I startblocket till livet

Hästar = i plural

Publicerad 2011-07-21 23:22:37 i Vardag

Följde med Laila och skulle hälsa på hästarna på betet. Först till killarna som va så trevliga så! Blev mycket kliande och gosande medans de flestas hovar fick lite putsning. Småkillarna växer så det knakar och vackra är dom inte. Men så småningom blir det nog häst av dom! Söt kan jag faktiskt säga, men de lite äldre va desto snyggare:)
Sedan körde vi till stobetet, där går Trish me lilla Decibelle och 2 ston + 1 föl till. Dom va riktigt gulliga de små :] Och busiga, man kan inte riktigt lita på dom. Men sen såg vi att Trish hade gjort illa sig och haltade. Hon hade fullt me flugor i en fläck på bogbladet, och när jag viftade bort dom såg ja hur de kryllade ner i ett ganska litet men rätt djupt sår. När jag tryckte lite på svullnaden runt så rann det ut guläckelslemmigt var.. Stackarn :( Troligen har hon rullat och fått en pinne i sig. Inte de lättaste heller att ta henne till stallet, för Bell tänkte minsann inte gå ut me mamma genom grinden. Bara för att man inte ser några trådar så kan det ju vara ström där ändå!
Men efter många försök (fölet kan minsann hoppa snyggt!) var hon så trött så Laila fick på henne grimma och kunde leda/putta ut henne. Sen gick resten av vägen bra. Trish blev bättre och bättre när muskeln kom igång lite. När vi sen kunde skölja ur så såg det inte lika hemskt ut. Efter några gånger så började det komma ut blod istället för var, och Trish tyckte nog att det gjorde skönont för hon riktigt hängde sig mot händerna när stallägarn pressade svullnaden mot såröppningen. Även om man samtidigt märkte att det gjorde jätteont. Tycker så synd om henne, lillgumsan. Själv stod jag och höll i Bell som var trött efter all uppståndelse, riktigt gosigt. Vi lyckades verka hennes framhovar lite med, en liten trött ängel blev hon. Nu får de stå i en hage på gården sålänge, så får man se hur hon mår imorgon. Fina Trish! Har saknat henne och längtar tills i höst när hon flyttar hem igen.
Sen var klockan plötsligt jättemycket när vi kom tillbaka till stan, och varken jag eller Laila hade ätit middag innan så vi panikåt varsin McNuggetsmeny. Nu lär jag somna innan huvudet hunnit landa på kudden. Godnatt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lisa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela