I startblocket till livet

Punk

Publicerad 2010-03-31 17:40:44 i Ego

I brist och väntan på bättre bild så får ni iaf se denna! Fråga mig inte vad jag tittar på, Davids öga kanske? Haha! :) Men man ser iaf min kick-ass-frilla! Kanske lägger ut någon bättre när Majas alla (2500?) bilder hamnar på facebook ;)

I solen mår jag bra:)

Publicerad 2010-03-31 17:21:02 i Vardag

Blev en lång härlig pomenad efter lunchen idag. Liite jobbigt för det var slaskigt och blött nästan överallt. Men ändå så sjukt härligt att höra hur det rinner från taken ner i rännorna, att gå på torr asfalt ibland. Av sol blir man frisk och av sol blir man glad - det gäller iallafall mig! :)

Imorgon bär det iväg!

Publicerad 2010-03-31 10:21:58 i Vardag

Kom på nu på morgonen att det faktiskt är IMORGON vi åker. Och jag hade inte packat någonting... Men nu har jag plockat fram lite kläder och sånt där. Men kom då på att jag drastiskt måste minska ner antalet krämer/vätskor i min nesessär. Kollade upp reglerna nu. Max 1dl/behållare (där rök min hudvårdsserie) och allt ihop måste rymmas i en 1l påse. Vad knöligt allt är!! Synd det finns idioter som förstör för alla andra. Men nu ska jag packa vidare, förhoppningsvis på ett godkänt sätt.

Lite allt och inget på 10 minuter

Publicerad 2010-03-30 11:23:04 i Vardag

Mitt internet hemma vägrar att fungera. Msn fungerar, och skype, men när jag försöker öppna något med explorer eller firefox så säger den att jag inte har någon anslutning trots att jag har det. Vet inte varför och hoppas att det kommer lösa sig själv helst ikväll. Men nu sitter jag på universitetet och tänkte skriva ner ett litet snabbt inlägg åt er, mina läsare :)

Jobbade natt inatt och det gick finfint. Läser nyaste tidens hjul-boken nu, den som är färdigskriven av en annan författare efter att den första dog, den är totalt fängslande, riktigt bra gjort av den nya författaren som inte direkt fick någon lätt uppgift att klarställa serien. Den och de två som ska komma i år och nästa år ska tydligen inte översättas till svenska men det gör inte mig något, jag gillar nästan mer att läsa på engelska. Typ samma som att jag gillar filmer på engelska bättre än dubbade :P

Sen åkte jag till stan och gick till blodcentralen. OCH JAG GAV BLOD! :D Är så sjukt stolt över mig själv att jag till och med lyckades även fast inte Samuel va där då. Gick högt över förväntan. Men nu känner jag mig rätt trött så det märks av kan jag lova. 450ml av mig ligger i en påse och väntar på någon som behöver det :) Känns riktigt bra i hjärtat. Och fort gick det. Och sen får man ju gratis fika efteråt också. Men mitt hb-värde var på gränsen.. 118 är gränsen för "normalt" för kvinnor. Men man måste ha minst 125 för att få ge blod. Och jag hade 126, men det är över gränsen så jag är glad! Rött och fint va blodet ;)

Annars äre inte mycket nu, jag var och pimplade med Jocke och Lance igår och det var jättekul. Skönt med frisk luft även om inte solen sken som den gör idag. Glad att det blev av :) Ska plugga nu resten av dagen och ta det lugnt ikväll. Det är ju Dating in the dark ;) Och The Mentalist drar igång ikväll också, och inte kan jag svika Cougar Town. Hemskheter vad jag låter tvberoende nu, men det är jag inte. Men har jag inget annat för mig så ser jag gärna mina noga utvalda favoriter. Men finns det annat att göra (roligt) så har jag inga problem med att missa.

Sen tänkte jag väl nämna att på torsdag åker jag bort söderöver, ska ner och hälsa på släkten och även köpa en helt egen bil :D Kanske kan uppdatera någon gång men troligtvis inte så mycket för jag tror inte farmor och farfar har köpt en dator på senare tid direkt. Får isf bli om jag kan låna hos någon annan en stund. Jag känner mig helt lyrisk, ska bli så himla kul att åka iväg. Och sen när jag kommer hem så fyller Samuel år <3 Kanske kan hitta någon present åt honom i Stockholm eller Oskarshamn. Sen är det inte många veckor innan jag åker till Malta heller! Det enda lilla molnet på min himmel är att inte träffa Samuel på så många dagar. Men som tur var finns ju Halebop och jag borde klara av 5 dagar. Ganska säker på det..!

Pözz å kjamiz

FÖR JAG ÄR SNYGGAST!!!!!

Publicerad 2010-03-27 13:47:26 i Vardag

Helt sjukt så jäkla bra jag passar i min utklädnad. Galet snyggt är det! Älskade är bäst på allt <3
Lägger inte ut någon bild än för jag vill inte råka spoila för någon som ska på maskeraden men jag har svårt att tänka mig någon snyggare än jag! Och ja, jag har bra självförtroende ;) Men det hör till när man är awesome!!!
Ni får bilder imorgon eller nångång.

Kreativitet

Publicerad 2010-03-25 22:09:39 i Vardag

Det har det varit ikväll :) Stötte ihop med Stephanie igårkväll och vi började snacka om allt möjligt och pysselkvällarna kom upp. Hon sa att dom fortfarande var igång så det slutade me att vi bestämde oss för att fara dit ikväll. Så jag har suttit och scrappat lite, tog en halvtimme komma igång för jag kom inte alls ihåg vad jag ägde för mojs men till sist hade jag väl någorlunda ordning på torpet! Hade med två underbara bilder på Lorden och Andy som ska få bli ett uppslag, han nästan klart med ena och har väl det andra färdigplanerat också men inget är helt färdigt så därför blir det inga bilder :P Ni får vänta tills... 2 veckor kanske jag kan dit igen.

Imorgon är det äntligen fredag. Idag har gått nått så fruktansvärt sakta så jag trodde jag skulle förgås ett tag, speciellt klockan tolv när huvudvärken kom och det var en timme kvar innan lunch. Då var jag inte på topp. Men sen såg vi ljuset och labben blev faktiskt lyckad idag också. Imorgon blir slappt. Och sen direkt efter plugget ska jag ner på stan och äta middag ute med några jobbkompisar, blir gött i magen!!!

Men först och främst så ska jag duscha och sen somna i min bok.

Har en gräslig man till man

Publicerad 2010-03-24 20:10:21 i Vardag

Sitter uppe hos Säm nu, och han fixar sin outfit till helgen ;) Den är fullkomligt gräslig, rent bokstavligt talat! Jag måste försöka tänka klart vad jag ska ha på mig på maskeraden nu på lördag.. Punkare var det.. Suck! Men kul blir det! Och jag kommer ju få skratta åt alla andra så då kan ju dom få skratta åt mig.
Har en lugn kväll ikväll för vi (nu menar jag mig själv och gruppen jag är med och laborerar i veckan) hann skriva klart både gårdagens labbrapport plus den labbens vi gjorde idag innan vi packade ihop och begav oss hemmåt. Sjukt skönt att ha det gjort! Så kan vi koncentrera oss helt på den sista imorgon, som också känns jobbigast. Men den ska nog gå lika bra den.

Ikväll är det greys, men jag vet redan hur avsnittet slutar.

Zzzzz

Publicerad 2010-03-23 19:57:24 i Vardag

Trodde inte att skoldagen hade varit så jobbig. Men när jag satte mig tillbaka i soffan eftermiddagen så tog det 5 minuter (?) innan jag var grymt trött. Stängde av tv'n och bara satt och blundade. Att kunna hålla igång en konversation på msn låg på min maxnivå, sen somnade jag till i en 20 min. Strax är det Dating in the dark, hoppas det är roliga människor med annars finns risken att jag går och lägger mig. Klockan är ju trots allt åtta, inget skämmigt med att vilja sova då :P

Nu har jag varit på latsidan igen

Publicerad 2010-03-22 22:00:34 i Vardag

2 dagar sen jag skrev sist. Men har haft grejer för mig typ hela tiden. Nu kommer en liten uppdatering istället :) Vart fest i lördags, lämnade bilen hos Armin, Säm skulle sova där. Filip kom också dit sen gick vi till Jennie på Berghem. Hon bodde jättefint! Där va massa fler läkarfolk och alla är så trevlig så! Haha låter värsta beige nu när jag skriver sådär men dom är verkligen schysst allihop :) Drog ut på Scharinska och dansade och dansade ;) Hade inte varit där innan men kan nog tänka mig fara dit någon fler gång om andan faller på. Fast inte nästa helg, då hoppas jag att maskeraden kommer hålla sig hemma hos någon annars kommer jag kanske skämmas ihjäl mig såsom jag har planer på att se ut. Punkare är inte min stil men det skulle kunna va! Haha. Söndag blev lugn, hade tvättdag så var tvungen hålla mig mycket hemma. Men tog en promenad i det vackra vädret, lite sol i ansiktet var härligt! Hälsa på Elin och hennes mor och åt lite kladdkaka. Sen var det jobb och sen sängen.

Idag har den fruktade labbveckan dragit igång. Heldagar hela veckan, en mardröm för mig som är van att ha flexibla tider :P Men idag gick ändå bra. Hade introduktion till nästa kurs som börjar om över en månad (tycker det va i tidigaste laget, jag kommer ju inte komma ihåg något om det där?!) Sen några mindre labbar, vi tog blodprov och kollade hematokritvärdet (andelen erythrocyter i blodet). Jag hade 41%, det hade resten av tjejerna i min grupp också och vi har inga killar i klassen men vi får anta att kursboken har rätt och dom har lite högre :P Men det var stick i fingret, det är så hemskt! Avskyr det, men jag har inga problem sen att se mitt blod och kan gladeligen klämma ut 100 microliter om så krävs. Men just sticket. Och till följande dagars labbar så var det 8 stick i den ena och 6 stick men med en djupare nål i en annan. Jag är själaglad jag inte blev försöksperson till dom! Men jag har läst labbinstruktionerna så det ska nog gå smidigt resten av dagarna också. Sen är det gjort och man får hålla tummarna att rapporterna blir godkända! Men det handlar ju om skicklighet ;) Kollade blodtryck idag också (mitt är finfint) och sen ett EKG (mitt hjärta slår finfint).

Ikväll var det bugg igen! :D Och med en instruktör som lärde ut 4 (för mig) helt nya turer! Det va grymt kul! Jag vet inte varför jag inte började dansa redan som yngre. Eller egentligen vet jag ju det, jag skulle aldrig ha haft tid när jag hade egen häst och var 100% inne i att träna och tävla med dom. Men nu kan jag då inte tro att jag kommer sluta :) Snarare vill jag dansa mycket oftare än jag gör, och gärna bli bäst ;)

Sitter och slöser på Svenska Hollywoodfruar. Bra tidsfördriv är dom, är för trött för att göra något mer vettigt ikväll. Sen ska jag nog ge Petra Mede show en chans. Men först av allt, en varm dusch och rena fräsha kläder! Bugg kan vara rätt intensivt när man aldrig hinner vila eller knappt dricka vatten. Men fruktar morgondagens frisyr när jag lägger mig med fuktigt hår - det brukar aldrig sluta snyggt.. Personligt JA, men inte direkt snyggt ;P

Idag får ni en bild på röda blodkroppar! Dom är häftiga celler faktiskt, bikonkava och utan kärna, väldigt tåliga och livsviktiga minst sagt :P Sen ser dom ut som godis på en sån här bild!

USA's skönhetstävlingar

Publicerad 2010-03-20 16:58:14 i Vardag

Sitter och ser Toddlers & Tiaras på Discovery Travel and Living. Det är ju helt sjukt hela grejen. Typ alla barnen är jättebortskämda och klagar bara och är griniga (utom på scenen då dom blir "totalt profesionella") och egentligen är det ju bara föräldrarna som pressar och vill. Ingen unge kommer ju på själv när dom är 1år att dom skulle vilja med skönhetstävlingar. Och klänningarna som kostat runt 3500 dollar styck. Plus mängder av smink, de där ungarna är helt allvarligt mer sminkade än jag är ens på nyårsafton.
Jag är glad att det är i USA det finns och inte i Sverige i den omfattningen (finns säkert här också i smyg), jag skulle skämmas. Låt barnen leka och få gräsfläckar på knäna istället för att skälla dom till tårar när dom råkar riva en klänning. Det finns så många fel i den där bilden. Visst ser barnen söta ut men de ser snarare ut som 18åringar i en 5årings kropp. Löständer, fejkbränna, löshår, lösögonfransar.. Men har föräldrarna pengarna så.. det finns värre saker än skönhetstävlingar.

Bildbomb!

Publicerad 2010-03-18 16:01:40 i Vardag

 Mitt nya soffbord!
 Fick ett brev förra veckan.. Vuxenoäng! Föll för dom här igår så dom fick följa me hem!
 Dessa med :D  Plugg i mb  Min kursbok. Sådär ligger handens senor, mysigt!

MB är emot mig..

Publicerad 2010-03-18 12:21:50 i Vardag

Har läst klart ett långt kapitel om respiration nu idag, riktigt duktigt av mig! Och fort gick det :) Så då är den normala vägen att titta på föreläsningen och anteckna som repetition på det viktigaste. Samuel berättade igår att om man har med egna hörlurar så kan man lyssna på mb's datorer. Toppen tänkte jag och tog självklart med mina som jag brukar använda hemma. Men självklart så fungerar det inte ändå. Men jag kan lyssna på webbradio och jag kan lyssna på youtube och allt annat jag kommer på att kolla, men inte föreläsningarna. Då är det tyst minsann. Irriterande!!

Chaaaarrliiiiiie

Godmorgon!

Publicerad 2010-03-17 06:34:10 i Vardag

Soluppgången har varit vacker. Den är väl inte riktigt slut än heller :)

Hachiko, a dogs story va väldigt mysig film. Tänkte bara skriva det.

Känns überdrygt att åka till skolan direkt efter nattjobb, men jag kan!

Godmorgon världen!

Äntligen morgon!

Publicerad 2010-03-16 07:32:21 i Vardag

Solen skiner och jag ska snart få gå hem och sova bort hela denna vackra dag. Men det va mysigt att sitta och titta ut inatt på snön som föll. Nattens mörker har sin charm, med gatlysena som är svagt gula och inte en rörelse. Såg Did you hear about the Morgans? inatt, kan väl dra till med att den var lite rolig. Mycket mer än så var det inte.

Mindre roligt är misshandeln som ägde rum igår på Ö Ersboda. Mina tankar går till den avlidna, de som fortfarande vårdas och anhöriga till de drabbade. Det är så hemsk :( Så fruktansvärt onödigt..

Tankar om fenomenet bloggning

Publicerad 2010-03-16 00:00:01 i Vardag

Sitter på jobbet och har en lugn stund så jag kände att jag ville skriva något litet här. Vi lär ju märka hur "litet" det blir innan jag är klar ;P Men jag känner mig väldigt tankspridd.. Kände det som att det absolut var dags att skriva en nytt inlägg för de var så länge sen. Var tvungen gå in och kika på min blogg för att se vad jag skrev senast. Och upptäcker då att jag redan skrivit ett inlägg idag?! Hur glömsk får man vara?
Men det känns inte alls som idag.. Jag har ingen känsla av att ha klivit upp tidigt, duschat, ätit frulle, bussat till stan och skrivit en tenta och pluggat. För kl 16.30 så sov jag så sött i min säng (och trodde förjäves att min kille skulle komma förbi och väcka mig med en puss) och 19.10 ringde väckaren. Han trodde att jag inte började jobba förrän 22, men de va 20 så vi hann inte ses. Tråkigt! Men inte värst i världen. Våld är värre än att sova ostört.
Jag hann laga middag (spaghetti och bacon blev de idag) och sen gick jag förbi Konsum på väg till jobbet och köpte blodapelsiner, clementiner, bananer och äpplen. Inatt ska jag vara nyttig :) Men nu ljög jag. Jag gick inte alls, jag cyklade till affären och jobbet.

Appropå bloggning så brukar jag oftast inte ha så mycket för mig när jag bloggar. Och eftersom hela världen är som jag, det har fastställts gång på gång så nu ser jag det som fakta, så antar jag att dom som lever på sin blogg och gör en sådär 5 inlägg om dagen. Dom kan ju inte ha något annat för sig alls? För om man är ute och är sportig kan man inte blogga, om man shoppar mat/kläder/whatever kan man inte blogga, om man är med vänner är det faktiskt ganska oartigt att blogga (återigen, alla tycker som jag nu). Slutsats: Sveriges bloggverksamhet ökar lavinartat pga ungdomars arbetslöshet. Dom har bara inget annat att göra.

Men i den slutsatsen är såklart inte jag som alla andra. För trots att alla är som jag så är jag unik från dem. Försök inte förstå mig för det är för komplicert för dig ;) Men som den unika 20åringen så sitter jag här. I en vinröd soffa. Med ett jobb och ett universitet som tycker att jag duger fint. Jag har en familj som jag älskar och en pojkvän. Jag bor i en lägenhet och har diverse intressen/hobbys. Alltså jag måste ju verkligen vara unik, för det finns ju iiiingen som ens är i närheten av mitt liv. Så jag kan blogga bara för att jag får lust. Men när Anna Anka bloggar så är det för att hon inte har något att göra. Stackars alla hollywoodfruar, dom kan inte ha det lätt nu när diverse svenska dito har skämt ut hela societeten.

Och så dagens bild!

Och vad gör jag på universitetet?

Publicerad 2010-03-15 13:20:01 i Vardag

Nä jag har faktiskt varit duktig idag :) Skummade igenom immunologikapitlena i gamla kursboken på bussen imorse och läste de stycken jag inte riktigt kom ihåg. Sen skrev jag tenta och det kändes jättebra :) Nu borde jag banne mig va en bra bit över godkänd! Sen nu sitter jag i datasalen och har lyssnat/antecknat från föreläsningar i över en timme så jag tar en surfpaus så jag kan koncentrera mig på slutspurten av "Cirkulatoriska systemet: Blodet" om en liten stund.

Har börjar använda Bloglovin för att hålla koll på dom bloggar jag följer, är typ bara vännernas bloggar + havrepappa såklart!! Och såg den lilla bloggannonsen i vänstra hörnet man kan köpa typ 1minut för massa pengar. Det stod iaf Betch 2010 och jag tänkte hahah wtf lär dig stava. Det är seriöst en tjej som satt som mål att gå ner 5kg innan 1a april. Det är 2,5kg i veckan, det enda jag kan tänka är lycka till det lär ju inte gå på något hälsosamt sätt..
Har själv lite planer på ett hälsosammare liv, framförallt med nyttigare mat (framförallt med kanske en grönsak i veckan). Godis äter jag inte alls nå ofta längre, så nu behöver jag nog bara fortsätta promenera som jag gör så borde det försvinna något kilo av sig självt :) Det känns dumt att hetsa och försöka tappa allt man vill ha bort på en gång, då kommer det nog att komma tillbaka lika fort igen om man hädar. Nej det måste ju vara bättre att tappa långsamt men i jämn takt, det säger ju sig självt. Fast jag är helt nöjd som jag är nu också, vikten är inte det viktigaste, snarare att jag vill bli "fastare" typ :P Känns som det har försvunnit lite spänst i mig sen jag sålde Skylord. Fast när jag väl tränar så blir jag alltid förvånad hur duktig jag faktiskt är så jag måste nog ha kvar en grundkondis och grundstyrka ändå. Är så glad över mig själv. Det tycker jag alla borde vara, oavsett om man eg är nöjd eller om man bara ser sina brister. Det är så mycket härligare att vara nöjd! :D

Nu blir det mer föreläsningar. Sen ska jag pussa på älskade innan bussen rullar hemmåt. Måste sova lite innan jag jobbar natt! :)

Nu är det roliga slut

Publicerad 2010-03-14 13:13:16 i Vardag

Varför ska de va så att hela söndagen blir förstörd av att det kommer en måndag efteråt? Sjukt tråkigt! Jag tycker man ska lägga in fler lördagar emellan fredag och söndag, för hälsans skull. Minst 2 borde det vara.
Men annars så har hela helgen varit mysig och jag kommer sakna bo hos älskling. Trots att hans säng är lika mjuk som ett liggunderlag på ett betonggolv. Igårkväll började med att Lukas och Sara kom gående och hjälpte oss äta en supergod 3rätters middag. Och älskling är verkligen bäst som lagade det mesta helt själv när jag hade en illamående timme.. Men det försvann, vet inte varför jag började må illa i första hand, och maten började lukta sjukt gott! Rotfruktssoppa med sparris (smörstekt i havssalt) till förrätt, sen honungsglaserad kycklingfilé med ris och grönsaker som han lyckats få starka som... :P Sen varma päronhalvor med likör och after eight på och vaniljglass. Blev lyckat och Lukas och Sara verkade gilla det och äta sig mätta :D Sen såg vi melodifestivalen och jag vart jätteglad när Anna vann men hade gärna skickat Darin ändå. Men jag tänker inte skriva nå mer om melodifestivalen för det finns nog några tusen andra blogginlägg som bara handlar om det. Läs där om ni är intresserade. Vid tio så hoppade vi ner i badet istället, jätteskönt att sitta i varmt bubbel när man känner vinden i ansiktet och har snön inom räckhåll. Utomhusbad is the shit! Jätterolig kväll blev det, dom ville bjuda igen någon gång, ser fram emot det! :D

Säm och jag har suttit och solat nu på förmiddagen innan jag körde hem, skönt men lite för kallt än. Jocke kom förbi sen och jag skänkte allt snacks till dom, det är inte nyttigt för mig att ha 1kg öppnat snacks hemma, jag har ingen egen vilja när det kommer till onyttiga saker :P

Nu blir det tentaplugg.. Jag måste komma igång! Men känns bra till imorron :)

I en annan del av Ersboda

Publicerad 2010-03-13 12:26:56 i Vardag

Igår var det full fart i benen och jag erkänner faktiskt att jag har lite träningsvärk i högerarmen och vid revbenen på höger sida idag. Men jag är inte van vid att bugga i 3,5h och även om det var foxtrot emellanåt så blev det ordentlig motion. Jag vet ärligt inte hur jag ska skriva om kvällen. Var jättenervös för allt folk, dansade med Samuel första 3 danserna, då fick jag även prova på foxtrot (som inte var så himla svårt lära sig, jag slappnade bara av och följde med i rörelserna så gick de fint) men sen övergav han mig.. Kändes svårast första gångerna att bjuda upp killar men det gav med sig efter 3 danser och jag kunde slappna av och bara ha det himla roligt! Blev inte många svängar jag satt över, men det va skönt att få sitta på rumpan ett tag, då kände man att benen hade rört sig många kilometer..
Kan inte nog påpeka hur mycket roligare det var att dansa till ett liveband. Kommer inte ihåg vad dom hette.. Expanders var det förresten, dom var jätteduktiga! Spelade många riktigt bra låtar och deras abbamedley var roligt roligt. Kul att få dansa till låtar man faktiskt känner igen! Inte riktigt samma sak med skivor, som dessutom snurrat ett antal varv. Man borde egentligen bränna ut nya skivor till Vby så det kommer något nytt!

Har planerat in 9 april också, då ska Zlips spela och Lisa ska dansa ;) De som tror att det bara är gammfolk på dans har verkligen ingen koll, för det är mängder av ungdomar. Grymt kul! Och när morbror + fru kommer upp i sommar så kommer Lisa vara nästintill proffs ;) Eller iaf mycket duktigare än nu! För om 2v så ska det komma en instruktör igen och då ska jag vara med!

Ikväll ska jag och Säm imponera stort på min bror och hans tjej! Men jag vet att bror brukar läsa här ibland så jag skriver inget mer :P (Men kom ihåg badkläder!! :D )

Förresten

Publicerad 2010-03-12 11:59:09 i Vardag

så blev det en hel del kläder igår från Kappahl ;) Sjukt snygga men har inga bilder så ni får tro mig på mitt ord! Köpte svarta byxor, massa nylonstrumpbyxor, ett jättefint vitt linne med virkning på, en blårutig snyggt pösig tunikalinne (vet inte riktigt vad man ska kalla den), en ljuslila balconette som är typ osynlig under tunnare kläder, ett blommigt diadem med matchande jättesöt hårsnodd, en grå tshirt i tunt svalt tyg med knappar och en liten bröstficka, en grön tunika med halvärmar och fin smyckning runt urringningen. And that's it!

Nu är det dax för fredags... MYYYYYYYYYSS!

Publicerad 2010-03-12 11:49:51 i Vardag

Har slängt i mig lite lunch här hemma hos mor och far efter att ha läst klart ett lååångt kapitel om hjärtat. Så nu sitter jag vid en dator i väntan på att mamma ska bli klar och följa med på en promenad i det härliga solskenet. Lär vara varmt och skönt ute! Även om det va -10 i Vännäs imorse när jag klev upp, men det var ju innan solen börjat värma upp världen. Myyyyys med solskenspromenad!

Sen ikväll ska jag och Säm åka till Ersboda och dansa :D Som jag längtat!!! Och som jag varit nervös. Just nu känner jag mig lugn, men förväntansfull helt klart. Inte minst av att få danska foxtrot med min älskade pojkvän <3
Bara att damma av dansskorna och sätta på partytoppen! Här ska man va snyggast i lokalen, jaadå! ;)

Appropå snyggast så provade jag en punksminkning igår innan jag skulle lägga mig. Den var inte att leka med, jag tror punkfesten kommer bli awesome! Men jag har ju fått för mig att dom brukar se ut som "hej kom och hjälp mig", och sen har dom en snorkig sur min i ansiktet för att samhället så fint tittar bort och ignorerar. Men vem vågar gå fram till en krigsmålad människa med trasiga kläder, nitar som säkert går att ha ihjäl någon med och ett hår större än hela en själv och säga "hej behöver du hjälp med något?"

Sen är jag ledig i helgen :D Det är min första helt lediga helg på 3 (4?) veckor! Och det känns jättekonstigt. Men kommer behöva plugga inför måndagens omtenta så det är bra det. Men blir lördagsmyyyyys också, för ja tänker INTE spendera en helgkväll i skolböckerna, det är det man har vardagar och söndagar till :) Lite tokigt hur fort den här veckan har gått... PANG sa det sen var det fredag, och det kommer nog vara lördag när jag kommer tillbaka från promenaden?!

Platt fall.. men jag reser mig starkare!

Publicerad 2010-03-10 23:16:27 i Vardag

Har inte skrivit på några dagar nu. Hade väl inte tänkt skriva först men det är ju egentligen ingen hemlighet. Dom två tentorna jag skrev för typ 3veckor sedan. Fick VG på ena och U på den andra.. Mitt första underkända. Det var med förkrossande lite marginal också men det ska jag väl vara glad över. Men iaf, det blev ett plattfall för mig och jag kände verkligen allt som hopplöst. Som om ingenting helt plötsligt skulle kunna fungera igen. Men ringde mamma och pratade en timme, och fick stöd av kompisar (hur skulle man klara sig utan kompisar att luta mot ibland?!) sen kunde jag somna.
Kändes mycket bättre dagen efter, ja igår. Åkte in på universitetet och hämtade ut tentan, pluggade ett kapitel fysiologi, sen pratade jag lite med läraren och det kanske inte var helt hopplöst längre. Åkte hem till föräldrarna och min kära mor förhörde mig på tentan vi haft + två tidigare och efter att ha sett alla immunologins föreläsningar igen så kunde jag faktiskt bra på alla frågorna. Lite självförtroende tillbaka tack! :) Passade på att sova över där, guld att ha hunnit plugga så mycket på en enda dag, och sen att få middag lagad och fika framplockat och frukost likaså, man hinner ju med så mycket annat!!! Men gav mig för kvällen kl åtta när Dating in the dark började, sen var det ju Desperate housewives och sen Cougar town. Ringde älskade och pratade i 40 minuter där i mitten också, vet inte om han läser min blogg.. Förmodligen inte. Men om det är guld att hinna plugga mycket på en dag så är han mer jämförbar med diamant, kommer inte på något dyrbarare ämne. Sovmorgon fick jag också, vaknade av mig själv helt utvilad, inte varje dag!

Idag hade vi handledarträff och den va inte direkt svår men fick ändå lite kläm på hur endokrina systemet faktiskt fungerar i verkligheten. Annars är det så lätt att bara gå in så djupt så djupt med läroboken att man egentligen inte förstår vad som händer.
Sen hörde jag att min storebror var på blodcentralen och lämnade plasma, så jag gick och hälsade på innan jag skulle åka hem. Måste fått nå tillfälligt fel för rätt va de va så anmälde jag mig som blodgivare! Har pratat om det måånga gånger med Samuel. Men jag är ju faktiskt Lisa, tjejen som inte kan sticka sig i fingret själv ens med en sån där diabetes-stick, som börjar hyperventilera av att tänka på nålar om jag inte koncentrerar mig på motsatsen. Men jag gjorde det! Dom tog bara några rör för att kolla upp blodet, men dom stack (i och för sig bara med en "normalstor" nål) och jag var lugn! Eller ja.. Jag andades och jag blev inte yr. Mycket bra gjort!! :D Men hade ju bror med mig, annars hade jag aldrig vågat. Men hon som jobbade där va jätteduktig, träffade blod på första sticket. Tur det, dom jobbar ju faktiskt med att sticka folk, då borde dom ju kunna det bra :) Men inte som mina förra erfarenheter.. Huvva! Den sköterskan va inge vidare, träffade fel flera gånger och det gjorde jätteont när hon drog ut och provade igen och höll på.. Inte så bra på en nålrädd..
Men Samuel ska följa mig när jag ska dit och lämna blod på riktigt. Om jag nu får det, man vet ju aldrig, kanske har för lågt Hb-värde för att dom ska vilja ha det. Men det tror jag inte, min bror och pappa lämnar ju blod utan problem :) Men då blir det den stooora nålen.. Historierna man hört om den är inte att leka med!
Jorunn följde mig när jag vaccinerade mot svininfluensan, det kändes värre än det här. Men då hann jag ju förbereda mig och tänka massor på det. Var både yr och illamående då. Idag var det ju mer en impulsgrej som gjorde att det faktiskt blev av nu. Toppen tycker jag som inte hann hypa upp det alltför mycket!

Ska sova nu. Imorgon blir som vanligt 6.40 för att jag ska hinna duscha innan bussen till skolan. Sen ska jag gå en sväng på stan med mamma innan jobbet. Är VIPdag på Kappahl så vi ska spana in deras vårnyheter! Gillade inte alls Kappahl förut men jag har måst erkänna mig besegrad. Dom har faktiskt några riktiga guldkorn ibland! :)

Puss och hej, gurkpastej!

En helg

Publicerad 2010-03-08 10:18:36 i Vardag

Har haft en riktigt bra helg. Den har varit solig och härlig och jag har inte haft mkt tid till att sitta still. Åt middag med Samuels läkarfamilj i fredags, tacos är så sjukt gott. Lite trist vi inte kunde stanna längre men jobb kanske man ska komma i tid till :) Sen jobbade jag lördag dag så var glad jag hade hunnit sova mina timmar. Sen blev jag bjuden på amerikansk buffé och den va god och det va jättekul. Men vi drog därifrån innan allt spårade, vilket det var garanterat att göra. Såg Ice Age 3, och jag brukar inte skratta högt när jag ser filmer men jag kunde inte låta bli. Gulligare och roligare film var det länge sen jag såg. Shutter Island (såg i torsdags) var varken gullig eller rolig, den va bara läskig och sådär så det kryper under huden :P Jag var lite frågande till mitt eget förstånd när jag gick därifrån. Men jag kom fram till att jag inte är sinnessjuk :)
Igår tog vi sovmorgon, behövdes! Klev upp vid tio och en timme senare var jag på väg till hippologum för att titta på hopptävlingarna även fast jag hade bestämt mig för att inte fara. Blir bara så sugen på att tävla själv.. Men var ändå värt det, och handlade på ÖB efteråt, hittade superbilliga makaroner som faktiskt va riktigt goda! Gjorde dom till middag på jobbet tillsammans med lite pastasås. Inte alls slemmiga som snabbmakaroner brukar kunna vara. Bra köp! :) Och jobbet gick bra, det va lugnt. Men va ändå tröttrött när jag kom hem efter 22. Blev inte mycket gjort hemma innan jag somnade... Men sova är så skönt. Det är en av mina favoriter! ;)

Klappa Thilda igår va mysigt. Hon är så liiiten och mjuk. En riktig gosehund! En vacker dag ska jag ha en egen liten vovve, inte e chihuahua, kanske en dansk svensk gårdshund. Blivit lite insnöad på dom senaste månaderna. Men inte än, har för mycket för mig i sommar för att kunna köpa en hund. Vill inte göra det innan jag garanterat har tid, vilket egentligen bara är folkvett men det verkar finnas mycke folk utan vett i världen ändå.. Men jag har vett :) Tur det! Men någon dag, innan jag är 25 helst :P

Ska plugga vidare nu, föreläsning *5 idag!

Dagens...

Publicerad 2010-03-03 09:08:54 i Vardag

DAGENS VILL HA: En lägenhet i Umeå
DAGENS KLÄDSEL: Strumpbyxor, linne, stickad svart tunika med stor pösig krage
DAGENS SMINK: Mascara, lite mineralfoundation
DAGENS FRISYR: Utsläppt lockigt
DAGENS HÄNDELSE: Hemmagjord, äkta palt till middag!
DAGENS LÅT: Ke$ha - Tik Tok
DAGENS PLANER: Plugga på universitetet, sen hem och äta palt, sen ikväll är det ju första avsnittet på Greys anatomy ;)
DAGENS SAKNAD: Skylord
DAGENS DUMMASTE: Att min kursbok insisterar på att va över 1000 sidor tjock. Jag tycker ca 300 sidor hade varit ganska lagom.
DAGENS SJUKA: Helt frisk!
DAGENS DROG: Morötter
DAGENS ROLIGASTE: Saturday Morning Breakfast Cereal
DAGENS FAVORIT: Att vakna upp brevid Säm
DAGENS KÖP: Ska nog inte rulla nå pengar idag..
DAGENS GODIS: Ingenting än!
DAGENS HUMÖR: Hoppfull
DAGENS ORD: Undervattenselefant

Segt

Publicerad 2010-03-02 10:41:10 i Vardag

Idag är en väldigt seg dag. Har egentligen inte gjort någonting än.. Eller duschat och startat dagens andra tvättmaskin. Och plockat undan lite grejs från lägenheten, less på att ha grejer överallt så packade ner sånt där som bara ligger och samlar damm i en banankartong så får det ligga i förrådet. Men nu har jag en helt tom hylla i bokhyllan istället som jag inte vet vad jag ska lägga där. Ser helt sjukt ut med en tom hylla. Ja vet det är ett I-landsproblem! :P

Men ska gå ner och kolla om tvätt nr 2 är klar så nr 3 kan startas. Sen kaanske jag kan komma igång och plugga... Eller så rensar jag ut lite ridkläder som vill tvättas också, ska köra mina Veredusskydd också, och lägga ut dom till försäljning. Känns onödigt bara ha dom liggande i källaren.. Men sorgligt att sälja iväg allt..

Ikväll är det Dating in the dark ;) Det ska jag se! Hahaha

Stora utrustningstestet

Publicerad 2010-03-01 12:18:54 i Vardag

Jag blev utmanad av Lovicious att göra denna & jag utmanar alla mina bloggläsare att göra den ;)
+ att jag inte har något bättre för mig dessa 7 minuter...

VAD HAR DU FÖR... (HÄSTUTRUSTNING) (har ju inte häst längre men skriver vad jag har kvar..)
...hoppsadel:
...dressyrsadel:
...aachenträns:
...pullarträns:
...remontträns:
...hjälptyglar: En graman, en martingal, en blingad förbygel med martingal
...framskydd: Svarta Veredus Carbon Gel
...bakskydd: Svarta Veredus Olympic
...benlindor: 2 bruna, 4 marinblåa, 4 vita, 4 beiga, 4 ljusblå, 4 vinröda, säkert fler kvar också!
...sadelgjord: En svart hoppgjord
...ridtäcke:
...täcke: Ett blått vårtäcke och två fleecetäcken kvar bara
...pannband: Ett V-format med bling 
...transportskydd:
...bett: Lite olika, mest 3delade
...luva: En beige som aldrig är använd
...tyglar: Svarta flätade, svarta tunna gummityglar - favoriten!
...padd: En fårskinnsvojlock om den räknas?
...stigbyglar: -

VAD HAR DU FÖR... (RYTTARUTRUSTNING)
...hjälm:
 Två svarta varav ena blingad 
...stövlar: Svarta italienska, kommer inte ihåg märket
...säkerhetsväst: En svart Racesafe
...ridbyxor: Ett par marina Jacson, ett par beiga KyraK, två vita från Börjes, några till som ligger och dammar
...ridtröja: Vanliga tröjor
...ridstrumpor: Massa vanliga rutiga + tunna stövelstrumpor i rosa, brun och svart
...sporrar: Ett par sprenger halvlånga, ett par korta, ett par dressyr
...handskar: Behöver köpas nya... Består mest av hål nu!
...spö: Ett svart hoppspö, ett svart dressyrspö
...ridjacka: En klubbjacka, en vinterjacka, en ridgym-jacka, en ungdomsledare-jacka, olika..
...ridväst: En grön-kommer-inte-ihåg-märket och en svart Jacson
...ridskor: Ett par svarta jodphurs
...chaps: Ett par svarta, mjuka nånting
...stallmössa: En mörkblå mönstrad med boll, en grå stickad

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela