ja, utanför Sävar till och med.
Vi hittade dit efter en smärre felkörning men hann ändå i tid utan problem. Först fick jag ta på mig ryggskydd och hjälm som "körledaren" eller va man ska kalla han hade med sig åt oss alla. Sen gick vi ner på en åker där vi skulle få prova på skotrarna. Dom hade fyra stycken och den äldsta tror jag var en -08. Dom hade en -10 som bara hade gått upp på släpet och sen ner från släpet till åkern. Den va sjuukt snygg, men det va iofs alla utom ena som inte riktigt va i min smak om man ska vara petig. :P
Började med att känna på bara köra fram och tillbaka. Sen körde vi slalom och det va trixy för de va svintajt till konerna men gick finfint. Vi skulle också gasa på och sen tvärnita för att känna på hur det var. Det va ruggigt kul, mer än jag får det att låta här! Sen skulle vi ut på tur och vi körde ner över åkern och över nå fler och sen ner på en å/älv/vattendrag med is på där vi fick gasa på lite ;) Härligt! Sen fick vi köra i djup lössnö och köra fast, mindre kul men det hör till sa han. Varm blev man iaf av att plumsa och försöka gräva fram skotern igen. Och handtagsvärmarna va wünderbar! Bara teoriprovet kvar nu och det känns ärligt som en baggis.

Sitter i Brån nu, fick skjuts hit av Elin som ändå skulle åt det här hållet vid typ två. Följde med Carro till hippologum nu ikväll och tittade på två grupper för Micke Schultz (hopptränare för er som inte vet). Carro var med i andra gruppen, Mindan såg fin ut och jag är ruggigt avundsjuk på alla med häst som kan hoppträna och hålla på. Jag saknar det sjukt mycket, det känns ganska okej när jag sitter hemma i lägenheten.. Men sen när jag ser en hoppträning eller hoppning på tv så kommer känslan smygande tillbaka. Sved till när det var en kille som frågade mig hur det går med Lorden och jag va tvungen förklara att han va såld. Men jag vet att det inte är möjligt just nu och det finns inte så mycket att göra åt. Jag får vara glad jag ändå har hästar som jag kan få rida ut med ibland när jag har tid. Det är inte så bara :)

Skylord sommaren -09 i veterinärbesiktningskön i Örnsköldsvik:

EN HÄRLIG DAG

Publicerad 2010-02-11 18:05:23 i Vardag

Sovmorgon idag, åkte inte in förrän 9 till universitetet. Pluggade ända till tre, då gick jag till IKSU. Simmade 50 längder (1250m) på 37minuter :) Kändes härligt och hann med 16.35 bussen hem. Det är så skönt när man har tränat och man kan känna sig duktig! :D

Braun 7781 Epilator

Publicerad 2010-02-10 14:07:18 i Vardag

Min enda kontakt med epilatorer förut va att Jorunn hade en, hon tyckte de va råbra att bara behöva epilera typ en gång i månaden och alltid ha lena ben. Blev såklart sugen och kollade runt vad som fanns på marknaden. Fastnade för Braun Silk-épil Xpressive 7781 med Wet & Dry-teknik (man kan använda den i duschen/badet också). Lät helt klart bäst med en sladdlös som tålde vatten så jag beställde en och idag har jag provat den!
Man skulle först spara ut tills håren var mellan 2-5mm för bästa och smärtfriaste epileringen. Jag hade typ 3mm nu så det kändes som en bra längd. Haha, det känns lite konstigt att skriva om sitt benhår men jag gör de ändå! Laddade upp den, tog runt timmen, sen satte jag igång!
Fick med ett paket "wipes" från Olay, kommer inte på vad det kan kallas på svenska.. Men de är fuktiga och man kunde torka av benen med dom innan man epilerar torrt för att förbereda huden. Sen satte jag igång. Det gjorde sjukt ont! Första "draget" runt benen ville jag typ slänga bort den och fortsätta med rakhyvel istället. Men härdade och sen när de flesta var borta så gjorde det inte alls ont när jag for över benen andra gången för att ta bort det lilla som blivit kvar. Tog en kvart sen va jag färdig med båda vaderna. Sen står det i handboken att man blir van efter några gånger och håren växer tillbaka olika fort så jag hoppas det inte kommer göra lika ont varje gång jag börjar. Och Jorunn sa att det gör mindre ont efter några gåner också.
Det pirrar lite i huden nu och den är lite rosaprickig, men jag smorde med body butter efteråt och det lugnade ner huden. Den är mjuk och len och hårlös :)

Trots att det gjorde ondare än jag vågade tänka mig i början så tycker jag att det var värt det, speciellt som det håller i några veckor! Vill ni kolla in mer om modellen så tryck här! Jag tycker absolut att är du less på att behöva raka benen varannan dag och inte vill ha stubb någonsin mer så skaffa en egen! :D


Uppdatering.. Nu en timme senare är huden inte ens lite irriterad längre utan bara mjuk och fin :)

Trasig bil eller bara teater?

Publicerad 2010-02-09 22:26:55 i Vardag

Ikväll så strejkade min bil när jag körde på väg till Samuel. Inte roligt alls att hamna i en korsning utan att komma därifrån.. Men en snäll man stannade och hjälpte mig putta in bilen till vägkanten och där fick den stå och skämmas i väntan på mekanikern. Han ringde när han kommit dit, då fungerar bilen precis som den ska?! Skrattretande! Jag hade ju försökt stänga av/starta om flera gånger och provat efter konstens alla regler. Jag trodde att min bil gillade mig (den har aldrig strejkat förut..) men tydligen inte idag. Men den fick ändå fara iväg på koll. Hoppas den strejkar imorgon så att han kan se vad som va problemet. Eller att den är frisk och aldrig mer gör sådär igen :)
Kanske man skulle satsa sina pengar på en trampbil istället? En sån här från Ferarri lär ju va rätt hyffsad ;)

Simrekord :)

Publicerad 2010-02-09 18:51:50 i Vardag

Idag har varit en sån där fullt-upp-dag. Åkte in till stan med 7.20bussen och hade handledarträff med klassen. Funderade på att hellre sitta själv och plugga men kändes ändå bra vara där, alltid fastnar det något nytt i huvudet. Sen åt jag lunch med pappa på ett café som heter Göteborg, ligger öst på stan. Mysigt och gott var det! Vi tog Västerbottenspaj med stenbitsrom, hackad rödlök och gräddfil båda två. Va allt möjligt mer på tallriken också och jag va glatt överraskad :) Är småskeptisk till paj annars men det va riktigt gott. Allt slank ner men sen kände jag mig rund som en boll. Jag som skulle till IKSU och simma, va rädd att sjunka istället. Men sjönk gjorde jag inte utan de gick finfint simma och jag fick inte kramp eller någonting även om de va nära lunchen :P

Sammanfattning av idag:
Frukost: Havregrynsgröt m. lingonsylt & mjölk
Lunch: Västerbottenspajen & vatten
Middag: Blodpudding m. lingonsylt & mjölk (+ en macka med jordnötssmör..)
Motion: 1875m blev det på 58minuter! En snitthastighet på ca 1,9km/h!
Kvällsfika: Förhoppningsvis lite frukt och inte popcorn ;P

Jag är så stolt
över mig själv att jag simmade så länge och långt och fort. 75 vändor.. Kändes i hela kroppen kan jag lova, och känns fortfarande. Mest som en ruggigt härlig seg känsla. Men måste ha sträckt ena knävecket för gör ont när jag har benet rakt, kände det när jag gick från bussen hem nu för en timme sen.. Skoterkursen idag va slapp, han pratade på och jag försökte lägga det viktiga på minnet.. Ska upp till Säm en stund ikväll :) Annars ska jag nog bara plugga lite mera. Och inte äta popcorn! Inge roligt på tv.. möjligtvis jag kanske kommer slötitta på House vid nio. House är häftig! :D

Skoterkort på gång!

Publicerad 2010-02-08 21:27:51 i Vardag

Fattar inte varför men hela blogg.se beter sig inte som det brukar för mig. Kunde logga in på femte försöket och det går allmännt trögt. Ändå säker att det inte är min dator och mitt internet som är problemet för andra hemsidor fungerar finfint. Men jaja, nu sitter jag iaf här och skriver :)
Glömde säga förra gången men jag har raderat min apberget nu! Haha, det är frihet! ;) Kommer ihåg när man gick 4an (3an?) och min första lunarstorm, hur stort va inte det?! Då hade man modem hemma och fick sitta max 10minuter för folk kunde ju inte ringa samtidigt som man satt där och väntade på att sidorna skulle laddas. Men tiderna förändras - sen kom apberget. Men jag kommer inte ihåg när... Jag gick nog iaf på högstadiet vid det laget (jag är äldre än jag tror) och det var ju en stoor grej då att västerbotten typ hade ett "eget lunar" och det va ju bra mycket bättre då man slapp all reklam söderifrån och mer fick ha koll på vad som händer i Umeå och sådär. Men sen blev facebook mer populärt i Sverige och jag va inte sämre än att följa trenden. Tycker helt klart att det är bättre än apan och jaa lunar vet jag inte längre hur det ser ut ens, garanterat inte som jag kommer ihåg det! Är ändå lite förvånad att det var facebook som slog igenom störst och först. Jag trodde att Twitter skulle bli större. Det kanske tar över i framtiden istället :P

Till dagens ämne! Skoterkort! Eller terrängförarbevis som det heter så fint. Är småirriterad för tydligen så ändrades lagen förra hösten och man får inte längre köra fyrhjuling och skoter på samma förarbevis, inte för att jag har planer på att köra fyrhjuling alls, men det hade kanske varit bra att ha i framtiden? Men då får jag väl ta det då istället.. Kursledaren tycker jag är helskön, två timmar gick riktigt fort idag! Fast vi pratade inte direkt om så mycket nytt.. Jag har koll på vad direktseende och periferiseende är, jag vet vad skyltarna betyder och vet att det är olagligt att köra för fort. Tror jag fått mycket gratis av att jag haft B-körkort några år, det är ju ändå ganska så lika. Men jag vart förvånad över vissa saker.. Det är exempelvis olagligt att köra skoter med passagerare över vägar och järnvägar, då ska tydligen personen hoppa av och gå över själv. Därmed inte heller skjutsa barn så små att dom inte klarar sig själva. Tror det är måånga som gör det ändå.

Imorgon blir det universitetet för min del och massa plugg! Planerat simning som morgondagens träning (blev ingen träning idag, kände av halsen imorse och ville inte anstränga mig så en förkylning kunde få fäste.. isf hade ju samuel fått rätt). Behöver träna upp simmusklerna till Maltaresan! :D Åsså är det ju bra träning för hela kroppen och jag slipper dra med mig springskor och träningskläder. Enda negativa med simning är att jag inte kan lyssna på musik samtidigt.. Jag är ganska säker på att min ipod inte gillar vatten så bra. Sen börjar skoterkursen redan tre så behöver inte ha med mig någon middag - skönt :) Imorgon ska vi snacka om alkohol och droger (jag kan nog gissa vad han kommer säga om det) och lite lagar och sånt. Det är väl mest lagarna jag behöver lära mig känns det som. Aldrig att jag skulle sätta mig full på en skoter lika lite som jag skulle köra bil påverkad! Förstår inte hur folket tänker som tycker det är okej köra skoter påverkad... Ömm... Nej!

Oj vad långt det blev idag! Haha, det är så olika.. Jag skiver som bara ner det som kommer upp i huvudet. Ibland kommer det ingenting och ibland, som idag så kommer det mer. Tack och godnatt!

Jag har sett 3D nu!!

Publicerad 2010-02-08 09:17:19 i Vardag

Haha jag vet att jag är väldigt långt efter majoriteten av Sveriges ungdomar. Men jag är inte ofta på bio, och har aldrig blivit av med en 3Dfilm förut bara. Men igår såg jag Avatar med Säm <3 Det var sjukt häftigt, men sen blev jag typ van och tänkte inte så mycket på det. Men hade varit konstigt att se en platt film direkt efter :P Sen för att beskriva Avatar i sig så tyckte jag att den va awesome! Hade höga förväntningar men blev glatt överraskad ändå. Men lite konstigt var det med 3D.. Det va lätt att börja spänna sig och koncentrera sig för mycket på att se istället för att bara kolla på filmen. Då började det klia i mina ögon efter en stund så jag fick påminna mig själv att slappna av.
Såg Snabba Cash på bio i fredags, den va också bra. Den va hemsk, men inte hemsk hemsk och bara lite ångest. Så jag behövde inte blunda så mycket trots att jag är en fegis :) Men det är mycket värre med ångestfyllda filmer tycker jag än rent våld i sig. Kommer aldrig glömma Pojken i randig pyjamas.. Men gillade Avatar mer än Snabba Cash, fast något annat hade jag aldrig trott heller :) Man blir som sugen att själv leta upp Pandora och springa omkring bland allt lysande.

Vintern fortsätter med kyla och snö

Publicerad 2010-02-03 10:02:04 i Vardag

Vädergubbarna hade sagt det skulle bli mildare och halvsoligt, eller till och med soligt vissa dagar, framöver men ändå fortsätter det va runt 18-20 minus och det trillar ner snöflingor från himlen. Why?! Fast det gör iofs inte så mkt :) Blir bra när jag ska ta skoterkortet nästa vecka! DET känns riktigt skoj! Men det är jobbigt när det är såhär kallt, tog en långpromenad igår runt hela mitten av vännäs, haha vet inte riktigt hur jag ska förklara, men gick runt hammar, shell, mot torpet och runt myran. Tog ändå bara 45min men mina kinder hann bli frusna och rosiga. Sen kunde jag sova med gott samvete. Blev sjukt go middag igår. Gjorde tacos och Säm kom förbi och åt, han har gått och blivit sjuk. Men ändå alltid lika kul ses även om det bara är över maten. Men han ville inte pussas. Jag tyckte de va den friskas val om man vill chansa, men tydligen inte. Men är väl iofs bra han inte vill smitta mig :P Jag har inte lust att bli förkyld, eller få influensa eller halsfluss heller för den delen. Det är dom tre sjukdomarna jag oftast drar på mig. Men nu har jag varit frisk länge, typ sen förra sommaren då jag hade halsfluss mitt i flytta-hemifrån-ruschen. Inte kul. Men nog om mig!
Skjutsade hem honom så han skulle slippa gå och bli sjukare och såg när jag kom körande längs huvudgatan att det va något som hänt vid konsum. Och jodå! Det stod en brandbil och även räddningstjänstens kembil där och det sprutade ut vatten ur väggen på byggnaden ut över hela vägen. Aningens tryck i det! Fick svänga av, ville inte ha hela bilen nerblött och Säm trodde de va en brandpost som frusit sönder och sen när jag kom hem igen såg jag på vk.se att jo, det va en brandpost. 500kvm översvämmat.. Jag hoppas att ingenting förstördes bara..

Jag sitter egentligen och pluggar nu, fick bara för mig jag skulle blogga en sväng, typ som en liten rast. Ska nog fara på konsum senare idag och köpa mjölk och ett varma-mackor-järn! Kanske en brödrost också om dom har sånt. Fortfarande rätt många saker jag inte äger, men har ju inte bott här i ett år än heller. Kommer jag på saker jag saknar så får jag ju köpa det då :) Puss hej nu ska jag läsa vidare om Microbial nutrition and growth och annat spännande!

*Det här är en bild, så min blogg ser roligare ut*

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela