I startblocket till livet

Disiga dag mellan bergen

Publicerad 2012-09-22 13:04:11 i Vardag

Hej hallå. Kom för en stund sen hem från stallet. Blev en härlig uteritt idag, och jag hade för ovanlighetens skull klätt mig helt lagom! Hela gårdagen så pissregnade det, och enligt yr.no så skulle det göra det idag också. Men vädergudarna var lite gladare än yr förutsade. Disigt i luften men inte en regndroppe blev resultatet och jag och Garbo fick oss en torr motionsrunda. Imorgon kommer nog Louise haka på med andra hästen, då hade jag tänkt vi skulle upptäcka nya vägar och rida upp på berget!
 
Lunchdags, och tur det! För nu är blodsockret lååågt och jag är väldigt hungrig. Magen är normal igen (inget illamående) och jag känner som att jag måste äta igen för allt jag inte kunde äta senaste dagarna. Sen ska jag spackla i min blivande gå-in-i-garderob, vill verkligen komma igång med den nu.
 
Vi hörs! ;)

En jobbig resa

Publicerad 2012-09-21 09:24:35 i

Nu menar jag inte någon resa genom livet eller så utan helt enkelt att min resa på nattåget hem har varit jobbig. Jag avskyr magkatarr, känslan av ständigt illamående och vetskapen att inget jag gör kan lindra den. Förutom att inte äta något och vänta i timmar tills det lagt sig. Har ätit medicin för det i några dagar men det verkar inte hjälpa alls än, och detta skulle va en hälsoresa hem till norrland. Vilket skämt.

Service på Din Sko

Publicerad 2012-09-19 09:41:00 i Vardag

Jag köpte för några veckor sedan nya skor. Men efter någon vecka såg jag att det som klädde klacken liksom hade släppt. Se själv på bilderna!
 
Eftersom jag tyckte att dom var underbart sköna så hade jag slängt kvittot, men när jag förklarade inne i affären så tyckte de ju att så skulle det inte vara och jag fick byta dom :) Hittade ett par riktigt sköna som tur var och valde att lägga emellan lite pengar så att jag kunde välja fritt. Då blev det dessa snyggingar! De är dessutom gjorda för mer höstigt väder, vilket det ju är nu....
 

Uppdrag ta-slut-på-bensinen-i-fiskebåten

Publicerad 2012-09-16 13:01:00 i

Nu är jag på semesterbesök i mitt fina norrland! Har inte varit här sedan min examen i början på juni, nästan hemskt ju! Förutom att jag trivs så bra nere i söder då :) Hur som helst så plockades jag upp från tåget 06.12 och vi körde direkt till sommarstugan våran. Det var dags att börja packa ihop för vintern, så nu ligger både båtarna och kajaker skyddat. Innan båten togs upp så påbörjade jag och fadern det trevliga uppdraget att ta slut på bensinen i tanken. Det blev en härlig tur ut på havet (som va tillräckligt lugnt idag för våran inte så stora fiskebåt) och in vid en badstrand dit vi alltid åkte när vi var små och badade i iskallt vatten. För där är vattnet alltid fasansfullt mycket kallare än vid vår stuga i en vik. När vi puttrat genom en smal kanal sedan (med bron över) så tog bensinen plötsligt slut. Inga problem med det, vi fick 30 minuter gratis roddträning i solskenet med solen i aktern :) Trevligt!

Jag har glömt mina datornördkunskaper

Publicerad 2012-09-15 16:18:00 i Vardag

Jag kommer inte ihåg hur jag fixade mina föregående hyffsat fancy bloggdesigner. Och numera sitter jag på en 5 år gammal, seg-som-kola, 13" dator med defekt musplatta. Så nu struntar jag i det och bloggen får väl se ut hur den vill då!

Stalldrömmar

Publicerad 2012-09-15 09:28:00 i Vardag

När drömmen om att köpa häst blivit lite svalare så kom såklart en dröm om att få bygga stall här på gården! Hur mysigt vore inte det liksom?! Efter många om och men så har jag gjort en ritning som jag inte längre finner några fel på, se själva vilket perfekt litet mysigt stall!
Det ska dessutom ha den här designen invändigt hade jag tänkt, då kan vi bygga egna mellanväggar och endast köpa fronterna från cityboxen eller dylikt, och stallet blir luftigare än med stående galler. Hade jag byggt ett större stall med mer omsättning av hästar så hade jag nog valt stående galler ändå, för de känns lite säkrare om hästarna inte känner varandra.
 
 
 
 

Det är inte fel att titta bakåt, bara man inte glömmer nuet

Publicerad 2012-09-13 23:34:00 i Vardag

 
Jag har mer och mer längtat efter att köpa en egen häst igen. Nu har jag snart bott i skaraborg i ett halvår och bitarna i mitt liv börjar falla på plats även här nere i södern. Det jag saknar mest är hästen. Tack och lov så har jag en "granne" 2 km bort som har hästgård. Där finns fina Garbo, 14 år efter Guinness, som jag sedan några veckor rider tillsammans med en annan tjej. Toppenkul! Men så småningom måste jag nog skaffa en egen stjärna igen :)
 
Jag hoppas att bonden kommer in snart, han är ute i bygget fortfarande. Det som ska bli en lösdriftsladugård med två mjölkrobotar. Vi längtar nog alla tills den är klar!

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela