I startblocket till livet

Snart december..!

Publicerad 2010-11-29 17:41:34 i Vardag

Tiden har gått väldigt fort nu sista veckorna tycker jag! Hinner knappt med :) Sägs ju det går fort när man har roligt, och det verkar stämma. December närmar sig och jag har inget julpynt... Blir nog inget sådant i år, för allting ligger nerpackat någonstans i ett förråd och jag har inte så mycket plats ändå att pynta. Ska ju inte fira här hemma ändå så.. Fast adventsljusstake hade varit mysigt. En sån där med fyra riktiga ljus menar jag! Kan nog knåpa ihop en med värmeljus om inte annat.

Något som ändå kommer högre upp på önskelistan är en ny vinterjacka då dragkedjan på min peak har gett upp och flätar inte ihop sig hur försiktigt eller snabbt jag än drar upp den. Sjukt irriterande. Men klarar mig ju med dunjackan sålänge, men vill helst inte ha den i fjällen i nyår, så ska nog kika lite på mellandagsrean. Förhoppningsvis blir dagens favorit rejält nedsatt ;) Den ser ju helt perfekt ut! Bara att hålla tummarna..!

Hur ska man hinna med allt man vill?

Publicerad 2010-11-22 23:34:59 i Vardag

Mitt största problem just nu är att mitt liv inte räcker till allt roligt jag vill göra. Jag går som ni vet en fortsättning 1-kurs i bugg just nu. Typ roligast ever. Samtidigt som jag är och dansar varenda söndagkväll som jag hinner, ungefär varje :) Sen har jag jazz på torsdagar i två veckor till innan det blir jullov där. Nu har jag dessutom fastnat för lindy hop och vill lära mig det, det blir i så fall en dag till i veckan för det. Får se hur det blir me det.. Sen nästa termin vill jag gå fortsättning 2 och 3 och dessutom så är det ju dans ute på ersboda och andra ställen/städer många fredag- och/eller lördagkvällar. Plus att jag vill hålla igång med ridningen (knappast jag slutar med den haha) som visserligen passar bäst dagtid när det är ljust ute, men i sånna fall så kräver ju pluggandet kvällstid. Sen vill jag ju hinna med att träffa alla mina vänner regelbundet, det hinner jag inte ens som det är nu.. Sen vill jag i vinter damma av snowboarden som fått vila rejält några vintrar och komma igång i backarna. Men det blir ju iaf nyår till fjälls! :D

Prioriteringar kallas det va? Mycket är det som ligger på is. Allra mest drömmarna om storslagna resor! :P Men kanske någon vacker dag...

I-landsproblem är mina största problem!

Idag har jag varit duktig och kommit ihåg ringt kvartersvärden som kom och lagade termostaten på elementet. Nu slipper jag ha det olidligt varmt i rummet :) Sägs ju man sover bättre i svalare, betyder det att jag kommer sova 12h inatt?

Solnedgång med T

Publicerad 2010-11-19 16:35:26 i Vardag

Va riktigt mysigt att va hos Trish idag! Jag tog ut henne på en långpromenad, men hon skrittar så snabbt och jag hade inget emot en rask promenad ur träningssynpunkt så vi va hemma igen på 35 minuter :P Jag är så glad för hade mina nya kängor och dom är varma och sköna! Tog lite snabbt en bild på henne i solnedgången (från ljuset iofs) så idag får ni en hyffsad bild på vackra T :)

Onsdag - Dagen före dagen T (som i tenta)..

Publicerad 2010-11-17 14:29:22 i Vardag

Kändes tungt att kliva upp 11.30 efter en natts jobb. Men så är det när man bara jobbar en natt i rad!
Körde iväg till Trisha när jag ätit frukost och här kommer dagens stallberättelse ;)

Först så linade L henne med inspänning, Trish hade varit stökig några dagar vid tömkörning så skönt ha lite gränser för hur vild hon kan bli. Men istället för att testa gränserna så var hon jättefin! Men i blinda varvet vart hon pjoskig och ville inte riktigt. Men det syntes hur snygg hon kan vara när hon slappnar av och söker sig mot rätt form! :) Efter massa varv och inte så mycket bus som vi förväntat oss så gav vi upp och tänkte hon kanske inte va busig idag. Men för säkerhets skull så slängde L upp mig att hänga över sadeln först. T har ju reagerat med att bocka tidigare gånger i början. Så även denna gång när vi började skritta, men nu blev det bara minimini för L hann hejda henne och jag lyckades hänga kvar. Så var dagens bus överstökat, haha! Kanske inte blir något alls nästa ridpass nudå :)
Men sen så var det dags att sitta upp på riktigt. Och det gick finfint :) Först ledde L runt oss, sen fick jag gå ut på linan och försöka styra. Lite innåt-kär va hon men till slut gick de riktigt bra och vi travade i båda varven också! Först bara några steg, vart nästan busigt ett tag men det redde ut sig, sen flera varv. :D Och sen i slutet skrittade jag runt lös på banan. Det gick väldigt bra det med! Söta Trish! :)

Ni kanske inte fattar så mycket av det jag skriver.. Isf får ni gissa! Nu ska jag duscha och äta lunch, sen är det mer tentaplugg som gäller! Imorgon smäller det..

Lägger in en bild på Amicus (Andy) från 2005. En av våra första hopptävlingar måste det ha varit. Har varit så nostalgisk senaste dagarna och letat fram massa gamla hästbilder, riktigt kul att minnas allt!

Sovmorgon

Publicerad 2010-11-16 12:16:46 i Vardag

Jag måste börja ställa väckarklocka märker jag.. Igår sov jag tio timmar och idag blev det nästan elva! 11.06 stod klockan på när jag slog upp ögonen, 11.35 satt jag på skolan, känner mig fortfarande inte helt vaken :P Men lär vara ganska enkelt att jobba natt ikväll med andra ord, sömnbrist lider jag inte av!

Igår så lyssnade jag en stund på orkestern Renhornen, det va häftigt! :) Tror aldrig jag hört en blåsorkester live förut. Blev lite dans också, inte mig emot. De spelade på ett av kårhusen här i Umeå. Hade inte med mobilen så kunde inte ta någon bild på dom, men här är när de spelade inför Umeås godsbangårds invigning. De såg likadana ut igår. Spelade mycket "äldre musik" och även de nyare låtarna fick lite swing-stuk av alla blåsinstrumenten. Blev väldigt sugen på att lära mig Lindy Hop av att se alla på dansgolvet! Kanske blir av om de har någon intensivkurs i vår som passar? :)



Nu mera plugg! Tenta på torsdag och frågestund idag. Känns ändå bra! För jag fick veta igår att jag hade VG på förra tentan! :D Och det känns bra när jag övar på de gamla tentorna.. Men man kan aldrig vara säker...

Fars dag! :)

Publicerad 2010-11-14 13:30:59 i Vardag

För det första så var det inte jag som skrev inlägget igårkväll, vilket ni nog har förstått. Och för det andra så är det fars dag idag! Passar perfekt för föräldrarna har varit bortresta i helgen på nå vänners bröllop, så de lär komma hem trötta och glada och då ska vi barn laga middag åt dom! Mamma vet om det, men för pappa blir det en överraskning. Han kommer bli så glad! :) Vill inte skriva för mkt än, men det blir kött och potatis på det lyxigaste vis vi kunde komma på! :D Fortsättning följer...

HATA DATA

Publicerad 2010-11-13 21:04:32 i Vardag

namn: LISA A.K.A LI5A

ålder: 21 data år!!!!!

b:or NORRLAND!!!!!!

älskar: RIDA; OCK ATT SOVVA!!!!!!!!!!!

HATTAR: SPECEIELTT KORV!!!!! SKOLA OCK SÅ!!!!!!!!

blogrape :)

Dagens + och -

Publicerad 2010-11-11 23:27:01 i Vardag

+ Pluggade effektivt den lilla tid jag pluggade
+ Köpte riktiga vinterkängor som jag tror uppfyller alla vinterns önskningar
+ Dansade jazz, och det gick bra trots träningsvärk i benen
+ Hämtade hem bilen, med nya bromsbelägg. Nu går den prima igen!
+ Drack kaffe hos Granis. Vi får aldrig slut på saker att prata om! :)
+ Min säng ser lika skön ut som alltid

- Blev fattigare (kängor + mekanikerkostnader)
- Plusgrader.. Snön slaskar sig
- De saltar vägarna = jag borde rostbehandla bilens underrede
- Min cykel står kvar på skolan

Friskförklarad

Publicerad 2010-11-11 00:04:43 i Vardag

Idag har jag FRISKFÖRKLARAT mig själv! :D Har inte varit iväg till IKSU eller löptränat sen över en månad sen. Innan jag fick halsfluss nr 1 i slutet på september... Men nu ikväll så satt jag och kollade på Bonde söker fru (gillas) sen tänkte jag att jag skulle vara hurtig så jag bytte om och cyklade iväg till IKSU för ett litet kontrollpass på löpbandet. Typ se hur lite kondition jag har kvar. Men jag vart positivt överraskad. 6,5km på 40minuter blev det! Vilket ger en snittid på 6,15min/km. Det ser ju till och med snabbare ut på papperet än jag normalt springer men då har det ju varit ute och det ÄR lättare på löpband. Men är väldigt nöjd ändå, känns bra! :) Sen cyklade jag upp till nydalahöjd en sväng innan det bar av hemmåt = ännu mer motion ;)

För er som inte fattar vad jag menar när jag skriver IKSU så kommer förklaring HÄR!
Riktigt bra ställe :) Dom har det mesta. Typ allt.

Men nu ska jag sova. Imorgon blir det studier hela dagen! Utom när jag ska iväg och leta vinterkängor. Och på kvällen när jag har dans :P Men fredag blir åtmindstone en riktig pluggdag, med Erika :)

Just ja! Idag var jag nere på stan och träffade Jonas och vi åt mindre nyttig middag och spelade biljard. Mysche mysche trevligt! Innan vi träffades hann jag dock springa runt på stan ett tag och letade vinterkängor men kom istället hem med lite nya underkläder och två underbara klockor! En söt och en snygg. Ni får se en liten bild på dom, den blev så dålig och svårredigerad när den ena klockan blev för ljus och den andra för mörk :P

Hej, mitt vinterland! Nu är jag här!

Publicerad 2010-11-09 16:06:24 i Vardag

Kom nyss hem från stallet. Tog en promenad idag med lillstoet, stenhårt i backen och hon va väldigt pigg men gick ändå bara finfint! Förutom att jag fått skavsår på båda hälarna, ska slänga mina gamla stövlar och köpa nå nytt. (SKA den här gången :P)

Annars har jag pluggat idag, och sovit bort några timmar här och där. Men det får man göra när man laddar för nattjobb ;)

Ikväll ska jag köra tidigt till Vännäs för att träffa Elin innan jag börjar :) Kanske titta på hoppträningen för Buster. Men vill nästan inte för jag blir så avundsjuk :P

Söndagkväll

Publicerad 2010-11-07 23:15:43 i Vardag

Jag måste köpa några bättre dansskor. Hade de vanliga ikväll på UDI och har skavsår både på tårna och under fram på foten :P Kände iofs av det redan innan, sen i fredags. Så hade varit skönt med bra skor :) Men annars så var kvällen riktigt grym! Fick dansa mycket med en man som lärde mig lite nytt och klagade lite på min teknik - så den ska förbättras! Ska även börja spegelträna och försöka lära mig spinna tyckte han. Ser jättehäftigt ut ibland när killarna sätter spinn på sin dam! Va en till som gav mig nå tips på roliga saker, och jag suger åt mig allt som en svamp! Hahaha :)

Annars så har dagen bestått av att äta mat och skritta igen på Trisha. Hon va jätteduktig idag! Var för hårt i backen för att lina av henne så vi promenerade ut istället och efter ungefär 20min så började jag hänga igen över sadeln och sen satt jag upp och skrittade säkert 20minuter och övade lite stopp. Va riktigt fint ute med sol, men ganska kallt. Får se när nästa gång blir :) Men ska nog bara ut och promenera med henne någon dag till veckan också, kanske med sadel men utan att hänga/sitta på för jag kommer va ensam.

Igår då?
Ja då var det födelsedagsfest för Carro som fyllde 23 i onsdags. Hurra! Hurra! Hurra! Mycket trevligt på alla sätt och vis! Lämnade även in min bil på lagning och hälsade på hemma hos Emil och drack kaffe och lärde mig E-moll på gitarr. Ja, det var min helg det. Imorgon är det måndag igen och en ny vecka - som börjar med skola och sen mera buggkurs ;) Himmel vad mycket dans det blivit på sistone.. Hur ska jag kunna hålla igång me allt de här? Men är ju bara kursen som jag "måste" fara på, resten är fritt att skippa i mån av tidsbrist. :P

Ersboda har sina ljusglimtar!

Publicerad 2010-11-06 01:59:28 i Vardag

Jobbade idag. 10-18 och det va trögt på slutet. Men SEN! Runt halv åtta var jag fixad och klar nere väst på stan på fördansfest och det var mycket trevligt i plural. Vid nio så rullade bilarna iväg mot folkets hus på Ersboda. Blender stod på scenen (mycket bra mycket bra) och det var smockat med folk och tropiskt klimat i rummet. Och jag hade förbannat kul! :D Det går inte skriva så mycket annat om kvällen, kan inte nog bra ord.. Men det här känns som det bästa jag dansat hittills i min karriär. Känner mig verkligen på g och vill bara lära mig mera!

Mattegeni för en dag

Publicerad 2010-11-04 15:49:52 i Vardag

Det var vårterminen i 2an på gymnasiet som jag läste matte C. Dvs... 2,5 år sen? Och ändå har jag lyckats hjälpa Erika att förstå idag (hon läser den kursen nu på uni). Ganska häftigt att jag kom ihåg tillräckligt mycket för att förstå och kunna förklara :D Trodde jag aldrig att jag skulle göra!!
Men nu har jag läst ett kapitel till om medicinal chemistry och nu ska vi ner på stan och leta present åt Carro ;)

Ett inlägg om häst :P

Publicerad 2010-11-03 20:02:58 i Vardag

Hej bloggen!
Idag har jag jobbat typ hela dagen. Eller nej, men jag jobbade på apoteket 9-14. Sen körde jag ut till ett nytt stall där jag troligtvis kommer börja hänga och hjälpa till med en 3åring :) Hon har suttits på i alla gångarter förut och kunnat skrittas själv. Men har sen i april inte gjort någonting annat än gått i hage, och blivit dräktig, och fortsatt med det. Men igår gosade vi lite och idag var det dags att prova göra någonting! Så vi sadlade och sen linades hon och jisses vilken vilde hon blev! Sen slängdes jag upp och fick hänga över sadeln. Första skrittstegen uppskattades det inte, hon for iväg och jag stod på fötterna på marken igen. Men sen gick det bättre och efter några upp och ner så satte jag foten i stigbygeln och hokus pokus, fast helt utan magi, så satt jag i sadeln och åkte runt i skritt :) Här är en bild på henne, en oskarp för jag hade bara mobilen och det va mulet och dant. Men sen när jag satt på var hon så försiktig så när hon gick!



Vi ska göra samma sak igen om några dagar så jag hoppas det går lika bra då!
Jag har ju haft den stora turen att känna folk som jag har fått rida hos :) Och det är jag evigt tacksam för, men det är inte riktigt samma sak som att ha en egen sköthäst eller vad jag nu ska kalla det. Men ja, lite mer som en egen häst :) Och att jag får mer unghästerfarenhet är ju superkul!

Haha oj vilket väldigt hästigt inlägg det blev.
Men sen bjöd jag E&E på tacos till middag och kaffe till efterrätt.
Nu ska jag se bonde söker fru! :)

Nyklippt och höstglad

Publicerad 2010-11-01 17:31:27 i Ego

Idag har solen kikat fram lite. Och igår också :) Då är det rätt så fint ute, speciellt med lite frost eller snö på backen! Men idag tänkte jag bju på några bilder så ni får se hur underbart fint mitt hår blev i lördags! Känns konstigt att ha tunt hår, uppklippt hår, lugg... Och imorse såg jag att jag inte längre kan lägga mig och sova med blött hår - det blir hemskt. Men är ändå sååå nöjd!





Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela