I startblocket till livet

En produktiv lördagkväll

Publicerad 2013-05-25 22:20:27 i

Buskarna är skottkärreflyttade till där de ska vara. Fast inte nergrävda än.. Men gamla hålen fyllda med jord, nu saknas bara gräsfröna! Och nästa gång får jag köra rätt fram med gräsklipparen!


Dagens köksträdgård

Publicerad 2013-05-23 17:40:56 i




Nu är alla smultron och även oreganon utplanterad i min köksträdgårds första fyrkant. Jag är dötrött i kroppen, det är jobbigt att lägga plattor rakt och flytta jord. Puh, men på med lite väv så kan jag ta andra lådan en annan dag! Imorron?

Ungdomskrets Mösseberg

Publicerad 2013-05-21 21:22:47 i

Även fast det egentligen var en barn och ungdomstävling så fanns det två vuxenklasser. Jag ville ha lite feel-good-tid och valde den lättare. 3km gul. Gick toppenbra! Förutom en miss mot 4an, blandade ihop stigarna när jag tittade och sprang samtidigt så sprang för långt. Så här såg det ut.



Innan regnet...

Publicerad 2013-05-19 16:19:13 i

...har vi hunnit klippa gräsmattan, flytta små pioner, dra upp ett gammalt men litet päronträd (som aldrig burit ett päron), skala bort ogräs där årets lilla köksträdgård och perennuppdrivning ska ligga, och grävt upp två stora perennbuskar som stod mitt i gräsmattan och sedan ska stå bakom köksträdgården och förhoppningsvis mota bort lite ogräs. Nu ska bilen tvättas och städas, sen ska jag fika och stanna inne.

Här ser ni vart buskarna tidigare stått, den ena är bortflyttad den andra ligger runt sitt tidigare hem.


Mera orientering!

Publicerad 2013-05-16 17:15:04 i

I tisdags var jag ute i Ekedalens skogar, det var sprintstafett och jag fick en gul sträcka. Det va riktigt kul, förutom 2 kontroller när jag fick totalt hjärnsläpp, inte visste var jag var och kom inte på hur jag kunde orientera mig. Där försvann 5 resp 9 minuter... Men sen i slutet på banan hade jag lugnat ner mig (gett upp hoppet) och kunde äntligen använda huvudet. Då gick det toppen! Så nu är jag riktig medlem i Gudhems If också!

Planerar dessutom lite löpträning ikväll, blir grillmiddag hos Tiden och sen kanske det blir runt Reastorp eller bara Nya Åsle. Här ska trimmas för nästa orienteringsträning är på tisdag!

Morgonsol

Publicerad 2013-05-11 11:00:49 i



Min vita löjtnantshjärta ser lite frostbiten ut, eller torr, så jag vattnade lite. Man ser knoppar nu! Aklejan verkar dock stå stilla just nu. Färgglatt med tulipanerna iaf! :)

Mina sommarblommor

Publicerad 2013-05-09 09:07:31 i










På understa bilden ser ni lådan där 2 små dahlior kommer få växa i sommar :) Märker så småningom om de trivs sådär eller ej!

Sprungit in skorna

Publicerad 2013-05-08 19:50:08 i

Nu känns de riktigt sköna mina nya skor som ska ta mig många milar! Att de matchar min lika rosa jacka är bra ;) och insåg idag när jag va ute att även byxorna är Nike. Sponsrad i smyg? Idag hade jag också STARKA BEN!!



Morgonens trädgård

Publicerad 2013-05-07 08:41:15 i

Jag såg nu att 4 av de 5 (eller 6?) stockrosorna jag satte förra hösten har börjat komma upp! Vilka färger de är vet jag inte ens själv då de var en present från annans trädgårdsrensning. Jag hoppas på rosa!


Sen har även de stora löjtlantshjärt-buskarna kommit upp en bra bit!




Och dessa är snart redo att planteras ut tror ja! Vet dock inte vilka som är grekvädd resp solhatt då de blev väldigt lika... Mera överraskning!


I kvällens blomrabatter

Publicerad 2013-05-05 20:08:43 i

Jag planterade 4 stora kärleksört som jag fått av Eva-Karin




och så är denna på väg att blomma, vad-den-nu-heter



och här ser det ut att komma upp någon stor, bred planta. Men jag minns inte ens hur den ser ut/vad det va förra året... Överraskning!


Att planera en ledig dag?

Publicerad 2013-05-02 21:08:05 i Vardag

Ikväll planerar jag vad jag ska hinna med imorgon på min lediga dag! Såhär ser det ut!
 
Vaknar
Hämta bilen från service
Handla
Begravning
Få besök av Annelie och lillvovsen Lexie
Plantera Dahliorna som vaknat ur vintervilan
Plantera Gladiolus
Olja in utemöblerna - plocka fram dessa!
Slänga jorden från död frösådd i rabatterna
Hämta in en ny, fungerande vattensprayflaska
 
Får se vad som faktiskt blir gjort....
 
Av fröna som fortfarande lever är ena en Praktbetonika, det var bara ett av de fröna som kom upp så jag är lite extra brydd om den. Såhär fin hoppas jag den blir om några år!
 

Släkt på snabbvisit!

Publicerad 2013-05-01 22:27:41 i

Efter jobbet idag kom min farmor och farfar på besök, skjutsade av faster :) Vi hann fika, gå husesyn och ladugårdssyn, äta middag och prata massor! Så himla trevligt att träffa dom! Underbara personer! Nu ska de sova över och kör vidare imorgon bitti mot småland. Det är godnatt för mig med, men först ska jag läsa lite mer i "Klanernas uppbrott"...

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela